icon

Trikrát som potratila. Už to musí výjsť

lulu10
15. dec 2010

mám za sebou 3 potraty a zhanam vsetky mozne aj nemozne infosky skusenosti a rady aby som konecne na nieco prisla. Ak je tu niekto s podobnym osudom budem rada ak sa pridate a podelite so svojimi bojovymi plnami do noveho roku 🙂

lulu10
autor
20. nov 2011

@eviq v TB v Košicach som mala vsetko negativne a v Heliose v MT mi robili trofoblast a aj to bolo negativne, ja by som tam aj sla len chlapa musim nahovorit 🙄 ja viem ze prednison neni sranda, skusim to nejako vymysliet 😉 a po laparke musim mat aj tak 3 mesiace pauzu tak by sme mohli za ten cas stihnut aj tu Prahu... inak chcem potom ukecat Machaca aspon na IUI ked nas do IVF nechce pustit,a pri IUI sa tiez spermie selektuju a premyju ... vy by ste kedy chceli ist na dalsi pokus?

eviq
21. nov 2011

@lulu10 my mozeme najskor v marci, mala som molu, takze musim cakat....ale myslim, ze je to ok, do vtedy si vybavim vysetrenia a dufam, sa mi trosku znormalizuje cyklus, lebo sa mi rozhadzal...takze zhruba rovnako na to pojdeme...iba ak by mi nieco nasli a musela by som tiez na operaciu....

lulu10
autor
23. nov 2011

@eviq tak to zacneme tak spolu snazilkovat 😉 co tie vysledky z Prahy uz ti prisli?

eviq
23. nov 2011

@lulu10 stale este nie, pocitam asi az buduci tyzden...ale kazdy den oxidujem pri schranke 🙂
dnes idem pisat stelclovi, uz sa na to chystam tyzdne ale stale taka unavena pridem z prace, ze uz sa mi nic nechce riesit...tak mozno zacneme spolu a uvidime, ako sa nam bude darit 🙂

kika1000
30. okt 2012

@cecil36 ten zápal vám zistili z kultivácie. My mame podobný problém s morfologiou u nas je 94 % morfologia a na kultiváciu nas nikto neposlal

cecil36
30. okt 2012

@kika1000 ani nas nikto nikam neposielal. Bohuzial vsetky vysetrenia som si musela vydupat, kym sme nenasli toho spravneho dr. 😉 Zapal zistili z kuptivacie z mocovej rury, ale velmi by som sa na to neupinala, i ked je to jedna z moznosti preco je morfologia zla. Nam sa vsak ani po prelieceni nepodarilo otehu prirodzene.

jessie222
16. nov 2012

@miumia @lulu10 ahojte baby, docitala som sa v tejto smutnej teme o vasich problemoch s potracanim, s ktorymi ste bojovali. Teraz citam, ze lulu je tehotna a ty miumia mas uz babatko. Ako ste nakoniec dopadli a co vam pomohlo dostat sa do viac ako 12 tyzdna? Ja som momentalne po 2 MA, babatko mi odchadza cca v 8 tyzdni (otehotniem bez problemov hned). Zatial sme len na zaciatku cesty vysetreni, mam za sebou ciastocne geneticke vysetrenie, kde mi zistili trom. gen mutaciu PAI homozygot, tak som si pichala pri druhom tehotenstve fraxiparin 0,3, ale aj tak nepomohol. Teraz sa chystam na imuno vysetrenie do Prahy. Viete mi poradit co este riesit? Urcite chcem poriesit aj kompletny spermiogram partnera.... dakujem zatial,

miumia
16. nov 2012

Ahoj tak mne po 2 MA nasadili fraxiparin a vyslo to ale v mojom pripade sa babo prestalo vyvyjat stale 5-6tt teda nenabehla ani akcia srdca tak ja som si pichala kazdy mesiac tyzden pred ockavanou ms a ked prisla tak zase pauza a tak dokola kym som nebola tehu.. Mam tiez PAI a este MTHFR..
Dobra sprava je ze vies otehotniet a dokonca rychlo tak mysli pozitivne, pi vela vela vody a nemaj pc na podbrusku ;)
Velmi drzim palce!

