icon

Všetci su tehotní a ja stále nič. Poraďte vtipnú odpoveď pre dotieravcov!

katkapapacova
1. apr 2011

no tak dievčence už to na mňa zasa lezie, máme veľkú rodinu v nej samé detičky, žiadne však moje.keby toho môjho trápenia bolo málo, tak svagriná čaká druhé a kamarátke sa po roku podarilo otehotnieť, no a ja?dva roky nič, milujem tie reči to preto lebo veľmi chceš a myslíš na to...že haha,mám tých kecov dosť,poradťe vtipnú odpoveď pre dotieravcov...

bewik
7. sep 2011

@lulu10 prvy krat mu to zistili vysetrenim. Neviem ako sa to vola, ale sledovali prud mocu, maju tam take "zachodiky", ktore to meraju 😀 , vysiel mu z toho taky diagram, ktory ukazal zly prud mocu na jeho vek. Zacal brat teda take prirodne preparaty ako Prostamol a pod. Bral to, ale ziadna zmena. Potom sa dlho nic nedialo a neskor, ked uz mal problemy - stipanie pri moceni, rychla ejakulacia, pobolievanie v podbrusku.... tak mu robili vytery a zistil sa zapal, bola tam nejaka bakteria. Tak bral atb, no a toto vsetko sa pravidelne opakuje tak 1-2x do roka. Az potom siel na imunologiu a teraz ho davaju do parady viaceri doktori. Je uz z toho chory. Kazde rano zje hrst tabletiek, jak stary dedo. A vecer tiez....

bewik
7. sep 2011

@lulu a ureaplazmy mas vyliecene? My sme ich tiez davno mali s manzelom, este na zaciatku vztahu, cize sme si doniesli suvenir z predchadajucich 😕 Su dost nebezpecne. Niekedy sa s nimi podari otehotniet, vacsinou nie, a sposobuju potraty. Treba to dat urcite do poriadku. Aj u partnera.

zabka60
7. sep 2011

@odrik @mabumi @bewik @kyra30 @monkri baby ja som nevydrzala mala som krasny sen a tak som sa rozhodla,ze urobim test,vd pregnyl funguje do 10 dni a tak by mal isto skreslene ukazat dve ciarky,ze aspon ich aj ked nepravom uviidim aspon raz v zivote...a co????nic!!!!!!!ani len naznak ducha...neverim,ze ked neukazalo teraz,ze o 9 dni ukaze....pred zakrokom som boa zmierena,ze mozno nebude a teraz uz viem,ze nam pan boh dietatko nechce dat,naco to silit...uz kaslem naa vsetko..doamrodujem a do prace a koniec,snazenie,meranie,sledovanie,nema to vyznam ☹

bewik
7. sep 2011

@zabka60 ale cosiiiiiii 😲 nestresuj este! A zakaz testovania! Mne doktorka na tieto testy povedala, ze to je cisty marketingovy tah, ze tak skoro to nemoze byt zaruceny vysledok ani ked sa potentuju!!! Hlavne nebud napata teraz, aby sa mohlo krasne uhniezdit fazuliatko, aby malo dobre, kludne podmienky. To je velmi dolezite. Takze nadych, vydych 🙂 oddychuuuuuj. Posielam pozitivnu energiu tramtalalalaaaaa 😀

zabka60
7. sep 2011

@bewik 😢 dakujem,ale uz akosi nemam kde zobrat vieru v nieco taketo silne...a dnes som sa vazila a za tyzden som schudla 4 kila,neviem co sa deje ato jem normalne ba az by som povedala,ze sa prezieram.....cosi sa deje

mabumi
7. sep 2011

@lulu10 aha, takze je to norma len pre IVF. takze este aj spermiogram mame zly ☹ ☹ ☹ . no ved som to tusila, len som si to nechcela pripustit ☹ . nedokazem pochopit, ze vsetko mame zle, ved to uz zostava aka sanca pri vsetkych nasich diagnozach? nulova ☹ !!!!
je to strasne unavne. ani tie vysetrenia ti len tak neodporucia, musis si to zistovat po internetoch a potom si to pytat a presviedcat lekarov, ze ano, tieto vysetrenia potrebujes. ale ja uz nevladzem. ty si na tom asi rovnako po troch potratoch. aj eviq. ach jaj ☹

