icon

Tehotenstvo v 39 rokoch

14. apr 2025

Ahojte..mam 39 2 deri a premýšľam nad tehotenstvom
Myslíte že je šanca..? po gynek stránke som ok.. nefajčím nepijem..snažím sa starať o seba..

jaskolka
14. apr 2025

Ja som s dcérou otehotnela v 39 rokoch na "prvý šup"Teoreticky kým máš cyklus, tak dovtedy je možné otehotnenie. Ako rýchlo to pôjde a aká je kvalita vajíčok,to už je otázne. Závisí aj od partnera,lebo aj kvalita spermií je pri otehotneni podstatná

kiki68
14. apr 2025

Na treti cyklus v 39 a teraz o dva mes rodim v 40tke 😀

stranakovazuzana0
14. apr 2025

Tento rok budem mať 42 a mám 7 mesacneho zdravého syna🙂takže to ide aj prirodzene..

autor
14. apr 2025

@stranakovazuzana0 jej super ze sa zadaril..koľko bola snaha?

autor
14. apr 2025

@kiki68 ja mam tento mesiac 39..

autor
14. apr 2025

@jaskolka sledovala si si ovu?..partner má 37 a myslím ze je ok..už máme spolu dieťa

stranakovazuzana0
Autor odpoveď zmazal
stranakovazuzana0
14. apr 2025

Snaha nebola😃malý je neplánovany,ale tešíme sa z neho🙂máme už 2 veľké deti.

autor
14. apr 2025

@stranakovazuzana0 hlavná vec ze je zdravý.. aspoň ta to omladi trochu..

dusankomoj
14. apr 2025

Tiež som si porodila potomka v 41r 🥰 a moja spolužiačka zo SŠ v tom veku porodila prvé dieťa.

veklipo
14. apr 2025

ja som 6r nemohla otehotniet, skoncili sme na IVF, to som mala 35r. Druhe dieta prislo v 39r ani neviem ako. Takze urcite.

klotildabazarik
14. apr 2025

Pokial su financie nevidím problém

belllinka
14. apr 2025

Ja uz by som neriskovala, uz je dost vysoka sanca na postihnute dieta a aj so zdravym to ide po 40-ke dolu vodou.

krasneleto
14. apr 2025

sanca na tehotenstvo je pokial ma zena cyklus... ak si sa takto rozhodla, drzim palce...

vanilkovazmrzka
14. apr 2025

Ked si to zelas a mas na to fyzicke a financne moznosti, chod do toho 👍 drzim palce 🩷

michaela329
14. apr 2025

Nefajčila som, nepila, športovala a zdravo sa stravovala, gynekologicky dom bola vraj ok ....a otehotnela som v 39. Lenže po 12 rokoch snaženia a IVf. Tehotenstvo celkovo ok, pôrod super. Ale na bežné gynekologické vyšetrenia by som sa už nespoliehala, ak to nepôjde pol roka, choď odborníkom. A pravidelný cyklus mám tiež, aj ovulacie ešte aj teraz.

kiki68
14. apr 2025

@michaela329 tam mas 3-6 mes na prirodzene v tom veku, ale kopec zien otehotnie okolo 39-45 nahodne. Lebo to prve trvalo, alebo maju dojem, ze uz maju znamky prechodu. Je to ozaj rozne.

pl2y
14. apr 2025

Šanca podľa mna je vysoka, ak ste obaja zdravi aj tehotenstvo môže byt v pohode, skôr ako budeš zvládať to potom, starostlivosť o deti..ja som mala prvé v 36 a druhé som neplánovala, ale keď mala dcerka 1r 9 mes, tak som zisťovala, že som opäť tehotna..teraz som 30tt,tehotenstvo bez problemov aj všetky vyšetrenia sú dobre, ale ja skôr riešim ako zvládnem starostlivosť o dve malé deti v tomto veku, ako zvládnem ten prvý rok, čo sa nevyspim a ako sa po 40 budú zhadzovať kila(z prvého tehotenstva som mala stále kila navyše)😀nikdy som si nepripadala stara, ale v tomto tehotenstve si tak pripadám 😀ale MUDr Cunderlik mi piatok na morfologickom ultrazvuku povedal na môj koment ohladom veku, že čo?stara?vy ste ešte mlada mamicka 😀

michaela329
14. apr 2025

@pl2y kilá? Do dvoch týždňov po pôrode bolo po nich 😏

autor
14. apr 2025

@pl2y jej a co čakáš?

pl2y
14. apr 2025

@michaela329 tak ja som pribrala dost až 16kil, 10 kil som mala po pôrode dole ale 5-6 mi ostalo..mne pri kojení a unavená z prebdenych noci veľmi chutilo sladke..a presne, keď som začala riešiť stravu a opäť tabatu, tak som zistila, že som druhýkrát tehotna 😀ale v prvom trimestri som schudla 2-3 kila 😀ale teda mne to nešlo lahko dole nikdy, vždy si to vyžadovalo zdravú stravu a pravidelne cvičenie

pl2y
14. apr 2025

Druhé dievca - Emku a veľmi sa tesime .. malo to tak byt😀

autor
14. apr 2025

@pl2y jej aj ja by som chcela dievčatko..aj si sledovala cyklus

michaela329
14. apr 2025

@pl2y ja zdravo žijem a cvičím celý život, práve počas tehotenstva som sa mohla len prechádzať, plus 12 kíl, 7 zostalo v nemocnici a 5 odišlo ani neviem ako. Tiež prebdene noci, momentálne koliky a pohyb len kočík a pilates pol hodku, ak malý dobre spinká. Veku som sa hrozne bála, ale fakt to išlo rýchlo preč, nemusí to u Teba byť nejaké hrozné, neboj sa.

pl2y
14. apr 2025

My sme práve, že neplánovali už druhé, takze sme moc nič nesledovali..akurat u nás prerušovaná nie je veľmi spoľahlivá metóda 😀takze po tomto pôrode už budeme musieť inak riešiť..podľa appky sme spolu spali den po ovulaciu, ale asi teda nie, ale asi to nebolo ani pár dni pred ako odporúčajú pri plánovaní dievčatá…aj pre srandu som si pozerala čínsky kalendár na určenie pohlavia a moje obe baby mali byt chlapci, takze tak..ale ak máš pravidelný cyklus a budete sa snažiť obden cez plodne dni, tak by to mohlo vyjsť, pohlavie ti ale asi nikto negarantuje 😀držím palce

marianarem
14. apr 2025

Ja som v 37 otehotnela na prvy sup, v 40ke po cca pol roku, ale teda bez akehokolvek extra snazenia, sledovania plodnych dni atd.

ivanocka331
31. aug 2025
@anonym_autor

@pl2y jej aj ja by som chcela dievčatko..aj si sledovala cyklus

@anonym_autor Mozem sa spytat? Podarilo sa otehotnieť?