Všetci su tehotní a ja stále nič. Poraďte vtipnú odpoveď pre dotieravcov!
no tak dievčence už to na mňa zasa lezie, máme veľkú rodinu v nej samé detičky, žiadne však moje.keby toho môjho trápenia bolo málo, tak svagriná čaká druhé a kamarátke sa po roku podarilo otehotnieť, no a ja?dva roky nič, milujem tie reči to preto lebo veľmi chceš a myslíš na to...že haha,mám tých kecov dosť,poradťe vtipnú odpoveď pre dotieravcov...
ahojte no nestíham čítať koľko ste toho popísali 😉
babeny koniec sveta,ja neviem ci nemam nejaku virozu abo co,ale kde by som ju dostala...grcam a prehana ma,ale naporiadok,neviem ci aj oka zazmurim dnes v noci,strasne mi je zle,som uplne k.o 😝 ....co sa to deje ☹
ahojte 🙂
@zabka60 ale co sa ti stalo? uz je dobre? inak aj ja mam v poslednom case tazke stavy, kazdy tyzden mi pride tak zle aj s teplotou, ale vcera to asi bolo od kramov 😖
@bewik ak chces vediet viac o IVF, tak sa kludne spytaj, ja som si tym presla kompletne so vsetkym 😖 . ale 97% nie je az tak malo, kde vam robili spermiogram? pretoze v heliose a v iscare je 97% este norma 😉 . asi preto ta lekarka nahovara aby ste este pockali. a ak berie drahy antibiotika, tak to vysledky zhorsuje 😖 . skuste ist na kontrolny SPG ked nebude brat ATB aspon 2 - 3 mesiace a uvidis, ze vysledky budu este lepsie. drzim palce 😉
@frca no vidis, treba si najst inu zabavku ako po pohovoroch chodit...🙂 🙂 aj my snazilkujeme kazdy den, co je u nas nezvyk, sama si to neviem vysvetlit a to ani neviem kedy som mala tento mesiac plodne dni, som to prestala ratat uz radsej...a tak drzim palce kedy budes vediet ci ano ?? ja az v sobotu o tyzden☹(
Ahoj @mabumi . Fakt je 97% este v pohode??? 😲 Ja som preplakala kvoli tomu more slz a uz teda prirodzenemu otehotneniu v nasom pripade neverim. No manzel bol u doktora Hrivnaka v Kosiciach, je to tu jeden z najvacsich odbornikov. Aj on povedal, ze pocali uz aj s horsimi spermiogramami prirodzene, ze skusat mame dalej, to iste mi povedala doktorka. Nechodime este do centra, lebo ti nasi doktori su odbornici, poznaju sa, mali dokonca nejaku spolocnu tv relaciu ci co, tak zatial sme v ich rukach. ATB berie az teraz, po testoch, lebo ukazali aj pritomnost zapalu, ma totiz chronicku prostatitidu, a to je liecba na cely zivot. Uz sa toho nezbavi tak lahko. Skusame uz aj bylinkarky a vselico mozne, ma ist na kontrolny spermiogram, takze uvidime. A ty si teda bola na IVF? Ako si znasala tie silne hormony v priprave? Az sa bojim opytat ako to dopadlo... 😕 Cize vy mate tiez problem v spermiograme?
@jaja018 tak to je super, ze ste nemuseli dlho cakat, lebo to cakanie je totalny zabijak. My cakame uz 3,5 roka a vyhliadky nie su najlepsie. Cas ide proti nam, lebo na vsetko sa dlho caka, kym sme prisli na priciny.... a ked si vezmes, ze je len 12 pokusov do roka, tak to je zalostne malo a roky utekaju. Do roka je vraj normalna doba na pocatie. Prajem ti krasne tehotenstvo a daj vediet o sebe ako postupujes a rasties 🙂
@bewik ahoj my mame 99% patologiu spermii, a nechcem ta strasit ale 97% nie je v pohode... neviem kde maju taku normu ze 97% patologia je ok... paradox je ze ja nemam problem otehu prirodzene ale vzdy potatim do 7tt, takze len otehu so zlou morfologiou spermii nieje uz vyhraty boj 😢 ale samozrejme priroda je mocna carodejka a robi si po svojom takze stat sa moze vselico aj to ze buduci otehotnies a budete v poriadku rast a moc ti drzim palce aby to tak bolo 😵 😵 😵
@bewik toto si velmi dobre napisala, ze je len 12 pokusov do roka a roky utekaju....to si clovek ani neuvedomuje, pokym sa dlhsiu dobu nesnazi. Ja sa tiez zalostne blizim k 30 a dietatko nikde ☹ ale pre upokojenie, my s manzelom mame dobre vysledky, ziaden problem a tiez sa nam nedari.....a to asi este viac udiera na psychiku ako keby mame nejaky problem.
