icon

Vyčítali ste si, že ste sa nesnažili otehotnieť skôr?

kauai
20. jan 2012

Ahojte,mam 26, manzel 28 rokov, skoncenu VS a pol roka po svadbe. S manzelom byvame u mojich rodicov a zaciname podnikat prve kroky k uplnemu osamostatneneniu. Uplne sami by sme mohli byvat do dvoch rokov. Nasla som si dobru pracu, kde by som este chcela pobudnut a trosku si to tam positit, pretoze zaskakujem za matersku dovolenku,ale moja predchodkyna sa vraj nechce vratit....S manzelom sa o dietatku bavim kazducky den, vieme ze je to nas zmysel zivota ale este sme na nom nezacali pracovat. Vidim to tak ze mozno o rok by sme zacali...Avsak kazdy den ma trapia myslienky, ze mozno to nepojde jednoducho, mozno budeme cakat roky a ja si raz budem vycitat tieto"stratene roky". Je to vsetko velmi iracionalne a viem, ze to nemozem ovplyvnit pokial to neskusime, chcela by som vediet, ci niekto z Vas zaziva/zazil nieco podobne. Dakujem

Strana
z2
lucia78
20. jan 2012

Ano, zazivala. Kazdy sa musi rozhodnut sam za seba. Ja som v 25tke citila neskutocnu tuzbu po dietati a bala som sa pripadnych problemov. Nakoniec som skoncila bez partnera, takze dieta som musela neplanovane odlozit na neskor. Je uplne normalne, ze zena sa stava prvorodickou v 28-30. Musis ale pocitat s tym, ze cim si starsia, tym problematickejsie bude otehotniet a aj menej fyzickych sil budes mat na tehotetnstvo a materstvo. My s manzelom by sme teraz velmi chceli tretie dieta (prve dve sa nam vydarili 😀 ), ale ho uz neplanujeme, lebo by sme ho fyzicky nezvladli. Som si ista, ze ak by som s detmi zacala skor, mala by som ich tri.
Nepaci sa mi, ze ZS trva 9 rokov. Ak chce sikovna zena vystudovat, zostava v skole minimalne do 24 rokov (pri niektorych odboroch aj dlhsie + na skodu by nebola nejaky ten semester ci dva na zahr. skole). Potom je potrebnych par rokov, aby sa rozbehla kariera, zarobilo na byvanie... A zrazu ma clovek 30 a ... Nepaci sa mi to. Kolega ma zenu z inej krajiny, VS skoncila ako 21 rocna, pracuje a ma kopu casu na deti a nemusi sa rozhodovat ci rodina alebo kariera, stihne oboje.

priadka
20. jan 2012

@kauai nie ze by som si to vycitala... dietatko sme dlho odkladali s tym, ze sa nevieme "odhodlat" ist do rodicovstva. Nastastie, ked sme sa konecne rozhodli, vobec sme necakali. No a dcerka je na svete, ma vazne zdravotne problemy a starostlivost o nu je mnohonasobne narocnejsia, ako o zdrave babatko. Niektore jej problemy budu celozivotne, niektore sa postupne zlepsuju. Uz teraz sa obavam toho, ako to budeme v buducnosti zvladat. A to sme zatial "zdravi a mladi tridsiatnici"... parkrat som si uz povzdychla, ze sme sa mali odhodlat skor - mali by sme viac sil 😔

eaka
20. jan 2012

@kauai Podľa mňa sa bojíš zbytočne skoro, ja by som v 26tke o dieťati ešte ani neuvažovala... a v 24ke som ním bola stráááášne prekvapená... Dnešné prvorodičky majú zriedka pod 28, ak nie sú z istej skupiny vydržiavaných obyvateľov, ktorí si to môžu dovoliť aj skôr... Oficiálne krivka plodnosti začína klesať v 27 rokoch, to však je len štatistika, takže niekomu skôr, niekomu neskôr, ale v Tvojom veku by som sa "stratených" rokov fakt nebála, hlavne, ak chceš na bábätku začať pracovať o rok, ako píšeš.. 🙂

olifcek
20. jan 2012

ja som nikdy nechcela dieta. nemala som partnera, ktory by mi dal pocit istoty, pocit bezpecia, pochopenia... ked som stretl terajsieho mm, pomalicky sa to lamalo, uz som chalapa, ake to je mat vedla seba cloveka, ktory je maximalne zodpovedny, ktory lubi celym svojim srdcom... a uz som i nad babom uvazovala.. mm si babo zelal, ja som sa rozhodla az o pol roka po tom... cakala som, ze vzhladom k veku to nebude jednoduche, ze mozno to potrva minimalne pol roka... a ono to vyslo sup, hned, chi.. a to sme si uz i svadbu planovali, a teda uz bola s bruskom, kedze Olivka vysla hned..

