icon

Už rok sa snažíme o bábätko

miskamysiakova
19. aug 2025

Ahojte dievčatá 🌸
chcem sa s vami podeliť o svoj príbeh a zároveň sa spýtať na vaše skúsenosti. Od decembra minulého roka sa spolu s priateľom snažíme o bábätko, ale zatiaľ sa nám to nepodarilo.
Berám tretí rok Euthyrox 25 µg, výsledky štítnej žľazy som mala vždy v norme a endokrinologička mi odporučila, aby som ju kontaktovala až v prípade, keď budem tehotná. AMH hormón mám v norme a aj priateľ bol na spermiograme – všetko vyšlo v poriadku, v septembri ho však čaká opakovanie po troch mesiacoch.
Skúšali sme aj ovulačné testy, ale priznám sa, že ma to viac stresovalo a po pár mesiacoch sme to nechali tak (aj kvôli cene). Od začiatku snaženia som brala vitamíny Verra Plodnosť & Tehotenstvo (cca 4 mesiace), potom som prešla na Femibion.
V marci som si všimla, že sa mi skrátila doba medzi menštruáciou a ovuláciou na 8–10 dní, tak mi doktorka predpísala Duphaston na 3 mesiace. Už som dobrala dve balenia, zatiaľ bez výsledku. V čase, keď Duphaston neužívam, beriem aj červenú macu v prášku. No a dnes mi opäť prišla menštruácia…
Chcem sa preto spýtať vás – bola niektorá v podobnej situácii? Čo vám pomohlo? Máte nejaké tipy alebo odporúčania, čo skúsiť a čo naopak možno neriešiť? Budem vďačná za každú skúsenosť aj povzbudenie. 💕

Strana
z2
modratrixie
19. aug 2025

Aj ja som už stresovala a 10. Mesiac sa podarilo … doktor povedal že najväčšia úspešnosť je v lete, ja som bola práve pri mori a oddýchla som si ako nikdy, a chytilo sa

lienkara
19. aug 2025

@miskamysiakova snažíme sa dva roky beriem L-thyroxin 100 a duphaston vitamíny som brala všelijaké možné ovulácne testy som robila tiež chodíme do Car kde nás poslali na endo aj reproimunologiu. Mám 32 rokov manžel 37. A vždy som sklamaná keď to dostanem lebo stále tomu dávam.nadej že čo keď tento mesiac sa podarí.

7lenka11
19. aug 2025
@stellarstar

Máš tsh pri 2? Trebalo by urobiť vyš či máš priechodné vajcovody to môže byť tiež problém. Ďalej treba zistiť či nemáš protilátky proti spermiam a nejaké poruchy zrážanlivosti krvi alebo ine genetické vady

@stellarstar ja som mala pri prvej TSh 3,65 a isla som na IVF. Pri druhej som mala TSH 12 a otehotnela som uplne neplánovane. Takže aj s vyššou hodnotou to ide…

kristinkaris
20. aug 2025

@miskamysiakova sledovať BT a duphaston nasadiť až 3 dni po ovulácii

miskamysiakova
autor
20. aug 2025
@kristinkaris

@miskamysiakova sledovať BT a duphaston nasadiť až 3 dni po ovulácii

@kristinkaris bt sledujem a doktorka povedala ze duphaston nasadiť deň po ovulácii.. prečo tri dni?🙂

anonym_0a6bfb
20. aug 2025

@miskamysiakova koľko máš rokov? Keďže aj to hraje rolu v tomto prípade

3petka
20. aug 2025
@miskamysiakova

@3petka a ako ste mali brat duphaston ? Lebo ja mávam ovulaciu ako hodinky 15ty deň cyklu a teda od 16 do 25 dňa cyklu som brala duphaston 🙂

@miskamysiakova myslím že úplne podobne som to mala aj ja. Nakoniec keď som otehotnela tak sa aj potvrdila posunutá ovulacia.

