icon

Užívanie liekov/byliniek počas snaženia sa o bábätko

terka_123
5. jún 2018

Ahojte,

s partnerom sa pokusame o babatko. Nakolko vsak mam nepravidelny cyklus, PCO vajecnik a nejake problemy, dala som sa na pitie byliniek (mysi chvost, alchemilka, malinik), pupalkovy olej a pod. aby som zvysila realnu sancu otehotniet pri mojich problemoch. Tiez mam ine zdravotne problemy (dlhodobe, cize cakat na ich vyliecenie nie je realne v dlhom horizonte) a uzivam obcas ibalgin. Chcem sa poradit ako ste riesili uzivanie roznych byliniek, liekov (pripadne aj abtibiotika atd.) ked ste sa snazili o miminko? Lebo vylucit definitivne vsetko (aj bylinky, ktore su prave na upravu gynekologickych problemov) a pripadnych liekov moze byt otazka dlhych mesiacov kym sa podari otehotniet. Ako ste to riesili Vy? Pokracovali ste v uzivani kym ste nezistili, ze ste tehotne ci vysadili po ovulacii, resp. uplne? Btw, ako dlho Vam trvalo kym sa postastilo miminko?

Dakujem pekne.

lienka737
5. jún 2018

Všetkého veľa škodí. Vieš kedy máš ktorú bylinku užívať?

monca_24
5. jún 2018

Ja som pila tiež rôzne čaje pred otehotnením, napr. Alchemilku a brala som aj kyselinu listovú. Otehotnela som cca po 3 mesiacoch snaženia 🙂

terka_123
autor
5. jún 2018

@lienka737 neviem presne, vies mi prosim poradit?

katharines
5. jún 2018

Pozri enzymoterapiu (wobenzym a serrapeptaza)
https://www.fertility.sk/sk_SK/terapie/systemov...

pasikavamacka
6. jún 2018

aky mas zdravotny problem, ze beries ATB? ja som brala ATB plus intenzivnu bylinnu liecbu 2 roky a pocas toho obdobia som nechcela otehotniet, lebo moje ATB boli nezlucitelne s tehotenstvom. az po uplnom vysadeni ATB sa pokusame o babo. bylinne preparaty beriem aj pocas snazenia. ked otehotniem, potom ich vysadim. ibalgin a byliny podla mna nie su problem, ked ich vysadis hned ako zistis, ze si tehotna. skor tie ATB su problem. zavisi aky druh beries, niektore sa mozu aj pocas tehotenstva, ine nie.

terka_123
autor
7. jún 2018

@pasikavamacka antibiotika momentalne neberiem, pytala som sa len informativne...ze ci ste striktne odmietli antibiotika/ine lieky, ked ste boli chore napr. lebo sa o babo pokusate a nemozete vediet ci nie ste tehotne...bo to snazenie moze trvat aj dlhsiu dobu a ci ste sa teda pocas tej doby vyhybali vsetkym liekom. Dakujem.

pasikavamacka
7. jún 2018

@terka_123 chapem. tak zavisi aku mas diagnozu. ja by som sa najskor dala dokopy zdravotne, aby som mohla byt potom plnohodnotnou zdravou mamou. tehotenstvo, porod a ponocovanie okolo dietata je zataz pre telo a oslabi imunitny system.