Teratozoospermia u manžela: Riešenia a skúsenosti s liečbou
Ahojte
Manzelovi vyslo na spermiograme - teratozoospermia, ale myoxis ma v norme.
Mate s tym skusenost? Museli ste ist nakoniec na IUI alebo tpmu vieme pomoct s nejakymi doplnkami ??
Zajtra ideme na vysvetlenie a odporucania co dalej ale ci nahodou ste nemali podobne
DAKUJEM!

Skus to pridať do skupiny IVF.
Ale podla môjho názoru to nie je zlý spg (3% su dobre spermie, co sa moze zdat malo ale pri tom množstve a koncentracii je to celkom dosť) ..ako dlho sa vám nedarí?
@gejb Od jula min.roka
U muza zacat s uzivanim doplnkov - Folandrol, vit E, C, zinok, selen. Odporucia vam aj upravu ziv. stylu - obmedzenie fajcenia a alkoholu, dlhodobeho sedenia, saunovania, cyklistiky. O 3 mesiace kontrolny spermiogram, lebo spermie sa casom menia. Nemusia nutit do IUI - tento sposob zvysuje sance na pocatie len o male percento.
Ak mas viac ako 35 rokov a nedari sa polroka, mozu vam odpurcit ist do CAR (na konzultaciu, to neznamena hned umele oplodnenie). Ak menej ako 35 rokov, tak po roku snahy bez pocatia.
A u teba je vsetko OK? Máš potvrdenú ovulaciu?
A požiadaj gyn. Nech ti spraví hormonálny profil ak este nerobil...
@gejb min mesiac potvrdena aj folikul bol..nezadarilo sa..tento mesiac som nemala dominantny folikul bola som na folikulometrii zajtra idem na odber krvi na HP manzel mal absolvovat tento spermiogram a uvidime teda do dalej
vypočitaj si 3% z 148500000 ...tolko kusov je tych zdravych, na oplodnenie staci 1ks
moj mal neviem teraz ci 2 ci 3%alebo 2,5% z 1,89mil ja som mala amh 0,06 a mame 3,5r junaka...home made verzia...Ano boli sme aj v CAR, aj na neuspesnom vklade, no a potom to takto vyslo...celkovo po 3r snazenia, 9m po potrate v 10t, 3 mesiace po neuspesnom v klade,5mesiacov po biochemickom som otehotnela opat prirodzene ...Vzdy sanca je, len niekedy to je vo vyššej moci...Muz bral vit E a Zinok...
Tento spermiogram je úplne ok. Ja som prirodzene otehotnela s 0-0.5%. To množstvo a pohyblivosť to dorovná. Žiadne vitamíny nepomôžu.
Ak sa smiem spýtať mas po 35 r keď to uz riešite teraz? 🙂
Nam sa podarilo pri 2 prirodzene, ale samozrejme nečakali sme len tak, upravila sa, strava pohyb, vitamíny, žiadny telefón vo vrecku, pozor na prehrievanie- žiadna sauna, vírivky, vyhrievané sedadlá a samozrejme žiaden alkohol a fajčenie 🙂 po všetkých úpravách trvá ešte 3 mesiace minimálne kým to zaberie, lebo zbrusu nové spermie :D sa tvoria práve 3 mesiace, takže treba trpezlivosť
Moj muz neuzival nic, len klasika,C, B, D- cko...zinok.
Boli sme na ivf, mame dceru.
Po 8 rokoch druhe dieta prirodzene
Toto je dobrý spermiogram, pri tom pocte spermii co ma a pri dobrej pohyblivosti 1% pod normu pri morfo nehra rolu