lulu10
autor
17. nov 2012

@jessie222 ahoj, u mna bol asi problem prepazka v maternici, tu mi pri laparke odstranili, siahala az do polovice maternice a hned prvy pokus po odstraneni prepazky sa zatial drzi -laska moja 😵 a dufam ze to tak uz zostane. Prepazka pri ziadnom sone nebola vidiet, prisiel na nu lekar v Reprofite v Brne, ten hned povedal ze sa treba pozriet do maternice ako to tam vyzera a ci tam nieco neni co by robilo šarapatu a vidis bolo tam ... Tiez picham fraxiparin, ale tam u mna problem neni, to je len prevencia. Odporucila by som ti imnunologiu v Prahe, mne tam sice nic nenasli ale vela babam Prednison pomohol, dalej ten spermiogram aj s fragmentaciou spermii a vyšetrenie štitnej zlazy, no a stery u gynekologa na mykoplazmy a chalmydie.
Ani ja som nikdy nemala akciu srdiecka, vzdy sme skoncili tak do 7tt bez akcie, a teraz bola uz v 6tt 😉 Ak ta nieco este zaujima kludne napis, rada odpoviem a velmi ti drzim palce 😉

jessie222
19. nov 2012

@lulu10
@miumia ahojte, dakujem vam za odpovede. vidim, ze kazda mate iny problem, ale naslo sa riesenie 🙂. zelam vam obom vela stastia!! dodalo mi to vieru, ze ked sa problem hlada, tak je sanca ze sa najde, a ze sa najde aj riesenie ako ho odstranit. pekny dnik vam obom

inka25
27. nov 2012

ahojte všetky baby rada by som pomohla vám tak ako som pomohla sebe, dlho sme sa snažili aby som otehotnela, stráca som nervy, nič ma nebavilo až nakoniec som si povedala, že vyskúšam niečo čo by mi mohlo pomôcť a začala som po odbornej rade s našim známym užívať aloe vera (zo začiatku som tomu neverila) ale vyšlo to a nebanujem ten deň ked som išla na prezentáciu. Ak by som vedela pomôcť nejakej snažilke tak budem len rada, mne pomohol niekto, ja chcem teraz pomôcť dalším. Ak by ma mal niekto záujem budem rada ak sa mi ohlásite a ja vám odporučím to čo som ja užívala. Držte sa !!!

zuzumichi
4. feb 2013

Ahojte, prave lezim v posteli v pripade 3.spontanneho potratu.1.potrat v zaciatku 6.tyzdna, druhy zaciatok 9.tyzdna a teraz ako prvy.Pri poslednom som s i pichala heparinove injekcie, pretoze mi zistili nedostatok ptoteinu Z, inak problem so zrazanlivostou.Vzdy som kratko pred prvym spinenim stratila symtomy, bolest v prsiach.Zaroven som mala vzdy nafuknute brucho ako v 4-5 mesiaci
Nechapem.Vysetrenie chromozonov mame obaja v poriadku, partner bol na testoch zivotaschopnosti plavania atd.svojich spermii, alepred asi 8 rokmi.Mal by it znova? Vtedy mal vsetko v poriadku.Ja otehotniem az podozrivo rychlo, co supa to trefa.Len vzdy prode spinenie, strata symtomov, silne krvacanie a potrat.Ako vsetci hovoria, ze kazde tehotenstvo je ine, u mna je presne stale to iste, zmena pleti, pocity, Je mi to az podozrive.Uz trpi i nas vztah lebo sme nejak nezvladali situacie tehotna nie ano asi.Doktori nic nevediapri spineni spravit, kym tam embrio bolo proste bolo vsetko ok i ked ja uz som cizila, ze nie
Partner chcel verit doktorom.Tak vznikali stresove situacie.Druhykrat sa mi asi ani nevytvoril plodovy vacok.Priatel to uz berie skoro ako beznu vec.Trapi ho to ale uzatvara sa do seba a nejak ked chceme dikutovat, co dalej len sa hafame
. Cize k tomu vsetkemu sa mi i vztah rozpada.

