Vplyv obezity na tehotenstvo
Ahojte, pekný večer. Idem k Vám po radu. Som obézna a to veľmi. V minulosti som otehotnela vždy ale teraz čo sa deje neviem. Pribrala som ďalších 30kg a nemám cyklus. Teda vždy musím ísť na vyvolavacku. Meriam aj bazalnu teplotu ale podľa nej tá prvá fáza je v poriadku aj ovulácia ale potom ta lutelna fáza tam teplota je raz hore raz dole až klesne na predovulacne hodnoty a tam sa drží. Ja neviem čo to už môže znamenať. Snažíme sa o dieťa pol roka. Ja neviem čo mám skúsiť už. Ale je to o inom. Chcem konečne schudnúť a neviem sa nijako prinútiť. Najhoršie je pre mňa začať lebo stále hovorím, že od zajtra. Chcem schudnúť a otehotnieť. Lebo asi aj moja váha za to môže. Boli ste v podobnej situácii a pomohlo Vám schudnutie. Prosím podeľte sa o skúsenosti aby som mala motiváciu a videla, že to pomôže. Nabehol vám potom aj cyklus ? Neviem či mám PCOS ale okrem tohto nepravidelneho cyklu nemám priznaky.
Žiadna motivácia Ti nepomôže, to presvedčenie, že chceš schudnúť, musíš mať proste v hlave ... máš ozaj vysokú nadváhu, mám kolegyňu, tá teda tu nadváhu mala menšiu, no takisto sa im nedarilo ... schudla nejakých 15kg, teraz je tretí rok na materskej ... takže áno, AJ obezita môže mať vplyv.
@anonym_autor
"Ja neviem čo to už môže znamenať." - znamena to jedine to, ze tvoje telo ma problem spravne fungovat same o sebe a nie este vynosit dieta. To je zial tvoja realita a odkladanim chudnutia si moznost mat vlastne dieta len oddalujes. Nema zmysel do seba pchat akekolvek lieky, kym nedas do poriadku svoje telo. Nie si prva ani posledna, bez hanby to zacni riesit, vyhladaj pomoc ci uz dietologa, trenera, alebo ak sa prejedas z psychickych dovodov, tak psychologa. Cim skor, tym lepsie. Nikto ti vsak nebude vediet slubit, ze potom sa ti otehotniet podari, rob to v prvom rade pre seba a svoje zdravie.
Tou ovulaciou by som si nebola ista, ked pises, ze teploty potom skacu a ms nepride sama. Drzim palce ku chudnutiu.
Tou ovulaciou by som si nebola ista, ked pises, ze teploty potom skacu a ms nepride sama. Drzim palce ku chudnutiu.
@zuzanaete viem len vyzerá to vždy nádejne, že to vyzerá, že ovulácia bola dva dni sa teplota drží hore potom už začne výrazne klesať a stále hore dole ide až nakoniec úplne klesne. Ešte som u nikoho nevidela to aby to bolo takto.
Smer vseobecny lekar a gynekolog, tu ti nikto nepomoze.
Ako chces prosím ta fungovat ako tehotna? Ked priberies dalsich 20kg? Ved mysli na svoje zdravie!!! To musis mat v hlave. Ako chces zit s nadvahou 50+kg, ved to sa neda normalne existovat a navyse starat sa o deti
Tvoje telo je zjavne v sos rezime a chrani sa ako vie
@anonym_autor tak je veľmi pravdepodobné, že je za tým obezita. A ak by sa ti aj podarilo otehotnieť, obezita ti zasa môže spôsobiť veľa ďalších problémov počas tehotenstva a pôrodu. Nehovoriac o tom, ako ti to škodí aj mimo tehotenstva… sústreď sa na to, aby si sa dostala do formy (zdravá strava v primeranom množstve plus cvičenie) - máš teraz dobrý dôvod, ktorý by ťa mal motivovať. A uvidíš, že potom sa dočkáš aj bábätka.
