icon

Túžba po dieťati vo veku 40+

Dnes o 10:05

Ahojte mamičky, žienky. Prežívali ste túžbu po dieťati , ked ste boli v pokročilom veku? A aj ste nakoniec išli do toho ? ❤️😊 Je tu nejaká, ktorá to momentálne prežíva a má už detičky? Nech nie som sama 🙈😊

Strana
z2
anonym_3f2d7c
Dnes o 13:43
@anonym_6c07a4

@anonym_1e2e72 a este s jej rodinnou anamnezou...Ja tu tuzbu chapem tiez, tiez sme absolvovali IVF ale da sa zit aj bez deti...Da sa zariadit inak, ono uz cas, kedy to trebalo jednoducho prijat, uplynul, toto uz je posadnutost...Niekedy sa veci deju ako proste maju - mozno keby otehotnie , to dieta zomrie, ona zomrie, ochorie...A prirodou je pred tym ochranena..
Mne sa zda ze jej doktori uz aj povedali ze by mala skoncit ale ona si ide aj tak svoje...🙉

@anonym_6c07a4 a ešte ako ju všetci povzbuzujú na tom ig a dávajú jej nádej. Ja to nechápem. Veď ten jej muž vyzerá na 60 a na nej je tiež vidno, že sa blíži k 50tke. Asi má za vzor Judíniyovú a Beňovú, ale to sú prípady ako ihla v kope sena.

arianna25
Dnes o 13:52

Onedlho budem rodiť a cez 40. narodeniny budem dojcit 😁 Možno dám ešte jedno keď sa podarí. Závisí to od okolností. Aj na toto tehotenstvo som musela chvíľu počkať. Nešlo to na prvý šup.

anonym_6c07a4
Dnes o 14:05
@anonym_3f2d7c

@anonym_6c07a4 a ešte ako ju všetci povzbuzujú na tom ig a dávajú jej nádej. Ja to nechápem. Veď ten jej muž vyzerá na 60 a na nej je tiež vidno, že sa blíži k 50tke. Asi má za vzor Judíniyovú a Beňovú, ale to sú prípady ako ihla v kope sena.

@anonym_3f2d7c tie komentare tiez nechapem...skor myslim ze myslia si svoje, napisu svoje...a hej to na fotke vidiet ten vek ...az moc

anonym_74ce26
Dnes o 14:17
@kiki68

V 39 sme isli do toho, rodila som 40 rocna a super

@kiki68 a teraz máš koľko, 41?lebo áno, vtedy je to ešte super. Ale čo ďalej?

katarinaschober
Dnes o 14:28

@anonym_autor ja mam 45 a chystam sa na ivf

anonym_971a37
Dnes o 14:37
@anonym_1e2e72

@anonym_6c07a4 Podla mna uz sa to prejavuje aj na psychike. Hormony robia svoje. Ked kuknem jej niektore videa na IG, iba si poviem prepana. Ani sama si neuvedomuje co vsetko za lieky uz do seba napchala, a ake nasledky to este moze mat. Dietatko by som jej velmi dopriala, ale toto co robi a kolko vkladov je uz cez ciaru. Ja sa divim, ze ti lekari jej uz nepovedia, ze a dost. Ale jasne im ide o biznis. Sama mam dietatko vdaka IVF, ale jeden jediny cyklus hormonov som do seba dala. Takze tuzbu po dietati chapem. Ale toto uz ozaj prehana. Je podla mna jedina na svete co tolko vkladov mala.

@anonym_1e2e72 keďže IVF je v prvom rade jeden veľký biznis, jasne ze jej nepovedia, ze nie. Aj 100x. Skôr sa divím, ze jej niečo nepovie už niekto z rodiny. Aby sa konečne spamätala.

anonym_7e276b
Dnes o 14:46

Ktorá prezradíte IG nick?😶‍🌫️

vreckovka2
Autor odpoveď zmazal
anonym_74ce26
Dnes o 14:49

Táto téma je tu stále, ake je super mat dieťa po 40+,ved to zvládneš, si mladá, to bude super, nič sa neboj a bla bla..
Ale je zaujímavé, že to nikdy nenapíše žena cca 55+ročná, že aj ja som rodila keď som mala 40+,a aké je to skvelé a úžasné,a ako sa to dá všetko zvládnuť. A ja aj presne viem, prečo to sem nepíšu. Preto ze to tak vôbec nie je. Bodka.

marhulka13
Dnes o 15:15
@anonym_74ce26

Táto téma je tu stále, ake je super mat dieťa po 40+,ved to zvládneš, si mladá, to bude super, nič sa neboj a bla bla..
Ale je zaujímavé, že to nikdy nenapíše žena cca 55+ročná, že aj ja som rodila keď som mala 40+,a aké je to skvelé a úžasné,a ako sa to dá všetko zvládnuť. A ja aj presne viem, prečo to sem nepíšu. Preto ze to tak vôbec nie je. Bodka.

