icon

Tehotenstvo po potrate s nízkym počtom spermií

dominikabb
18. júl 2024

Ahojte,
asi sa potrebujem aj trochu vyliať a zároveň aj opýtať, či sa náhodou nenájde taký prípad ako ja. S partnerom sa snažíme 2 roky o bábo. Minulý rok vysetreny spermiogram - nizky pocet spermii. Tento rok v marci opakovany a zhoršený ešte viac. Napriek tomu som v marci otehotnela a aj v 10tt potratila. Teraz mám za sebou 3. cyklus a povedali sme si, že počkáme do septembra a potom už pojdeme na konzultaciu do centra, nech nam poradia, pripadne ho vysetria. Zmenil komplet zivotny styl, zacal behat, cvici, je vitaminy a nepije alkohol, nikdy nefajcil. Na jednej strane som zmierena s tym ze nam pomozu, ale na druhej je tu stale taky pocit a strach. Podarilo sa vam aj s nizsim poctom znovu otehotniet? Ak ano, ako ste davali ten strach? S potratom som sa vyrovnala velmi rychlo az ludom bolo divne ze som vysmiata. Stale pocuvam ze zeny po potrate rychlo otehotneju. Ale co ak nie?…Tak som sa vyliala 😞Dakujem za odpovede.

Strana
z2
bambulka711
19. júl 2024

@dominikabb nemusíš mať nič, iba výmenný lístok. Je dobré, ak partner ide tiež. Tam sa vyšetruje, či on netvorí protilátky proti spermiám vlastným tuším.

pet888
20. júl 2024

@dominikabb super,to je skvele,moc vam drzim palce🙏🏻✨

pet888
20. júl 2024

@dominikabb a na spermiogram nema vplyv ci si partner vypije alebo nie,kolko muzov zije asketicky zivot a spermiogram katastrofa..moj partner bol na spermiograme po velmi tazkom vikende a ukazkove cisla..pozrime sa,ako su velmi plodni v ciganskych osadach..najviac nici plodnost chemia vo vsetkym a plasty a vela chlapov uz so zlou plodnostou sa aj rodia a s tym nepomoze nic..🤷🏻‍♀️Tie doplnky su najma dobry biznis,ale pri velmi zlych cislach je ozaj najlepsie car,ked clovek nechce/nema cas cakat na zazrak..

dominikabb
autor
20. júl 2024

@pet888 ano aj my sme prve pocali ked sme sa v ten vikend poriadne obaja opili. Ale spermie dozrievaju 3 mesiace takze ma na ne vplyv to co bolo pred nimi. Ale mas pravdu, rodia sa zdrave deti aj drogovo zavyslim ludom. Toto bola ale pre nas taka posledna moznost, ze skusime este ved za to nic nedame a telo sa tiez trochu precisti. Ja som tiez nepila a citila som sa super. CAR budeme riesit urcite 🙂

dominikabb
autor
20. júl 2024

@pet888 teda myslela som to tak ze sa tym na drogach podari pocat a porodit ale samozrejme deticky su tiez zavisle a potom sa im podavaju nejake lieky.

pet888
21. júl 2024

@dominikabb tak o drogach nehovorim,to je pliaga najma na tu psychiku,ale myslim skor ze dat si poharik vinka/pivka je uplne v poriadku na plodnost,najma to uvolni psychiku a ta je teda velky blokator neschopnosti pocat😊

Strana
z2