zuzumichi
4. feb 2013

Ahojte, prave lezim v posteli v pripade 3.spontanneho potratu.1.potrat v zaciatku 6.tyzdna, druhy zaciatok 9.tyzdna a teraz ako prvy.Pri poslednom som si pichala heparinove injekcie, pretoze mi zistili nedostatok proteinu Z, inak problem so zrazanlivostou.Vzdy som kratko pred prvym spinenim stratila symtomy, bolest v prsiach.Zaroven som mala vzdy nafuknute brucho ako v 4-5 mesiaci
Nechapem.Vysetrenie chromozonov mame obaja v poriadku, partner bol na testoch zivotaschopnosti plavania atd.svojich spermii, ale pred asi 8 rokmi.Mal by ist znova? Vtedy mal vsetko v poriadku.Ja otehotniem az podozrivo rychlo, co supa to trefa.Len vzdy pride spinenie, strata symtomov, silne krvacanie a potrat.Ako vsetci hovoria, ze kazde tehotenstvo je ine, u mna je presne stale to iste, zmena pleti, pocity,... .Je mi to az podozrive.Uz trpi i nas vztah lebo sme nejak nezvladali situacie tehotna- nie -ano - asi.Doktori nic nevedia pri spineni spravit, kym tam embrio bolo proste bolo vsetko ok i ked ja uz som citila, ze nie.
Partner chcel verit doktorom.Tak vznikali stresove situacie.Druhykrat sa mi asi ani nevytvoril plodovy vacok.Priatel to uz berie skoro ako beznu vec.Trapi ho to ale uzatvara sa do seba a nejak ked chceme dikutovat, co dalej
, len sa hadame
. Cize k tomu vsetkemu sa mi i vztah rozpada.

margarita
7. feb 2013

@zuzumichi
mam velmi podobnu anamnezu ako Ty, ale okrem tych 3 potratov presne v tych istych tyzdnoch ako Ty, uz mam aj 2 vymodlene "vylezane" deticky.
aky mas problem so zrazanlivostou? len ten Z protein, nie nahodou aj trombofiliu?
ja mam okrem zrazanlivosti aj problem endokrinologicky, hoci hormony mam oficialne vsetky ukazkove, telo si vytvara protilatky proti stitnej zlaze, alebo mozes mat aj nieco imunologicke, ze telo "vypudi" zarodok ako cudzie teleso.
Neskusala si patrat este tymto smerom?

keby si chcela nieco detailnejsie, posli mi IP.

ninka.b1
8. feb 2013

@eviq
@lulu10
Baby ahojte,, prosim Vás ako ste si vybavili tu Prahu??? tiež nad tym rozmyšlam, ale netušim kde mam začať ☹

eviq
8. feb 2013

@ninka.b1 ahoj, ja som z prahy nemala dobry pocit - bola som u Madara v Podoli, odporucam ti skor plzen - dr. Ulcova-Gallova. Daj si do vyhladavaca a najde ti na nu mail aj telefon. Je to vraj spicka v imunologii. Alebo v Prahe dr. Malickova, tu skus vyhladat vo fore tu na konovi, teda kontakt na nu. Resp, neviem odkial si, ale podobne vysetrenia robi aj Tkanivova banka v Kosiciach a su hradene poistovnou. Tam ti mozem dat kontakt ja, ak budes chciet. Kludne sa ozvi, keby nieco. A ako zacat? Proste napis mail alebo zavolaj na niektore z tych pracovisk, urcite ti odpovedia 🙂

ninka.b1
8. feb 2013

@eviq ahoj si strašne zlata! poslala by si mi teda to čislo do Kosic?

