Už 2x som potratila. Aké vyšetrenia mám absolvovať?
Uz po 2x som potratila z ničoho nič viete mi poradit ake vyšetrenia alebo niečo kde zistím dôvod ? Dakujem
@martinkatinka ten nic nepovedal len ze to je zbytocne 2 porody 2 potraty to byva
zial vacsina gynekogov cokolvek riesi az ked clovek potrati 3x, mali by si to vyskusat, co to so zenou urobi
kazdopadne endokrinologia, hematologia, reprodukcna imunologia, mozno aj genetika - moj lekar ma takto poslal po 2
najvacsia pricina je v nedostatku progesteronu, vtedy zena potrati, treba zacat brat hned na podporu tehotenstva odkedy je pozitivny test
@petamich dakujem
@zobaka a na to si prosim ta ako prisla, ze to je najvacsia pricina 🙂 je mnozstvo dovodov, pre ktore zena moze potratit aj opakovane a vobec to nemusi suvisiet s hormonmi
ja osobne som mala hematologicku pricinu a s progesteronom a hormonalnym profilom najmensi problem nebol a myslim, ze nebudem jedina
@zobaka brala som vsetko mozne a nic 😭
@neznama2015 drzim palce, nech sa podari 🍀
@neznama2015 injekcie na riedenie krvi alebo aspirin protect alebo cosi podobne ti zrejme este lekar neskusal dat, alebo?
@zobaka dakujem pekne
@petamich kde ze
@neznama2015 trvaj u gynekologa, aby ti dal ziadanky na vysetrenia na hematologiu, endokrinologiu z dovodu potratov. tym by som zacala. tiez poziadaj o gynekologa o hormonalny profil tyzden pred ocakavanou menstruaciou (zisti hladinu progesteronu a prolaktinu)
@clori pol roka vraj mam cakat od potratou
@neznama2015 polroka podla koho? k odbornikom sa mozes objednat uz aj teraz, obvykle sa caka niekolko tyzdnov/mesiacov a inak nevidim dovod, aby si musela cakat len na gynekologovu dobru naladu 6 mesiacov. ak si potrat prekonala len nedavno, este ok, to sestonedelie, ci 2 menstruacie mozu mat zmysel, aby sa telo zase mohlo vratit do normalu (tyka sa to len toho hormonalneho profilu), ale koli vysetreniam u odbornikov nie je nutnost cakat polroka.
Záleží aj v ktorom týždni si potratila a aký bol rozostup medzi potratmi, niekedy gynekológ tomu necháva voľný priebeh, lebo nechce stresovať vyšetreniami a behaním po lekároch s nádejou, že do tretice všetko dobré... Niektoré vyšetrenia môže odporučiť aj obvodný lekár v rámci preventívnej prehliadky.
Ak však nie si spokojná s prístupom gynekológa teraz, tak by bolo lepšie zmeniť - tak pre riešenie otehotnenia ako aj kvôli priebehu tehotenstva.
ja som tiez prekonala 2x MA...obehala som hematologa, reproimunologa, genetika, partner spermiogram+ este par dodatocnych vysetreni...bolo to na dlho, fakt na dlho...vsade sa caka+cakanie na vysledky... (od oktobra beham po doktoroch)
ale pricina potratov sa nam asi objasnila..nasli mi na hematologii geneticku mutaciu ktora sposobuje vyssiu zrazanlivst, teda mam nachylnost na tvorbu krvnych zrazenin
@clori ano vcera mi robili kyretaz
@lucia7933 ouuu a uz ste sa aj snazili o babo?
@tanyan prvy bol 1.8.22 ukonc. 5mes. Teraz bol vcera potrat robeny a bola som 3 mes.
@neznama2015 tie prve 2 porody si mala s rovnakym muzom, ako teraz 2 potraty?
Mam znamu v Nemecku, potratila asi 6-krat okolo 14-16 tyzdña, potom si obaja dali porobit vysetrenia a prislo sa na to, ze muz bude mat vsetky deti poskodene, neviem, aky to bol syndrom, ale malo to geneticky zaklad. Dalo by sa to nejakou selekciou, ale neprisli potial, rozviedli sa a zena ma uz zdrave deti s novym partnerom
@neznama2015 je mi veľmi ľúto tvojej straty.
Už si dostala nasmerovanie na vyšetrenia, ktoré potrebujes, ja sa len chcem opýtať, či neplánujes aj zmeniť gynekológa. Podľa mňa už po tom prvom potrate ťa mal poslať na vyšetrenia, keď sa jednalo o také vysoké štádium.
Držím palce veľmi do budúcnosti.
@marylynn dakujem krasne ano idem ho zmenit určite. On mi nechcel dat papiere na vysetrenia moja dr obvodna mi dala papier na hematologiu tak uvidime a pojdem dalej
@tenerifka ano z mojim manzelom
uff tak prepac ale tvoj gynekolog je...po potratoch v takychto vyssich stadiach tehotenstva, aby ta nechcel poslat na vysetrenia
velmi ma to mrzi a drzim silno paste, aby do tretice bolo vsetko v poriadku
@petamich ano viem zistila som ... Hlavne ze vraj najlepsi vo Zv.
Skusime najst vsetke mozne priciny a o pol roka skusime tak dal by boh aby bolo vsetko ok.
@neznama2015 o dalsie?...este nie ...🙂 prvy MA bol v 03/22 7-8tt, druhy MA v 09/22 6-7tt..
este s dr. riesim nejake vysetrenia ohladom tej hematologie..tak az ked budem mat komplet vsetko doriesene aby som si bola ista ze som preto spravila vsetko aby sa to uz nezopakovalo
@neznama2015 minimalne urcite vsak chod na hematologiu a reproimunologiu 🙂 to odporucam mat po potratoch vysetrene....ja som doteraz netusila ze mam nejaky hematologicky problem..nebyt tych potratov asi na to ani tak skoro nepridem

@neznama2015 najlepsie to riesit s gynekologom