icon

Už rok sa snažíme o bábätko

miskamysiakova
19. aug 2025

Ahojte dievčatá 🌸
chcem sa s vami podeliť o svoj príbeh a zároveň sa spýtať na vaše skúsenosti. Od decembra minulého roka sa spolu s priateľom snažíme o bábätko, ale zatiaľ sa nám to nepodarilo.
Berám tretí rok Euthyrox 25 µg, výsledky štítnej žľazy som mala vždy v norme a endokrinologička mi odporučila, aby som ju kontaktovala až v prípade, keď budem tehotná. AMH hormón mám v norme a aj priateľ bol na spermiograme – všetko vyšlo v poriadku, v septembri ho však čaká opakovanie po troch mesiacoch.
Skúšali sme aj ovulačné testy, ale priznám sa, že ma to viac stresovalo a po pár mesiacoch sme to nechali tak (aj kvôli cene). Od začiatku snaženia som brala vitamíny Verra Plodnosť & Tehotenstvo (cca 4 mesiace), potom som prešla na Femibion.
V marci som si všimla, že sa mi skrátila doba medzi menštruáciou a ovuláciou na 8–10 dní, tak mi doktorka predpísala Duphaston na 3 mesiace. Už som dobrala dve balenia, zatiaľ bez výsledku. V čase, keď Duphaston neužívam, beriem aj červenú macu v prášku. No a dnes mi opäť prišla menštruácia…
Chcem sa preto spýtať vás – bola niektorá v podobnej situácii? Čo vám pomohlo? Máte nejaké tipy alebo odporúčania, čo skúsiť a čo naopak možno neriešiť? Budem vďačná za každú skúsenosť aj povzbudenie. 💕

Strana
z2
stellarstar
19. aug 2025

Máš tsh pri 2? Trebalo by urobiť vyš či máš priechodné vajcovody to môže byť tiež problém. Ďalej treba zistiť či nemáš protilátky proti spermiam a nejaké poruchy zrážanlivosti krvi alebo ine genetické vady

majamat
19. aug 2025

priemerna doba, za aku sa aprom podari pocat je 6-12m. cize si stale v norme.
samozrejme moze byt aj nejaky problem,a le aj nemusi.
poznam zeny, ktorym to trvalo rok kym 1x otehotneli, nakoniec amju po 3 deti a vzdy uplne prirodzene.

anonym_774982
19. aug 2025

@miskamysiakova my sme sa snažili 3 roky, riešili sme to posledný rok, než som otehotnela. Manžel bol na spermiogramez, mal spomalené spermie, ostatné ok. U mňa sa nič nezistilo, okrem zvýšeného prolaktinu a testosteronu u endokrinologa. Dr.mi nasadila Clostylbegit, na štvrtý cyklus mi pichla Gonal a bolo. Až po otehotnení mi nasadila Duphaston. Takže mne pomohla len stimulácia a folikulometria, pri ktorej mi sledovala ovuláciu a plánovala pohlavný styk. Nič iné nám nepomohlo, ani žiadne vitamíny. Manžel bral asi tri mesiace Folandrol, ja Femibion, potom sme od toho vypustili a riešili to len čisto stimuláciou. Dnes som v 31tt. Držím palce.

miskamysiakova
autor
19. aug 2025
@stellarstar

Máš tsh pri 2? Trebalo by urobiť vyš či máš priechodné vajcovody to môže byť tiež problém. Ďalej treba zistiť či nemáš protilátky proti spermiam a nejaké poruchy zrážanlivosti krvi alebo ine genetické vady

@stellarstar mám TSH 2.2… skusim sa opýtať ešte na tie vajcovody .. ďakujem 🙂

miskamysiakova
autor
19. aug 2025
@majamat

priemerna doba, za aku sa aprom podari pocat je 6-12m. cize si stale v norme.
samozrejme moze byt aj nejaky problem,a le aj nemusi.
poznam zeny, ktorym to trvalo rok kym 1x otehotneli, nakoniec amju po 3 deti a vzdy uplne prirodzene.