gabka79
9. feb 2013

ahojte baby, chcela by som sa spytat na vysetrenie po potratoch - mam za sebou 3 a medzi prvym a druhym sa mi narodil zdravy syn (bezproblemove tehotenstvo). Vzdy vlastne to iste, spinenie v 6/7 tyzdni, UTZ, babo je mensie, cakanie a srdiecko sa nidky neobjavy potom cistenie. Teraz cakam na geneticke vysetrenie plodu. Chcela som sa objednat hned na vsetky ostatne vysetrenia no bolo mi povedane, ze az po tom ako budu vysledky z genetiky plodu. No mam 33 a ja na nic cakat nechcem, chcem aby mi spravili vsetky dostupne vysetrenia. No milo ale ma odbili, ze nemam na to mysliet...a takisto som sa pytala na Prahu no lekar sa tvaril, ze o nicom nevie a zase, ze nemam na to mysliet (bol tam zastupujuci lekar nie moj, ten je uzasny no k nemu som objednana az na koniec marca). Mam taky pocit, ze tu mi spravia len tie najjeduchsie vysetrenia... Viete mi povedat v com je ina Praha/Plzen/POdolie? Som zufala a nechcem skusat dalsie tehu kym nemam vsetky dostupne vysetrenia. Dakujem vopred za odpovede.

lulu10
autor
12. feb 2013

@ninka.b1 ahoj ja mam tiez nazor ako eviq, na mna tiez doktor Madar a cela Praha nezaposobila vobec dobre, uz by som tam nesla, drz sa toho co ti napisala eviq, drzim palce pa

eviq
15. feb 2013

@ninka.b1 ahoj, prepac, ze neskor odpovedam....jasne.....cislo do Tkanivovej banky v Košiciach, kde vyšetruje dr. Bobák je 055/640 43 04. Zdvihne ti to sestricka, su tam velmi mili. Len povedz, ze by si si chcela dat urobit vysetrenie reprodukcnej imunologie kvoli opakovanym potratom a oni ta objednaju a vsetko ti povedia. A este jednu vec ti poradim, lebo oni to nezvyknu....my, ked sme boli v prahe, tak nam povedali, ze je potrrebne, aby pred vysetrenim reprodukcnej imunologie ste boli obaja s manzelom aspon 5-6 tyzdnov zdravi, bez teplot, antibiotik a hormonalnej liecby. Skratka zdravi a bez liekov v tele, aby boli vysledky co najobjektivnejsie. Taktiez, kedze manzelovi budu robit spermiogram, odporucaju 4-5 dni abstinencie.

A pre uplnost, tu je link aj na Madara do Prahy:
http://www.upmd.cz/?lang=cz&category=1-4-51

A dr. Ulčová-gallová v Plzni:
http://www.ulcovagallova.cz/

Kontakt na dr. Malíčkovú v Prahe si skús opýtať od dievčat v tejto téme, nemôžem ho nájsť:
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotni-probl...

No a v Bratisleve s tym vraj začala dr. Girovská a Medirexe, ale s tou nemám skúsenosť.

