Túžim po dieťatku, ale manžel berie antidepresíva
Ahojte.
Potrebujem potešiť, je tu niektorá, ktorá otehotnela aj napriek tomu, že jej muž bral antidepresíva?
Túžim po bábätko, aj môj muž ale musí lieky pobrať cca rok pretože ma ťažkú psychickú prácu a nejako sa mu to vymklo z pod rúk.
Poprosím ženy, ktoré si chcú rypnut, tak sa snažte nekomentovat. Nie je to pre mna ľahká situácia. Manžela milujem a viem, že lieky sú dočasne.
Dakujem všetkým za názor, radu, pomoc. A aj za to, že ste ochotne si to prečítať.
Moja sesternica má muža ktorý tiež v určitom období roka užíva antidepresíva a práve v tom čase sa im podarilo ;) dnes má kočka už 6 rokov všetko v poriadku ;) držím palce 🙂
antidepresiva a anikoncepcia su dve rozdielne veci...
mozno jediny problem vidim v tom, ze antidepresiva casto znizuju libido...
@h2 či tie lieky nemôžu nejako ublížiť plodu v prípade, že otehotniem
@laura1607 Dakujem ☺️
@cookie29 vdaka 🙂
Ja nie som odborníčka, ale podľa mňa určite nie. Viem, že žena by nemala otehotnieť, ak berie adtidepresíva, u chlapa to nemá vplyv.
Beriem ja aj manžel už roky, som 6. mesiac tehotná.
@h2 a prečo podľa teba nie? Vieš aj vysvetlit?
@any_soj jeee, to sa teším, a dieťatko ste plánovali?
Nie som odborník, ale sedliacky rozum hovorí, že plodu to neublíži... ten je v tvojom tele, nie v manželovom. Môže to teoreticky znížiť šancu na otehotnenie, ako sa už písalo, manžel môže mať menšie libido (nebude sa mu veľmi chcieť do milovania), prípadne tie lieky môžu negatívne ovplyvniť kvalitu spermií. Ale ak váš sexuálny život je normálny, absolútne nevidím problém. Smelo do toho...
Chceli sme ho. Slovo plánovať sa mi až tak nehodí, lebo myslím, že sa to nedá naplánovať. Dá sa oddialiť počatie, ale nedá sa naplánovať, resp. vždy je to zázrak, ktorý aj pri zdravom páre sa môže a nemusí stať 🙂
@any_soj to je uplna pravda, tak sa teda držte a prajem Vám veľa zdravia 🙂
Ja som otehotnela keď som brala. Nemal by to byt žiadny problem, pokiaľ mu teda neznižuju libido 🙂
@kattien1992 no veď toto, že neznižujú.....
Ahoj.moja kamaratka riesila tento problem otehotnela asi rok po zacati jeho liecby.neviem ci to ma vplyv na plod myslim ze nie, skor na libido.
Ale jeho psychiatricka im odporucala pockat kvoli tomu aby ho to nerozhodilo este viac.kamoska sa bala ako to zvladne ona,on a atd.takze pockali kym sa mu ustalila a zabrala liecba a bolo to ok 🙂
Manzel je 22 rokov na antidepresivach. Mame dcéru, neplanovanu, bola som na antikoncepcii.. A otehotnela som 😂 teraz plánované, dvojičky, na prvý šup. Nemyslím, že lieky majú vplyv na mužskú plodnosť, teda aspoň tie, s ktorými som sa stretla. Takisto žena môže kľudne otehotnieť na antidepresivach. Držím palce 🙂
SSRI môžu zhoršovať morfológiu spermií, čiže teoreticky môže trvať snaženie dlhšie, ale nemusí.
@h2 Uff, to budem musiet vysvetlit tej 11 mesacnej dcere, ze co si to dovolila :D
Autorka, uplne v pohode, a aj keby neboli u manzela docasne, no a co. Su to len lieky, vyrovnavajuce biochemicku rovnovahu, nie je na tom nic, za co by ste sa mali hanbit, alebo to riesit.
@sonnenshein ???
@h2
12. mar 2021
Ja nie som odborníčka, ale podľa mňa určite nie. Viem, že žena by nemala otehotnieť, ak berie adtidepresíva, u chlapa to nemá vplyv.
Tak reku ze budem musiet mojej dcere nejako vysvetlit, ked bude strarsia, ze som nemala otehotniet, ked som brala AD...
@sonnenshein Napísala som, čo som vedela. Mala som známu, ktorá brala AD a ona mi vyslovene hovorila, že ak bude chcieť otehotnieť, musí ich predtým vysadiť. (Dokonca hovorila, že ešte predtým, než sa začnú s mužom snažiť.) Ja som to nemyslela nijako zle. Možno sú aj tie lieky rôzne a čo sa pri jedných neodporúča, pri iných nemusí možno vadiť.
@h2 Presne preto je lepsie taketo otazky nechat na zodpovedanie lekarov ;)
@sonnenshein Autorka sa pýtala na to, keď berie AD muž. A nepýtala sa lekárov, ale nás, bežných žien na fóre. Hneď v prvej vete svojho príspevku píšem, že nie som odborníčka. Tak nechápem, čo riešiš.
@h2 Mozno to, ze ked si zena v nie najlepsom dusevnom rozpolozeni toto precita, mohlo by jej to dost ublizit. Ale inak neriesim nic. Pekny den 🙂
@sonnenshein Napísala som snáď niečo strašné? Písala som, že podľa toho, čo viem, sa neodporúča otehotnieť počas užívania AD. Písala som to na základe informácií od osoby, ktorá AD užívala. A jej to povedala jej lekárka. Zrejme kvôli tomu, že tieto lieky by mohli mať negatívny vplyv na vývoj dieťaťa. Tak ako "dosť ublížiť"? V čom? Myslím, že si prehnane vzťahovačná. A úplne neprávom mi tu prisudzuješ zlé úmysly.
ano tie lieky ovplyvnuju plod rovnako ako keby si ich brala ty, musis sa poradit s genetikmi
Ahoj,
Ja som tiež užívala také lieky,keď som bola tehotná tak mi znížili dávku na minimum,na genetike vtom nevideli chybu. Mám 6 ročnú zdravú dcérku. Držím ti palce.

Ahoj, akosi nechápem, v čom je problém. Muž, ktorý berie antidepresíva, nemôže splodiť dieťa? (Nie je to rýpanie, fakt sa pýtam. Ja tam teda problém nevidím.)