@majamat viem ze sme v norme ale myslela som si ze to zvládneme skôr neviem .. ani jeden z nás nikdy nefajčil .. nepijeme alkohol ani príležitostne .. kávu nepijeme dame si jednu matchu denne ktora by mala mat menej kofeínu ako káva .. pravidelne cvičíme ja visc menej podľa cyklu - aj jogu, pilates aj kardio HIIT aj silové v posilňovni .. stravujeme sa podľa mna relatívne zdravo .. proste som dúfala ze to nebude tak dlho trvať a teraz každý mesiac tŕpnem čakám .. mám pocit ze mi čas uteká pomedzi prsty lebo len striehnem kedy mám menstruaciu, potom kedy bude ovu a potom zas čakáme či sa podarilo či nie .. už sme z toho frustrovaní .. viem ze by sme na to nemali toľko myslieť ale nemám pocit ze sa to dá ..

miskamysiakova
autor
19. aug 2025
@anonym_774982

@miskamysiakova my sme sa snažili 3 roky, riešili sme to posledný rok, než som otehotnela. Manžel bol na spermiogramez, mal spomalené spermie, ostatné ok. U mňa sa nič nezistilo, okrem zvýšeného prolaktinu a testosteronu u endokrinologa. Dr.mi nasadila Clostylbegit, na štvrtý cyklus mi pichla Gonal a bolo. Až po otehotnení mi nasadila Duphaston. Takže mne pomohla len stimulácia a folikulometria, pri ktorej mi sledovala ovuláciu a plánovala pohlavný styk. Nič iné nám nepomohlo, ani žiadne vitamíny. Manžel bral asi tri mesiace Folandrol, ja Femibion, potom sme od toho vypustili a riešili to len čisto stimuláciou. Dnes som v 31tt. Držím palce.

@anonym_774982 super gratulujem 🩵🍀 skúsim prebrať tieto možnosti s pani doktorkou.. teraz som objednaná na september ked bude mat priateľ aj nový spermiogram aj u mna prejdu tri cykly s duphastonom …

stellarstar
19. aug 2025
@miskamysiakova

@stellarstar mám TSH 2.2… skusim sa opýtať ešte na tie vajcovody .. ďakujem 🙂

@miskamysiakova bežný gyn to nerobí tusim len v car

lienka.7
19. aug 2025

@miskamysiakova a muz je na tom ako? Ono vieš, problémy majú aj chlapi. Kým začneš ty obiehat nejaké vyšetrenia, on je základ.

majamat
19. aug 2025
@miskamysiakova

@majamat viem ze sme v norme ale myslela som si ze to zvládneme skôr neviem .. ani jeden z nás nikdy nefajčil .. nepijeme alkohol ani príležitostne .. kávu nepijeme dame si jednu matchu denne ktora by mala mat menej kofeínu ako káva .. pravidelne cvičíme ja visc menej podľa cyklu - aj jogu, pilates aj kardio HIIT aj silové v posilňovni .. stravujeme sa podľa mna relatívne zdravo .. proste som dúfala ze to nebude tak dlho trvať a teraz každý mesiac tŕpnem čakám .. mám pocit ze mi čas uteká pomedzi prsty lebo len striehnem kedy mám menstruaciu, potom kedy bude ovu a potom zas čakáme či sa podarilo či nie .. už sme z toho frustrovaní .. viem ze by sme na to nemali toľko myslieť ale nemám pocit ze sa to dá ..

@miskamysiakova tazko povedat, cim to je. niekedy si aj myslime, ze ieco je nejak,a le v skutocnosti je to inak. napr neviem ci am kava nejaky vpylv na plodnost. mnoho ludi ju pije a plodni su.

dlzka otehotnenia je u zdravych parov, bezna od 6- 12m. cize pricina tam byt nemusi ziadna, proste toto nie vzdy vyjde tak rychlo, aj ked robite vsetko ako mate. nema to nic stym, ci pijes kavu, ci si das obcas rezen ci nieco ine.