Tak snáď som pomohla niekomu to pomôže....🙂

eviq
15. feb 2013

@zuzumichi
@ninka.b1
@gabka79
ahojte kočky, vidím, že vás tu pár pribudlo do tejto smutnej témy. Ak by to niekomu mohlo pomôcť, napíšem vám, čo sme si dali s manželom vyšetriť my. Tiež som mala 3 potraty.
Takže manžel: spermiogram rozšírený s fragmentáciou DNA (robi to tkanivova banka v KE), vytery na kultivaciu, ureoplazmy, mykoplazmy, chlamydie, mikrobiologicky rozbor ejakulatu - to mu robil vsetko urolog. Ultrazvuk, ci nema varikokelu. Geneticke vysetrenie zakladne (karyotyp) ale aj rozsirene na cysticku fibrozu a FISH metodu vysetrenia spermii (robili nam na genetike v BA). Vysetrenie reprodukcnej imunologie.
U mna: gynekologia (kultivacia, chlamydie, ureoplazmy, mykoplazmy, cytologia, ultrazvuk, hormonalny profil, sledovanie vysky endometria pred ovulaciou, hysteroskopia), hematologia (trombofilne mutacie, syndrom lepivych dosticiek, homocystein), reprodukčná imunologia, cross-match test, genetika (karyotyp), endokrinologia, infekčne, potravinove netolerancie (celiakia, alergia na mlieko a kazein).
Informacie nam nedali ziadni lekari, vsetko sme si nasli sami na internete, prevazne zahranicne clanky....boli sme aj na kozultaciu v Reprofite v Brne, kde maju skutocne skvely pristup. Skratka sme studovali a studovali....
Hlavne sa nevzdavajte, treba si za tym ist a nenechat sa odbit lekarmi. Ak mi nieco nechceli urobit, tak som isla inde, zmenila som napriklad hematologicku, niektore vysetrenia sme si zaplatili, ci uz tu alevo v cechach. Pri vysetreniach v cechach sa informujte na poistovni, stale vam cosi preplatia. A psycho stranku sme my s manzelom riesili tak, ze sme si zivot uzivali po inych strankach...cestovanie, zaluby, kino, divadlo, tanecna...stale sa nieco najde....🙂 A...nenechajte sa ludmi nasilu tlacit do pozitivneho myslenia...usmievajte sa vtedy, ked sa chce vam, nie ,ked to od vas ocakava okolie...mate pravo "mat pocity". Velmi vam drzim palce.

gabka79
19. feb 2013

@eviq
dakujem za informacie, si zlata. uz mame objednane vysetrenia, spg mame za sebou a tam je vsetko ok. no a ostatne nas caka v marci.
Mozem sa este spytat kto ti robil tie testy na potrav. alergie? Isla si cez obvodnu? Lebo idem aj tak na preventivku tak by som sa spytala asi..nech mame vsetko spravene.
Inac baby odporucili mi (mame znamu gynekologicku a aj druhy gynekolog mi potvrdil, ze je to dobre) inofolic uzivat 2x denne. Ze vraj to podporuje vajecniky/kvalitu vajicok. Len je to drahe, 45 eur na mesiac ak sa to uziva 2x denne. No mozno vam pomoze..
drzim palce

eviq
20. feb 2013

@gabka79 dakujem, hadam sme na dobrej ceste k cielu uz 🙂 o inofolicu som pocula, len ja som dost opatrna k talym pripravkom, stale nejaky pride do mody a je poriadne drahy, tak ci to nie je len biznis 🙂 ale za skusku nic nedas....ja som brala femibion a vitamin E a zprirodnych veci alchemilkovy cajik, resp. mala som taky namiesany od bylinkarky Kopacovej, denne lyzicu olivoveho oleja a obcas som si kupila olej z psenicnych klickov alebo rakytnikovy olej, samozrejme nie vsetky tie oleje naraz 🙂 u nas mal mm sice dobry spermiogram ale so zvysenou fragmentaciou DNA, tak aj on bral dlhodobo 1000 mg vitaminu C a 600 mg vitaminu E denne - to je vraj jedine, co na tu fragmentaciu funguje...a este som mu obcas prisypala zinok, selen, q10, l carnitin.... 🙂 ale mal po 3-4 mesiacoch uzivania zlepsene vysledky o dost...
Hlavne si daj urobit komplet hematologiu, imunologiu a prolaktin, ked to mavas takto skoro.
No a tie potravinove mi robil gastroenterolog (bola som aj na endoskopiu :-P) a este aj moja hematologicka, ale ona hlavne preto, ze sa zaujima o take pripady, inak to nespada pod hematologiu...

