icon

Užívali ste Clostilbegyt a mali ste následne dvojičky?

10. okt 2025

Ahojte, je tu nejaká žienka, ktorá užívala Clostilbegyt a má dvojičky? Mám totiž PCOS, ovuláciu som nemávala, tento cyklus som už po 4.krát užívala Clostilbegyt (samozrejme po pauze) a dnes som 27DC a už mám takto celkom silne pozitívny test. Foto pridám do komentu. Viem, že pri tomto lieku je šanca na mnohopočetné tehotenstvo ale tak trochu mám strach.

autor
10. okt 2025

@anonym_autor

sajmonka_1216
10. okt 2025

Akože šanca tam je, ale to ti teraz nikto nepovie.
Ja som teraz 2x tehotná, obe tehotenstvá po užívaní Clostilbegytu ráno a večer a čakám len jedno :D
aké dlhé cykly máš bežne?

lilinka76
10. okt 2025

@anonym_autor ja mám dvojčatá po Clostylbegyte a IUI.

anonym_6fbac1
10. okt 2025

@anonym_autor ja som nemavala ovulaciu, 1 cyklus s letrozolom, mala som len jeden folikul po letrozole, boli sme na iui, a vyšlo na prvý krát. Ale to bola istota zd budeme čakať jedno bábätko z jedného folikulu. Záleží od toho koľko folikulov bolo, lebo keď ich máš 3 tak môžu byť oplodnené aj tri, ale aj jedno, poznám pani po iui a týchto liekoch čo čakala trojicky. Takze nieje pri týchto liekoch riziko len dvojičiek. Ale aj trojičiek 😀

autor
10. okt 2025
@sajmonka_1216

Akože šanca tam je, ale to ti teraz nikto nepovie.
Ja som teraz 2x tehotná, obe tehotenstvá po užívaní Clostilbegytu ráno a večer a čakám len jedno :D
aké dlhé cykly máš bežne?

@sajmonka_1216 predtým som mávala cca 60 dňové, ale keď som užívala Clostil tak som mala 33 dňové.

autor
10. okt 2025
@anonym_6fbac1

@anonym_autor ja som nemavala ovulaciu, 1 cyklus s letrozolom, mala som len jeden folikul po letrozole, boli sme na iui, a vyšlo na prvý krát. Ale to bola istota zd budeme čakať jedno bábätko z jedného folikulu. Záleží od toho koľko folikulov bolo, lebo keď ich máš 3 tak môžu byť oplodnené aj tri, ale aj jedno, poznám pani po iui a týchto liekoch čo čakala trojicky. Takze nieje pri týchto liekoch riziko len dvojičiek. Ale aj trojičiek 😀

@anonym_6fbac1 jemine🙈 ako ja sama som z dvojičiek.. takže už len čakať na vyšetrenie u doktora.

anonym_31980d
10. okt 2025

Tuším ja som ich tiež brala ale popravde nesom si 100% istá. Mala som taktiež liečbu na pcos a snažili sme sa o bábätko. A boli dve bábätká 😀 už majú 8 mesiacov. Neviem či to boli liečbov alebo dedične (babka bola z dvojčiat)

sajmonka_1216
10. okt 2025
@anonym_autor

@sajmonka_1216 predtým som mávala cca 60 dňové, ale keď som užívala Clostil tak som mala 33 dňové.

@anonym_autor presne ako ja 🙂 ja som si robila test až keď mi 1 deň meškala ms, čiže na 34 dc. a mala som skoro takú istú čiarku ako máš teraz ty.. a keď si sama z dvojičiek, tak fíha, šanca je veľká :D každopádne daj potom vedieť :D na prvú kontrolu som bola v 7+5tt

zuzka2662021
10. okt 2025

Ono aj z jedného vajicka môžu byť dvojicky. Lebo embryo pri vzniku sa môže este deliť. Vtedy sú jednovajecne dvojicky. Stava sa aj pri ivf,ze vložia jedno embryo a sú ztoho dvojicky

anonym_6fbac1
10. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_6fbac1 jemine🙈 ako ja sama som z dvojičiek.. takže už len čakať na vyšetrenie u doktora.

@anonym_autor ja som mala ovulaciu na 16dc, prvý test som robila 10dpo čiže 26dc 😀 pozitívny alw slabšia ciarka. Na 30dc som mala asi zhruba rovnaku čiarku ako ty, len to bol pepino takze môže to byt troska rozdiel. Na 38dc som mala už nie z ranného mocu poriadne koľajnice 😀 a teda čakám jedno bábätko 🥰 ja som aj šťastná že len jedno, lebo aj z jedného folikulu môžu byť dve 😀 by som sa bála že dve nevynosim, lebo celkovo kadejaké problémy pri tehu, aj krčok sa kus kracuje..

autor
10. okt 2025
@sajmonka_1216

@anonym_autor presne ako ja 🙂 ja som si robila test až keď mi 1 deň meškala ms, čiže na 34 dc. a mala som skoro takú istú čiarku ako máš teraz ty.. a keď si sama z dvojičiek, tak fíha, šanca je veľká :D každopádne daj potom vedieť :D na prvú kontrolu som bola v 7+5tt

@sajmonka_1216 jasné, dám vedieť. Tak už len dúfam, že ovulácia bola okolo toho 14DC a tak by to celkom este vychádzalo, že je teraz takýto pozitívny test.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
28. okt 2025
@sajmonka_1216

@sajmonka_1216 tak sú to dvojičky

zuzka2662021
28. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak super 2 nasobna radost 😀

sajmonka_1216
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor fíííha... verím, že je to šok, ale zároveň super .. 🙂 ale kedže si aj ty z dvojičiek, tak tam bola predispozícia 🙂

autor
30. okt 2025
@sajmonka_1216

@anonym_autor fíííha... verím, že je to šok, ale zároveň super .. 🙂 ale kedže si aj ty z dvojičiek, tak tam bola predispozícia 🙂

@sajmonka_1216 no to veru je, doma máme ešte 19 mesačného 😁