icon

Testovanie každý deň: Ako zvládnuť stres pri snahe o dieťa?

6. feb 2024

Ahojte, musím sa vám priznať a vyrozprávať sa. Ja som úplne vymetená, úplne mi hrabe. Snažíme sa o dieťatko. Je to len 2 mesiac čo sa snažíme. Zajtra by mi mali prísť dni. A ja nič iné nerobím každý deň a len sa testujem. Tak hrozne by som chcela aby sa stal zázrak, aby som si našla 2 čiarky. Mám odsledovanú ovuláciu a od 8dpo každy deň testujem. Ja som chorá na hlavu. Ja viem , že to nemá zmysel, že najlepšie je keď meškajú, že to je istota. Ale tu niektoré majú krásne fotky ako im test zachytil ducha už zavčasu a postupne čiarka silnela. Ja som si tiez zo začiatku myslela, že mám duchov, lenže každý deň mám rovnakých duchov, čo to musím naklánať na svetlo aby som ich videla , čize sú to len kanále , lebo nijak netmavnú a každý deň sú rovnaké. Sama si priznám , že som není normalna a poviemmsi že uz nejdem testovať, ale každé ráno sa zobudím a šak vyskúšam, možno už niečo bude. Ja viem, že toto je najhoršie na psychiku, že takto sa mi nepodarí ostať tehotná , keď to budem siliť, ale ja si neviem pomôcť. Furt nejake testy su vidim, krasne , viditelne a u nas nic. 😓 som neštastna z toho, ze asi to nevyslo a z toho ako sa chovám, že som jak zmysluzbavená. Už tolko penazi som dala do testu, taky test, onaky , digitalny. V mojom okoli vsetci ostavaju tehotni pomaly na prvy sup, co sa strasne tesim, ale tuzim si aj ja najst dve ciarky. Boli ma brucho krize, furt si namyslam, ze mam tehotenske priznaky, ale testy su negativne. Keby toto muz vedel, co robim, tak by som sa pekne hanbila. Proste musela som to zo seba dostat von, povedat vam o tom a mozno si aj vstupim troska do svedomia a poviem si ozaj, ze dievca neblazni a ukludni sa uz . Drzte palce a drzim aj vsetkym snazilkam.

amelia89
6. feb 2024

Je to ok chcela si sa vyrozpravat - sama vies ze to nie je v poriadku co robis. Nevkladaj do toho kazdy zmysel svojho bitia (nehovorim ze na to nemas mysliet- je to normalne ked sa ludia snazia tak proste je to ich priorita). Nekupuj si tie testy, je to uplne zbytocne. Ked mas mat pozitivny test tak ho proste v den meskania menstruacie mat pozitivny budes- jasne a zretelne a nebudes musiet dalsich xy dni hadat ci tam bol alebo nebol duch. Mna by to ubijalo extremne. Kamaratka otehotnela na 1x a gynekolog jej povedal ze je jedna z 500, az tak bezne to nie je takze zameraj sa na seba, ono to pride. Nam prvy syn trval 4 mesiace - nebolo to take hrozne, som vdacna ze len tak malo. Ale za svoj zivot som si robila len 2 tehotenske testy a to pri mojich 2 tehotenstvach. Boli jasne a zretelne lebo som pockala a hned som sa tym padom mohla radovat a nie duchov hladat. Drzim palce

ivkav5
6. feb 2024

Keďže sa snažíte len 2. mesiac, tak aj ty môžeš ostať tehotná “pomaly na prvý šup” ako ľudia v okolí. Neboj sa. Hlavne s tým prestaň. Je fajn, že si to uvedomuješ, ale takým štýlom skončíš na psychiatrii alebo si uženieš nejakú dobrú psychickú poruchu. Nájdi si nejaký koníček, hobby, alebo čokoľvek, aby si na to takto nemyslela. Ja ťa chápem, tiež som do toho skočila takto rovno bezhlavo, že prvý mesiac snaženia som robila nonstop testy ak nie ovulačné, tak tehotenské, ale rýchlo som sa spamätala a to sa nám to ozaj podarilo hneď..práve to bol 2. mesiac snaženia a ja som sa na to vykašľala tak hneď sa to podarilo 🙏 Keď žena veľmi chce, tak zvykne do toho hneď takto padnúť, ale ver mi, nie je to riešenie. Radšej si čítaj knihu, choď cvičiť, vybehni niekam s kamoškami, lebo takto ti z toho rýchlo prepne a len vtedy začneš mať problém, pretože si vytvoríš zbytočný blok v hlave.

ivkav5
6. feb 2024

Inak ak chceš, tak mi kľudne napíš aj správu 🙂) môžeme pokecať..