tiez sme obaja vysokolskolaci, super praca... a mne je na RD super, chi.. uzivam si kazdy den... i Ty budes, az pride vhodnyu cas...

nemas mat preco vycitky. je to Tvoj zivot, a nemas moznost reparatu 😉

val1
20. jan 2012

Kdybych věděla, co všechno mě čeká 😔 ....tak bych dítě začala vyrábět už třeba v 15... 😉 . Je mi 35 a po zamlklém těhu, operaci dělohy....už hledám náhradní matku nebo dozrávám k myšlence adopce. Takže to je zase extrém...myslím, že pokud jsi zdravá, nemáš žádné zdravotní potíže...klidně počkej..
Teda pokud bych měla zázemí, partnera a práci, abych měla nárok na rodičák, šla bych do toho....ale zase holky, co se bály, že to nepůjde, byly za pár měsíců těhotné...takže ono je to o tom, jak si zvolit priority, asi je dobrý k tomu dojít a vědět, že Ti nic neutíká a že jsi udělala vše, co pak třeba kvůli dětem nestihneš....
Držím Ti pěsti, ať se dobře rozhodneš. Věř, že já bych také chtěla věštící kouli, čučela bych do ní každý večer...

olifcek
20. jan 2012

...dalsie babo uvidime, ci bude.. dohodli sme sa, ze s ao tom budeme bavit o rok, dva... ;o) tento rok uz planujem nastup do prace, a aspon na rok, dva.. x;o)

janka_pn
20. jan 2012

v 26ke si robit starosti o dieta? nebud siska 😅 😅 mas cas 😉 ja som mala v 31, na prvy sup. hlavne sa ukludni, dajte sa pripadne vysetrit, ci ste obaja ok a a ste, tak si dajte kludne este na cas 😅 🙂

fram
20. jan 2012

Já jsem první dítě měla ve 22 letech - plánovaně, otěhotnět se podařilo úplně bez problémů, krásný těhotenství. Ale syn byl nespavec, byla jsem úplně vyřízená. Navíc jsme bydleli v malém bytě, takže o dalším dítěti jsem neuvažovala. Když byl syn větší, už se mi do miminka nechtělo. A najednou ve 33 letech zatikaly biol. hodiny a zatoužila jsem po miminku. A ono to najednou nešlo. Měla jsem jedno zamlklé těhu a vlastně se nám zadařilo až po 2,5 letech (přirozeně). A teď jsem nejšťastnější na světě. Naše holčička je úžasná. Kdosi tu napsal, že ve vyšším věku nebudeš mít tolik sil. Není to pravda, zvládám to mnohem lépe než se synem. A je mi líto, že nejsem mladší, protože bych po zkušenosti s dcerkou chtěla ještě miminko. 🙂 Ale už nebude.
Ještě chci napsat, že jsi mladá a pokud se začnete snažit a tobě bude 27, je to pořád krásný věk a určitě stihnete i další dítě , pokud budete chtít.

anrebcz
20. jan 2012

@kauai Ahoj, ja si taky myslim, ze se stresujes zbytecne. Pises, ze z financnich duvodu a kvuli praci chcete pockat jeste dva roky. Ale pokud si nebudes 100% jista, ze chces dite ted, tak nema cenu se tim nervovat. Ja mam 31 roku a ted se pokousime o prvni dite. Taky jsem driv mela myslenky typu 'co kdyz to jednou nepujde', jenze dokud to nezkusis tak to vedet nebudes a pokud si dite ted nemuzete dovolit, tak nema cenu zkouset... Na nejaky krivky plodnosti se vykasli, vsechno je to zcela individualni. Nekdo nemuze otehotnet v 25ti a jinej ma deti i po 40citce. 😉

elephant
20. jan 2012

@kauai robíš si dopredu zbytočné starosti! Ak problémy s otehotnením máš mať, tak ich kľudne môžeš mať i ako 20 ročná, ak nie, tak otehotnieš bez problémov i ako 30 ročná. To tak jednoznačne s vekom nesúvisí. Ja som prvýkrát otehotnela ako 27 ročná - hneď ako sme sa začali snažiť. A na 1 pokus som otehotnela i ako 34 ročná 😉