miskamysiakova
autor
20. aug 2025
@anonym_0a6bfb

@miskamysiakova koľko máš rokov? Keďže aj to hraje rolu v tomto prípade

@anonym_0a6bfb 28🙂

miskamysiakova
autor
20. aug 2025
@modratrixie

Aj ja som už stresovala a 10. Mesiac sa podarilo … doktor povedal že najväčšia úspešnosť je v lete, ja som bola práve pri mori a oddýchla som si ako nikdy, a chytilo sa

@modratrixie my sme boli na dovolenke aj v zime aj už v júni kde som si nejak tak bola istá ze sa to podarilo som mala celkovo taký pocit ze som v tom a nakoniec nič :/

cucoriedka97
20. aug 2025

Rok je ešte krátka doba, nič by som si z toho nerobila 🙂 My sme po dvoch rokoch snaženia navštívili CAR, manžel mal rozšírený spermiogram v norme, ja som takisto nemala žiadny problém. Brala som len kyselinu listovú a manželovi poradila doktorka Folandrol. Podľa doktorky sme pri našom zdr. stave mali do roka určite počať. Boli sme 2x na postkoitálnom teste, 2x ani jedna jediná spermia, nie len tá vitálna, ale žiadna. Doktorka nechápala a zrazu po všetkých dobrých testoch nasledovalo veľké sklamanie ... Bola som pred ďalším testom... Čakala som na menštruáciu, ktorú som potrebovala akútne dostať, keďže toto vyšetrenie malo byť vykonané do 10. dňa cyklu a ja som naňho bola objednaná už 2 mesiace vopred. Nepijem alkohol, ale za dva dni som vypila liter červeného vína a menštruácia nikde. A naraz bum, pozitívny test. Teraz som v 6. mesiaci 🙂 Možno je to tým, že sa tá prvotná psychika ukľudnila tým, že nemáme žiadny evidentný problém a je to len o náhode, alebo tým, že sme sa prestali stresovať a zverili sa do rúk odborníkov... Byť na mne, tak by sme tma boli tiež už po roku, ale manžel nechcel a nie je to vec, do ktorej som ho chcela nútiť, až po dvoch rokoch to sám navrhol a mňa aj toto veľmi ukľudnilo. Z vlastnej skúsenosti viem, že nedá sa na to nemyslieť, ale podvedomie je veľmi silná vec. Držím vám veľmi veľmi silno palce!

miskamysiakova
autor
20. aug 2025
@3petka

@miskamysiakova myslím že úplne podobne som to mala aj ja. Nakoniec keď som otehotnela tak sa aj potvrdila posunutá ovulacia.

@3petka tiež ste mali 3 dni po?🙂

karlamon
20. aug 2025

@miskamysiakova úplne ti rozumiem 🙏 malý sa nám podaril po 8 mesiacoch, to bol stres, nervy, lekár ešte nevysetroval lebo 6-12 mesiacov je norma.. Pol roka po snažení ma chytil extrémny zápal močového mechúra a ciest, bolesti, problémy, žiadny sex a snaženie kvôli liekom a čapíkom, moja psychika totálne v riti.. Na 8 mesiac som si povedala, okey, ideme sa zamerať na seba a dat dokopy, 2 mesiace antibiotík, liečenia a všetko neúspešne.. Na kontrole keď zabrali konečne XY antibiotiká som sa pýtala lekára, či už začne teda vyšetrovať aj tu moje neplodnosť a ten výbuch smiechu, že už neni treba, ste v 9 TT 🙄 cez tie všetky lieky a čas, keď som si dala pauzu od snaženia.. Malinka po tón sa nám nedarilo 2 roky 🙄 už so bola zmierenia s tým, že mám 35 tento rok a proste budeme mat jedno dieťa.. Začali sme riešiť sťahovanie, našli dom, tešila som sa jak si užijem prerábku dvora, záhradu a všetko 👌 3 týždne po sťahovaní som si uvedomila, že mi meškajú dníčky, tri týždne 🙄 a bum, tehotná 🤣 čiže ja odporúčam, zamerajú sa na to, že chceš napríklad ja neviem do 2 mesiacov schudnúť a pracovať na fitnes postave a ver mi, že si v deň keď budes mať zo seba úžasný pocit, že si na dobrej ceste, nájdeš dve čiarky 🤣🤣