@anonym_74ce26 to hovoríš z vlastnej skúsenosti ci len tak do vetra?

anonym_74ce26
Dnes o 15:19
@marhulka13

@anonym_74ce26 to hovoríš z vlastnej skúsenosti ci len tak do vetra?

@marhulka13 áno, vlastná skúsenosť

maryetta
Dnes o 15:26

Inac mame aj v rodine. Kde po 40-tke mala prve a do roka aj druhe.
Zas mam aj kamaratku z porodnice mala 44 vtedy...
a tiez znamu ktorá po 40-tke uz zial 3potraty ☹
Kazde telo kazdy organizmus je iny....

Zas chapem ak napr.prisiel partner neskor. Kedy je uz vek vyssi a chcu este to babatko. Vtedy clovek prizmuri oko. Lebo ta tuzba je proste silnejsia.

zuzana76
Dnes o 15:32

mam 49 a teda isla by som do toho este aj teraz, ale muz uz nechce

zuzana76
Dnes o 15:34
@anonym_74ce26

@anonym_74ce26 mne sa zda ze @janinah mala syna po 40 a ta pisala, ze omladli pri nom a su spokojni a statsni, prepac @janinah , ze som spomenula, to je individualne, ja mam 49 a citim s ana 35

jablkovastrudla
Dnes o 15:41

Toto je take individualne. Ja co uz deti mam,hovorim ze by som dalsie nechcela, mam 40 a keby zistim ze som tehotna tak sa asi obesim 😃
Moja dobra kamaratka je teraz tehotna, snazili sa cez 10 rokov a bude rodit mesiac po svojej 40-ke, jej muz ma 52. To dieta je doslova vymodlene 🙏🏼
Moja suseda rodila prve ako 42 rocna a druhe ako 47-48 rocna. S muzom sa spoznali ked mali obaja 40, sama hovorila ze deti chcela uz dlho len zial nebolo s kym.

michaela329
Dnes o 15:50
@anonym_74ce26

@anonym_74ce26 moja kolegyňa stretla svojho muža hlboko po 30, prvého syna 38 ročná, druhého 41. Nečakali, že by mohli vôbec mať deti, on bol ťažko chorý. Muž zomrel, keď mladší išiel na SŠ. Kolegyňa sa často nechá počuť, že tie deti a jej muž boli to najlepšie, čo sa jej v živote stalo. Má po 60 a stále to tvrdí.

anonym_65801f
Dnes o 15:53

@anonym_autor ahoj ja mám 42 a už rok sa snažíme o bábätko ale zatiaľ neúspešne, dúfam že sa nám to raz podarí. Ja už mám jedného dospelého syna, partner deti ešte nemá.

o__o
Dnes o 15:59

Kamoska 1. v 38, 2. v 40 a 3. v 44.. teraz ma 3. 12 rokov a kamoska sa nestazuje 🙂 ale ona s muzom boli vzdy plni energie a svet gombicka

anonym_d84bed
Dnes o 16:08

@anonym_autor ano, dllho, az teraz, asi ,od ,49, ma to preslo ( no ciastocne 🙂 ). Ale nebolo by spravne uz ist do 3.dietata z viacerych dovodov. Ale sestra a kopec kamosiek mali prve, druhe ci tretie prave po 40tke.

tiezjedna
Dnes o 16:30
@anonym_73f6d7

U nás v rodine teraz akt tehu 41+
Zatiaľ všetko v poriadku. 1 tehotenstvo.
Kamarátka 43+ úplne zdravá dcérka♥️
Kamoška 45+ to už 4dieta zdravý chlapec..
Kamoška 40+ zdravé dvojičky párik.....

@anonym_73f6d7 to, že v tomto veku žena otehotnie a porodí zdravé dieťa je len polovica úspechu... Myslím si, že každý súdny človek to veľmi dobre vie. Vrátane tých žien, ktoré do toho idú. Ale úplne rozumiem tej túžbe po dieťati, obzvlášť ak by to malo byť prvé a jediné 🙏

annia99
Dnes o 17:01

@anonym_autor ja....za pár mesiacov mám 40. Doma mám 10 ročne dvojičky a túžim po dieťati. Kľudne aj dvoch 🙂

