Vekový strop ženy na dieťa
Ahojte. Veľmi túžim po treťom dieťatku. Naše deti majú 15 a 12 rokov no stále mám pocit že mi doma ešte niekto chýba. Doteraz som to odkladala nakoľko druhý syn mal zdravotné problémy. Teraz od júla nastupujem do novej práce takže moje plány musím znova posunúť. Moja otázka je do akého veku by ste zvažovali bábätko? Viem že je to individuálne ale rada sa poradím. Momentálne mám 35. Ďakujem za každú odpoveď.
Moja mamina mala sestru v 36ke.. a podľa mňa je to ten strop.. (i keď pre mňa veľa, ja by som mala tak max v 30ke posledné dieťa) ale to je len môj názor, každý to cíti inak! Ak vám niekto chýba, tak smelo do toho
Prvé som mala v 20, druhé 24 a tretie v 40. To bol pre mňa strop, by sa dovtedy nepodarilo, tak by sme to už vzdali.
nenechala by som sa odradit vecami typu..moji surodenci riesili hypoteku ja diskoteky. Moj najmladsi brat je odomna o 15 rokov mladsi, je to uplne v pohode. Kazda situacia je ina ale ma nieco do seba. Uz ma 19 a je to pekne vidiey ako sa clovek vyvija. Starsi surodenec vie poskytnut radu, vedenie, mladsi zase priatelstvo.. Dolezite je, aby dieta prislo do rodiny, kde je chcene.
každá má tie hranice inak, ja by som rodila max . do 32 . Ale ak už máš 35 tak buď teraz, alebo to potom už nechať tak. Ale rozhodnutie je na tebe
Benova mala dieťa v päťdesiatke. Limity už asi neexistujú. Za pracuj sa v práci a uvidíš.
Ja mam 32 a mam dosť 🤣 ty sa rozhodni podľa toho ako to cítiš ty ❤️
Tak v 35tke este dost mojich znamych nema ani prve dieta este 🙂 limit mas asi menopauzu a to ako sa ty citis 🙂
@alex49 ale to je už toto taký extrém.
Moj strop bolo do 30 a ani za svet som nechcela po 30 dieta, bola pre mna nocna mora predstava mat po 50 ke este pubertalne decko a druhe sa mi narodilo ked som mala 34😅to je tak ked planujes🤣🤣.. takze ak sa na to citis chod dotojo,ja by som uz nesla.. mat 40 a dve dospele deti je super.. brala by som vsetkymi 10timi a nie v 40 este vstavat v noci, ale to som ja.. ak citis,ze niekto este chyba a partner je s tym ok,tak drzim palce nech to dobre dopadne a aby ste boli spokojni vsetci
Co sa tyka zdravia rodicky.. Starsia prvorodicka to ma narocnejsie. Pokial zena uz rodila tak je to ine.
Ja som štvrte mala v 40 bol to pre mna strop ale mam kamaratku čo v 45 druhe a zatial pohoda,tak ono to o tom veku nebude,,,
Ahoj,
ja som si zaumienila, ze odrodim do 30tky 😁 Chces rozosmiat Boha, urob si plan. A tak to nolo aj u mna. Dva vztahy dlhodobe ale predsa nie kandidati na otcov a manzelov. A tak bolo prve v 36 a druhe teraz kratko pred 40tkou. Dokonca som naklonena este aj tretiemu este 😁 A just, hlavne ked rodicov ide porazit koli mojmu veku. Hold, nie kazdemu je dopriane mat pohodovy vztah a deti od 20- 30 rokov 🙂.
Citim sa fajn a je to tak dobre. Obcas sice rozmyslam ako zvladnem pubertu v 55tke 😁 to je fakt. Inak kamaratka rodila koli komplikaciam prve v po 40tke a s druhym vobec neratali. Prekvapenie prislo v 44 rokoch.
Je to skutocne uplne individualne co sa toho veku tyka. Hlavne ked mas pekne zazemie, dobreho muza a financie, pokojne chod do toho 🙂
Ja som druhy krat otehotnela hned ako som prestala kojit. Zial hned na zaciatku som potratila. O necele dva mesiace som znova otehotnela a je to v pohode. Takze pokial si zdrava a citis sa dobre, nemas velmi na co cakat 🙂 Prajem vam krasny zivot, ci uz s dvoma alebo troma detmi 🙂
Kludne do 40r mas cas.
Je to fakt velmi individualne, kazdy ma inu skusenost.
Kamoska mala prve v 25, druhe v 34 a tretie v 38.
Zakazdym odpalena zdravotne minimalne na pol roka. Milion vselijakych problemov, nikto by nepovedal, kocka, modelkovsky typ.
Kamosky mnohe vo veku 20-25 prve potratili, aj tie co nemali predtym ziadne diagnozy.
Ja ked som rodila po tretikrat v styridsiatke, mala som to vybavene za hodinu, hned mi fungovalo vsetko ohladne peristaltiky. Ked som prisla naspat na izbu na gynekologii, ( na porodnici nebolo volne a dieta bolo v inkubatore) baby neverili ze som rodila. Usmiata, v pohode, jeden steh.
Mlada kocka cca 25 rocna sa tam trapila treti den v bolestiach, cukrovka a kadeco...ta si asi rozmysli dalsie deti.
Kazdy to ma proste inac. Rob ako citis a mozes.