medda_beda
6. feb 2024

Niektoré testy čo tu vidíš sú pozitívne po niekoľkých rokoch neplodnosti, takže nie je čo závidieť.
2 mesiace mi po viac ako 2 rokoch prídu už smiešne :D

bejbs123
6. feb 2024

Odporucam ti odpojit sa od tejto skupiny,ked to vsetko na teba tak vplyva a hod sa do kludu,zamestnaj hlavu,pretoze ak sa chovas takto po 2mesiacoch…sme tu zeny,ktore cakali roky a nie 2mesiace,roky sa trapime aj umelym,co chces skoncit niekde na psychiatri kvoli tomu?dala si to von,vyventiluj sa a sup do kludu ☺️ drzim palce

hefo
6. feb 2024

Najlepšie otehotnieš, keď sa nebudeš snažiť. Dajte si trebárs štvrť roka prestávky, že ti bude jedno (alebo si to aspoň budeš sama sebe hovoriť), či otehotnieš alebo nie, ale užijete si vášnivý sex. Keď nič, tak aspoň si povieš, že pekne bolo.

janinah
6. feb 2024

Si sen každého farma biznismana.tolke
peniaze zbytočne vyhadzovať...ostatné nekomentujem.sama vieš....
A neskončí aj známa.ktora bola schopná muža aj z jeho práce odvolať.lebo mala ovuláciu a namiesto obeda musel sexovať...

natalia2007
6. feb 2024

Ja som bola rovnaka ako si ty a aj som taka bola pokial som neotehotnela cca po roku 😄 uplne mesuge 10 testov kazdy cyklus.

snazilka_bio_mamka
6. feb 2024

veľmi dobre to poznám :D mne začalo hrabávať už na 6 dpo a dávala som ráno test aj poobede. Bohužiaľ, mna to bavilo. ale nie, nie je to zdravé.. teraz sa mi konečne podarilo otehotnieť a myslela som si, že tieto psycho stavy skončili čiarkou na teste, ale ono sa len začali uplne iné psycho maniere :D hladanie čiarky pokracovalo obsesiou, či čiarka tmavne, prečo nestmavla z jedného dňa na druhý, keď sa dopracujes k dvom čiarkam rovnakej intenzity začne strach ohľadom prvej návštevy gynekológa so strachom, či to nebude anembryomola, alebo skoré MA, alebo kedy bude srdiečko, prečo ešte nevidieť srdiečko atď, ked bude všetko ok, príde strach ohľadom spontánneho potratu v prvom trimestry, sledovanie príznakov ahhh..... nebude to mať konca kraja 🙂 takže ja ti radu neviem dať. Mala som 2x MA a dlho sme sa snažili a tieto stavy poznám... je z toho rituál. Teraz som v 11 tt (10+3tt) a dalsiu kontrolu mám 13+1 a dovtedy sa asi zbláznim.

ivkav5
6. feb 2024

Toto inak súhlasím s @snazilka_bio_mamka 🤣 ako keby som o sebe čítala..tým testovaním to len začína…teraz som už síce 27.tt ale stres na dennom poriadku, či je toto ok, či je to normálne, či sa neskracuje krčok, na každú poradňu idem s jemným strachom…a počkaj keď sa nám narodia bábätká🤣 to už bude iný strach zas…

snazilka_bio_mamka
6. feb 2024

@ivkav5 gynekologička mi povedala, aby som sa naučila so strachom pracovať, lebo o dieťa sa budem báť do konca svojho života. 🙂

ivkav5
6. feb 2024

@snazilka_bio_mamka áno, to je pravda…bude to ešte veľakrát veľmi ťažké, každopádne zvládneme to 🙂
Verim, že sa s tým naučíme lepšie pracovať…

olivia_c
6. feb 2024

Ja som takto testovala 4 - 5 rokov. To si vies predstavit kolko € to bolo - kazdy mesiac aj 10 testov s "duchmi", "priznakmi", riesila som to na koni, citala som o tom.. kolotoc vysetreni, zakrokov, iui, ivf, ivf v Brne - nic. Ale najlepsie na tom bolo, ze nam nic nenasli okrem toho, ze vytvaram protilatky voci partnerovym spermiam. Po poslednom nepodarenom ivf (dokopy nas to stalo tisice €) prisli panicke ataky, uzkosti, dlhodoba PN... zacala som to riesit s lekarmi, terapeutkou. Prestala som prestala sa testovat, riesit celkovo temu tehotenstva, zacala som opat zit zivot, nastupila do novej prace, v ktorej som bola len par dni a uz nevedomky v tom... Prirodzene som otehotnela ❤️

zuzicka1210
Autor odpoveď zmazal
zuzicka1210
6. feb 2024

Ahojte baby , chcela by som od vás radu.. mrcha mi prišla 2 .1. skončila 4.1. mávam nepravidelnú... Niekedy 24 dní niekedy 26 dní... Mala som dostať 28.1. a doteraz nič . Dnes je 6.2. testy negatívne ... Mám mliečny tekutý niekedy naťahovaci hlien .. strašne by sme chceli bábätko s priateľom teda sa snažíme ...