3petka
19. aug 2025

@miskamysiakova ja som mala prvého syna bez problemov. Akurát mi pri ňom zistili štítnu. Pri druhom sme sa snazili 4 roky. Medzi tým 2 potraty, bola som nakoniec v Martine na klinike kde mi zistili Laiden V zrážanlivost krvy. Otehotnela som až keď sme to vzdali a teda povedali si že asi nás syn má byt jedináčik, presne v ten mesiac. Hneď nasadená liečba, tehotenstvo komplikovanejšie a rodila som predčasne ale všetko v poriadku. Okrem liekov na štítnu som si pichala clexane a brala progestenall.
A len tak mimochodom ja som tiež brala duphaston ešte pred návštevou kliniky a zistila som že mi nakoniec blokoval ovulaciu.

lienka.7
19. aug 2025
@majamat

@miskamysiakova tazko povedat, cim to je. niekedy si aj myslime, ze ieco je nejak,a le v skutocnosti je to inak. napr neviem ci am kava nejaky vpylv na plodnost. mnoho ludi ju pije a plodni su.

dlzka otehotnenia je u zdravych parov, bezna od 6- 12m. cize pricina tam byt nemusi ziadna, proste toto nie vzdy vyjde tak rychlo, aj ked robite vsetko ako mate. nema to nic stym, ci pijes kavu, ci si das obcas rezen ci nieco ine.

@majamat dôvodom býva aj to, ze partneri si proste "nesadnu". Poznám prípady, že s jedným to nešlo a bum nový partner a hneď žena tehotná.

majamat
19. aug 2025
@lienka.7

@majamat dôvodom býva aj to, ze partneri si proste "nesadnu". Poznám prípady, že s jedným to nešlo a bum nový partner a hneď žena tehotná.

@lienka.7 moze byt vselico. ako moze tam byt aj problem.
ja si len myslim, ze do toho roka sa netreba nijak extra stresovat. ten stres aj tak neprospieva nicomu.

miskamysiakova
autor
19. aug 2025
@lienka.7

@miskamysiakova a muz je na tom ako? Ono vieš, problémy majú aj chlapi. Kým začneš ty obiehat nejaké vyšetrenia, on je základ.

@lienka.7 on bol na spermiograme v júni a mal všetko v norme 🙂 začal ale brat pre istotu nejaký doplnok tuším profertil a v septembri po troch mesiacoch bude spermiogram opakovať .. začali sme testovať jeho skôr pretože je nám jasne ze tie chlapské “problémy” sa častokrát dajú skôr vyriešiť ako ženské

smajliica
19. aug 2025

Nám obidve deti trvali 1.5 roka. Nie sme si vedomí žiadnych problémov, obidvaja sme zdraví vo všeobecnosti. Na testy ani nič sme nešli, vedeli sme že to raz príde. Takže my sme iba boli trpezliví.

miskamysiakova
autor
19. aug 2025
@3petka

@miskamysiakova ja som mala prvého syna bez problemov. Akurát mi pri ňom zistili štítnu. Pri druhom sme sa snazili 4 roky. Medzi tým 2 potraty, bola som nakoniec v Martine na klinike kde mi zistili Laiden V zrážanlivost krvy. Otehotnela som až keď sme to vzdali a teda povedali si že asi nás syn má byt jedináčik, presne v ten mesiac. Hneď nasadená liečba, tehotenstvo komplikovanejšie a rodila som predčasne ale všetko v poriadku. Okrem liekov na štítnu som si pichala clexane a brala progestenall.
A len tak mimochodom ja som tiež brala duphaston ešte pred návštevou kliniky a zistila som že mi nakoniec blokoval ovulaciu.