gabka79
22. feb 2013

@eviq Dakujem za odpoved. no ten inofolic uvidime, hadam ked nam to uz cez tnamost odporucili tak to pomoze 🙂 No ja som hlavne rada, ze mame aspon jedno zdrave dietatko ktory nam robi velku radist 🙂 drzim tebe aj ostatnym palce!

ninka.b1
24. feb 2013

@eviq Ahoj prepač, že až tearz odpisujem ale mala som skušky v škole 😖 tak som na net nechodila.... si fakt poklad, velmi si mi pomohla!!!!!!
@lulu10 a ty si chodila tiež niekde myslim iscar..... alebo ine.. ak sa môžem spytať aky si mala problem? Inak gratulujem,, tak hadam ti niekde pomohli-vidim že čakaš babatko....
@eviq no vidim, že tiež maš toho riadne za sebou!!!!! Aj ste prišli na pričinu?
My ešte čakame na vysledky s genetiky,, dufala som že do mesiaca pridu ale akosi oni maju čas 😀

ninka.b1
24. feb 2013

@gabka79 ahoj aj mne to odporučili v MT v iscare j moja gynekologička mi to doporučovala tiež 2x/d ale ja davam len raz tak je na grabičke... Inak tiež som opatrna na taketo novinky- moc tomu neverym "zazračny učinok" no ale ved uvidime!

eviq
23. máj 2013

@ninka.b1 ahoj, prepac za oneskorenu odpoved, mam teraz malo casu, zaciatkom marca sa nam narodil syncek 🙂. Pocas tehu som si pichala fraxiparin dost vysoke davky, brala som femibion a cca do 15 ty prednison. Vlastne to vsetko som zacala brat uz pred otehotnenim. Plus som mala bezmliecnu dietu.

janah469
27. máj 2013

@eviq ahoj, dakujem za tvoj prispevok, velmi mi pomohol. Ja som zatial absolvovala hematologiu (vsetky vysledky boli ok) a teraz cakame vysledky z genetiky v Blave od Dr.Križana. Ja som 3.potrat prekonala len minuly tyzden (bol to 3MA - nikdy som sa nedockala akcie srdiecka...takze vzdy sa to skoncilo v 5-6tt)...hospitalizovali ma v piatok, museli cistit v sobotu rano:(...chcem sa spytat, vy ste boli na imunologii v Brne? Sme objednaní koncom júna a chcem sa spýtať, či tam robia komplexné vysetrenie obom, alebo aj tam si mam pytat nieco konkretne, co by mi inak nemuseli chciet spravit automaticky?... mne jeden lekar povedal, ze to moze byt sposobene aj tym, ze neviem donosit urcity druh pohlavia...stretla si sa s niecim takym? velmi velmi dakujem za odpoved, J.

margarita
31. máj 2013

@janah469
ahoj, aj ja som uz 3x potratila, vzdy v 6tt, raz MA v 9tt...to s nedonosenim jedneho pohlavia je pravda, aj mne to na genetike zistovali, nepotvrdilo sa. a o rok sa nam narodil syncek (po dcere), takze je to nabeton 😀
mam hematologicku diagnozu plus vytvaram si protilatky proti stitnej zlaze a este mam znizenu bunkovu imunitu.
Na imunologii som bola v Prahe, uz 2x - raz v Podoli a teraz vo VFN u Mudr. Malickovej. vrelo odporucam, je to skvela zena! mam z nej dojem, ze to nerobi tak "pausalne" ako ti z Podoli, ale je to len moj nazor osobny.

janah469
31. máj 2013

@margarita Ahoj Margarita, dakujem velmi pekne za tvoju reakciu. Smiem sa spytat, ake lieky pred otehotnenim si brala, ked ti zistili ze vytvaras protilatky? Takze do roka po potratoch mas synceka? To je super, velmi gratulujem a tesim sa! Vsetko dobre prajem, ked mas chut napisat mi, ake vysetrenia a liecbu si musela podstupit, budem ti velmi povdacna. Dakujem krasne 🙂