@bewik ano, ta pravdepodobnost je okolo 45% na prvykrat, ale vkladas do toho vsetky nadeje, sledujes sa, setris sa, spravas sa tak, ako by si bola. vlozis do toho uplne vsetko. cele to trva 2 mesiace - pichanie injekcii, kontroly kazde 2 dni, cakanie, ci su folikuly, kolko ich je, potom OPU pod narkozou, zas cakas, ci su vo folikuloch vajicka, potom cakanie ci sa oplodnia, potom zas cakanie ako sa vyvijaju embrya a nakoniec to najdlhsie cakanie, ci sa uchytili.... je to fakt narocne, o peniazoch ani nehovorim. no ale potom keby bol ten vysledok pozitivny, tak na vsetko zabudnes 😵 😵 😵 . ono aj tak na to zabudnes, a bojujes dalej, niekedy uz nemas silu, na druhy den ju zas najdes a tak to ide dookola...

@zabka60 a ty sa neboj moja, je to este velmi skoro, este by ti to testik urcite neukazal 😉 😉 😉 . pockaj, este mas pred sebou viac ako tyzden, daj mu cas. ved este nie je ani uchytene 😉 , takze este ti neukazuje HCG 😉

mabumi
7. sep 2011

@bewik inak aj ja tuuuuuuuzim po troch detoch 😵 😵 😵 😔

zabka60
7. sep 2011

@mabumi dakujem za utesovanie,ale nechcem,aby ste ma lutovali..nehnevajte sa asi sa radsej vzdialim,aby som tu nerozsievaala zlu eneergiu..prepacte

lulu10
7. sep 2011

@mabumi ja som teraz uz rok po tom poslednom potrate, prestali sme sa snazit, lebo som mala stale problemy so stermi stale mi vychadzalo nieco pozitivne, porobili sme si nejake vysetrenia a tak, a hlavne psychicky som sa musela dat do poriadku, ja som po tom poslednom asi pol roka nebola u ziadneho lekara,nemohla som ich ani vidiet...tak a teraz sa pomaly chystame na dalsi pokus ale uz na IVF... tie 3 potraty som mala v priebehu roka a pol takze to bolo dost drsne, nemala som v hlave nic ine len zase rychlo otehotniet a nic.... teraz je to ine, zijem si svoj zivot som stastna a spokojna, niekedy mam pocit ze to uz ani nechcem ale nieco ma stale zenie vpred... 😵 😵 😵 a hrozne verim ze raz sa nam to podari 😵

bewik
7. sep 2011

@mabumi chapem, clovek si prejde tolkymi vecami, fyzickymi, ale asi hlavne psychickymi...tie peniaze su najmenej z toho vsetkeho. Veru musi to byt az neunosne toto vsetko absolvovat a so ziadnym vysledkom ☹ ☹ ☹
Nerozumiem vobec tomu, preco je to tak. Kolko este polien pod nohy sa da hodit??? Sak to je na jedneho cloveka vela. Keby nam aspon niekto zarucene a s istotou povedal, ze ano, urcite to pride, vtedy a vtedy sa to stane, tak by to bolo vsetko lahsie....

mabumi
7. sep 2011

@lulu10 urcite sa vam to podari 😉 som o tom presvedcena. s tymi lekarmi viem o com hovoris, ja uz ich nemôzem ani vidiet. operaciu odkladam pol roka, a pritom je to dost velke riziko. ja uz naozaj nemôzem. hocikto to nepochopi. skoro nikto mi nerozumie 😅 . aj viem, ake vysetrenia nam chybaju, viem, ze by som mala... ale nemôzem. neviem sa odhodlat ist uz ani na ocne 😝 . mam akysi blok v sebe. alergiu

