Všetci sú tehotní, len ja nie
Ahojte,
My sme prisli o babatko minuly rok. Este chvilu cakame ale mam pocit ze kazdy je tehotny, bezproblemovy. Dokonca aj zeny co neznasam su tehotne alwbo maju dieta. Ja som s toho na nervy. Dneska dalsia pribudla, doslo mi fyzicky zle a placem.
Chápem ťa, bola som na tom rovnako posledné 3-4 roky. Chcela som da tešiť ľudí okolo mňa a ich tehotenstiev, ale lámalo mi to srdce. Keď sa narodilo dieťa vo veľmi blízkej rodine, tak na jednej strane som sa tešila a na druhej to bol otrasný deň, poplakala som si. sú to normálne pocity ženy, chápem, že z teba už ide aj hnev. Držím palce ❤️
Tiez som otehotnela na prvy sup, vsetko ukazkove, preto nechapem preco som takto dopadla. Nie je to len o zavisti ale o tom ze sa clovek neustale zamysla co spravil zle. Neviem sa zaradit do beznejo zivota, nebavi ma nic, lebo som chcela uz teraz kocikovat. Do toho stastne tehulky okolo mna. Tak vybuchnem. A tie zeny ktore nemusim a za normalu ignorujem, lebo nie som zastanca toho aby som sirila nenavist. Tak presne tieto zeny mi zrazu vadia jak fras az to ide to neznasania. A uvedomujem si ze to nie je spravne ale neviem si pomoct. Som zufala a nestastna. Priznavam.
@kayyaa my sa nehadame😇
@cocolino234 suhlasim😅
Ja mám vo svojim okolí zasa veľmi veľa žien, ktoré tehotné nie sú, no chceli by. Sama som roky patrila medzi "snažilky", no NIKDY som nezávidela nikomu, kto otehotnel v čase nášho "snaženia sa".
Tešila som sa s každou jednou kamarátkou, ktorá čakala bábo a ver, či never, tešila som sa aj z tých, ktoré zrovna rada nemám (nenávisť necítim voči nikomu). Ako žena, čo sa dlho snažila, prešla si potratmi atď ti radím dat sa hlavne psychicky do pohody, neživiť v sebe závisť ani nenávisť. Bude to hneď lepšie, uvidíš 🙂
Vieš ako sa hovorí.. dopraj a bude ti dopriate.
Asi sa priveľmi hneváš a závidíš iným ženám, ktoré už deti majú.
Ani my nie sme, nie si sama ,😉su to dva roky snahy a všetci naokolo už stihli porodiť,naj kamošky,naj sesterky...ja dobre poznám ten pocit.
Pred par rokmi sme sa uz par mesiacov neuspesne snazili o druhe dieta,ked ku mne prisla kamoska,ze jej meskaju kramy,a citi sa divne..ako spravna snazilka som mala doma tehu testy,tak som jej jeden nanutila,nech si ho hned u mna aj urobi..Ked mi ho podavala,boli na nom dve uzasne silne ciarky..Gratulovala som jej a ona v soku isla domov za muzom..Ako som ostala sama,revala som neskutocne,prislo mi to nespravodlive,ze ona nechcela a je tehotna a ja som zrovna v ten den dostala kramy…Aby som presla k pointe,neboli to kramy,ale hniezdenie vajicka 🙂 na druhy den som uz nekrvacala a o par dni som mala dve ciarky na teste aj ja…Rozdiel medzi kamoskinym neplanovanym synom a mojou vytuzenou dcerou je styri dni 😍 Nikdy nevies kedy to pride…Nestracaj nadej,poplac si ked potrebujes,ale zvysok casu zi,miluj a rob co ta bavi 🙂
Je mi ľúto, čo sa ti stalo ale nemôžeš nikdy nikomu závidieť lebo nebudeš sa mat nikdy dobre. Ako píšu baby vyššie dopraj a bude dopriate aj tebe. Keď v tebe bude nenávisť tak to budeš mat ťažké.. a veľmi
Uisťujem Ťa, že nie všetky sú tehotné.
