Tehotenstvo v 35. rokoch
Ahojte maminky 🙂
Mam 35 rokov, 2 krasne zdrave deti pocate na prvy sup na prahu 20-ky (dvojicky) s exmanzelom...
Teraz mam mladsieho partnera a planujeme babatko. On deti este nema.
Trochu vaham kvoli mojmu veku. Bojim sa, ci sa podari, ci to nebude rizikove tehotenstvo.
Aky mate nazor na tehotenstvo v 35-ke?
Nie je riziko vyvojovych a genetickych vad privelke?
Ako dlho v tomto veku trvalo Vam, kym ste "zamiesili"?
Ja som psychicky pripravena dat tomu cca rok, ci sa podari, aj ked prve deti sa podarili hned 🙂
Dakujem za nazory a skusenosti maminiek v podobnom veku 😊
@malulienka Dakujem, si velmi mila. Mrzi ma Tvoja skusenost 😢. Tak si drzme vzajomne palce 🙏
skoro v 35r sa mi narodila dcera otehotnela som 1 cyklus a dcera sa narodila zdrava.
Ja mám 34 a čakám tretie bábätko 🙂
Ja mam prve v 37 a druhe v 40ke 😀 dufam ze otecko bude pomahat s dietatom a nezdupka...
Ja som mala prve v 27 a to som sa uz citila stara. Druhe 30 a tretie 37. Vsetky tehotenstva s komplikaciami a najnarocnejsie posledne. Ale zase toto tretie babo si uzivam najviac od zaciatku. Prve bolo take ze vsetko nove a clovek sa vela uci. Druhe prislo do kolotoca a nebol cas ani priestor si ho uzivat, ale toto je uplne ine. Aj deti vela pomozu a davaju nam priestor s babom. Takze smelo do toho ak sa na to citis. Jasne ze clovek starne, tazsie sa vstava, ale zase dietatko dava velku silu a energiu. Drzim palce.
@potvorka88 dakujem 😇
@monika8634 mas moj obdiv 😊
@tatisna no, to dufam aj ja 🙈🤣 Ale potencialny otecko ma menej rokov a viac energie ako ja 😁 A zvlada aj mojich pubertiakov v rozkvete🤣 ako mu hovorim, tazko na cvicisku, lahko na bojisku 🤣
Ja mam 37, 2 deti (7 a 5), o mesiac rodim tretie. Tehotenstvo neplanovane, problemy so stitnou zlazou, ale beriem lieky a citim sa v pohode. Ked som sa pytala doktora, ci kvoli veku netreba nejake specialne vysetrenia, tak na mna kukal, ako keby som sa neviem co pytala, jaaaaj, no narok mate na amnio...ale kedze vsetky vysetrenia boli v poriadku, tak to viac ani nerozvadzal a ani ja. Sesternica caka druhe, ma 35...Tiez si partnera nasla neskor. Ja som tak hormonalne nastavena momentalne, ze si kludne viem predstavit este do 40-ky stvrte, aby toto najmladsie malo partaka 😅😁
Ja mám 37 rokov a tri malé deti a teraz čakám dvojičky 🙂 a veľmi sa teším na ne.
@lianka123 nic v zlom, ale mas v poriadku stitnu zlazu, napriklad? Lebo v tomto veku taketo priznaky...no neviem 🤔...Ja som po druhom porode mala hypertyreozu, potom presla do hypotyreozy a ked mi tie hormony poklesnu, tak mam presne taketo stavy. Ak je hypo, moze byt pridruzena k tomu aj anemia. A mozno mas TSH, fT4 ok, ale len zvysene protilatky, ale to uz je zapal stitnej zlazy, ktora sa raz prejavi hypotyreozou. Kebyze ja po porode nezacnem rapidne chudnut, fakt ze za den 1 kilo slo dole, prehanalo ma a pulz 130, vysoky tlak, tak sa ani nepride na to, ze daco so stitnou mam. Az tie protilatky to ukazali...Lebo moje deti boli extra narocne a nespali mi celu noc este ani v 2 rokoch, ale ak Ti spia a napriek tomu mas taketo stavy, tak by som tipla fakt na nejaky zdravotny problem.
ahoj, len smelo a bez obav. nechaj to vsetko na osud/volu boziu/ vesmir a muzove spermie 😀 ja v 33 dvojky a tot pred rokom v 38 tretie (neplanovane)
27 prve, 40 druhe, 41 tretie. Netreba sa nechat odradit ak sa nato citis. Ja som si pri poslednych dvoch tehu dala spravit trisomy test, nelutujem.
38 tretie, termín za dverami😁 teda Vianoce by mali byť skôr, uvidime, doma deti 17r. a 14r.