anonym_340f83
Dnes o 17:03

Ja som rodila ako 38 ročná, tehotenstvo absolútne bezproblémové, dieťa zdravé ako buk a my štastní ako blchy. Dnes má naše dieťa 12 rokov a my 50. Našťastie vládzeme všetko, dieťa sa veľmi aktívne venuje jednému športu, kde trénuje 5-6 krát do týždňa, do toho sú veľmi časté rôzne sústredenia, semináre, individuálne tréningy a samozrejme súťaže. Všade, ale úplne všade treba dieťa voziť autom, takže obaja s manželom robíme taxikárov, žijeme v podstate športom a rozvrhom nášho dieťaťa, ja pracujem len na pokovičný úväzok, aby sme to všetko stíhali, no pointa môjho príspevku je, že áno, mala som 38 a manžel 40, keď sa dieťa narodilo, vládzeme stále, ale! Dnes mám ja 50, manžel 52 a dieťa 12! Výzorovo to na nás vôbec nie je vidieť, no keď sme aj s inými rodičmi, tak ja sama sa pristihnem pri tom, že im závidím, že majú len 40-42 rokov a naše deti sú rovesníci. Že my s mužom si ten 10 a viac ročný rozdiel uvedomujeme a už sme sa veru rozprávali o tom, že by si naše dieťa zaslúžilo mať mladších rodičov. Ťažko sa to vysvetľuje takto cez písmenká, no až teraz si uvedomujeme, že z pozicie dieťaťa, mať v 12tich rokoch 50 ročných rodičov…. Uffff

anonym_f52aec
Dnes o 17:20
@anonym_340f83

Ja som rodila ako 38 ročná, tehotenstvo absolútne bezproblémové, dieťa zdravé ako buk a my štastní ako blchy. Dnes má naše dieťa 12 rokov a my 50. Našťastie vládzeme všetko, dieťa sa veľmi aktívne venuje jednému športu, kde trénuje 5-6 krát do týždňa, do toho sú veľmi časté rôzne sústredenia, semináre, individuálne tréningy a samozrejme súťaže. Všade, ale úplne všade treba dieťa voziť autom, takže obaja s manželom robíme taxikárov, žijeme v podstate športom a rozvrhom nášho dieťaťa, ja pracujem len na pokovičný úväzok, aby sme to všetko stíhali, no pointa môjho príspevku je, že áno, mala som 38 a manžel 40, keď sa dieťa narodilo, vládzeme stále, ale! Dnes mám ja 50, manžel 52 a dieťa 12! Výzorovo to na nás vôbec nie je vidieť, no keď sme aj s inými rodičmi, tak ja sama sa pristihnem pri tom, že im závidím, že majú len 40-42 rokov a naše deti sú rovesníci. Že my s mužom si ten 10 a viac ročný rozdiel uvedomujeme a už sme sa veru rozprávali o tom, že by si naše dieťa zaslúžilo mať mladších rodičov. Ťažko sa to vysvetľuje takto cez písmenká, no až teraz si uvedomujeme, že z pozicie dieťaťa, mať v 12tich rokoch 50 ročných rodičov…. Uffff

@anonym_340f83 dolezite je, ze dieta ma milujucich rodicov, co ho podporuju v tom, co ho bavi, su s nim radi a uzivaju sinspolocne straveny cas. Zivot sa niekedy neda nalinkovat. Mozno keby ho mate skor, nemozete si dovolit ciastocny uvazok, nemohlo by sa venovat sportu, riesite kde byvat, a pod. Jasna, ze je najlepsie byt mlady rodic s rozbehnutou karierou a usporami ale to sa nie vzdy da.

anonym_340f83
Dnes o 17:29
@anonym_f52aec

@anonym_340f83 dolezite je, ze dieta ma milujucich rodicov, co ho podporuju v tom, co ho bavi, su s nim radi a uzivaju sinspolocne straveny cas. Zivot sa niekedy neda nalinkovat. Mozno keby ho mate skor, nemozete si dovolit ciastocny uvazok, nemohlo by sa venovat sportu, riesite kde byvat, a pod. Jasna, ze je najlepsie byt mlady rodic s rozbehnutou karierou a usporami ale to sa nie vzdy da.

@anonym_f52aec áno, máš pravdu, ďakujem ti zo srdca, tvoje slová ma zahriali, no občas na mňa tieto myšlienky doľahnú a cítim sa akoby previnilo voči nášmu dieťaťu, že už sme ,,starí” Myslím, že naše dieťa si ten náš vek vôbec neuvedomuje, lebo našťastie žijeme veľmi aktívnym životom, venujeme sa mu po všetkých stránkach, veľa s ním športujeme a cestujeme kade-tade po svete, no aj tak, ten vek mňa osobne veru trápi dosť 🙁

Strana
z2