Viac ako 8 rokov sa snažíme o bábo a stále nič. Ako to zvládnuť?

buxus24
29. jan 2022

Ahojte

Je tu niekto kto sa snaží už niekoľko rokov(cez8) o babo aj za pomoci Dr aj sami a stále nič?
Vyšetrenie mame už všetky.Skor mi ide o to ako to dat po psychickej stránke.
Mam obdobia keď sa držím skvelo a obdobia keď sa úplne zlozim.Rodina nechape čím si prechádzam,takže tam oporu nehľadám.
Stále si vravím ze sa nám podarí a u nas to bude neskor ze budeme rodičmi.Vnutro mi to vraví a verim mu.
A aj keď si to stále vravím neviem to ešte úplne spracovať.
Ako to zvládnuť?
Vdaka

simik411
29. jan 2022

@buxus24 ahoj riešite aj ivf alebo čakáte na ,,zázrak,,?

lulus13
29. jan 2022

@buxus24 my sme sa snazili 7rokov a podarilo sa nam prirodzene, tiez sme skusali vela veci. Ale ako to zvladnut po psychickej stranke ti neporadim, ja som sa niekolko krat zrutila ked nam nevyslo IUI a ked znama oznamila ze je tehotna. Mne osobne pomohla generalna spoved, modlila som sa za nas do buducna, a nie len za nas ale aj za inych ludi a za svet, a uz posledny rok som to vobec neriesila zamerala som sa na seba, pila som caj, riesila veci okolo domu, bytu, veci co som stale odkladala a planovala dovolenku. A ani sme nemohli ist na dovcu lebo by sme isli 3, ale mne bolo strasne zle tak sa nikam neslo. Musis si najst svoj pokoj v dusi, kazda to mame inak.

buxus24
autor
29. jan 2022

@simik411 ivf mam za sebou 3x.
Takže touto cestou momentalne nejdeme.

@lulus13 Véd práve.
Som silná osoba a viem ze sa nám podarí no teraz je v mojom okolí veľa ľudí čo sa im podarilo.
Prajem im to a nezávidím.
Len to psychicky nedávam aj keď na oko sa tvárim ze som ok

yoxinka
29. jan 2022

@buxus24
Kamoška nemohla otehotnieť 8rokov. Ale oni neriešili nič, žiadne vyšetrenia, proste to brali tak ako to bolo. Deti chceli, ale celý ten kolobeh okolo toho absolvovať nechceli. Po ôsmich rokoch ostala tehotná, potom so dvoch rokov znova. Majú tri deti a keby si mohli dovoliť, mali by ďalšie, ale financie nepustia, tak ostali pri troch.

lulus13
29. jan 2022

@buxus24 ani nevrav ja ked si nato spomeniem, sa smejem, lebo ked sme sa snazili a hlavne posledne 3 roky, na kazdom rohu tehotna, v kazdom obchode tehotna pamatam ked sme boli s muzom v ikei, ze sme sa len otacali a asi 10zien tehotnych okolo nas museli sme zdrhnut🤣 do kazdeho obchodu co sme isli kociky a tehotne. Kopec znamych oznamilo ze su v tom a este tie otazky a vy nechcete a kedy budete mat?

marca12
29. jan 2022

@lulus13 presne toto zazivame a najviac ma dorazi,ked sa cudzi clovek zacne zaujimat preco nemame deti a este drzo povie,ze treba pritlacit chlapa alebo ho vymenit. Ludia su tak sprosti. Akoze to si fakt ludia myslia,ze clovek po 30 alebo 35 nechce deti?

lulus13
29. jan 2022

@marca12 moj muz to vyriesil povedal hentakym ze je neplodny a ze ci chcu vediet este nieco alebo je to vsetko?a kazdy drzal hubu. My sme si obaja poplakali a potom sme sa uz natom iba smiali. Mysleli sme si ze taketo otazky su najhorsie ale najhorsie prislo ked sme uz nemohli tajit babo v brusku. To prisli take stupidne otazky 🤦‍♀️ a rady a toto musis takto, hentak.