@val1 Ani ty ešte nehádž flintu do žita 🙂 Poznám ženu čo po operácii maternice otehotnela ako 34 ročná s prvým dieťatkom 🙂

alexandra
20. jan 2012

Kocky, rok naozaj nie je tak vela.. Keby sme sa bavili o 3, alebo 5tich, nepoviem makke f, ale kvoli roku si nemusis nic vycitat, skor naopak, je to velmi zodpovedne a mne osobne je to velmi sympaticke 🙂

kauai
autor
20. jan 2012

Dievacata ste uzasne. Dakujem Vam velmi pekne za Vase nazory.Zena musi vzdy zvazovat praca/dieta a je to tazke. Chcela by som viac deti mozno aj 4🙂 ale to je velmi optiisticka predstava, ked nemam este ani jedno🙂takze by som to nemala az tak odkladat🙂
@val1 drzim palce, prosim nezufaj a bojuj.

tyta
20. jan 2012

@kauai ano... Nie priamo vycitala, ale zamyslala som sa nad tym, co by bolo keby... Dieta som "odkladala" do 30-tky no a nakoniec po mnohych problemoch sme si na nasu slecnu pockali dalsich 5,5 roka. Neviem, ci by sa nieco zmenilo, keby sme zacali skor, ale vek v tomto pripade hra proti mne, takze ano... Ak by som mala moznost nieco zmenit, tak zmenim.

digysa
20. jan 2012

@kauai Tak ja by som zmiesala myslienky ostatnych mamiciek dokopy.

Stotoznujem sa vsak najviac s @lucia78 nazorom.

Vacsina z nich vravi, ze jeden rok nie je nejaka obrovska doba. Tiez si myslim, ze ak budes rodit v 27 alebo v 28, tak to nejako neovplivni tvoje zdravie...

Ja som chcela mat tiez 3 deti, ale kedze som mala prve, ako 29 rocna, tak sme tretie dieta uplne vylucili z naseho zivota. Boli sme radi, ze stihame 2.

Dalsia vec je, akym stylom clovek zije. Porovnavam si moj zivot s ostatnymi kamaratkami a ja by som dala cokolvek za to, keby som mohla mat prve dieta presne v tvojom veku (26).
Radsej by som pockala na karieru a vytvorila si rodinu....Dieta a praca su dve odlisne veci...nedaju sa porovnat. Urcite vsak nemusim hovorit, co je v zivote cennejsie.

Ja ti radit nebudem, rozhodnut sa musis sama....neradim ti ani cakat, ani ist do toho.... ale mozem ti ponuknut iba moju skusenost a pre mna bola taka, ze ja by som urcite necakala. Uz len taka banalita....ze ty budes mat napr. dieta v 30-ke a bude to syn a ten bude mat prve dieta medzi 30-35...clovek sa nemusi dozit ani maturity svojho vnucata...o svadbe nehovoriac...)
Cim starsi rodime, tym viac casu stracame pre dalsiu generaciu....a ja vidim velky rozdiel vo vztahu mojich deti k starym rodicom. Priklad : moji rodicia (60 & 65) a svokrovci (76+83). Moji rodica chodia s detmi hore-dole, rozne vylety, kruzky, aktivity a jeho rodica su radi, ze si mozu posadit moje decka na kolena 😒 😔
Cas je pre telo nas nepriatel.... a cas tak rychlo bezi.....

vroni
20. jan 2012

Nie, nikdy. Ja som otehotnela jednoducho az v 35, ked uz lekari nado mnou "zlomili palicu" a skonstatovali, ze "viac sa urobit neda" Prirodzene, bez problemov a - neplanovane. Ani srnky netusia, preco, jednoducho sa zadarilo (chlap nijako nesalel od stastia, ze motyka strelila, dve povodne deti mu uplne stacili. Ale prezil 😀 ) Takze tolko k teme klesajuca plodnost po 27 😝 😀 Skor ma spatne zalieva hroza, ked si predstavim, ze by som to dieta bola byvala mala skor (na vela veci som nemala trpezlivost, chut a vyber partnera tiez riadne pokrivkaval). Podciarknute, zratane, matka priroda si i tak urobi, co uzna za vhodne a ja by som dieta chcela az ked by sme mali strechu nad hlavou a nemuseli s hrozou ratat, ci dnes kupime plienky alebo chlieb. Stari rodicia po 70 sice uz nezvladnu tolko, co pred 15 rokmi, ale stari rodicia v pracovnom kolotoci a kulminujucej kariere tiez nemusia byt vyhra. Poznam starych rodicov po 50, svoje vnucata sice miluju, ale maju firmy, robotu, povinnosti a vnucata stihaju tak raz do mesiaca zobrat do kina.