@andreatytler dovolila som si ťa označiť, lebo som už pri podobných témach čítala od teba príspevok k veci 😉
Za mňa to bola 40 tka. Aj mužovi som povedala, keď sme spolu chodili, že maximálne dovtedy chcem mať deti,ak to pôjde samozrejme. Chvalabohu vyšlo to,a viac už nebudeme mať. Proste pre mňa je tá 40 strop,za aký by som nešla.
Tretie som porodila v 38 u mňa strop. Z vlastnej skúsenosti napíšem, že treba si uvedomiť, že nestačí dieťa vynosiť, porodiť a vypiplať do MŠ. Teraz mám čerstvých 50 a vždy som bola plná energie, ale teraz je to už poriadne cítiť ten rozdiel ako ne/vládzem.
Ja som manželovi povedala, že ak chce ešte ďalšie dieťa, tak do mojich 30. Potom už nie. Jednak je medzi nami veľký vekový rozdiel - 14 rokov, takže chcem aby mal z nich aj on niečo, nie že v 50 už chce mať pokoj a aby ho nikto neotravoval atď, a jednak som nikdy nechcela medzi deťmi veľký vekový rozdiel. Medzi mnou a sestrou je 11 rokov, je to katastrofa. Jednoducho je to akoby už druhá generácia a vôbec ale vôbec si nerozumieme.
Kým som mala a mám teda dostatok energie, zvládam prácu, domácnosť aj deti a keď budem staršia a mať menej energie, chcem už oddychovať, taktiež sa chcem dožiť vlastných vnúčat (a buďme úprimní, ak má niekto dieťa v 45, to dieťa svoje dieťa v 45... No neviem koľké sa dožijeme 90-tky + chcem byť aj aktívna babička, tak ako moji rodičia, že sú s mojimi deťmi veľmi často).
Úplne chápem, že niekto má zdravotné komplikácie, nedarí sa a cestu nájde až vo "vyššom veku". Ja to chápem, ani neodsudzujem, ale ja osobne určite nie. A ďakujem Bohu, že som mala tú možnosť mať deti vtedy a hneď keď som chcela.
Môj strop do 40, pokiaľ to tak cítiš ešte by som skúsila v 35-tke
@janettdamian veď to, že ženy píšu: tehotenstvo ukážkové, pôrod tiež, všetko dávam ľavou zadnou. Ale čo bude o 10, 15 rokov? Aj keď sú deti samostatnejšie keď sú staršie, predsa len, rodiča potrebujú aj v 20tke. Hlavne ak študujú a mať doma vysokoškoláka a ja po 60ke. Ale ak to niekomu nevadí, je to jeho vec. Iné je, ak sa žene nedarí albo nemá vhodného partnera. Ale dobrovoľne by som ani ja nemala dieťa v tomto veku.
Ja som mala 3dcerku v 39 a otehotnela som na prvy sup druheho v 35 a prvu ked som mala 21
To je strašne idividualne. Ja napr mám 37 aj by som chcela ale popravde už si to neviem predstaviť. Mať v 50tke dieťa na základnej škole.... To už není pre mňa. Ja som rada že už mám dieťa väčšie (8r.). Ale mám spolužiačky ktoré majú bábätká, alebo sú tehotné.
Môj 12 ročný sa hrá na koberci s autíčkami, v pieskovisku, aj na preliezkach s 2,5 ročným bratom. Rovnako tak aj 10 ročná
V tom veku som mala prve 😁.
Vekovy strop je obmedzeny telom zeny - dokedy jej umozni reprodukciu a plus aj nastavenim paru ako-takeho, ci si pripadaju v pohode s tym, ze maju dieta po 35 ci po 40tke.
@beata_k vobec to tak nemusi byt, my mame vekovy rozdiel medzi synmi 10 rokov ...ano...obaja vyrastali ako jedinacikovia, ale mladsi vobec na nas nevisi...zalezi od toho ako ho vychovas...mala som 42, ked sa narodil
Jedna vec je porodiť a druhá niekedy v 60ke riešiť puberťáka. Ja som mala druhé v 33., budem mať pomaly 50 a už nemám chuť sa naťahovať s našou pubertou. Prvé som mala v 23., oveľa lepšie, je to asi aj tým vekovým rozdielom,že človek rieši a prispôsobuje sa deťom tak dlho, už sa teším, že za 3 roky syn maturuje. osobne by som už plienky, kŕmenie, pieskoviská, domáce úlohy, krúžky nechcela riešiť a teda ani nebudem.
Strop je tak 37 u mna. 40 je za mna privela.
Suseda mala v 50tke. Žiadna celebrita. Na tvári trosku vidno vek, ale inak ma lepšiu postavu ako ja. Zo zadu vyzerá na 25. Malý letí na odrazadle ako šarkan a ona za nim beha. Vysmiata, šťastná, spokojná a chlapcek je krásny a zdravý.
To len pre motiváciu, že 35r je určite v pohode 🙂
Mne ťahá na 40 a ešte odkladám, že zatiaľ ešte nechcem ďalšie 😅 Ani si nepripustam nejaké biologické hodiny. Cítim sa super, po zdravotnej stránke som v top stave 😀

@oliva276 uf.
Dosť zajimavko odvážne tvrdenie.
Takže ak mám 15vrocne dieťa a ročne tak to malé bude vhorľavé iba preto zo som ho nemala v 20 ale 35?
To už sa asi bavíme o faktoroch ako životné prostredie a nie stav tela matky nie?