Ahoj, no ja som s prvým synom otehotnela pri vysokej nadváhe teda skôr obezite a teraz som tehotná opäť a to nám cca podobnú váhu ako pri prvom. My sme sa snažili pri prvom 8 mesiacov a teraz 6 mesiacov. Pri prvom tehotenstve som nemala absolútne žiadne problémy, pôrod normálny a za celé tehu som pribrala 5kg. Teraz zatiaľ tiež vyzerá všetko ok. A pribrať som zatiaľ vôbec nepribrala, lebo mi bývalo dosť zle. Keď chceš napíš mi súkromnú správu a poviem ti, čo si myslím, že pomohlo mne (neboj sa nič nepredávam, nejde o žiadne "zázračné" produkty ani nič podobné 😅)
@anonym_autor ale ste k nej milí ľudia boží.....takto autorka, ja som bola plnšia povedzme , fajčila som cca 5-7 za deň. Keď som vedela že chceme bábätko , pol roka pred tým ako sme vôbec začali som schudla , prestala fajčiť, jedálniček na 100%, kyselina listová...otehotnela som hneď.
Váha má veľmi veľký vplyv na počatie a na priebeh tehotenstva dokonca aj na bábätko... Naozaj ak si nevstúpiš do svedomia a najskôr sa nedáš dokopy ani nad bábätkom neuvažuj. Hlavne kvôli nemu lebo veľa veľa komplikácií je v tehotenstve s vysokou váhou. Poznám osobne ženy ktoré schudli viac ( 30kg cca) a aj vo vyššom veku ako keby zazrakom po schudnuti otehotneli.
Chcem ti však napísať že úplne chápem s čím bojuješ. Ja po pôrode zajedam stres a dobre som sa vypapala a tiež si hovorím že od pondelka začnem a nič. Úplne viem ako sa cítiš a ako sa ti do toho nechce ale keď sa zamyslime že tu chceme byť pre naše deti čo najdlhšie a hlavne zdravé mali by sme si vstúpiť do svedomia. Veľmi moc ti držím palce viem čo je chudnúť... Viem veľmi dobre ako to je náročné a človek čo neni závislí na jedle tak si myslí že to je len tak. Nie není. Je to závislosť ako každá iná závislosť. Musí proste prevážiť že nechceš tak žiť. Chces byť vitálna, zdravá, behať a hrať sa s deťmi atď. Pre seba to urob v prvom rade a až potom mysli na bábätko. Taká preeklampsia napríklad nie je sranda. Nestojí to za ten strach že k bábätku nejde dostatok kyslíka. To je len príklad je tam toho oveľa viac. Drž sa !
No uprimne ak si pribrala DALSICH AZ 30kg, ozaj musis velmi vela jest. My Ti s tymto naozaj nepomozeme, musi to ist z tvojho srdca aj rozumu. Ja som mala chorobu, prejedala som sa a vracala a z minuty na minutu som sa zaťala a nikdy viac.. Mala som motivaciu, cakala som dieta a chcela som ho konecne donosit do uspesneho konca. Rovnako aj ludia co fajcia a prestanu a aj tvoja situacia, chciet to zmenit natrvalo. Chodim do fitka a vidim pekne premeny ludi ktory naozaj dru a ide im to. Ty mas motivaciu tiez velku. Je to len na Tebe. Drzim palce
@anonym_autor Urcite je za tym ta vaha, mnozstvo tuku v tele ovplyvnuje hladiny zenskych hormonov. Aj zeny, ktore maju prilis malo tuku, aj tie, ktore maju prilis vela, tak mavaju problem s cyklom. Podla mna je to tak zariadene, lebo v oboch pripadoch nie su vhodne podmienky na vynosenie dietata a zvladnutie zataze spojenej s dietatom.