no ja sa teraz snazim vyliecit zo vsetkych infekcii ktore sa po kyretoch u mna spustili- a teda ze je ich dost, a niekedy v oktobri by sme chceli skusit nase prve IVF s metodou PICSI v Reprofite Brno, ako zistili manzelovi ten zapal prostaty?
@dolce251 tak to je pravda, ked poznas pricinu aspon ciastocne sa upokojis, ja som bola uz na dne, lebo liecili aj mna a teraz ked sa zistila prava pricina, tak som sa akosi trosku ukludnila, aj ked je to urcite docasne, lebo vysledok je stale ten isty. Ja sa tiez blizim k 30, v oktobri to pride 🤐 . Pred pol rokom som povedala, ze urobim oslavu pre rodinu, ze to uz urcite bude s bruchom 😀 , no a teraz nemam na ziadne oslavy chut 🙄
Vy chodite niekam do centra? Hladaju este nejaku moznu pricinu alebo sa chystate uz na nieco radikalne ako IVF napr.?
@bewik ja som z toho tiez blazon, vsade ti hovoria inak. ale uz sme viacere vydedukovali, ze v heliose a v iscare je 97% este norma. mozno maju ine postupy alebo co, som z toho tiez puk 😕 . ale inde je norma tusim 60% alebo 70%. my sme mali najskôr 98,5% a to v heliose a povedali ze sú to "trochu horsie vysledky" a potom sme boli v iscare tam bolo 97% a vraj to je v norme, a ze cely spermiogram je dobry. tak si vyber. ale kedze my mame tych problemov ovela viac, hlavne ja, tak verime tomu, co nam povedali, ze mm je "normospermia" a nestresujeme sa nad tym. aj ked osobne si myslim, ze az take uzasne to asi nie je.
ano, bola som na IVF - ICSI a potom aj na KET. no a nevyslo nam to 😒 . ta priprava je narocna, ale kedze ty si zdrava, tak by si nemala mat az take komplikacie ked ta budu sledovat tak ako maju. rizikove pacientky su tie, ktore maju PCO (a to ja mam), preto som mala aj hyperstimulacny syndrom, ale nastastie len mierny 😖 . po IVF som nejake ine komplikacie nemala, ale po KET sa mi obnovila endometrioza, a to dost blbo. ale to bolo z liekov na sliznicu. a opat: ak si zdrava, tak sa ti to nestane. ja som endometriozu mala uz predtym 😒
takze tak. urcite je to obrovsky napor na psychiku, stresy, na peniaze,... a tie hormony urcite tiez ovpyvnia tvoje telo... ale nemyslim si, ze by to malo zanechat nejake dôsledky na tebe
@lulu10 fuuuha, to mi je velmi luto ☹ , neviem si ani predstavit tu strasnu bolest co si musela prezit ty, aj @dolce251 aj ine baby. Zvlast vy si zasluzite aby sa vam to uz podarilo. Drzim palce s IVF-kom, ta metoda ako pises je ta, ked vpichnu spermiu uz rovno do vajicka?
No moj manzel mal dlhe roky taky cudny pocit dole, ale nevenoval tomu pozornost, akurat, ze bol na testy pohl. chorob, az neskor sa zistilo, ze ma zapal prostaty, bral uz neskutocne vela atb za posledne roky, problem je, ze sa mu to vzdy vrati, preto je to uz chronicke. No a az ovela neskor zistili na imunologii, ze ma zalostne zlu imunitu a to sposobuje tie opakovania zapalov, takze je to zacarovany kruh, preto je ten spermiogram aj taky zly. Je to beh na dlhe trate.