3petka
20. aug 2025
@miskamysiakova

@3petka tiež ste mali 3 dni po?🙂

@miskamysiakova 3 dni po čo?

sisska96
20. aug 2025
@miskamysiakova

@modratrixie my sme boli na dovolenke aj v zime aj už v júni kde som si nejak tak bola istá ze sa to podarilo som mala celkovo taký pocit ze som v tom a nakoniec nič :/

@miskamysiakova načo stresujes a siluješ silou mocou? Nechápem také rozmýšlanie

kristinkaris
20. aug 2025
@miskamysiakova

@kristinkaris bt sledujem a doktorka povedala ze duphaston nasadiť deň po ovulácii.. prečo tri dni?🙂

@miskamysiakova aby sa stihlo vajíčko oplodniť a prejsť do maternice preto je ideál tie 3 dni kedy už ovulku určite prebehla a vajíčko je oplodnené

miskamysiakova
autor
20. aug 2025
@sisska96

@miskamysiakova načo stresujes a siluješ silou mocou? Nechápem také rozmýšlanie

@sisska96 tak ho nechápem :D asi chcme dieťa a stresujem led sa mi to nedarí .. ja nechápem taký komentár na čo je dobrý ? To je nejaka nevyžiadaná rada alebo slova útechy ?

miskamysiakova
autor
20. aug 2025
@kristinkaris

@miskamysiakova aby sa stihlo vajíčko oplodniť a prejsť do maternice preto je ideál tie 3 dni kedy už ovulku určite prebehla a vajíčko je oplodnené

@kristinkaris aha vidíš musím sa na to opýtať :/ lebo mne moja povedala ze určite deň po mám začať brat a brat ho teda 10 dni.. další mesiac to bude tretí cyklus čo ho budem brat tak to skúsim až na tretí deň 🙂..

kristinkaris
20. aug 2025
@miskamysiakova

@kristinkaris aha vidíš musím sa na to opýtať :/ lebo mne moja povedala ze určite deň po mám začať brat a brat ho teda 10 dni.. další mesiac to bude tretí cyklus čo ho budem brat tak to skúsim až na tretí deň 🙂..

@miskamysiakova to ti dr ani nepovie lebo musia ísť podľa tabuliek 🙂 v zahraničí to tak dávajú a nám sa aj vtedy podarilo nasadila som ho dokonca až na 4ty deň lebo som si nebola istá a v pohode 🙂

sisska96
20. aug 2025
@miskamysiakova

@sisska96 tak ho nechápem :D asi chcme dieťa a stresujem led sa mi to nedarí .. ja nechápem taký komentár na čo je dobrý ? To je nejaka nevyžiadaná rada alebo slova útechy ?