@3petka a ako ste mali brat duphaston ? Lebo ja mávam ovulaciu ako hodinky 15ty deň cyklu a teda od 16 do 25 dňa cyklu som brala duphaston 🙂

majamat
19. aug 2025
@miskamysiakova

@3petka a ako ste mali brat duphaston ? Lebo ja mávam ovulaciu ako hodinky 15ty deň cyklu a teda od 16 do 25 dňa cyklu som brala duphaston 🙂

@miskamysiakova ako vies, ze mas ovulku?

miskamysiakova
autor
19. aug 2025
@majamat

@lienka.7 moze byt vselico. ako moze tam byt aj problem.
ja si len myslim, ze do toho roka sa netreba nijak extra stresovat. ten stres aj tak neprospieva nicomu.

@majamat veď to ze stres určite nicomu nepomôže .. ale príde mi to tak či sme nečakali dlho alebo neviem .. mám 28.. v apríli 29 rokov .. najprv sme chceli dokončiť školu, potom si nájsť prácu, potom zabezpečiť bývanie a nakoniec mám pomaly 30 a bojím sa či sa mi to podarí či nie :/ ďakujem však za mile slova 🍀

miskamysiakova
autor
19. aug 2025
@majamat

@miskamysiakova ako vies, ze mas ovulku?

@majamat cítim bolesť v podbrušku.. mám zvýšenú teplotu a pravidelne mi gynekologička nájde v rámci prehliadky aj zlte teliesko po ovu 🙂

miskamysiakova
autor
19. aug 2025
@smajliica

Nám obidve deti trvali 1.5 roka. Nie sme si vedomí žiadnych problémov, obidvaja sme zdraví vo všeobecnosti. Na testy ani nič sme nešli, vedeli sme že to raz príde. Takže my sme iba boli trpezliví.

@smajliica waw gratulujem 🙂 asi sa nám teda treba nahodit do nejakej pohody a vyčkať .. je to však strašne namáhavé ked každý okolo kto ani deti nechcel ich teraz ma .. a my čo sme chceli sa “trapime”

lienka.7
19. aug 2025
@miskamysiakova

@majamat veď to ze stres určite nicomu nepomôže .. ale príde mi to tak či sme nečakali dlho alebo neviem .. mám 28.. v apríli 29 rokov .. najprv sme chceli dokončiť školu, potom si nájsť prácu, potom zabezpečiť bývanie a nakoniec mám pomaly 30 a bojím sa či sa mi to podarí či nie :/ ďakujem však za mile slova 🍀

@miskamysiakova ja som to tu písala a bola som za to aj zhejtovana ako totálna sebecká krava. Je tam veľmi veľa faktorov. Mala som kolegyňu, ktorá 5 rokov nevedela otehotnieť. Skúšali môžne, nemozne a nič. Všetko ôk, vyšetrenia a pod. Ani umelé nevyšlo... Nakoniec sa rozišli a ona do roka tehotná, otehotnela s novým partnerom prirodzene na prvý sup. 👍

lienka.7
19. aug 2025
@miskamysiakova

@miskamysiakova ale držím ti palce. Možno by som skúšala na nejakej dovolenke, cez víkend niekde mimo bytu... aby ste uvoľnili. Plus sledovať ovu. Drz sa 💕

majamat
19. aug 2025
@miskamysiakova

@majamat cítim bolesť v podbrušku.. mám zvýšenú teplotu a pravidelne mi gynekologička nájde v rámci prehliadky aj zlte teliesko po ovu 🙂

@miskamysiakova ok, to by malo byt vcelku presne.
poznam fakt babu, co mali prve po roku manzelstva a ta jedna ma spolu 3 deti a jeden potrat.

dalsia ma teraz 6m babatko, moze byt v tvojom veku, s mm sa snazili minimalne rok, ak nei aj dlhsie. a maju abbo. moja sestra je starsia,a le trvaloim to 1,5r. druhe sa im nedarilo. noa ko som pisala, ona ma vysoky vek a teda je zaujimave, ez sa im to vobec podarilo. no pockali si.

miskamysiakova
autor
19. aug 2025
@lienka.7

@miskamysiakova ale držím ti palce. Možno by som skúšala na nejakej dovolenke, cez víkend niekde mimo bytu... aby ste uvoľnili. Plus sledovať ovu. Drz sa 💕