@mabumi ahoj a v heliose vam povedali ze 98,5% ja norma-ale norma naco ? na prirodzene otehu? to neni dobry nazor, ved ked je nieco na 98,5% ZLE tak to nemoze byt v norme... Tiez sme chodili ku Krajkovicovi-bola som max.spokojna, zatial najlepsi lekar akeho som stretla, a tiez nerobil z nasho spermiogramu velky problem ale to len kvoli tomu ze otehotniet nemam problem, a lekar v Reporofite v Brne ked videl nas spermiogram tak sa ma spytal ze s kym som otehotnela 3x? 😅 😅 😅 takze tak...
@lulu10 no vtedy nam povedali, ze tych 98,5% je "trochu horsie". a potom v iscare sme mali 97% zlych a povedali, ze to je norma. ved tiez mi to bolo cudne. ale uz strasne vela ludi tu na MK to malo podobne ako my a rovnako vela ludi, ktori boli na SPG inde tvrdi to iste co vy, ze norma je (teraz neviem presne) tusim tych 60%. a potom ze vsetko su to odbornici. asi ano, ale asi maju nejake ine postupy alebo co. ja tomu fakt nerozumiem ☹
alebo mozno v CARoch to beru tak, ze pre IVF je to norma? lebo maju z coho vybrat? mozno je to tak. mozno to "len" nestaci na prirodzene otehotnenie 😒 . ale poznam aj take baby, co otehotneli aj s 99% prirodzene a na prvykrat donosili to dieta bez problemov. to 1% pri tych milionoch niekedy staci, len aby sa dostali tam kde maju 🙂
vy mate aj nejaky iny problem ked si uz 3krat potratila? je mi to luto. ale s tebou som sa uz niekde stretla, vsak? v nejakej inej teme, lebo tvoj nick poznam odniekadial 😖
@mabumi to som prekvapena, ze v centrach su to este dobre vysledky, lebo oni vacsinou tlacia na asistovanu repr., kedze chcu zarobit, nie je to ziadne tajomstvo, hlavne tu v KE. Nam povedal doktor, ze norma patologie je 70% ale nie je to nemozne aj s 90-timi, len to moze dlho trvat, no a kedze som chcela velku rodinu, aspon tri deti, nemam vela casu. Ked prve nechce ist, ako mam potom cakat na tie dalsie? Uz som sa aj zacala tesit na IVF, ze budu dve naraz ak by to vyslo 😀 , ale doktorka ma schladila. Ze keby som bola jej dcera, tak trva na tom, aby som este pockala. Ale kedze nie som jej dcera 😀 asi to poriesim po svojom 🙂
Tiez mam znamu, ktorej akurat teraz v auguste nevyslo prve IVF, ale vraj sa to stava casto, uspesnot na prvy krat je len 40%. Horsie su tie komplikacie veru o ktorych pises, a clovek je velmi netrpezlivy, ale organizmus sa musi dat dokopy, to nejaky cas trva. To je najhorsie, ze? ☹ Zbehne to vsak rychlo, raz sa MUSI!!! podarit, drzim ti palce 🙂
@mabumi ano 97% je norma na IVF- to sedi, a aj to ze aj pri 99% patologii baby otehu a je vsetko OK... no u mna to nejako neplati, nevieme ci je chyba v tych spermoskach alebo kde, ja mam problem akurat tak s vytokmi a mala som pozitivnu ureaplazmu inak vsetko ok, neberiem do uvahy mutaciu MTHFR C677T pretoze krvne vysledky mam v poriadku, v poslednom tehu som si pichala aj fraxik a nepomohlo takze tam problem nebude, tak mi zostali len dve moznosti, bud tie zle spermosky alebo ureaplazmy...

@zabka60 len bezkaj pekne do postele, nech ti je lepsie. Papa