@zabka60 ja ta nelutujem, naozaj nie. to co som ti napisala je holy fakt 😉 . nebud smutna. ja dobre viem, ze to cakanie je na nervy, ale nijako to neurychlis, to sa neda. je to "technologicky postup" skoro ako tvrdnutie betonu 😀 . proste musi vyzriet 😀

bewik
7. sep 2011

@mabumi heeej? Veru tri je stastne cislo, este keby to stastie sa k nam otocilo tvarou a nie tou ...tou inou castou 😀 Ja by som strasne chcela 2 starsie dievcata a malickeho "benjaminka" chlapceka 😉 Dnes by som vsak brala aj troch chalanov, vsak to je jedno. Ale si predstav, ze raz budeme mat deti a budu papulovat a neposluchat.... nech sa na mna nikto nehneva, som proti fyzickym trestom, ale taku im dam po riti, ked ma budu stvat po tychto trampotach 😀 😀 😀

zabka60
7. sep 2011

@mabumi ja viem,ze to nieje len tak,ale to cakanie je naozaj zabijaka olej na nervyyyyy 😠

mabumi
7. sep 2011

@bewik presne si to napisala. tie peniaze su najmenej. ale su aj take pary, co sa zadlzia, pozicaju si, prejdu si vsetkym tymto a tiez bez vysledku. chodia po fuskach, len aby na to zarobili... je to hrozne. take nespravodlive a vôbec tomu nerozumieme. ale pre nieco sa to asi takto deje 😒
a keby ti aspon potom ti lekari fakt hladali vsetky mozne aj nemozne priciny, vysetrenia,... ale pre nich to konci vkladom embrya.. nechcem byt protivna, oni sa spravaju velmi milo,... ale stale je to len robota. a ty si moznosti musis hladat sama. je to ubijajuce.

eviq
7. sep 2011

@zabka60 Žabka ty šiška! čakaj a netestuj! moooje nervy ty si urobiš testík 4 dni po IUI a smútiš, že je negatívny...asi ti dám pozadku, lebo ništ lepšie mi nenapadá.... 😝 😀

mabumi
7. sep 2011

@bewik a ty si tusim moja krvna skupina 🙂 🙂 🙂
ja som vzdy tuzila mat dievcatko a chcela som a by sa narodilo na jar 😉 . potom este jedno dieta nejako hned za prvym a potom som chcela tretie tak neskôr, mozno aj o 10 rokov, aby sme mali radost aj potom a aby sme boli "stale mladi" a nebolo nam luto, ked sa budu chciet osamostatnit a vyletiet z hniezda.
no ale teraz mi je jedno, aj v zime nech sa narodi a nech je to pre mna - za mna aj 6 chalanov, len nech su.
a asi to bude velmi rozmaznane dieta ked sa konecne podari 😀 😀 😀

bewik
7. sep 2011

@mabumi hej, je to smutne, ze musis mat vyslovene stastie na dobreho empatickeho doktora, alebo musis mat protekciu v podobe znameho alebo rodiny. To je ako ked hladas dobreho elektrikara alebo murara. Je ich zalostne malo. Je to mozno cudne prirovnanie, ale je to tak. Stavali sme a dofusovali nam co sa dalo, preplatili sme majland. To iste sa deje v nemocniciach, resp. sukromnych ambulanciach. My sme sa k dobrym doktorom dostali az po rokoch. A doktorku mam vyslovene protekcnu, dlho som k nej nechcela ist, je to mamina dobra znama, musela ma k nej dokopat a teraz vidim, ze som hlupa, ze som k nej nesla skor. Predtym to bolo strasne, bud totalna lahostajnost alebo dokonca hrubost a arogancia!

eviq
7. sep 2011

@lulu10 ahoj, neviem, ci som sa ta pytala, ty si uz bola na imunologicke vysetrenie? nic ti tam nenasli? a histologiu si mala dobru? mne povedali ze sa to javi ako ciastocna mola, ale este treba pockat na genetiku....teda nie je to nic moc, co citam ☹ ☹ a dnes som bola na infekcnom a zcedili ma trochu z krvi, tak cakame na vysledky....

zabka60
7. sep 2011

@eviq nooo vidis som ta donutila sa tu ukazat sisulka moja 😵 .....si ma potesila celym co si napisala 😉 a 5dpo 😝 ....ja len ma napadlo,ze ak je pregnyl vo mne,ze uvidim konecne dve ciarky,ale nic,ja dufam,ze raz ich najdem 😖

lulu10
7. sep 2011

@eviq ano na imunologii som bola aj v Heliose v Martine aj Kosicach u dr.Bobaka a nic mi tam nenasli,no myslim ze pri dalsom tehu ma Prednison aj tak neminie takze tak, mne sa na histologii nikdy nic nenaslo, vzdy to odislo do 7tt takze v sprave som vzdy mala len ze boli v maternici zmeny po tehotenstve a take omacky... a na genetike z krvy ste s mm boli?

