icon

Úspešné tehotenstvo po predchádzajúcich biochemických tehotenstvách?

babyttcirl
10. okt 2018

Caute snazilky ( fertilky),

Pisem Vam, lebo chcem pocut od Vas slova povzbudenia do dalsieho snazenia, Snazime sa s manzelom 11 mesiacov o prve dieta. Odkedy sme sa zacali snazit, mala som uz 3 biochemicke tehu.
Prve v Decembri, kde sa menstruacia omeskala o 4 dni.. Tets pozitivny, potom par dni na to menstruacia
Druhe v aprili, ked som potratila v 5tt 2 dni. To som vela lietala a stresovala sa v praci a dokolecka kolotoc. Teraz som znova otehotnela v Septembri a potratila som presne v 5tt 6 dni.
Vzdy sa mi to stava v tom istom tyzdni i ked teraz to vydrzalo najviac.. Je mi do placu , vzdy ked mi to doktori potvrdia a potom o tyzden zacne spinenie a dokola to iste.

Zacinam byt fakt smutna a znechutena z toho celeho procesu a musim povedat ze muz je tiez smutny z toho.
Chapem ze jedno alebo 2 mozu byt nahoda, ale 3? a to som zdravo jedla, meditovala, chodila na akupunkturu a vsetko mozne aby to tento krat vyslo.. A zase nic. Uz pre to nemozem urobit viac z wellbeing hladiska. vitaminy atd.., vsetko som brala. Jedine som bola v strese trochu, ze ako to znova dopadne.. a zase to iste.

Idem teraz na vsetky testy , ktote budu mozne a snad sa zisti pricing tych biochemickych tehu. Ma niekto pozitivne skusenosti po opakovanom biochemickom? Vynostili ste nakoniec dieta?

Velmi pekne dakuje za kazdy odpoved.

L

babyttcirl
autor
13. okt 2018

@ester177 super!! Tenti pristup je velmi dobry! Vsetko zacinam riesit a kupim si aj tie enzymy! Nornalne dostat v lekarni na sk? No drzim ti velmi palce! Kedy mas utrazvuk?

ester177
13. okt 2018

@babyttcirl vcera som sa objednala na 26.10. To by som mala koncit 7.tyzden. Dufam, ze dovtedy nezacnem krvacat. Kyselinu listovu - active folic od.Generica som minule tusim z Dr.Max objednala 10 baleni, bolo v akcii, a Nattokinazu aj Serrapeptazu som objednavala tiez z netu, je to lacnejsie. Mozem ti do spravy napisat. Ale na heureke urcite najdes najnizsiu cenu, ked tam zadas produkt. Hlavne vacsie mnozstvo tabl. v baleni. Na foto su tie, co beriem, a aj vo vyssej koncentracii. Rozmyslam zbehnut za obvodnou na pecenove testy, to mi robi starost. Mame v rodine problemy s bilirubinom.

babyttcirl
autor
13. okt 2018

@ester177 pocuj to ma tiez zaujima... ja mam od narodenia zvyseny bilirubin!!! Mam to po mame, ktora prekonala choroby ked bola mlada.. nemoze to mat s niecim suvis??? Tieto biochemicke?

ester177
13. okt 2018

@babyttcirl no asi moze. Dnes doobeda som studovala na nete bilirubin, a vraj zvysene hodnoty suvisia bud s nizkym mnozstvom pecenovych enzymov (ALT, ...) alebo moze byt zuzeny prietok zlce cez pecen, vtedy zlc sa zle odplavuje, a bilirubin nemoze s nou odist. Mna bolieval zlcnik, hlavne po tazkych jedlach. Kvapkam vtedy cholagol, potom mam mesiac-dva pokoj. Minuly rok som bola na preventivke a mala som ho vysoky. Ale dr. To nijak neriesila. Povedala som jej, ze mam flavobion (silny vitamin na pecen) a ona povedala, ze ho mam brat, a ze to je jedine riesenie. Takze ho papam kazdy den. Pretoze po sorbifere (zelezo) mi byva nejak tazko. No a teda tie pecenove enzymy mozu suvisiet s antitrombinom, ak sa antitrombin nevytvara v dostatocnom mnozstve, tak moze to sposobovat hustnutie krvi. Ja si teda aj ten antitrombin dam zistit. Kdesi pes musi byt zakopany. Ked sa moja dr. nehrabe, snad na to raz pridem.