@lienka.7 aj o tom viem ze si môžeme s partnerom “nesadnut”.. v tomto to býva často krát tak ze niekto s niekym len chodi hoci 7 rokov a nič ani dieťa ani svadba a potom sa rozídu a do roka ma žena s novým chlapom aj svadbu aj dieťa .. my ale zosobášeni už sme .. tvoríme pár 11 rokov ;D neviem či by sme sa rozišli kvôli tomu aby sme skúsili či to s nieky iným vyjde .. ale rozumiem tomu ze to možné je.. asi budeme teraz ešte trochu trpezliví a uvidíme čo čas prinesie :/

sisska96
19. aug 2025

OOOOOO tak si ešte mladá. Keby si povedala že 40, tak potom je už oničom

miskamysiakova
autor
19. aug 2025
@majamat

@miskamysiakova ok, to by malo byt vcelku presne.
poznam fakt babu, co mali prve po roku manzelstva a ta jedna ma spolu 3 deti a jeden potrat.

dalsia ma teraz 6m babatko, moze byt v tvojom veku, s mm sa snazili minimalne rok, ak nei aj dlhsie. a maju abbo. moja sestra je starsia,a le trvaloim to 1,5r. druhe sa im nedarilo. noa ko som pisala, ona ma vysoky vek a teda je zaujimave, ez sa im to vobec podarilo. no pockali si.

@majamat veď to ze okolo mna aj brat s priateľkou majú 38-39 rokov a v októbri ich maličký bude mat 2 roky.. tiež sa mi to zdá relatívne neskoro a podarilo sa im … tiež sa snažili vraj rok.. ja len mám pocit ze si nejak to obdobie neužívam alebo čo.. ze by sme chceli sa pohnúť trochu vopred .. byt rodina byt traja .. a zatiaľ sme doma my a rybky v akváriu a už vidím aj na priateľovi ze ked vidi ze zas kupujem vložky ze prišla mensttuacia ze je z toho nesvoj.. nejak nevieme ako to prekonať ..

miskamysiakova
autor
19. aug 2025
@sisska96

OOOOOO tak si ešte mladá. Keby si povedala že 40, tak potom je už oničom

@sisska96 :D teda neviem .. už som čítala toľko for ze sa cítim za zenitom ked som nemala dieťa v 18tke.. strašia ma aj príspevky ze ak začala žene skôr menstruacia tak už sa jej môžu míňať vajíčka či čo? to sa mi trochu nezdá ale menštruáciu mám už 20 rokov ;D tak čo ak mi vajíčka odchádzajú pomaly

anonym_87dfee
19. aug 2025
@miskamysiakova

@sisska96 :D teda neviem .. už som čítala toľko for ze sa cítim za zenitom ked som nemala dieťa v 18tke.. strašia ma aj príspevky ze ak začala žene skôr menstruacia tak už sa jej môžu míňať vajíčka či čo? to sa mi trochu nezdá ale menštruáciu mám už 20 rokov ;D tak čo ak mi vajíčka odchádzajú pomaly

@miskamysiakova každá žena má udane koľko vajíčok bude mať za života, a jasne každým ms bude menej

sisska96
19. aug 2025
@miskamysiakova

@miskamysiakova Tak hej každím MS je menej, takže ak máš menzes od 10, možo už v 40 nebudeš mať zdravé vajíčka

majamat
19. aug 2025
@miskamysiakova

@miskamysiakova tak po 20r by si vajicka este mohla mat relativne dost.
ja som otehotnela 1x ked som mala ms prave 20r. a 2x po 25r. no u mna to bolo ryhclo, ale zas 2 pokus skoncil ako MA a uz sa potom znovu nepodarilo vobec. nastal zlom a koniec.

anonym_9e3d55
19. aug 2025

Milá žena, ja som otehotnela po 13 rokoch prirodzeného snaženia - 1x v 41 rokoch, 2x v 43 rokoch. Nepanikár.

Strana
z2