Tehotenstvo po potrate: Ako ďalej postupovať?
Ahojte. Potrebujem nadej, pocut pozitivnu skusenost (aj akukolvek inu). Mam 1 dieta, ma 2r. Podarilo sa nam na supu. O druhe dieta sme sa snazili pol roka, no skoncilo to spontannym potratom v 8tt. Po kontrole sme nemuseli cakat do najblizsej menstruacie, ale mohli sme sa snazit hned dalej. To mi dalo obrovsku nadej, ze to ihned vyjde. Ta nadej mi pomahala sa vyrovnat so stratou babatka. No nevyslo to a prisla menstruacia. Strasne ma to zlomilo, pricom to v podstate bol len 1. cyklus, ak ratam krvacanie pri potrate ako ms. Uz vyse tyzdna som uplne mimo z toho a vkuse myslim na to, ze nam to druhe dieta asi nebude sudene. Sama sa na seba hnevam, lebo je to dost iracionalne. No neviem si pomoct. Neviem, co robit, ako sa nastavit. Navyse si musim hladat novu pracu, a tak vobec neviem, co s tehotenstvom, snahou o dieta a co s hladanim novej prace. Ked nastupim, tak na matersku nebudem noct hned ist. A zas odkladat snazenie? Po tych skusenostiach? Som z toho celeho na nervy :(
Mam 27. Rodicak mi konci v novembri, no od septembra chcem dat dieta do skolky. Co by ste robili? Viem, ze riesim 2 temy, no suvisi to spolu :( tak velmi chceme 2.dieta, no neviem ako dalej. Tento posledny cyklus ma uplne zdeptal. Navyse kazdy v okoli bud uz rodi 2.dieta alebo je v ocakavani. :(
Veľmi to prežívaš a "tlačiš na pilu"...Hľadaj si prácu a nemysli stále na otehotnenie. Do novembra je času dosť a ak sa Ti podarí otehotnieť, tak do práce ani nemusíš nastúpiť.
Odsmut si stratu babatka, je to normalne, ze sa citis zle, chce to cas. Hlavu zamestnaj hladanim prace a ostatne nechaj plynut. Cim viac budes tlacit na pilu, tym to bude horsie.
Viem, že to tlačenie a premýšľanie je viac na škodu, no nedokážem vypnuť hlavu. Na toto som hrozná povaha. Mňa keď niečo trápi, neviem to odsunúť vedľa. Neviem, ako si mám s tým pomôcť.
Mať takéto problémy, viacerí ani jedno nemôžu mať
@sisska96 nic v zlom, ale toto su veci, ktore su pre cloveka v danej situacii dost necitlive. Ona nemoze za to, ze niektore pary nemozu mat ani jedno dieta a ona sa zamysla a trapi svojou osobnou situaciou. Tak ako kazdy, co je prirodzene. Teba tiez zaujima tvoja zivotna situacia, tvoje rozpolozenie, to co chces a mozes, pripadne nemozes mat a nie druhi ludia. Na co su vhodne taketo poznamky?
Ja si tiež myslím, že moc na to tlacis a nieje to ok
Máš muža, dieťa a byt na nervy?
A aj si uvadom, že si príklad pre dieťa čo máš
Tiez chces aby tak nervovalo, keď niečo nevychadza čo az tak nevie ovplyvniť?
Takže je fajn, že si to uvadomujes a musíš začať pracovať na sebe najprv a potom na dieťati

Môže sa ti tehotenstvo podariť počas ďalšieho cyklu. Možno po troch, šiestich cykloch. Nádej tam je. Teraz veľa premýšľaš nad tym a aj nad prácou, chápem, ale skús si dať prechádzku v prírode, vypnúť hlavu, pomaly si hľadaj prácu, a uvidíš čo ako bude. Mozno bude dieťa chorlave v kolektíve (neprajem ale stáva sa a tak bolo u mojich detí že vkuse choré) no a potom budeš musieť s pracou počkať, čiže celkovo neviem ako sa situácia bude vyvíjať. Na nič netlač, nestresuj sa, všetko bude ako má byť.