buxus24
autor
29. jan 2022

@marca12 presne ako píšeš.
Mňa berú v práci ze už deti nebudem mat lebo všetky kolegyne som vypredania na materské.Teraz začínajú chodiť od znova.A ja som stále tam.V praci som ani nevravela co mam za sebou.
Mladšie baby nepochopia keďže to neriešia a ani staršie keď si tým neprešli.Na ne sa prilepilo hneď.
Je to pre mňa ťažké. Prajem každému no prajem babo už aj nám.

@lulus13 môj muž by asi také nepovedal 🤣😅no môj ma dobre podrezaný jazyk takže on ma iné vety v repertoári

lilyianka
29. jan 2022

@buxus24 každý sa s tým vyrovnáva inak. My sme čakali tiež roky,asi 5r a skúsili sme všetko. Prirodzene,cez CAR,boli sme 3x a neúspešne. Chodili rôznym liečiteľom, užívali všetko možné, od ludi si vypočuli "múdre " rady, o ktoré sme nemali záujem. Akurát moja rodina bola v tomto normálna a vedeli,že ak povedať niečo chcem,tak poviem,nikdy sa nepýtali. Ale presne,kto nezazije, nepochopí. Mam v okolí par párov,čo majú tiež tieto problémy a tie baby vedia,že mne sa zdôveriť môžu,keďže sme si prešli hocičím.
V podstate nám s mužom nič nie je,ale proste to nejde. Raz na oslave jeden inteligent môjmu mužovi povedal,že či má slepe náboje 😏😏 co na to povedať. Teraz je to už 7r,či sa nedarí,ale poriesili sme to inak 😊

hannah88
29. jan 2022

@buxus24 Ahoj,my sme sa snazili presne 8 rokov. Bolo to tazke,otehotneli dovtedy snad vsetci,ja 2 potraty za sebou v tom obdobi. Posledny rok pred vytuzenym otehotnenim som sa zacala venovat sebe,zmena zivotospravy,pohyb,zacali sme s muzom bicyklovat,pravidelne vylety. Ale toto vsetko som zacala robit kvoli tomu,ze sme chceli ist na IVF... po odobrati vajicok a naslednom zmrazeni embryi,lebo sli na predimpl.genetiku som na konci toho iste mesiaca otehotnela prirodzene.
Presne tak ako ty,som aj ja vo svojom vnutri citila,ze to pride. Keby clovek tomu pocitu uveril, usetril by si vela trapenia a slz. Tak len tomu pocitu prosim ver,bude to tak a maminou sa stanes. Dovtedy sa skus venovat sebe,popracuj na sebe,chodievajte si casto vyvetrat hlavu. Ono vsetky rady,ako to zvladnut, su veci teoreticke. Pretoze sa to neda lusknutim prsta na to vykaslat. Ale skus sa zamestnat niecim inym. A to babatko pride,len tomu ver❤

ailiba
29. jan 2022

@buxus24 dobre to poznám. Je to veľmi ťažké, zvládnuť to po psychickej stránke. My sme sa snažili 6 rokov, všetky tie vyšetrenia, ktoré boli aj tak na nič. Obaja sme zdravi👍... Ale ani tuk. Co sme sa mi nabehali a skúšali aj nemožné... Nakoniec sme sa rozhodli pre IVF, to našťastie vyšlo... Ale tých 6 rokov bolo veľmi ťažkých. No co ti poviem. Raz to bolo lepšie, raz horšie... Ja som sa s tým vôbec nevedela zmieriť a vyrovnať. Ale pred tým IVF som už tak poľavila... Povedala som si, že bude ako na byt. Idem síce do toho, dám tomu šancu, ale všetko nechávam na vyššiu moc. Jednoducho, keď to nemá byť, tak nebude. Tak som sa nejak od toho citovo oprostila. Možno aj to pomohlo. Už toho bolo dosť a povedala som si, že mi to nestojí za to trápenie. Predsa nežijem, aby som mala dieťa. A keď ho nebudem mat, tak sa budem trápiť do konca života? Tak som do toho prestala dávať city a vôľu.