val1
20. jan 2012

@elephant @kauai hoky díky moc... ale nejdříve zamlklé v 10 tt, pak potrat v 8 tt...no a vše za asistence lékařů...nemůžu otěhotnět a když se to povede, tak to nedopadne..ale naděje umírá poslední 😉 .
Ale tohle téma je o něčem jiném, takže přeji ať se dobře rozhodneš a neboj, ono to všechno přijde 🙂 .

digysa
20. jan 2012

"@vroni citujem "Takze tolko k teme klesajuca plodnost... To hadam nemyslis vazne, ze zato, ze ty si porodila v 35, tak porodnost nie je klesajuca od urciteho veku? Urcite je to stastie, ze aj napriek lekarskej diagnoze sa ti to podarilo. Gratuluje ale ja som videla aj 50 rocnu zenu, ktora otehotnela a teraz co??? Ideme sa riadit podla extremu, alebo podla studii, ktore prebiehaju uz niekolko desiatok rokov?
Tvoj pripad, alebo par pripadov vo svete nemusia zarucit plodost inym zenam... 😒

Keby som ja nemohla otehotniet a zrazu sa mi to stane necakane v 35-ke, tak sa budem tesit ako diva, nie to si nieco vycitat.... Tvoj pribeh a tvoje podmienky otehotnenia su uplne ine, ake ma zakladatelka diskusie....
Urcite by som sa ale neriadila jednou zenou, ktora otehotnela napr. v 38 rokoch...
Tvoje telo a tvoj organizmus je jedinecny.....nepatri nikomu a kazdy ma ine geneticke vlohy.
Niekto osedivie v 25-ke a niekto osedivie v 40-ke.

Samozrejme nejdem tu niekomu nahanat strach, aby rychlo, rychlo otehotnel, aj za cenu toho, ze byva v jednej izbe u svokrovcov.... Ale clovek si musi uvedomit, ze kazda zena je indivudualna...

A vacsinou je to tak, ze ta mlada mamicka (ktora mala nehodu) sa utesuje, ake je to skvele, ze im to stalo necakane a ta starsia (ktorej sa to konence po utrapach podarilo) sa utesuje a je rada, ze vobec nejakeho potomka ma.

V podstate tu hraju ulohu iba 3 faktory: financie, partnerstvo a zdravie

@kauai uz len podla toho, ako sa k veci s manzelom staviate a premyslate o tom, som presvedcena, ze budete skveli rodicia...a aj keby sa ti to stalo zajtra, tak clovek sa vzdy vynajde v tych najtazsich zivotnych situaciach....zelam vela stastia pri rozhodovani.... 😎 (extremom sa vyhybaj)

fiallinka
20. jan 2012

Jo, někdy si řeknu, že kdybysme začali dřív, tak třeba stihneme i to třetí 🙂... a jo, čekali jsme nějakou dobu, nakonec máme děti po ivf... ALE neznamená to, že bych každému radila, mít děti co nejdřív... spíš bych radila MOC to neodkládat. Jestli budeš mít dítě v 27 nebo o rok později, to fakt nic neznamená, myslím, že nad tím uvažuješ zbytečně... pokud máš chlapa, se kterým dítě chceš a on taky, jdi do toho, ale úplně hned to být nemusí... nicméně pokud to odložíš o pár let, tak už se může stát cokoliv - onemocníš nebo ztratí chlap práci nebo váš vztah půjde do háje... a pak ti to bude líto. Takže za mne - zlatá střední cesta 🙂

