icon

Vyšetrenie priechodnosti vaječníkov: čo očakávať?

7. sep 2026

Ahojte pár dní dozadu sme boli na klinike, môj muž spermiogram hrozný vyslal nás jeho urológ do centra , ja z gyn hľadiska zatiaľ okey co pozeral môj Dr. , na klinike ma hneď prekvapili že chcu o mesiac robiť vyšetrenie priechodnosti vaječníkov v celkovej anestézie s kontrastom ako jednodňovku...na čo sa mám porosim pripraviť? Bolesti ? Krvácanie? Na druhý deň zvladnej pracovať mam aj fyzickú prácu

anonym_29f326
7. sep 2026

@anonym_autor nechod laparoskopicky a nemusis ist do anestezy. Naco sa zbytocne dat rezat a davat sa do anestezy? Kazda anesteza nesie svoje rizika a ak sa priechodnost da skontrolovat aj bez rezania, tak to treba vyuzit

autor
7. sep 2026
@anonym_29f326

@anonym_autor nechod laparoskopicky a nemusis ist do anestezy. Naco sa zbytocne dat rezat a davat sa do anestezy? Kazda anesteza nesie svoje rizika a ak sa priechodnost da skontrolovat aj bez rezania, tak to treba vyuzit

@anonym_29f326 no robí sa to vaginálne nie cez brucho...a chcú údajne rovno odobrať nejaké vzorky

ala31767
Autor odpoveď zmazal
autor
7. sep 2026
@ala31767
Odpoveď bola zmazaná

@ala31767 neviem doktor sa so mnou o ničom inom nebavil len ze v anestéze

anonym_29f326
7. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_29f326 no robí sa to vaginálne nie cez brucho...a chcú údajne rovno odobrať nejaké vzorky

@anonym_autor neviem, co ti nakecal dany lekar. Chod na Hyfosy - je to zakrok, ktory sa robi bez anestezy, je to bezbolestne. Nechod do anestezy, ked nemusis

autor
7. sep 2026
@ala31767
Odpoveď bola zmazaná

@ala31767 gratulujem 🫶...pomohla klinika ci ste k nim prišli nakoniec prirodzene ?

ala31767
Autor odpoveď zmazal
ala31767
Autor odpoveď zmazal
anonym_191778
Autor odpoveď zmazal
autor
7. sep 2026
@ala31767
Odpoveď bola zmazaná

@ala31767 neviem boli sme tam prvý krát, ja vyhúkaná ...ze ideme na konzultáciu, vyrukoval na mňa s týmto dal mi žiadanky o 10 dní termín...áno je pravda ze sa nam rok nedarí...ale manžel má patologický spermiogram ...a vlastne o nejakej inej možnosti ako v anesteze sa ani nebavil

anonym_191778
Autor odpoveď zmazal
autor
7. sep 2026
@anonym_191778
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_191778 gratulujem 🫶 aj odhalili kde bol váš problém? Lebo u nás sme zatiaľ zistili ze manžel má veľmi zlý spermigoram, čo vyšetril môj Dr bolo zatiaľ všetko okey

anonym_191778
Autor odpoveď zmazal
anonym_837104
8. sep 2026

Prečo máte ísť na vyšetrenie priechodnosti vaječníkov, keď inak ste v poriadku? To je bežný postup ak sa nedarí žene otehotnieť ? Nám sa tiež nedarí a 2 týždne mám termínu svojej gynekologičky, tak ma celkom zaujíma ako sa tieto veci riešia

patriciaa_
13. sep 2026

@anonym_autor vyšetrenie priechodnosti vedia lekári vyšetriť aj bez anestézie, napr. ja som bola na HyFosy, mňa to ale bolelo pár sekúnd ale riadne, bola som rada že som do konca dňa nič nemusela robiť. Ďalší deň bol v poriadku ✨ manžel má teratozoospermiu. Momentálne som už tehu. Držím palce ✨

nadejna_
Včera o 11:18

tiez som bola iba na HyFoSy.... ziadna anesteza ... v posdstate to nebolelo.. len to bolo par sekund dost neprijemne. skus sa spytat ci toto nie je tiez moznost.