icon

Vplyv zvýšeného prolaktínu na otehotnenie

mayaj
24. feb 2025

Ahojte, dnes som dostala výsledky HP, prolaktín mám 35,60..mali ste ho takýto a napriek tomu ste otehotneli?
Dakujem

simona1998
24. feb 2025

@mayaj vysoký prolaktín blokuje možnosť otehotnenia nakoľko tvoje telo si mysli , že si tehotná kvôli tej hodnote . Väčšinou sa tym zaoberajú endokrinologovia týmto prolaktinom

mayaj
autor
24. feb 2025

@simona1998 chcela som vedieť,či i napriek tomu sa dá otehotnieť…Dakujem 🙂

trgypadl
24. feb 2025

Dolezite je aj to kedy sa odber robil,najlepsie je to konzultovat s gynekologom

mayaj
autor
24. feb 2025

@trgypadl konzultovať to budem,zajtra mu zavolám a rovno sa objednam na folikulometriu-snažíme sa rok a teda min.rok to dopadlo MA..a teraz sa nám znova nedarilo -tak sok sa rozhodla si zaplatiť HP a vyšiel mi takýto výsledok…

trgypadl
24. feb 2025

@mayaj HP by sa mal robit v urcitom dni cyklu,s vysvetlenim vysledku u gyn a dalsom postupe,dolezite aby aj partner absolvoval aspon spermiogram

snehulak77
24. feb 2025

Mala som vysoké hodnoty prolaktinu a vtedy som nemala ani menzes. Endokrinologicka ma poslala na MRI mozgu. Nakoniec sme zistili, že to bolo z liekov. Zmenili mi ich a dobre. Pár rokov na to som otehotnela (keď sme chceli dieťatko, na prvý šup).
Asi budú zisťovať, prečo ho máš vysoký

mayaj
autor
24. feb 2025

@trgypadl HP mi robili 2hy deň cyklu 🙂

mayaj
autor
24. feb 2025

@snehulak77 ❤️Dakujem, ja menzes mám ale zarazila ma tá hodnota hranica max je 23 a ja 35,60

ikonica
24. feb 2025

Uz si nepamatam aku som mala hodnotu, ale bol dost zvyseny, tiez sa nam nedarilo... Gyndos ma poslal na endokrino a ona ma poslala do paze, ze to nebude riesit lebo to muselo byt opakovane zvysene, ze prolaktin ovplyvnuje aj spanok pred odberom a podobne srandy... Tak som sa na nich vy... A kupila som si mastodynon a neskor cisty vitex kapsule a do par mesiacov som bola tehotna... Sice to nedopadlo nakoniec dobre, ale mozno to ten prolaktin znizilo a preto som konecne otehotnela...

mayaj
autor
24. feb 2025

@ikonica aj u mna to nedopadlo dobre minuly rok MA, a nakoniec sa ti podarilo? Ešte?

ikonica
24. feb 2025

@mayaj ano po troch potratoch mam dve zdrave deticky 😉 za pomoci clexanu, anopyrinu, progesteronu a pnky od zaciatku tehu 😁

nina004
24. feb 2025

@mayaj mala som hodnoty cez 40 mám prolaktinóm. Prvé dieťa trvalo 4 roky a druhé prišlo aj napriek prolaktinomu, kojeniu, a ochrane nečakane do roka 😉

riuska123
25. feb 2025

Ja mám prolaktín 48, teraz čakám na výsledky druhého odberu..
Ja mám menštruáciu pravidelnú, ovulaciu potvrdenu niekoľko x na folikulometrii.. môj gyn sa vyjadril, že to nie je taká vysoká hodnota na lieky, že bývajú vyššie hodnoty..
Uvidím aké budú teraz hodnoty ale chcem ho presvedčiť aby mi tie lieky predpísal, nakoľko sa nám už dlho nedarí a myslím si že toto bude ten problém.
Držím palce

qwert87
25. feb 2025

@mayaj mala som ho vysoky, okolo 65, nemala som ani ms, alebo len tak 1-2x do roka. Liečila som sa naň od svojich 19 rokov, užívala lieky, v tom čase som bola podľa lekárky naozaj neplodná (na mmr a ct mi zistili, že na hypotalame mám útvar, ktorý mi tento hormón produkoval vo vysokej miere). Po čase sa to liekmi upravilo. Otehotnela som na prvý šup v 28 rokoch a potom ešte 2x (3 deti za 4 roky). Lieky už neberiem vôbec, tehotenstvami sa mi prolaktín upravil. Teraz mám 37 rokov a v 35tke mi zistili ovariálne zlyhanie, tak som šťastná že sme to "stihli". Určite trvaj na vyšetrení a liečbe, nedaj sa odbiť.

ikonica
25. feb 2025

Tak som nasla vysledky z 2018... Namerana hodnota 42,46 a referencne hodnoty 5,18-26,53 a nikto s tym nechcel nic robit.... Tak som si naordinovala mastodynon a neskor vitex... A otehotnela som asi mesiac alebo dva na to.... Este pohladam presnejsie cisla...

lenuss1992
25. feb 2025

@ikonica vám pomohli tabletky na otehotnenie vitex?

ikonica
25. feb 2025

@lenuss1992 vitex dava do poriadku hormony... Takze mozno ano... Neviem to dokazat... Aj ked to tehotenstvo nedopadlo dobre... Tieto vysledky boli z 2/2018 a v maji 2018 som bola na kyret, kedze mi zistili anembryomolu v 10-11tt.. predtym som dlho dlho nemohla otehotniet po prvom potrate v 2/2017...

klejkaez
26. feb 2025

@mayaj vintex mi zabral až v dvojitej dávke ráno nalačno. Do mesiaca a pol

lenuss1992
26. feb 2025

@klejkaez nič iné ste neuzivali

ikonica
26. feb 2025

@klejkaez ano aj ja som brala vyssie davky... Uz presne neviem ake, kedze je to davno, ale v starych diskusiach (mozno grafy bazalnej teploty, tam som dost prispievala) by si nasla

klejkaez
26. feb 2025

@lenuss1992 nie iné nič, a ozaj mi to pomohlo. Ja som rok mala zvýšený aj mi mlieko s prsa šlo, čo by daaaavno už roky nemalo.
A pomohlo to, keď som užívala len tabletu, tak nič. Pridala som druhu naraz ráno a zabralo to...