icon

Vitamíny a podpora tehotenstva

28_lenka_28
27. máj 2025

Ahojte dievčatá, píšem tu prvý krát a idem si k vám po radu. S priateľom veľmi túžime po dieťatku ale nedarí sa nám, preto sa chcem spýtať či nemáte skúsenosti s nejakými vitamínmi na podporu tehotenstva, s kyselinou listovou, alebo inou formou podpory tehotenstva 🙂 ďakujem pekne

nika_val
27. máj 2025

Ako dlho sa snažíte ? Vieš kedy mávaš ovuláciu (nie podľa kalendára ale reálne) ?

kiwi3
27. máj 2025

neviem, ako dlho sa snazite, ale vitaminy vam k tomu asi moc nepomozu. kyselinu listovu by si mala brat v kazdom pripade ako pripravu na tehotenstvo.
ak je to viac ako rok, tak treba spravit spermiogram a hormonalny profil a zariadit sa podla vysledkov.

sowhat
27. máj 2025

urcite zacat spermiogramom - je to rychly a nekomplikovany sposob, ako vylucit problem na partnerovej strane, ak bude vsetko OK tak nasledne ries seba.

28_lenka_28
autor
27. máj 2025
@nika_val

Ako dlho sa snažíte ? Vieš kedy mávaš ovuláciu (nie podľa kalendára ale reálne) ?

@nika_val snažíme sa cca pol roka, a tým že mám nepravidelný menzes ktorý mi chodí naozaj ako chce tak sa ťažko ráta ovulacia, prehliadku mám až o mesiac tak som chcela aspoň nejaké informácie načerpať tu

nikolani
27. máj 2025

@28_lenka_28 pri nepravidelnej menštruácii ti pomôžu ovulacne testy alebo meranie bazalnej teploty, prípadne len sledovanie plodného hlienu alebo všetko dokopy 🙂 je možné, že keď nevieš kedy máš ovulaciu, tak sa snažíte mimo plodných dni (a tá šanca otehotnieť nie je ani pri trafení plodných dni zrovna 100%). Ale pol roka naozaj nie je dlho. Záleží aj koľko máte rokov, ak už viac, riešila by som to skôr, ale pri pol roku ti dosť možno doktor povie že máš dôjsť až keď sa ti ani o ďalší rok nepodarí (ako mne po viac ako roku). Každopádne vyšetrenie hormonálneho profilu atď., ak je aj MS nepravidelná, neuškodí ani teraz.
Ja som skúšala všelijaké doplnky, grepove džúsy, všeličo, v zásade nič "nepomohlo". Posledné som skúšala aswagandhu a vtedy sa nám aj zadarilo, ale zrovna v ten cyklus tam bolo aj veľa iných faktorov

zorienka28
27. máj 2025
@28_lenka_28

@nika_val snažíme sa cca pol roka, a tým že mám nepravidelný menzes ktorý mi chodí naozaj ako chce tak sa ťažko ráta ovulacia, prehliadku mám až o mesiac tak som chcela aspoň nejaké informácie načerpať tu

@28_lenka_28 Snazite sa len pol roka, to je skor vynimka, ze sa zadari tak skoro. Do takeho cca roka snazenia by som teda fakt nestresovala.

tulipanik12
27. máj 2025

@28_lenka_28 skús čistú materskú kašičku priamo od včelára

nika_val
27. máj 2025
@28_lenka_28

@28_lenka_28 treba poriešiť ten cyklus nepravidelný..skúsiť zistiť prečo je nepravidelný
To by som ja urobila ako prvé. A potom ako sa píše vyššie zistiť kedy je ovulácia. To sa nedá nijak vypočítať to si musíš len odsledovať (testy, bazalna teplota, hlien, u doktorky)
Môžeš si kúpiť nejaké tie vitamíny ako je samotná kyselina listová ale ja by som ešte počkala zistila si veci o svojom cykle a až potom keď tak. 🙂

katulienkax
27. máj 2025

No najprv by som poriesila manželstvo, keď bude tvoj priateľ manželom, možno sa aj zadari

lenkakoc444
27. máj 2025
@katulienkax

No najprv by som poriesila manželstvo, keď bude tvoj priateľ manželom, možno sa aj zadari

@katulienkax preco usudzujes, ze autorka sa chce vydavat? Nikde to nespomina.

colsami
27. máj 2025

Ak mas nepravidelnu ms, riesila by som v prvom rade upravu cyklu a riadne odsledovanie ovulacie s gynekologom. A az nasledne by som sa zamyslala nad "vitaminmi" a "blbostickami". 🙂

danniiee8
27. máj 2025
@28_lenka_28

@28_lenka_28 ahoj, keďže si chcela zrejme rady na konkrétne prípravky a nie rady na manželstvo a spermiogram, napíšem ti, čo mne doporučil gyn.
Mne gyn. povedal, že u mladých párov je normálny čas na otehotnenie v priemere 2 roky, ked som to po pol roku bez vysledku chcela počas preventívky skonzultovat. Prípadne odporučil spermiogram ale až po dlhšom čase, pol roka vraj je máličko, odporúča to aktívne začať riešiť až po 30tke alebo po dlhšom čase sneženia, čo som teda ja nemala.
Počas snaženia pred otehotnenim nám odporúčal užívať vitamíny, nám obom. Vraj kvôli lepšej morfológii atď. Mne konkrétny prípravok pre ženy (napr. Femibion alebo LadyVita) + D, Koenzým Q10 a tuším omega 3, mužovi to isté ako mne avšak teda namiesto Femibionu nejaký prípravok pre mužov, tuším folandrol alebo také niečo. A samozrejme úprava životosprávy- muž v prvom rade žiadne horúce kúpele a sauny, žiadne tesné oblečenie, a nám obom zdravo sa stravovať, nefajčiť, obmedziť alkohol (nefajčíme nepijeme, sú to bežné všeobecne rady). A inak tiež som mala nepravidelnú menštruáciu ale to celý život a tiež mi ju neriešila.