lasoli
29. jan 2022

@buxus24 a boli ste v Nitre na tu imunologiu?to mas ok?ak nie daj si vysetrit,to ani v centre nevyseteuju,nizno mas imunitu,kt zabija embrya ,da sa to liecit.

akebergifts
30. jan 2022

@buxus24 Dobrý deň, s manželom sme sa snažili o bábätko 5 rokov. Bolo to pre mňa najdlhších 5 rokov v živote. Manžel o vyšetrení nechcel ani počuť lebo kamaráti a kamarátky ho presviedčali že sa musíme snažiť aspoň 3 roky aby nás vzali na vyšetrenie. Mne psychicky pomohlo keď mala švagriná prvého syna. Keď prišli na SVK mohla som vidieť ako rástol, ako sa chcel pomojkať a ppd. a verila som že raz aj mi budeme mať dieťatko. Keď švagriná otehotnela druhý krát, skoro som skolabovala. Preplakala som asi týždeň. My sme už v tej dobe boli rozhodnutý že ideme do IVF začínala som chodiť po vyšetreniach a nejako som to ešte horšie zvládala keď som čítala že ženy podstúpia aj 2 IVF a neotehotneju. Lámalo mi srdce keď ľudia ktorí deti nechceli otehotneli a ženy hovorili o deťoch ako o zničenom živote. ☹️ Dnes nám po obývačke behá ročný syn. Podstúpili sme IVF a bolo to to najlepšie rozhodnutie. Neviem čo je za vašim IVF. Ak by ste mala chuť môžete mi napísať kľudne súkromnú správu. Krásny deň prajem.

bebotka
30. jan 2022

@buxus24 ahoj my sme sa snažili 11 rokov, síce snažili ako snažili. Tie prvé roky sme to riešili intenzívne, chodila som k svojmu, keď to ten vzdal tak sme skúsili iui, nepodarilo sa. Dva krát sme boli na ivf a ani ťuk. Tretí krát som ísť nechcela. Muz to ťažko prežíval všetko a hlavne, keď mu povedali, že prirodzené nikdy neotehotniem s tými jeho výsledkami a aj ja som mala dosť silné oco. Prestali sme to riešiť. Ženského som už nechcela ani vidieť. Dali sme sa na adopciu, chodili na prípravu, začali som robiť u muža vo firme. Prestala som riešiť plodné dni, bazalku a všetko okolo. Netvrdím, že som tajné nedúfala, že by sa mohlo podariť, ale nejak som prestávala veriť. Začali sme viac žiť, chodit von čo predtým nebolo. A zrazu som otehotnela, neverili sme. Dva krát mi musela pustiť srdiečko aby som uverila, že fakt bije. Teraz má najstaršia 5, mladšia,4, najmladšia 2,5 roka a fešáka čakáme v apríli. Neviem od čoho závisí osud človeka, ale nám tie prvé roky dosť nalozil no teraz nám to vracia. Tak držím palce a netreba sa vzdávať.

snezienkaaa82
30. jan 2022

Hematologiu si skúšala? Alebo imunológia? Inak daj si do poriadku aj zuby. Mne v CAR vraveli, že aj mierny zápal, ktorý sa šíri, trebárs aj zo zuba, urobí v tele sarapatu..... Ja som mala hustú krv, pomohli injekcie na riedenie, dovtedy sa mi embryjka udusili. Inak to už je veľmi dlhá doba, nás už po 2 rokoch posielali na vyšetrenia.

buxus24
autor
30. jan 2022

@lilyianka ak sa môžem spýtať,adoptovali ste si babo?