Ja by som v pripade takejto obezity, ked ta ani tuzba po dietati neprinuti urobit zmeny a schudnut, normalne vyhladala psychologa. Lebo z nejakeho dovodu je asi jedenie u teba na prvom mieste a treba porobit nejake zmeny vnutri, aby tie kila isli dole. To hovorim ako clovek, ktory ma tiez za sebou terapiu, cize nechcem ta nijako urazat, znevazovat, nic take. Chapem, ze to moze byt velky problem si rozkazat len tak zo dna na den.
Ahoj, ja som kvôli liekom teraz pribrala tiež cca 30kg a zrazu som otehotnela. Popravde, strašne sa bojím ako to bude moje telo zvládať. Takže ja odporúčam riešiť to kým môžeš aby si bola na príchod bábätka čo najlepšie pripravená a aj to bábätko potom príde skôr a oveľa jednoduchšie 😉
Najbližšie ked budes v obchode, pozri sa na paletu s mukou ci cukrom... Toto mnozstvo dobrovolne nosis kazdy den so sebou. aka je to zataz na tvoje klby, srdce, cievy.. je to choroba, uz len to by mohlo byt tvojim pohanacom za lepsie zdravie, dlhsi, kvalitnejší zivot...na 1.miesto daj svoje zdravie. Drzim palce
Ja mám pcos, anovulacne cykly, bez liekov menzes žiadny. Mala som nadváhu a schudla som 25kg za rok. Mne to nepomohlo.. možno telo potrebovalo dlhší čas na spametamie sa z takej zmeny, ale nepomohlo mi schudnúť ani na úpravu cyklu ani sa mi nepodarilo otehotnieť. Časom som pribrala všetko naspäť, lebo som prestala cvičiť a zdravo jesť. Stratila som nádej. Mne pomohlo vyhľadať pomoc v centre. Nasadili liečbu letrozol na ovulaciu, potom sme absolvovali iui a vyšlo nám to na prvý krát. Mám síce nadváhu ako ty, ale dúfam že bude všetko v poriadku.
@zuzanaete viem len vyzerá to vždy nádejne, že to vyzerá, že ovulácia bola dva dni sa teplota drží hore potom už začne výrazne klesať a stále hore dole ide až nakoniec úplne klesne. Ešte som u nikoho nevidela to aby to bolo takto.
@anonym_autor ahoj, ovu treba odsledovat z krvi, teda dat si zmerat estradiol a progesteron 7dni po peaku.ak progesteron nestupne alebo len malo, potom je funkcia zlteho telieska nedostatocna a neotehotnies.
Ake dlhe mas cykly? Ako dlho a ako silno krvacas? Chodis na sono ku gyn? Ak mas vyraznu nadvahu/obezitu, potom tento stav je casto sposobeny prave tym a moze smerovat k nadmernemu zvyseniu vystelky maternice (kvoli nedostatku progesteronu), dohodni sa s gyn a pozrite sa na to.nech ti ju zmeria aj po krvacani.
Zvysenie vystelky zabrani otehotneniu aj vtedy,keby sa ovulacia podarila, ta vystelka je nekvalitna.
Neriesenie tohto stavu moze viest casom k predrakovinovemu stavu s neprijemnymi priznakmi, bolest, nadmerne a dlhe krvacanie, bolest krizov, nepravidelne krvacanie, krvacanie kedykolvek pocas cyklu, nahle prudke krvacanie s krcmi atd, neskor sa tento stav moze este zhorsit.
Treba urcite odsledovat progesteron v poovulacnej faze a nedostatok doplnat, progesteron je pre gyn zdravie klucovy.
Ked sa to podari znizit vahu, cyklus sa moze obnovit, treba vsak mysliet aj na inzulinovu rezistenciu, ci sa u teba nevyvinula alebo nevyvija, ta ovulaciu tiez vie komplikovat.
@anonym_autor ahoj, ovu treba odsledovat z krvi, teda dat si zmerat estradiol a progesteron 7dni po peaku.ak progesteron nestupne alebo len malo, potom je funkcia zlteho telieska nedostatocna a neotehotnies.