28_lenka_28
autor
27. máj 2025
@danniiee8

@28_lenka_28 ahoj, keďže si chcela zrejme rady na konkrétne prípravky a nie rady na manželstvo a spermiogram, napíšem ti, čo mne doporučil gyn.
Mne gyn. povedal, že u mladých párov je normálny čas na otehotnenie v priemere 2 roky, ked som to po pol roku bez vysledku chcela počas preventívky skonzultovat. Prípadne odporučil spermiogram ale až po dlhšom čase, pol roka vraj je máličko, odporúča to aktívne začať riešiť až po 30tke alebo po dlhšom čase sneženia, čo som teda ja nemala.
Počas snaženia pred otehotnenim nám odporúčal užívať vitamíny, nám obom. Vraj kvôli lepšej morfológii atď. Mne konkrétny prípravok pre ženy (napr. Femibion alebo LadyVita) + D, Koenzým Q10 a tuším omega 3, mužovi to isté ako mne avšak teda namiesto Femibionu nejaký prípravok pre mužov, tuším folandrol alebo také niečo. A samozrejme úprava životosprávy- muž v prvom rade žiadne horúce kúpele a sauny, žiadne tesné oblečenie, a nám obom zdravo sa stravovať, nefajčiť, obmedziť alkohol (nefajčíme nepijeme, sú to bežné všeobecne rady). A inak tiež som mala nepravidelnú menštruáciu ale to celý život a tiež mi ju neriešila.

@danniiee8 ďakujem veľmi pekne za radu, presne toto som potrebovala vedieť 🙂

palya97
27. máj 2025

Ja som brala skoro pol roka Dikirogen, kyselinu listovú a alchemilkový čaj, manžel Folandrol. Zabralo to 🙂

paulikk
27. máj 2025

Ja som tiež mala nepravidelnú menštruáciu, nedarilo sa mi otehotnieť. Začala som brať gynex - upravil sa mi cyklus, vedela som si lepšie odsledovať ovuláciu a otehotnela som 🙂

babu28
Odpoveď bola odstránená
adiranka
16. jún 2025

zdravim vas, my sa takisto snazime uz dlhsie, ale akosi sa proste nedari. mozno niekomu nieco realne pomohlo, nieco zarucene, co by mohlo fungovat aj u nas 🙏

sowhat
16. jún 2025
@adiranka

zdravim vas, my sa takisto snazime uz dlhsie, ale akosi sa proste nedari. mozno niekomu nieco realne pomohlo, nieco zarucene, co by mohlo fungovat aj u nas 🙏

@adiranka a mate absolvovane zakladne vysetrenia, ci ste ok? lebo triafat doplnky len tak, od brucha, nevediac ci pre teba alebo partnera, to si mozete aj uskodit

danniiee8
16. jún 2025
@adiranka

@adiranka ahoj, ako dlho sa snažíte?

adiranka
17. jún 2025
@danniiee8

@adiranka ahoj, ako dlho sa snažíte?

@danniiee8 uz to budu skoro dva roky, ja viem, ze su pary, ktore sa snazia ovela dlhsie, ale ono je to psychicky dost narocne vseobecne. a pocitovo je to, akoby sme sa snazili 10 rokov.😕

adiranka
17. jún 2025
@sowhat

@adiranka a mate absolvovane zakladne vysetrenia, ci ste ok? lebo triafat doplnky len tak, od brucha, nevediac ci pre teba alebo partnera, to si mozete aj uskodit

@sowhat ano, nejake vysetrenia sme uz podstupili, chvilku sme mali s nimi pauzu, lebo ma to dost vycerpavalo... aj spermiogram bol muzovi robeny. vy mate tiez takyto problem alebo sa vam uz zadarilo?

danniiee8
17. jún 2025
@adiranka

@danniiee8 uz to budu skoro dva roky, ja viem, ze su pary, ktore sa snazia ovela dlhsie, ale ono je to psychicky dost narocne vseobecne. a pocitovo je to, akoby sme sa snazili 10 rokov.😕

@adiranka a koľko máte rokov ak sa smiem spýtať? Mne moj gynekolog povedal, že po dvoch rokoch je vhodné aby pár šiel do centra na vyšetrenia. Po dvoch rokoch alebo pokiaľ ma žena cez 30 rokov tak aj skôr.
Ale to o tom pocitovom poznám, nám to trvalo rok a pol a teda zdalo sa mi to tak strašná večnosť, že som aj zabudla, že sa snažíme. Keď mi meškala menštruácia, ani len ma nenapadlo, že môžem byť tehotná. Keď som našla 2 čiarky, bola som v šoku že čo sa to stalo 🙃

28_lenka_28
autor
24. júl 2025
@katulienkax

@katulienkax keby som to riešila pred 20rokmi tak možno by som ti dala za pravdu, ale doba je iná a manželstvo je to posledné po čom túžime 😃 nie každý sa musí vydávať a zenit aby mal rodinu 😃