icon

Vyšetrenie hormónov LH a FSH

19. máj 2025

Ahojte ostala som tehotna a chalan mi povedal, že bol na vyšetrení hormónov, ktoré indikujú plodnosť a ževraj je hlboko pod hodnotami, ale ja som s nikým iným nič nemala 🙈 ako je toto možné? Buď si vymýšla, alebo potom neviem..

denisa_deniska
19. máj 2025

Začínate dobre 🤔

A akože aké vyšetrenie, hm? Možno ho tak to zaskočilo, že nemal kapacitu vymyslieť niečo lepšie..

stellarstar
19. máj 2025

Chalan bol na vyšetrení hormónov? Akých?
Plodnosť určuje spermiogram

stellarstar
19. máj 2025

Vyšetrenie hormónov indikujúcich plodnosť u žien zahŕňa stanovenie hladín FSH, LH, estradiolu, prolaktínu, hormónov štítnej žľazy (TSH, fT4) a AMH (anti-Müllerov hormón). Tieto vyšetrenia pomáhajú posúdiť ovariálnu rezervu, funkciu vaječníkov a ovuláciu.
Hormóny a ich význam:
FSH (folikulostimulačný hormón): Pomáha pri vývoji vajíčok v vaječníkoch. Vysoké hladiny FSH môžu naznačovať zníženú ovariálnu rezervu.
LH (luteinizačný hormón): U žien stimuluje ovuláciu.
Estradiol: Syntetizuje sa v vaječníkoch a je dôležitý pre vývoj folikúl a prípravu endometria.
Prolaktín: Ovplyvňuje ovuláciu a plodnosť.
Hormóny štítnej žľazy (TSH, fT4): Poruchy štítnej žľazy môžu ovplyvniť plodnosť.
AMH (Anti-Müllerov hormón): Informuje o množstve zostávajúcich vajíčok (ovariálnej rezervy).
Ďalšie vyšetrenia:
Ultrazvukové vyšetrenie: Pomáha zistiť počet antrálnych folikulov (AFC).
Laparoskopické vyšetrenie: Môže pomôcť pri diagnostike príčin neplodnosti.
HyCoSy (ultrazvukové vyšetrenie priechodnosti vajíčkovodov): Posudzuje priechodnosť vajíčkovodov.
Imunologické vyšetrenia: Pomáhajú zistiť protilátky proti spermiám, vajíčkam a embryám.
Spermiogram: U mužov hodnotí kvalitu a množstvo spermií.
Clomiphene Citrate Challenge Test (CCCT): Pomáha posúdiť ovariálnu rezervu, pričom žena užíva klomiféncitrát na stimuláciu ovulácie.

autor
19. máj 2025
@stellarstar

Chalan bol na vyšetrení hormónov? Akých?
Plodnosť určuje spermiogram

@denisa_deniska
@stellarstar
Baby keď som mu oznámila tehotensvo mi napísal, že je neplodný jedinec a to nebol na žiadnych testoch ešte áno bez srandy toto napísal a teraz prišiel s týmto 😃

stellarstar
19. máj 2025

Ved urobíte neskôr test otcovstva a uvidí

tulipanik12
19. máj 2025

Zjavne dieťa naplánoval - no kde zabudol kondóm?

sense
19. máj 2025

... No teraz jedine testy otcovstva . A mal sa chrániť keď nechcel byť otcom

denisa_deniska
19. máj 2025

Zlatý, veď hovoriť to môže 🙂

autor
19. máj 2025

Áno babule dieťa neplánoval a už som si vypočula aj to, že dieťa nechce, že nieje pripravený byť otcom atď..takže tak

tulipanik12
19. máj 2025

A ty plánuješ byť slobodnou matkou?

jaskolka
19. máj 2025

Chce sa len "zbaviť "zodpovednosti a tak si vymýšľa tieto bludy 😂😂
Chlapovi sa predovšetkým"indikujú"spermie a nie hladiny hormónov pre to,či je plodný a už vôbec nie LH a FSH u chlapa
Dať urobiť test otcovstva po pôrode a bude vybavené

gabrielamodrykonik
19. máj 2025

Kolko rokov ma ten tvoj 😆?

autor
19. máj 2025
@gabrielamodrykonik

Kolko rokov ma ten tvoj 😆?

@gabrielamodrykonik 30 prečo?

gabrielamodrykonik
19. máj 2025

Ze tie jeho reci o tom, ze nie je pripraveny byt otcom, ze dieta neplanoval, ze je neplodny a vie to z LH hormonu a pod. od chlapa co ma 30 su fakt smiesne. Je to uz stary chren, aj ked blby jak talpa a ma najvyssi cas na prve dieta 😂. Ti chlapi si asi do smrti o sebe budu mysliet, ze maju 20 😂. Inak s tymi hormonmi, to co za bludy si vymysla, co bol na endokrinologii a tam mu diagnostikovali ako muzovi neplodnost na zaklade hormonu LH, ktory indikuju zensku ovulaciu 😂? Ako sorry, to co si si vybrala za geneticky material pre svoje dieta 😂? Nabuduce ak nechce deti a mat aku taku istotu, tak nech si navlecie na svojho tajtrlika, ktoreho nevie vpratat do predkozky kondom, alebo nech si da podviazat semenniky, alebo nech nesexuje. Tebe prajem vela stastia a aj tvojmu dietatu, to za to, ze ma hlupeho otca nemoze a ked sa male narodi, tak ti neostava nic ine, len dat spravit test otcovstva.

autor
20. máj 2025
@gabrielamodrykonik

Ze tie jeho reci o tom, ze nie je pripraveny byt otcom, ze dieta neplanoval, ze je neplodny a vie to z LH hormonu a pod. od chlapa co ma 30 su fakt smiesne. Je to uz stary chren, aj ked blby jak talpa a ma najvyssi cas na prve dieta 😂. Ti chlapi si asi do smrti o sebe budu mysliet, ze maju 20 😂. Inak s tymi hormonmi, to co za bludy si vymysla, co bol na endokrinologii a tam mu diagnostikovali ako muzovi neplodnost na zaklade hormonu LH, ktory indikuju zensku ovulaciu 😂? Ako sorry, to co si si vybrala za geneticky material pre svoje dieta 😂? Nabuduce ak nechce deti a mat aku taku istotu, tak nech si navlecie na svojho tajtrlika, ktoreho nevie vpratat do predkozky kondom, alebo nech si da podviazat semenniky, alebo nech nesexuje. Tebe prajem vela stastia a aj tvojmu dietatu, to za to, ze ma hlupeho otca nemoze a ked sa male narodi, tak ti neostava nic ine, len dat spravit test otcovstva.

@gabrielamodrykonik
Moje slová 🙏🏻 máš správu, potom pozri ď.