icon

Vplyv odsávania a menštruácie na ďalšie tehotenstvo

21. jún 2025

Ahojte nájde sa tu niekto kto to ma podobne ako ja ? Odsávam si moje materské mlieko už 10 mesiacov a stále som od pôrodu nemala menzes. Chceli by sme druhe babo niekedy po roku len neviem či to vôbec je možné keď som teda ešte menzes nemala a či sa tu nájde nejaká mamička ktorej sa to podarilo. Alebo koľko po odstavení kojenia ste dostali menzes a potom tehotenstvo po akom čase ? Mám strach že kým otehotniem prejde viac rokov ...alebo to vie aj gynekológ pozrieť či ako to je ? ďakujem za vaše odpovede a skúsenosti

dadis
22. jún 2025

Ja som dostala menzes, ked som prestala dojcit v noci..obe deti mali okolo 6 mesiacov. A to som pri dcere este kazdy vecer odsavala mliecko na kasu, aby viac priberala a v noci vydrzala bez krmenia..to na menstruaciu vplyv nemalo. Ale kazda to mame ine..ako casto odsavas?

domka222
22. jún 2025

Otehotnela počas dojčenia, ale ms bola už rozbehnutá, aj keď nepravidelne. Bez nabehnutia cyklu to asi nepôjde

petamich
22. jún 2025

Ak mas vysoky prolaktin (to je najcastejsie dovod, pre ktory sa nenastartuje cyklus), blokuje ovulaciu, bez ovulacie sa ti otehotniet nepodari

diewcatqoo
22. jún 2025

A potom sme tu my "stastne", ktore dostali menzes hned po sestonedeli, aj ked plne dojcili 😐
Inak ale mozno skus gynekologa. Mne na kontrole po sestonedeli povedala lekarka, ze do par dni dostanem menzes, a tak aj bolo.

evcagabi
22. jún 2025
@diewcatqoo

A potom sme tu my "stastne", ktore dostali menzes hned po sestonedeli, aj ked plne dojcili 😐
Inak ale mozno skus gynekologa. Mne na kontrole po sestonedeli povedala lekarka, ze do par dni dostanem menzes, a tak aj bolo.

@diewcatqoo rovnako 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

anavixy
22. jún 2025

Ano, gynekolog to vie vysetrit a posudit. Urcite chod, nech ti vezme krv, urobi sono atd a budes mat jasnejsie v tom, ci sa ovulacia uz crta, ci treba ukoncit dojcenie alebo ci vobec je to dojcenim.. 🙂

kiki68
22. jún 2025

Ja by som skusala a mozno sa podari ten System nejak vyprovokovat. U mna to vraj cele cakalo na jedno tuknutie, ako menzes som dostala az za rok aj cosi, ale mozno keby skusame to pride ta ovulacia. Lebo gyn videl po 8tt, ze to tam je a caka na cakacke. Este mi hovoril, ze to ze nemas menzes neznamena, ze mi tu nedojdes o mesiac s testom. Ze ked nechceme, tak sa urcite chranit

petamich
22. jún 2025
@kiki68

Ja by som skusala a mozno sa podari ten System nejak vyprovokovat. U mna to vraj cele cakalo na jedno tuknutie, ako menzes som dostala az za rok aj cosi, ale mozno keby skusame to pride ta ovulacia. Lebo gyn videl po 8tt, ze to tam je a caka na cakacke. Este mi hovoril, ze to ze nemas menzes neznamena, ze mi tu nedojdes o mesiac s testom. Ze ked nechceme, tak sa urcite chranit

@kiki68 no hej vsaknajskor je ovulacia a potom menstruacia, preto x zien otehotnie, lebo nevie, ze prave ovuluje prvykrat 🙂 cize najlepsie asi fakt behnut k doktorovi v tomto autorkinom pripade

bejbs123
22. jún 2025

Chod na odber prolaktinu

kiki68
22. jún 2025
@petamich

@kiki68 no hej vsaknajskor je ovulacia a potom menstruacia, preto x zien otehotnie, lebo nevie, ze prave ovuluje prvykrat 🙂 cize najlepsie asi fakt behnut k doktorovi v tomto autorkinom pripade

@petamich No ved toto, ze clovek nevie kedy sa to spusti. Hoci gyn uz sa tesil ako spravim chybicku a bude 200 eur mesacne 😂😂😂

petamich
22. jún 2025
@kiki68

@petamich No ved toto, ze clovek nevie kedy sa to spusti. Hoci gyn uz sa tesil ako spravim chybicku a bude 200 eur mesacne 😂😂😂

@kiki68 😂😂

michicka
23. jún 2025
@diewcatqoo

@diewcatqoo tiež môj prípad, a keď mala dcéra 1,5 roka som úplne odstavila s úmyslom že chceme druhé a uz vyše roka nic.