Už viac ako 3 roky sa snažíme o druhé dieťa
Ahojte,snažime sa o druhe dieťa už viac ako 3rokov a nič.Boli sme u lekara a tam sme sa dozvedeli,že moj muž má málo živých spermíí.IVF zatial nechceme.Sú nejake vitamíny alebo lieky z čoho sa zobudia alebo sa rozmnožia ?😀Nejake podobne skúsenosti?Dakujem
@gabika128 IUI moze byt tiez zbytocne, ked je malo zivych spermii, ide aj o diagnozu, aku jej partner ma. pri niektorych sa uz IUI neodporuca, lebo je to strata casu a penazi. aj pri tejto metode musi byt dostatocne mnozstvo schopnych spermii.
no zial, take lieky sa este nevynasli, to by bola zlata bana pre nejaku firmu. mohol by skusit zmenit zivotospravu, zdravo sa stravovat, cvicit, snazit sa odburavat stres, ale ci to pomoze 🤷🏼♀️. a urcite zopakovat spg po nejakej dobe, lebo jeden vysledok este nic neznamena
@merry33 ahoj, poznáš svoj cyklus, vieš, kedy máš ovuláciu? Čím bližšie je styk k ovulácii, tým vhodnejšie podmienky majú spermie na prežitie (menej kyslé prostredie, viskoznejsi hlien) a je šanca, že aj keď ich je málo, nejaká dôjde tam, kde má 😁 poznám pár, kde mal muž veľmi zlý spermiogram, doktor im nedával šancu otehotnieť prirodzene a keď sa žena naučila poznať svoj cyklus, otehotnela 😊 už majú dve deti s odstupom dvoch rokov 😁 chce to čas a snahu, pochopiť vlastné telo, ale stojí to za to. Ak sa ti do toho nechce, môžeš robiť aj ovulačne testy a na základe nich naplánovať styk čo najbližšie k ovulácii. A ak je málo živých spermií, odporúča sa aj nemať styk každý deň, ale počkať pred predpokladanou ovuláciou pár dní, aby bolo viac zivotaschopnych spermií. Kým sú nejaké živé spermie, dá sa to nastaviť tak, aby bola šanca otehotnieť väčšia. Držím prsty, nech sa podarí čím skôr 🤞😊
no takto. 3 roky je brutal dlha doba na to, ze sa nezadarilo este. ja by som uz necakala a isla aspon na zakladne vysetrenia do CAR, ak si este nebola. lebo moze byt problem aj na tvojej strane /samozrejme nemusi/, ale budes aspon vediet aj na com si. Sledovanie BT je super metoda, ale co z toho, ak by si mala nepriechodne vajcovody. preto za mna je priorita zistit, ci si ty ok, a ked mate cas este cakat, tak skusit par mesiacov merat BT a sledovat si ovulaciu.
Ja som si sledovala BT rok a pol a bolo mi to prd platne, ked partner nema uplne dobry spg, tak aby to aj u teba nebola dalsia strata casu. vy si musite vsetko zvazit 🤷🏼♀️
@ilovepizza u mna všetko OK,boli sme na vyšetrenie v Nitre,Gyncare
@merry33 moj muz mal pri spermiograme malinko a nie moc rychle😏 trvalo nam 2 roky kym sa podarilo ale pri druhom bral vitaminy vyslovene na kvalitu a rychlost spermii a teraz pri tretom ( tiez 2 roky trvalo) pol roka pred co sa podarilo vysadil uplne alkohol , mozno pomohlo 😏😀neviem teraz sme to neskumali 😅

@merry33 nikdy neuškodí zdravšia životospráva s pohyb. Inak nemusíte ísť hneď do ivf, stačí iui pri ktorom môžu urobiť také sito pri ejakulate, potom vkladajú už prečistené spermie.