Ake dlhe mas cykly? Ako dlho a ako silno krvacas? Chodis na sono ku gyn? Ak mas vyraznu nadvahu/obezitu, potom tento stav je casto sposobeny prave tym a moze smerovat k nadmernemu zvyseniu vystelky maternice (kvoli nedostatku progesteronu), dohodni sa s gyn a pozrite sa na to.nech ti ju zmeria aj po krvacani.
Zvysenie vystelky zabrani otehotneniu aj vtedy,keby sa ovulacia podarila, ta vystelka je nekvalitna.
Neriesenie tohto stavu moze viest casom k predrakovinovemu stavu s neprijemnymi priznakmi, bolest, nadmerne a dlhe krvacanie, bolest krizov, nepravidelne krvacanie, krvacanie kedykolvek pocas cyklu, nahle prudke krvacanie s krcmi atd, neskor sa tento stav moze este zhorsit.
Treba urcite odsledovat progesteron v poovulacnej faze a nedostatok doplnat, progesteron je pre gyn zdravie klucovy.
Ked sa to podari znizit vahu, cyklus sa moze obnovit, treba vsak mysliet aj na inzulinovu rezistenciu, ci sa u teba nevyvinula alebo nevyvija, ta ovulaciu tiez vie komplikovat.
@janetinka27 ja som mala doteraz cyklu 34 dní čo bolo ešte ako tak v pohode aj ovulácia bola podľa meraní. Ale to bolo iba prvý mesiac snaženia ako som začala merať. Predtým sme sa snažili ešte ale vtedy som nemerala. Takže prvý cyklus ovulácia bola. Potom som mala stresy rapídne som začala priberať. Ďalší cyklus som začala užívať gynex inofolic combi a femibion. V tom cykle už ovulácia nebola nakoniec som išla akurát na preventívku to som bola už 63DC. Spravil sono vraj všetko ok. Spravil cytologiu pichol vyvolavacku a potom prišiel menzes do týždňa. Vysadila som tie doplnky lebo som myslela, že to z toho sa mi rozvádzali cyklus. Ale teraz už zas som 35DC a menzes nikde a bazalna teplota tak ako som pripisovala. Mám také nárazové bolesť ako na PMS ale menzes nič a teploty sa držia dole. Krvacam tak, že jeden deň slabé dva dni silnejsie a jeden deň zas len také spomenie. Neviem či sa zas ozvať gynekologovi alebo ešte čakať. Tie vyvolavacky asi nie sú riešenie.
@janetinka27 ja som mala doteraz cyklu 34 dní čo bolo ešte ako tak v pohode aj ovulácia bola podľa meraní. Ale to bolo iba prvý mesiac snaženia ako som začala merať. Predtým sme sa snažili ešte ale vtedy som nemerala. Takže prvý cyklus ovulácia bola. Potom som mala stresy rapídne som začala priberať. Ďalší cyklus som začala užívať gynex inofolic combi a femibion. V tom cykle už ovulácia nebola nakoniec som išla akurát na preventívku to som bola už 63DC. Spravil sono vraj všetko ok. Spravil cytologiu pichol vyvolavacku a potom prišiel menzes do týždňa. Vysadila som tie doplnky lebo som myslela, že to z toho sa mi rozvádzali cyklus. Ale teraz už zas som 35DC a menzes nikde a bazalna teplota tak ako som pripisovala. Mám také nárazové bolesť ako na PMS ale menzes nič a teploty sa držia dole. Krvacam tak, že jeden deň slabé dva dni silnejsie a jeden deň zas len také spomenie. Neviem či sa zas ozvať gynekologovi alebo ešte čakať. Tie vyvolavacky asi nie sú riešenie.
@anonym_autor ahoj, treba to riesit, to schudnutie pomoze najviac, moze ti to aj po gyn stranke zachranit zdravie.dovtedy riesit dookola s gyn, progesteron je nevyhnutny

@anonym_autor a štítna žľaza vyšetrená?