@miskamysiakova lebo je to hystericke v tvojom veku. Co nemáš 40, iba 28

anonym_e9882f
20. aug 2025
@miskamysiakova

@miskamysiakova Duohaston sa vždy berie od 16 dňa, aby sa maternica pripravila na uchytenie zárodku a predĺžila doba do menzesu.Berie sa neskôr len, ak vieš, že máš cyklus napríklad 32 dňový a teda ovu máš neskôr.Treba sa zameriat či nemáš myom, polyp, endometriozu, zrasty....nečakala by som na jeseň bude mať muž spermiogramu a chcela by som viac testov pre mňa zrážanlivosť atď...sono, pozretie kamerou ako vyzerá vnútro či je priechodné.A snažiť sa skôr pár dní pred ovu.Pocet vajíčok máš daný od počatia ešte, keď si sa vyvíjala v bruchu, keď máš dobré amh tak ich máš dostatočne na tvoj vek.Niekto čaká aj 3,4 r a žiadny problém nemajú.Vajicko žije cca 15 hodín?pred ovu aspoň 4 dni treba mať sex každý deň aj cez ovu.My sme čakali 4 r všetko v poriadku zdraví IVF bola posledná možnosť, ktorú sme odkladali, lebo sme žili v zahraničí COVID atď...skontrolovať hormonálny profil...tiež som si myslela, že sme mladí a otehotniem hneď.Teraz mám zrasty na vajecniku a dávame si rok buď budeme mať druhé, alebo stačí jedno.Otehotnela som v 31 r po 4 r

miskamysiakova
autor
20. aug 2025
@sisska96

@miskamysiakova lebo je to hystericke v tvojom veku. Co nemáš 40, iba 28

@sisska96 myslím si ze hystericky človek inak vyzerá a asi si ocividne nepochopila ani podstatu príspevku .) skús si ho prečítať znova a ak nerozumieš skúsim ti to vysvetlit tak možno aby si to pochopila - posledná veta znie ze budem rada za každú skúsenosť alebo povzbudenie 🙂 ty nerobíš ani jedno tak budem rada ak sa nebudeš teda ďalej zapájať do konverzácie ak nemáš čo k veci prínosné povedať ..

miskamysiakova
autor
20. aug 2025
@anonym_e9882f

@miskamysiakova Duohaston sa vždy berie od 16 dňa, aby sa maternica pripravila na uchytenie zárodku a predĺžila doba do menzesu.Berie sa neskôr len, ak vieš, že máš cyklus napríklad 32 dňový a teda ovu máš neskôr.Treba sa zameriat či nemáš myom, polyp, endometriozu, zrasty....nečakala by som na jeseň bude mať muž spermiogramu a chcela by som viac testov pre mňa zrážanlivosť atď...sono, pozretie kamerou ako vyzerá vnútro či je priechodné.A snažiť sa skôr pár dní pred ovu.Pocet vajíčok máš daný od počatia ešte, keď si sa vyvíjala v bruchu, keď máš dobré amh tak ich máš dostatočne na tvoj vek.Niekto čaká aj 3,4 r a žiadny problém nemajú.Vajicko žije cca 15 hodín?pred ovu aspoň 4 dni treba mať sex každý deň aj cez ovu.My sme čakali 4 r všetko v poriadku zdraví IVF bola posledná možnosť, ktorú sme odkladali, lebo sme žili v zahraničí COVID atď...skontrolovať hormonálny profil...tiež som si myslela, že sme mladí a otehotniem hneď.Teraz mám zrasty na vajecniku a dávame si rok buď budeme mať druhé, alebo stačí jedno.Otehotnela som v 31 r po 4 r

@anonym_e9882f ja si teda meriam pravidelne teplotu každé ráno a vychádza mi to pravidelne ze mám ovulaciu na 15-16 deň 🙂 tak ja duphaston som teda tie 2 cykly brala stále deň po ovulácii ako mi bolo povedané doktorkou no.. ale ďakujem každopádne za odporúčania, viem s čím sa na doktorku obrátiť aby sme sa na to zamerali a skontrolovali.. termín na jeseň u mna znamená ze ho mám v polovici septembra ;D a vám sa to teda nakoniec podarilo cez IVF? My to samozrejme mame tiež ako poslednú možnosť.. a ak nič asi to necháme na náhodu.. viem ze veľa ľudí otehotnie a potratí alebo ma biochemické a mna skôr trápi to ze my sme nemali zatiaľ žiadny úspech .. samozrejme styk mame pravidelne bežne počas mesiaca cca každý 2-3 deň a cez plodne dni aj každý deň/vecer

Strana
z2