Ja som otehotnela na prvy pokus ako 36.5 rocna, a hned dvojicky 🤷🏻♀️ Tehotenstvo bolo ok, obcas som trochu krvacala, ale pri dvojickach je to bezne..
V 36 som mala rizikove a uplne hrozne tehotenstvo ako prvorodicka. Teraz 38 a uplne super ziadny problem. Myslim ze ak sa citis fajn a si zdrava tak ten vek je este v pohode.
Dievcata, mate moj obdiv! Dakujem za vsetky podnetne prispevky, ktore len dokazuju, ze vsetko sa da ❤
Potešiť partnera dieťaťom,ktoré v konečnom dôsledku ostane na krku tebe??? Ehm....tak to mu kúp radšej "kabelku".
@anita6666 ja chcem dieta samozrejme tiez 😉
@anita6666 A nechapem, preco si myslis, ze by malo "ostat na krku" mne 🙂
Exmanžel bol svojho času tiež asi ten pravý. 😉
Jedna mamca sa tu citi stara tak podla nej si aj ty. Ja sa citim ako vino cim starsia tym lepsia.😃prve teho v 33 porod trval 37h V 36 porod v 18tt drobatko malo DS stat sa moze vzdy. Poznam baby co maju autistou v 27ke ..nejake riziko je vzdy. Pred 38kou sa mi narodil syn cele teho bolo fajn este som aj dvihala na ruky 18kg opicu 😅stihla som dve akcne dovolenky v prvom trimestry na Svk v 36tt na floride kazdy den program pre malu vylety do zoo muzeii bazen vodne parky atd. Porod bol lepsi ako prvy aj ked vyvolavany v den TP koli vysokemu tlaku mojmu s oxytocin bez epiduralu 4.5h 9minut tlacenia 😃Keby som mala rodit este raz uz sa citim ako profik. Teraz kojim 10m uplne v pohode v noci sa maly budi na papanie. Rano vozim malu do skolky uz mam aj pernikovy domcek vianocny stromcek a ziarovky na verande a vacsinu darcekou zabalene😁Proste stihnes vsetko. Malej sa dost venujem malemu non stop je to super. Tvoje dvojky su uz samostatne jednotky budes to mat este lahsie. A ako tu Niekto rypal aj Keby si ostala sama nikdy by si to tretie dieta neolutovala tak ako nelutujes dvojky, 35 si mlada len si mala prve deti velmi mlada 😁co je uplne ok. A chlap ktoreho neodradili 15r dvojky si ozaj zasluži zažit tu radost z vlastneho dietata.
Ahoj ja som otehotnela v 36 r a tehotenstvo bolo bezproblémové a to som mala ešte nadváhu
otehotnela som hneď .Kamoška otehotnela je d mala 45r a tehotenstvo bezproblémové .Ja som prvého syna mala 23r ale dnes a to moc nenosí 🙂skôr baby otehoneju po 30 tie.
Smelo do toho ak si v pohode..ja som na tom podobne..mam 39.. 17r.syna..a s druhym partnerom(tiez nemal deti) mame 1,5rocnu dcerku..najlepsie co sa mi mohlo stat😍😍🥰
Svoje prvé a jediné dieťa som počala v 35 rokoch, rodila v 36, bola som fit, boli sme viac sledovaní, všetko v poriadku.
Ja som po 40.tke otehotnela prvý a aj druhý x relatívne rýchle, 5 a menej mesiacov, bolo to aj moje prvé a druhé tehotenstvo, obe som mala super, pracovala takmer do pôrodu (v zahraničí), jedine čo som mala bola tehu cukrovka.
Obe detičky zdravé, krásne a spokojné. Mať menej, takých 35, určite by som chcela aj ďalšie.
@anita6666 ano, svojho casu bol 😉
@miadi dakujem, si zlata ❤ tak ja som mala dvojicky v 22r, teraz maju 13. A presne, nikdy som nelutovala, boli chcene a planovane, ako aj teraz toto babo, ked sa podari 🙏 Inak dvojicky sli sekciou, aj som rozmyslala, ci by som teraz mohla rodit prirodzene 🤔

Ahoj
Pridám môj príbeh.Prvé dieťa v necelých 32.Bezproblémove tehotenstvo. Druhe tehotenstvo v 36...v 11 tt zle tripple testy, zlá krv, potvrdený DS z odberu chor.klkov..Veľmi by som chcela ďaĺšie ale ten strach že sa to môže zopakovať je obrovský.Boli to preplakané dni a noci, hrozný stres a bolesť v srdci.
Týmto ta nechcem odradiť, len poradiť aby si si dala urobiť testy ešte v 10-12 tt a tiež morfolog.ultrazvuk u odborníka.Áno vek je len číslo, ale v tomto prípade to neplatí.
Samozrejme prajem veľa šťastia a hlavne zdravia.