Vyšetrenie hormónov LH a FSH
Ahojte ostala som tehotna a chalan mi povedal, že bol na vyšetrení hormónov, ktoré indikujú plodnosť a ževraj je hlboko pod hodnotami, ale ja som s nikým iným nič nemala 🙈 ako je toto možné? Buď si vymýšla, alebo potom neviem..
Chalan bol na vyšetrení hormónov? Akých?
Plodnosť určuje spermiogram
Vyšetrenie hormónov indikujúcich plodnosť u žien zahŕňa stanovenie hladín FSH, LH, estradiolu, prolaktínu, hormónov štítnej žľazy (TSH, fT4) a AMH (anti-Müllerov hormón). Tieto vyšetrenia pomáhajú posúdiť ovariálnu rezervu, funkciu vaječníkov a ovuláciu.
Hormóny a ich význam:
FSH (folikulostimulačný hormón): Pomáha pri vývoji vajíčok v vaječníkoch. Vysoké hladiny FSH môžu naznačovať zníženú ovariálnu rezervu.
LH (luteinizačný hormón): U žien stimuluje ovuláciu.
Estradiol: Syntetizuje sa v vaječníkoch a je dôležitý pre vývoj folikúl a prípravu endometria.
Prolaktín: Ovplyvňuje ovuláciu a plodnosť.
Hormóny štítnej žľazy (TSH, fT4): Poruchy štítnej žľazy môžu ovplyvniť plodnosť.
AMH (Anti-Müllerov hormón): Informuje o množstve zostávajúcich vajíčok (ovariálnej rezervy).
Ďalšie vyšetrenia:
Ultrazvukové vyšetrenie: Pomáha zistiť počet antrálnych folikulov (AFC).
Laparoskopické vyšetrenie: Môže pomôcť pri diagnostike príčin neplodnosti.
HyCoSy (ultrazvukové vyšetrenie priechodnosti vajíčkovodov): Posudzuje priechodnosť vajíčkovodov.
Imunologické vyšetrenia: Pomáhajú zistiť protilátky proti spermiám, vajíčkam a embryám.
Spermiogram: U mužov hodnotí kvalitu a množstvo spermií.
Clomiphene Citrate Challenge Test (CCCT): Pomáha posúdiť ovariálnu rezervu, pričom žena užíva klomiféncitrát na stimuláciu ovulácie.
Chalan bol na vyšetrení hormónov? Akých?
Plodnosť určuje spermiogram
@denisa_deniska
@stellarstar
Baby keď som mu oznámila tehotensvo mi napísal, že je neplodný jedinec a to nebol na žiadnych testoch ešte áno bez srandy toto napísal a teraz prišiel s týmto 😃
Ved urobíte neskôr test otcovstva a uvidí
Zjavne dieťa naplánoval - no kde zabudol kondóm?
... No teraz jedine testy otcovstva . A mal sa chrániť keď nechcel byť otcom
Zlatý, veď hovoriť to môže 🙂
Áno babule dieťa neplánoval a už som si vypočula aj to, že dieťa nechce, že nieje pripravený byť otcom atď..takže tak
A ty plánuješ byť slobodnou matkou?
Chce sa len "zbaviť "zodpovednosti a tak si vymýšľa tieto bludy 😂😂
Chlapovi sa predovšetkým"indikujú"spermie a nie hladiny hormónov pre to,či je plodný a už vôbec nie LH a FSH u chlapa
Dať urobiť test otcovstva po pôrode a bude vybavené
Kolko rokov ma ten tvoj 😆?
Ze tie jeho reci o tom, ze nie je pripraveny byt otcom, ze dieta neplanoval, ze je neplodny a vie to z LH hormonu a pod. od chlapa co ma 30 su fakt smiesne. Je to uz stary chren, aj ked blby jak talpa a ma najvyssi cas na prve dieta 😂. Ti chlapi si asi do smrti o sebe budu mysliet, ze maju 20 😂. Inak s tymi hormonmi, to co za bludy si vymysla, co bol na endokrinologii a tam mu diagnostikovali ako muzovi neplodnost na zaklade hormonu LH, ktory indikuju zensku ovulaciu 😂? Ako sorry, to co si si vybrala za geneticky material pre svoje dieta 😂? Nabuduce ak nechce deti a mat aku taku istotu, tak nech si navlecie na svojho tajtrlika, ktoreho nevie vpratat do predkozky kondom, alebo nech si da podviazat semenniky, alebo nech nesexuje. Tebe prajem vela stastia a aj tvojmu dietatu, to za to, ze ma hlupeho otca nemoze a ked sa male narodi, tak ti neostava nic ine, len dat spravit test otcovstva.
Ze tie jeho reci o tom, ze nie je pripraveny byt otcom, ze dieta neplanoval, ze je neplodny a vie to z LH hormonu a pod. od chlapa co ma 30 su fakt smiesne. Je to uz stary chren, aj ked blby jak talpa a ma najvyssi cas na prve dieta 😂. Ti chlapi si asi do smrti o sebe budu mysliet, ze maju 20 😂. Inak s tymi hormonmi, to co za bludy si vymysla, co bol na endokrinologii a tam mu diagnostikovali ako muzovi neplodnost na zaklade hormonu LH, ktory indikuju zensku ovulaciu 😂? Ako sorry, to co si si vybrala za geneticky material pre svoje dieta 😂? Nabuduce ak nechce deti a mat aku taku istotu, tak nech si navlecie na svojho tajtrlika, ktoreho nevie vpratat do predkozky kondom, alebo nech si da podviazat semenniky, alebo nech nesexuje. Tebe prajem vela stastia a aj tvojmu dietatu, to za to, ze ma hlupeho otca nemoze a ked sa male narodi, tak ti neostava nic ine, len dat spravit test otcovstva.
@gabrielamodrykonik
Moje slová 🙏🏻 máš správu, potom pozri ď.

Začínate dobre 🤔
A akože aké vyšetrenie, hm? Možno ho tak to zaskočilo, že nemal kapacitu vymyslieť niečo lepšie..