ester177
13. okt 2018

A este som zabudla, beriem aj chlorellu - MTHFRačky maju problem detoxikovat, tak som sa rozhodla ju brat, a mala by aj peceni pomahat. Jem 5 tabliet s jedlom 3x denne. Hotova lekaren! 😁

ester177
13. okt 2018
babyttcirl
autor
13. okt 2018

@ester177 hahaha 😁 no ty vyzera ako moka skrinka - haha 😀

ester177
15. okt 2018

Pridavam dalsi zaujimavy clanok. Dievcata, ktore nevedia po anglicky, sa sa to automaticky prelozit do SK, to urcite viete.
https://natural-fertility-info.com/fertility-en...

babyttcirl
autor
21. okt 2018

@evka64 ako sa mas? Ide vsetko ok?

evka64
22. okt 2018

@babyttcirl ahoj, dakujem za opytanie...v stredu idem na kontrolu, tak tajne dufam, ze bude vsetko v poriadku...inak mi je strasne zle a neviem ci tehotenstva alebo duphastonu

evka64
11. júl 2019

@babyttcirl nahodou mi vyskocila tato diskusia...vsetko sme zvladli a mame uz 7tyzdnovu krasavicu 🙂

babyttcirl
autor
30. júl 2019

@sweetdreams ahoj, mas nejake novinky?

babyttcirl
autor
30. júl 2019

@evka64 vyyborne!! Som mega happy za teba! 🙂 len tak dalejA

sweetdreams
30. júl 2019

@babyttcirl Áno, v brušku mám jednu 1,5 kilovú novinku 🙂

babyttcirl
autor
31. júl 2019

@sweetdreams vyborne, podarilo sa prirodzene? Co ti zistili na hemato? 🙂 gratulujem

sweetdreams
31. júl 2019

@babyttcirl áno, prirodzene, ale celú dobu az do konca sestonedelia si mám pichat fraxiparine. hádam to nejako dobojujeme, uz sme v 31tt 🙂

biela_sova
31. júl 2019

@babyttcirl Ahoj, chcem Ta povzbudit, je uzasne, ze vobec mozes otehotniet, to je prvy krok k uspechu. Necitala som vsetky komentare, iba par prvych, naozaj to. vyzera na hematologicku pricinu. Kedze mas za sebou 3 mikroaborty,mas narok na specializovane vysetrenia, takze ma povzbudenie mozea vyvinut aktivitu v podobe navstevy svojho gynekologa a konkretnou poziadavkou, a to tou, aby vupisal venny listok na hematologiu. Spravia vysetrenia. Niekedy sa beru lieky peroralne, niekedy si prvy trimester alebo cele tehotenstvo vratane sestonedelia pichas preparaty na riedenie krvi. Ked sa nepotvrdi hematologicka pricina, hlada sa dalej. Ale takyto skory stupen tehot. nazanacuje tuto pricinu.

sticker
biela_sova
31. júl 2019

@babyttcirl Aha, vidim, ze pises o alternovanych hodnotach bilirubinu...skoda, ze si to nespomenula gynekologovi hned, bol by Ti nasadil liecbu a nemusela si sa traumatizovat potratmi :( Nevadi, sup k nemu aj s touto info us vypisani presni tyzdnami a dnami potratov, on to zapise do pravy pre hatologa, este mu aj nadiktuj, co beries na Tvoju diagnozu, us rodinnu anamnezu (mamina to ma)- este si pospominajte spolu, ci niekto v rodine netrpi inym hemato ochorenim alebo chorobami stitnej zlaty, hormonalne nerovnovahy, atd, vsetko si pospisuj a chod 🙂 Cim viac info hematolog ma, tym presnejsiu liecbu Ti nasadi.