lucikan
20. jan 2012

@kauai ahoj. ja by som slova "vycitat si" nepouzila, ale skor "lutujem". U mna to bolo tak, ze som sa doslova bala mat deti, myslela som si, ze nebudem moct byt dobra mama (zle skusenosti s vlastnou a strach, ze by som nebodaj zopakovala co i len 5percent jej spravania). Partner chcel deti dlho, asi dva roky skorej ako ja. Okolo mojej 27 uz ta tuzba po dietati vybublavala aj u mna, bila sa s tym mojim raciom, ale nasla som si akoze super argument sama pred sebou "nech si vybudujem akoze este lepsiu poziciu v praci". Ale sama som videla, ze firma v ktorej som, je dost o nicom a ze je to velmi vagne, to budovanie pozicie a ze to veru nikam nepovedie, urcite nie k nejakemu osobnemu naplneniu. Potom zomrel dedko a myslim ze to bol taky ten zlom, ktory mi myslienky nasmeroval k tomu, ani neviem ako to vyjadrit, nech to neznie pateticky, ale jednoducho k tomu, ze smrt prebije len novy zivot a ze mat rodinu je to najkrajsie co sa cloveku moze stat a zaroven to jedine na com naozaj zalezi. Vsetko ostatne su len prostriedky k tomuto cielu. O mesiac sme zacali snazilkovat, trvalo to styri mesiace, aj som si musela preliecit jednu zalezitost.
No a ked som sa stala mamou, tak som zistila, ze akokolvek som si myslela, ze to bude uzasne, to ako to je nadherne v skutocnosti, som si predstavit nedokazala. A teda len lutujem, ze som toto nevedela skorej (ale asi sa to neda vediet dopredu, treba to zazit 🙂 )
Chcela som len jedno dieta, manzel chcel viacej, a aj toto sa u mna zmenilo narodenim drobceka, chceme mat tri deticky a teraz vekovo (mam 30) mame co robit, aby sme to stihli. Tolko moja skusenost. Ale ten pocit musi prist u kazdej zeny sam (u teba uz prisiel, zda sa 🙂 ), nejak mam pocit, ze tak to ma byt, ze kalkulovat v tomto jednoducho nie je dobre. 🙂

takyja
20. jan 2012

@kauai Měla jsem to načasované až kolem 30, z důvodů podobných těm tvým. Krom toho, že se mi nechtělo opustit tu rozběhnutou kariéru a vůbec najednou pohodový život, tak nám pak život zamíchal kartama, takže teď je to spíš stres a obavy, aby druhé vůbec bylo.. (nedejbože třetí, které by se mi líbilo). Takže já bych do toho šla asi dříve než později, protože nevím, zda bude druhé a to nemluvím o třetím, které asi nestihnu a bude mne to mrzet nafurt. Kdybych začala v 26 - 28, bylo by to bývalo lepší... Kruci, teď jsem si spočítala, kolik mi letos bude a je mi z toho smutno. 😢

weri1
20. jan 2012

ne nevyčítala

kvetinka211
20. jan 2012

@kauai tiez som mala taketo obavy a tak sme sa zacali snazit hned ako to bolo mozne a mame nas maly pokladik 😉

dana3262
21. jan 2012

Ja jsem tedy rodila ve 24, ale casto me napada, ze min 1-2roky byly ztraceny. Nikdy jsem si nebyla 'JISTA', ze dítě chci nebo ze ho zvládnu. To podle mě bezdětný clovek nedokáže posoudit. A jak už tu někdo psal: je taky rozdíl ve věku rodičů a prarodicu. A abych taky nastínila opačný příklad. Moje sestra měla 1-dítě ve 22. Nasi rodiče byly babičkou v 41 a dědečkem ve 36. Neda se to srovnat s tím když teď u mých děti jim je 55 a 50 a dětem se neskutečně věnuji. To se před 13ti lety fakt nedalo v jejich věku čekat.
Každopádně třeba ja, ac nejsem z těch nejstarsich ctím obrovskou unavu a vyčerpání. A opět mám pocit , ze mi život protéka mezi prsty.
Myslím, ze clovek není nikdy 100% přesvědčen, ze to dítě teď chce a ze ho teď zvládne. A finance a podobné záležitosti se vždycky 'nějak udělají'.

kaktusik007
21. jan 2012

@dana3262 uplny suhlas

kaktusik007
21. jan 2012

@kauai takto som to neprezivala... ja som tiez nikdy nebola pripravena na dieta, ale ked uz sme sa o dietati zacali bavit, tak sme na nom zacali aj "pracovat". a to este pred svadbou, proste hned ako padlo rozhodnutie ze ano, chceme mat spolu rodinu a vziat sa a chceme mat spolu deti, tak sme do toho sli.... mali sme ale vyriesene byvanie, ja som mala obecny 2i byt....