buxus24
autor
30. jan 2022

@hannah88 ako by si mi z duše písala.
Ja tomu verím pretože môj anjel mi to stále vraví ze ja budem mamou...len neskôr. Dakujem
@ailiba tak k tomuto som sa ja ešte nedopracovala.
Viem ze všetko sa deje koli niečomu a všetko príde v správnu dobu.viem to.
Nezávidím. Ak niekto otehotnie už to neriešim...beriem to ze tak to ma byt.no poviem pravdu ze pri niektorých ľuďoch ma to zamrzí.ale prajem im to.
@lasoli na imuno som bola na Po a všetko bolo v poriadku

@akebergifts gratulujem k drobcov a teším sa s vami.
V 2 IVF som mala vajíčka aj sa oplodnení len sa nechytili v 1ivf bolo bez oplodnenych vajíčok a to ma zlozilo.
Teraz švagriná a čaká.prajem jej to.uprimne.viem ze si tiež prešla kade čím.len my sa veľmi nemusíme tak si myslím ze ma k malému nepustia.
Žiaľ co už. Nevadí....všetko sa zmení ak má.

@bebotka krasne.silno drží prsty a prajem všetko len to dobré
Ja verím ze budem mat babo. Mam 33 tak aj ten vek mi trosku bije v hlave.uz menej plačem ako kedysi.
Teraz sa v celku držím.
Chcem sa pustiť do jogy a cvičenia.len momentálne mám PRO lem z krizami.tak sa mi veľmi nedá....
Ale určite niečo začnem aby som myšlienky zamestnala
@snezienkaaa82
Mam všetky vyšetrenia....a všade je všetko v poriadku.
Bola som aj na preukaz,výška a lopatku... veľký zákrok
To mi tam vravela každá sestra a lekár.
Zuby si pomaly riešim.

Ďakujem vám baby každej jednej.
Povzbudili ste ma.
Dakujem

simik411
30. jan 2022

@buxus24 super že si nastavená že veríš že budeš mamou. Tiež myslím že budeš. K tomu ivf. Že ste boli 3x je síce dosť , ale veľmi veľa a vlastne to je hlavné na čom záleží kde ste na to boli v akom car. Ja mám 2r krpca po prvom úspešnom ivf ale my sme šli jednoznačne rovno smer Brno, reprofit má svk som nechcela skúšať ani míňať € ani moju trpezlivosť a sklamanie. Čiže možno ešte skúste zvážiť aj vy iné car ..držím prsty raz sa dočkate

wodanka
30. jan 2022

@buxus24 my sa snažíme 15 rokov a babo vlastné nemáme, i keď tiež som verila, že raz sa to podarí. Ale šťastnou mamou som už 4 roky, vtedy sme si adoptovali nášho syna ❤️

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
silviaa
30. jan 2022

@buxus24 Viem ako sa citis, presla som si podobnym...Po 8 rokoch bezuspesneho behanie z jedneho IVF do druheho, lebo inu sancu nam lekari nedavali som sa rozhodla pre adopciu. Mam dve adoptovane dievcata. Po dost dlhom case som sa opat rozhodla vyskusat poslene IVF. Neviem co sa stalo, ci len fakt treba skusat, ci sa mi ukludnila psychika, ci pomohlo to ze, ze som pracovala na seba laske, ale po 18 rokoch som tehotna. Rovnako som citila ako ty, ze raz budem tehotna. Drzim ti palce.

buxus24
autor
30. jan 2022

@simik411 boli sme na svk.a popravde do Brna nepôjdeme.Teraz to budem riešiť i ou formou ako cez cár. Ale ďakujem a gratulujem k malému

@wodanka skvele gratulujem.aj my sme sa už bavili o adopcii.no asi s nou ešte chvíľku počkáme.