babyttcirl
autor
31. júl 2019

@biela_sova no poviem ti tak..hematology mi nasadil fraxiparine ked nabuduce otehotniem, ale zatial sa nedalo.. este sa zistili ze mam lenka endometrium takze budem musiet liecit hormonalen na zvysenie/zhrubnutie endometria a po pritom asi pichat fraxiparine a snazit sa.. ;( a to nie je iste ze ten mesiac otehotniem! Takze ideme na to. Mal tu niekto skusenosti tenke endometrium a hemato problemy? Leiden 5 a mthfr a protrombin??

babyttcirl
autor
31. júl 2019

@biela_sova tenke endometrium

babyttcirl
autor
31. júl 2019

@biela_sova oni ni hovoria ze AJ ked mam vrodene trombofilny stav tak to sposobuje problems neskor. Ja myslim ze tenke endometrium a hemato problem je kombo ktore riesim 🙂

babyttcirl
autor
31. júl 2019

@sweetdreams a ty si mala aky hemato problem? Ja ma leiden 5 mthft obi dva a protrombin 2 mutacie.

sweetdreams
31. júl 2019

@babyttcirl ja som mala zvysenu agregaciu trombocytov - myslim, ze to je syndrom lepivých dosticiek. raz som potratila v 8. tyzdni, raz v 7. a potom este jedno biochemicke. potom uz som vsak mala psychiku v keli a nedarilo sa mi otehotniet ako pri tych prvých dvoch...

biela_sova
31. júl 2019

@babyttcirl Hmhm, hej, nizke endometrium tiez moze byt problem pre "kvalitne" uhniezdenie sa. Ale tak super, ze prisli na obe priciny, hoonalne Ta podporia, aby sa uchytilo, a fraxikom zazicheruju, aby sa udrzalo, aby bolo vyzivovane. No budem zvedava, ako budes pokracovat, kde sa pozna pricina, tam sa (snad) nastavi vhodna liecba. Jaaaj nech Ti to vyjde!

babyttcirl
autor
1. aug 2019

@sweetdreams ajajaajaj. Ani man zatial.. no nic ideme sa snazit dalej 🙂 dakujem za info a gratulujem!

babyttcirl
autor
1. aug 2019

@biela_sova dakujem. Tak snad hej, boko by to fajn veru! 🙂

sweetdreams
1. aug 2019

@babyttcirl inak úplne odveci našich "diagnóz", ale skúšala si kvapky Gynex? 🙂 ja som tu na ne čítala samé chvály, tak som si ich už skôr zo zúfalstva kúpila a teda otehotnela som hneď v prvý mesiac... neviem, či vďaka nim, to už sa nedozviem, ale určite si ich pri ďalšom snažení zase kúpim :D Tak možno vyskúšaj, ja som sa na ne silno namotivovala a možno aj placebo zaúčinkovalo, neviem,...

z_u_s
1. aug 2019

Ahojte... citala som si par viet z tejto diskusie... Aj ja mam za sebou MA ☹ V 6 tyzdni. Som treti mesiac po... Doktorka nam odporucila inseminaciu... Vam nic take Vas dr. neodporucal? Nas zdravotny profil je v norme. Ziadne odchylky...

sweetdreams
1. aug 2019

@z_u_s ahoj, a otehotnela si prirodzene? lebo ak áno, tak neviem, prečo inseminácia... skôr by ti mala poradiť, ako pri ďalšom tehotenstve bábo udržať...

z_u_s
1. aug 2019

@sweetdreams Ano prirodzene a neplanovane da sa povedat... Mame za sebou vselijake vysetrenia, pretoze dovtedy sme sa snazili a nic... Nikto na nic neprisiel, vse bolo a je ok. Potom sme sa na to vykaslali a bum... aj ked to dopadlo na prd... A odvtedy zasa nic...