Presne viem o com hovoris. Tiez som si dnes rano poplakala pri pohlade na fotku spoluziacky ktora sa vycapila na fb tehotna. Minuly tyzden dalsia a dalsia uz rovno s babom. Tiez si to vzdy odplacem niekedy sama do vankusa, niekedy pri muzovi. Kamosky vsetky otehotneli hned ako tvrdili, iba my uz dlhe roky nic. Snazime sa kazdy mesiac, mame uz vybavene aj IVF uz len tam prist, ale ja tomu stale davam sancu a vzdy kazdy mesiac mi pridu a nenavidim vtedy cely svet. Tiez nie som mrcha, ale tie roky snazenia fakt bolia a cloveka zmenia. Viem ze ked sa vyplacem ulavi sa mi a ideme dalej, ale tiez nie som zavistliva, len niekedy to tak strasne boli. Potom to prejde a snazim sa hladat v tom nieco pozitivne - povieme si, ze este musime vela veci dokoncit, naucit sa, pozazivat. Od tej doby, ako sa snazime sme tolko toho pozazivali. Cestujeme, vymyslame kadejake hovadiny, chodime za zazitkami, spoznavame novych ludi, vzdy pri kazdej takejto cinnosti sa rozpravame, ci tuto skusenost budeme vediet vyuzit aj ked budeme mat deti. V tomto nas to velmi posilnuje a normalne tomu verim, ze nase deti budu taktiez z tohto nasho niekedy "smutneho obdobia" cerpat, lebo im budeme vediet ponuknut nase skusenosti a rady. Preto si casto poviem, ze mozno este nie sme uplne pripraveni mat deti, ze este musime toto zazit a tamto zazit .... a na druhej strane zase vidim kamosky ako doma sedia a prebaluju a my si vybehneme ked chceme kam chceme, dokonca mam pocit ze sa vraciame do puberty :D vezmeme stan, spacaky, flasku vodky a podme na festival, poziciame cln, kajak... (take tie veci, co mozu len bezdetni - vratit sa kedy chceme, ist s kym chceme, kam chceme, s ruksakom, moc nepremyslat co zbalit a ze doma ta caka zodpovednost... ;) Niekedy mam az pocit ze mi toto bude chybat. Tak hlavu hore a nestracajme tento drahocenny bezdetny cas len fnukanim, aj ked obcas je to tazke, viem.
@janickamalicka1988 to si krasne napísala, ja napríklad mam muža co nechce nikam chodiť ani žiadne výlety ani na dovolenky,tak o to viac je mi smutno keď vidím ze ten čas vôbec nevyužívame..ze len smutime a tak ...je fajn keď toto mate spoločne a vymyslate rôzne aktivity..
@melany4 ved smutime aj my, u nas je problem v muzovi. Ked sa na to prislo, muz sa tvaril, ze ho to moc nestve, ze vsak nie je prvy ani posledny a su rozne ine alternativy ako mat dieta. Najskor ma to nastvalo, ze to berie na lahku vahu, ale potom som zistila, ze ho to strasne trapi, len to v sebe dusil a mal strach ako to vezmem ja. A to nas vlastne aj velmi zblizilo. No nevymenim ho predsa za ineho. A sme v tom spolu, tak sme sa dohodli, ze popri tomto celom, budeme vymyslat zabavu. Raz on vymysli, raz ja. Zisti co tvojho muza bavi. Co ste robili ked ste boli pubertaci? Ved stale to mozte robit, aj ked sa citite na to stari. Co ste doteraz nestihli a chceli by ste? Tetovanie, sport, jazda na koni, bivakovanie, stopovanie, koncert… My niekedy hrame kto vymysli vacsiu blbost. Ano je to niekedy o tom, ze sa snazime vytesnit ten smutok, ale myslim, ze je to lepsie ako sa doma stale len utapat a navyse mame z toho tie zazitky. Aj cestu do Brna, kde sa chystame na IVF, mame premyslenu ako vylet. Mame vybrate vtipne ubytovanie, takze na to ubytko sa tesim a popritom si odskocime do centra. 😂 ked pride depka poviem si, ´sakra neber si zivot tak vazne ´ , a pozrieme sa v case, kolko toho sme za posledne 3roky zazili. A toto som zacala vymyslat najskor len ja, aby muz vedel, ze mi na nom zalezi 😉
@janickamalicka1988 to je perfektne! 🙂

Tvoje pocity su uplne normalne, nie si zla ani neprajna. Su to regulerne pocity v tvojej situacii, co sme to zazili vieme a chapeme ta❤️