@beata_k
môže to pomôcť...no poviem ti ze ja som doteraz bola v takom strese ze som nevedela kde mi hlava stoji.
A to mi nepomohalo.Tak preto to skúšam ináč.
Ďakujem za príspevok

@silviaa
Krásny príbeh gratulujem a držím Prsty
Aj ja viem ze budem mamou.Moje vnútro mi to vraví len asi ešte stále nie je ten čas.
Ale viem ze raz bude.Viem to.
Musím zapracovať na sebe aj keď vidím ze som sa vnútorné zmenila a pokračujem.
Ďakujem ešte raz

lasoli
31. jan 2022

@buxus24 a robia tam vserko,co aj v Nitre?Skus sa este poinformovat,poznam tiez ťco sa snazili 2r,nic a po dvoch r snazeni este 7ivf a az 8 im vyslo cize to aj 10r snazenia,az po vysetreni v tej Nitre sa im podarilo ivf.
Drzim palce.

derdia
31. jan 2022

@buxus24 ahoj ja sa do diskusii uz nezapajam, e tu mi to nedalo, aj ked necakam, ze komentar bude mat nejaky uspech.... ale nemysli si ze aj pre tie co deti maju, je lahke pozerat sa ze sa niekomu nedari... Je to tiez nam neprijemne ako vam... Tie sa zase citia previnilo, ze cakaju a tebe sa nedari... Ja mam svagrinu ta deti "asi" mat nebude lebo ma 40 uz, a snazia sa 5 rokov... Ale je normalne neutapa sa a hlavne to berie tak ako to je... Zivot ke loteria, niekomu vyzrebuje chorobu, niekomu peniaze, niekomu tl ze deti mat nebude... Mozno je chyba v tom, ze tvoj partner a ty nie ste kompatibilni.. Aj to sa stava... Poznam jeden vztah 10 rokov nic a z druhym na prvy sup... Takze ty hlavne sa musis zamerat na nieco ine ako na svoje predstavy o tom byt mama...nemyslim to v zlom, viem ako sa citis... Ale zivot nic negarantuje a cim skor to pochopis tym lepsie... Pre zivot si len kus zeny... Ako zada ina... Proate tebe je dooriate nieoc ine ako druhej... A pokial to nie je choroba tak bud vdacna.

sofia1979
31. jan 2022

@buxus24 úplne chápem tvoje pocity tiež nikto nechápal resp. neriešil čím si prechádzam ja som sa dočkala na prahu svojej 40tky úplne prirodzene a tiež sne to riešili s býv. manželom aj s terajším a nič roky.. IVF nás vycicialo a nič až nakoniec som začala riešiť zuby a bum do mesiaca som bola tehotná tehu ukážkové synček je úžasný držím palce verím že sa dočkáš hlavu hore. Ja som zistila ale a nech ma tu ukamenuju že tie centrá plodnosti niesú až tak kóšer môj názor moja skúsenosť, ale to je na dlho. Držím moc palce

pipistrel13
31. jan 2022

@sofia1979 to ste spravne zistili,su len ziskuchtivi...nehladaju ako pomoct,len hned umelo oplodnit..

snezienkaaa82
31. jan 2022

@buxus24 a ozaj. Kamoške tvrdili od jali ka, že nikdy nebude mať deti. Ma kopec diagnóz, od puberty je v prechode. Ma syna po ivf a potom ešte jedného prirodzene, ani nevie ako. Aj nám to tvrdili, keďže manžel má len 1% morfologicky zdravých spermií a ja som tiež mala diagnózu, čiže sa nevzdávaj.

nikoletarakayova
31. jan 2022

Pekný deň @buxus24
Vedeli by Ste sa mi ozvať do súkromnej správy? Možno by sme spolu našli riešenie.

simciatko
4. feb 2022

Prve dietatko som potratila a po roku sme skusali opat a bezuspesne,chodila som aj na sledovanie ovulacie,podavany pregnil a po 3.davke nas chcel gynekolog poslal do reprodukcneho centra ze on mi uz nevie inak poradit...az raz som natrafila na sprej ktory som uzivala cca 3mesiace upravila sa mi menzes a otehotnela som a dnes mam krasneho chlapceka 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre