icon

Vkladanie progesterónu a závrate

sylvia_123
19. okt 2020

Ahojte 🙂 Myslite, ze ma zmysel vkladat progesteron (Progestenalle) hoci mam pravidelny cyklus a ovulacia prebieha? Dr. mi ho predpisal primarne na silne PMS bolesti + pomoze ked sa snazime, vkladat ho mam od 15 DC 10 dni, no mam za sebou jeden cyklus vkladania a stale som mala zavrate (po vysadeni zmizli) a PMS nezoslablo vobec 😑 Blizi sa ovulka a rozmyslam, ci to vkladanie este risknem alebo radsej nie. Mate skusenosti, prosim?

jaghvali
•
19. okt 2020

ahoj.mne na problemy s PMS zabral progesteron az od druheho cyklu pouzivania. k zavratom sa vyjadrit neviem.

cookie29
•
19. okt 2020

Závraty bývajú pri oralnom užívaní, pri vkladani som ešte nepočula. Skús ešte tých 10 dni možno pomôže

veronikaa006
•
19. okt 2020

mne sa točí hlava, ale beriem ho oralne a dám si ho stále tesne pred spaním aby mi to točenie hlavy nevadilo.

sylvia_123
autor
•
19. okt 2020

@jaghvali Vyskusam teda este tento cyklus, som zvedava.

sylvia_123
autor
•
19. okt 2020

@cookie29 ja som uzivala len vaginalne, a zavrate mavam pocas dna; napr. pri chodzi a je to neprijemne a zacalo to cca od 5.-10 vlozenej tablete.

sylvia_123
autor
•
19. okt 2020

@veronikaa006 Tiez som uzivala pred spanim 1tbl. ale vaginalne, a pocas dna sa mi zvykla zatocit hlava, taka zavrat nahla. Akonahle prisla mrcha a dalsi cyklus som nevkladala, ziadne zavrate nemam. Rozmysala som, ci nie je skor mozne to, ze mam normalnu hladinu progesteronu a zbytocne si ho davam viac v tabletach do tela. Gyn mi nerobil ziadne testy na hladinu progesteronu. Tebe ano?

veronikaa006
•
19. okt 2020

@sylvia_123 mne robili hp a vyšlo mi Hyperandrogénový stav typu PCOS

sisabe
•
21. okt 2020

@sylvia_123 ahoj ak ti robí zle skús si objednať hneď kvapky sú na prírodnej báze a mne pomohli aj dom otehotnela v tedy alebo alchemilkovy čaj ráno večer.

saleska111
•
10. dec 2021

@veronikaa006 ahoj a kolko po uziti sa ti toci hlava prosim ?