icon

V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to

nicolettka2126
7. máj 2015

Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂

sara34valentina
8. apr 2016

@sara22 co je spinal !?????

korytnacka1981
8. apr 2016

@liuliu ano, bolesti som uz mala neskutocne, som toho anesteziologa nechcela pustit, ale povedal ze za polhodku je naspat a dovtedy som porodila 🙂

korytnacka1981
8. apr 2016

@sara34valentina urciteee, drzim silno palce 🙂

looola
8. apr 2016

@sara34valentina spinálna anestéza sa dáva pri cisárskom reze a umrtvi celú dolnú časť tela tak že žena nemôže hýbať nohami a vôbec ich ani necíti . Epidurálka sa podáva pri pôrode, tlmí iba bolesť ale hybnosť ak kontrakcie maternice ostávajú.

sara34valentina
8. apr 2016

@looola u nas v rakusku davaju PDA to je silna anestezia nic neciits...to iste ako PRI cisarskom...uviidime AK dlho SA budem otvarat

sara22
8. apr 2016

@sara34valentina spinal je lokalna anesteza pri sekcii,nieco na styl epiduralu,len znecitliveju uplne cast od cca pupka az dole.. Picha sa tak isto ako epi,do chrbta. Bolo to dost neprijemne,s pichanim a odbermi nemam problem,no musim sa pozerat,tu som nevidela,kedy ide pichnut a vzdy som sa zlakla. Napichla ma na 4.x..aj kvoli tomu by som si epi teraz pri druhej nedala 😝

sara34valentina
8. apr 2016

@sara22 oki tak asi je spinal u nas to PDA .....piichnu Kriz do chrbta ale necitis nohy....ani bolest a vraj si viac porod s usmevom uzijes....ale ja tie Chemie nechcem....je tam vela ucinkov co ti ostane navzdy....napr migrena

looola
8. apr 2016

@sara34valentina pri epidurálke žena necíti nič , len neblokujeme hybnosť ako spinál, inak by žena nevedela porodiť keby prestali kontrakcie a nevedela by to tlačiť . Tieto metódy sú všade rovnaké, v Európe aj Amerike .

sara22
8. apr 2016

@sara34valentina ja migrenu chvalabohu nemam a ani tesne po som nemala. Je tam riziko,ze citis ako ta rezu,ze nezaberie uplne. Ale mne ti nevadilo,ja si neviem predstavit,ze by som mala celkovu a malu videla az bohvie kedy.. Ak by som opat musela ist sc,aj napriek tomu,ze som to citila,opat by som sla do spinalu..

sara22
8. apr 2016

@sara34valentina a presne ako hovoris,epi je zbytocna chemia,zenske telo je stvorene na to porodit dieta aj bez chemie,staci ho pocuvat 🙂

looola
8. apr 2016

@sara34valentina ja som mala spinálnu anestézu pri sekcii, jediná nevýhoda bola že 24 hodín nesmieš dvíhať hlavu aby nezačali bolesti hlavy, inak nič . To pichnutie bolo nepríjemne trosku ale na 1.x sa podarilo a nejak extra nebolelo.

looola
8. apr 2016

@sara34valentina ale sama od seba by som nezvolila takéto typy anestézy, ani nekupovala fetálny doppler prístroj na počúvanie akcie srdiečka ako je to zvykom v Amerike.

sara34valentina
8. apr 2016

@looola OK zeny tak teda to skusim dat bez Chemie 😷😷😷😷😷

sara22
8. apr 2016

Baby,dnes sme mali to 4Dcko a nasa gymnastka mala najprv nozku a rucicky pred tvarickou,potom uz len nozku,potom zasa zohnutu rucku a laket cez cely ksichtik 😁 stale zivala,aj si palcek cmulala 😍 takze mame len zopar fotiek,takze nam dala termin este o 2tyzdne 😀 a toto je jedna z tych podarenych 😘

sara34valentina
8. apr 2016

Vzdy pozeram vstredu rtl2 o22hod IDE Babys porody......a kazdy porod je FAKT inyyyyy.....prisla zena a krasne ticho predychala a porodila ze hodinku....tie covrieskali im to trvalo 6hodin.....aj moja Hebamme je za klasicky prirodzeny porod odrodila skoro 3700porodov.,tak snad odrodi aj mna🙌🙌🙌🙌🙌

sara34valentina
8. apr 2016

@sara22 kraaasnunkaaaaaaa ,ale ako rozoznat ze dievcatko tie crty .....naaadhernunkaaaa je

melisssssa
8. apr 2016

@sara22 jeej aka krasna babulka 🙂 aj viete aka je velka?

sara22
8. apr 2016

@melisssssa hej,aj miery sme dostali, no pomerala ju o tyzden mensiu.. Tak snad je vsetko ok.. Ze ju este nabuduce premeria..Ma len 680g,tvoj ma uz skoro kilo,ze? Boze,dufam,ze sa nezopakuje to,co pri petruske v 36tt,len teraz je to moc skoro, by to asi mala nedala,ak by musela ist von.. 😢

sara22
8. apr 2016

@sara34valentina ano,aj Petruska bola vzdy jasne dievcatko a verim,ze aj Viki bude 😊

sara22
8. apr 2016

@looola 24hod? To fakt? Mi nikto nehovoril..Mna stavali po 12hod a uz po 5mi doniesli malu na prve "kojenie",pri ktorom som hlavu urcite dvihala,lebo som ju furt pusinkovala a ovoniavala 😳 a nič nebolelo..

looola
8. apr 2016

@sara22 Hej, 24 hodín som musela ležať ale a nedvihat hlavu, ale SIM bola aj rada lebo som mala silne bolesti po tom ako vyšla anestéza a nedokázala by som sa aj tak postaviť.

looola
8. apr 2016

@sara22 teba nebolela ani tá rana po cisárskom po tom co vyšiel účinok anestézy?

badimeria
9. apr 2016

@sara22 jj bola odvazna prvorodicka 🙂ale moja svokra pracovala v oblasti lekarstva ratali sme kontrakcie pisali na papier atd a uz ked to bolo,moc casto a ta krvocka tak sme sli nastastie mam nemocnicu 6min od domu ale tiez mi v aute nebbolo vsetko jedno 🙂to ti teda poviem

badimeria
9. apr 2016

@sara22 a malinka je bozska juj ci sa ja tesim aj na vsetky foto vasich novorodencov 🙂

melisssssa
9. apr 2016

@sara22 no ano moj by mal byt podla dr zasa o tyzden popredu ..975 g..Neboj vsetko hude dobre a malinka bude v brusku dovtedy dokedy ma🙂

sara22
9. apr 2016

@looola bolela,jak hovado a dobre 2t po sekcii. Ale ked som videla malu,tak som nemala cas mysliet na bolest 🙂

sara22
9. apr 2016

@badimeria tak 6min.sa da. Ja keby chytím spicku na BA obchvate,tak to za tu hodku mozno ani nestihnem 😀

sara22
9. apr 2016

@melisssssa tak to si ma ukludnila,ze je tyzden popredu.. Som myslela,ze kv.tomu tyzdnu je to taky velky rozdiel..

korytnacka1981
9. apr 2016

@sara34valentina musis si to s babatkom dohodnut, my sme sa dohadovali pred porodom "hejze nebudes maminku trapit, dohodnime sa, ty ma nebudes trapit a ja budem najlepsia maminka na svete" stale stale som sa dohadovala, dohodni aj ty, funguje uvidis, babatko ta pocuva 😵

sara34valentina
9. apr 2016

@korytnacka1981 super,skúsim aj ja😉dnes pri nakupe kopkal tak silno, uz zasespinka.musim s nim dohodnut fakty😛😛😛😛😛😛.