bewik
7. sep 2011

@mabumi presne, tretie po rokoch, cukrika malinkeho 😀 No a rozmaznane budu ojojoooooooj, hlavne stari rodicia ich pokazia. Ani svokrovci ani nasi este nemaju vnuca, svokrovi uz taha na 70-tku a svokra neviem co bude robit od radosti. Podla mna mi ho zoberie, ako zobrali Sissi kedysi 😀

eviq
7. sep 2011

@lulu10 genetiku mame v poriadku....ak to bola ta mola, tak ak dobre chapem, jednoducho sme mali smolu, obcas sa to stava a nesuvisi to so ziadnou chorobou....aj tak z toho nie som nadsena...my ideme na imunologiu do Prahy v oktobri...

lulu10
7. sep 2011

@eviq ja som mala molu ten prvy krat, vyvija sa len dutinka bez plodu, ale v 11tt muselo bit uz srdiecko nie? tak to nemohla byt mola ci? 😕

eviq
7. sep 2011

@zabka60 prinajhoršom ti ich tam dokreslím, hrubou červenou aj hneď! veď ťa predsa nenechám nadarmo čakať! 😀 ja som svoje testy povyhadzovala, aby som tie dve čiarky nemala už na očiach....aj tak mi boli na figu ☹

zabka60
7. sep 2011

@eviq 😔 ach,zlatko moje,ked vidim tvoje meno,hned mi ide slza dole xichtom,nechapem,preco tak uzasnu a milujucu zeni boh tak tresta 😠 ....ked budes silna ty,budem aj ja a spolu pojdeme dalej!!!!!!suhlas??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! 😉

eviq
7. sep 2011

@lulu10 citala som si o mole vela, vcera ma z toho skoro porazilo, vraj sa to moze zvrhnut az na rakovinu...:( asi mi teraz zakazu rok otehotniet a budu ma sledovat,ci sa tam nic nedeje....nemala som kompletnu ale len ciastocnu a vtedy sa embryo vyvija a az potom ho to zahubi....a pri mole sa dlhsie krvaca a ja este aj dnes som mala trochu krv, hoci som 13 dne po kyrete, vcera mi este pichli injekciu na docistenie....musime pocakt na genetiku ci sa to potvrdi a co mi povedia... 😠 a ked si mala prazdnu dutinku tak mozno mala nie molu ale anembryolu nie? co ti k tomu povedali?

eviq
7. sep 2011

@zabka60 nuž milá žabička už to tak vyzerá, že nám iné neostáva... 🙂 ale ty sa nič neboj, budeš tehuľka ani sa nenazdáš a potom to už pôjde rýchlo...ja sa ešte načakám kým mi lekári na niečo prídu....

lulu10
7. sep 2011

@eviq ano ano tu anembryolu to som mala , to je nieco ine? nic mi k tomu nepovedali,len klasika-to sa stava 🙄 asi to bola fakt nahoda alebo co... o tom nic nevies?

mabumi
7. sep 2011

@eviq ahoj 🙂 . tak uz mate vysledky? mola? ani neviem, co to znamena 😕 . ale tak pisala si, ze asi nahoda? ale zeby 3krat? a do prahy si sa kedy objednavala?

@bewik no moji rodicia uz maju 4 vnukov - chalanov, teda uz len ocino ☹ . vnucata odo mna uz maminka nestihla a tak velmi chcela 😢 . a svokra ma jedneho vnuka. ale ja si moje dieta nedam nikomu, asi budem za riadnu strigu u nej (u svokry), ale uz teraz viem, ze ak sa nam babo podari, tak ho len velmi tazko niekomu poziciam 😅 . a to sa ona chysta, ze nech si ja idem do roboty, ze ona sa bude on starat, ale som ju uz vyviedla z omylu.
no a s tymi odbornikmi mas pravdu, aj my staviame a dopadlo to tak, ze uz si vsetko robime sami 😀 co sa da. akurat ze lekarov v tomto odbore nemam znamych a to sa vsetko tazko vybavuje. a hlavne nemam uz na to energiu 😝

eviq
7. sep 2011

@lulu10 to je ine, toho sa fakt neboj...🙂