k tej tvojej praci - nikdy nevies, co sa stane - vzdy ta mozu vyhodit, ja som podpisala dohodu o skonceni pracovneho pomeru a asi o 5 dni som zistila, ze som tehu... tak som si pozistovala info, zaevidovala sa na urade prace, a spravila vsetko pre to, aby som z tohto statusu nezamestnanej vytazila maximum... to sa podarilo, mam za sebou dve maximalne materske, jednu dlhodobu pn s maximalnym zakladom, bol mi vyplateny prispevok rodicovi, na mojich synov beriem prispevok na starostlivost a aktualne cakam kedy mi pride priznana podpora, detto z maximalneho zakladu.... takze - da sa 😀

jedina podmienka, co by som si ja v praci strazila, by bolo 270 dni nemocenskeho poistenia za posledne dva roky - ak tuto podmienku mas splnenu, zakon o socialnom poisteni ti umoznuje doslova "carovat" - aj ked teda sucasny minister spravil par poriadnych skrtov a nejde to uz tak krasne ako sa to zadarilo mne v roku 2009. ale ide to!!!

takze... ak dieta chcete, mate kde byvat, nemate o com rozmyslat.... nazor 32 rocnej maminy dvoch deti vo veku 9 a 21 mesiacov 😀 😉

llluckaaa
21. jan 2012

Ahoj, je ti ještě 26 a tudíž jsi z mého pohledu ještě mladá a nemáš kam spěchat. Já si pořídila první dítě ve 30, kdy jsem měla dobrou práci, manžel taky, měli jsme našetřené peníze a měli vlastní bydlení. Nikdy jsem nelitovala, nepřišlo mi to ani brzo, ani pozdě, ale akorát. Takže podle mě můžeš ještě pár let počkat.

vroni
21. jan 2012

@digysa, ja nie som statisticky urad, hovorim o svojej osobnej skusenosti a nie o statistike. Zena ma mat podla mna dieta vtedy, ked sa na to citi a nie vtedy, ked je to predpisuje nejaka statistika. Ako sama pises, kazda sme ina a skusit sa vpratat do tabuliek, kedy je co idealne, je podla mna kontraproduktivne. Podla mna je idealny vek na dieta okolo 30.

luga
21. jan 2012

@kauai , vycitat je silne slovo - my s manzelom si skor tak polozartom obcas povzdychneme, ze sme mali zacat skor ... ale clovek nikdy nevie, co by bolo, keby .... takze tazko povedat 🙂
vydavala som sa den pred mojimi 27. narodeninami, o niekolko mesiacov sme zacali na babatku pracovat .... no a presli uz tri roky a babo nikde .... chceli sme 3-4 deticky, teraz budem vdacna aj za to jedno 😎

minewka
21. jan 2012

@kauai ...áno, vyčítala. Prvé dieťa som porodila v 27 rokoch. Po 2 rokoch liečby.
Keby som vedela, že budú také problémy, ako na mojej strane, tak aj na strane manžela - nečakali by sme. (nefajčíme, nepijeme, zdravo sa stravujeme)

Neviem, aké si mala(nemala) doteraz problémy - po zdravotnej stránke, cyklus, zápaly, pravidelnosť menštruácie, atď.

Môj manžel je odo mňa starší o 8 rokov, čiže prvé dieťa má v 35ťke. Keď naše prvé dieťa bude mať 20, on bude mať 55.

Chceli by sme 3 deti - ale neviem, či sa to podarí...Na prvé sme čakali 2 roky, teraz mám ja po pôrode ešte väčšie problémy, uvidíme.

Asi by som na tvojom mieste zvážila Váš zdravotný stav a rozhodla sa podľa toho. Aj keĎ to možno znie úplne hlúpo a hovorí zo mňa moja negatívna skúsenosť - dala by som si spraviť hormonálny profil (ale poriadny, v 3,14 a 22 deň cyklu) a u manžela by som dala spraviť spermiogram....

Ak by všetko vyšlo ok - možno by som sa s ľahším srdcom rozhodla počkať.

Zas všetko sa vekom mení, ako kvalita spermií, tak aj u ženy nastávajú hormonálne zmeny...

Ja by som nečakala, všetko sa dá zvládnuť, ako ti tu už niekto radil, priplácaj si, aby si dostávala väčšiu materskú...

Ale - ja sa na to pozerám ako tá, čo mala veľký problém otehotnieť, takže .... 🙂

katka6211
21. jan 2012

kauai neda sa povedat, kedy je spravny cas na dieta. ja som mala synceka ako 25 rocna, myslim, ze je to taky stred. ale som rada, ze som ho mala vtedy, lebo ma tazke zdravotne problemy, a kym sa z nich dostane este to zo dva roky urcite potrva, ale pritom na dalsie babo bude este dost casu.
Osobne si myslim, ze na kazdu ro raz *pride* a vie, ze prave teraz je ten spravny cas

Strana
z2