icon

Výsledky spermiogramu a snaha o tehotenstvo

23. apr 2021

Dobry den. Prosim vas pri takychto vysledkoch sa da prirodzenou cestou otehotniet? Nevedeli by ste mi poradit? Snazime sa rok a pol, ja som vysetrena od A po Z a vsetky vysetrenia dopadli dobre. Minuly cyklus som prvy raz otehotnela ale po pozitivnych testoch prisla ms po 3 dnoch meskania (biochemicke). Dakujem krasne za pomoc.

Výsledky spermiogramu a snaha o tehotenstvo
lucijalucy
•
23. apr 2021

Aj môj mal Teratizoospermiu a tiež 1%
Bral Folandrol, výživový doplnok, zmena životosprávy a po 4 mesiacoch sa zadarilo. Treba skúšať..

martinaju
•
23. apr 2021

Užival aj antibiotika nie? Tie dost skresluju spermiogram cize flora dol, zinkorot, tribulus, maca prasok a zdrava strava. Pohyb, žiaden telefon vo vačku, ntb nie na kolenách. Nefajčiť ideálne bez alkoholu. Malo by to pomoct.

autor
•
23. apr 2021

@lucijalucy
folandrol a kotvičník som pre neho práve objednala - to mu poradili aj v centre ten folandrol a že má prísť o 3 mesiace, že výsledok môže byť taký, lebo sme brali pred 2 mesiacmi atb na ureaplazmu, tak pôjde ešte raz. Ale určite niečo nie je OK, keďže sa nám zatiaľ nepodarilo po roku a pol pričom ja som z gyn. hľadiska na tom dobre.
@martinaju objednala som mu doplnky, on aj doteraz užíval maču a kotvičník selen zinok, má fyzicky náročnú prácu, čiže na mobile moc nie je, ani na PC.

martinaju
•
23. apr 2021

Ono nejde o to aby nebol na mobile ale o to aby ho nemal vo vačku nohavíc. A určite na tomto výsledku zohrali rolu aj antibiotika tak pokračovať v doplnkoch samozrejme asi nejaky problém bude ale dosť robí aj stres uvidíte čo ďalšie výsledky. Držím palce.

autor
•
23. apr 2021

@martinaju dakujem pekne, jasné, pokračovať v užívaní bude, ja len dúfam, že o 3 mesiace bude lepší spermiogram a že sa nám podarí, hádam prirodzene 🙂

martinaju
•
23. apr 2021

Budem držať palce 🙂 🤞🏽🍀

autor
•
23. apr 2021

@martinaju dakujem 🙂

sandra151
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
23. apr 2021

@sandra151 aha, a ty si bola ok? Ako prebieha to umele ak je zena uplne v poriadku? Tiez sa musi davkovat hormonmi? Dr.co sme to s nou konzultovali ani len nenavrhla umele, vravela ze o 3 mes.na kontrolu, ale ze v tom problem nevidi, ze by to nemalo ist prirodzene.

martinaju
•
23. apr 2021

Aj žena ktora nie je ok môže ist v native ale je tam velke riziko že sa nepríde k transferu takže ano davaju hormony aj úplne zdravej žene.
Potom je ešte iui čo spermiam len skrati cestu k vajíčku. Vstreknutie spermii.

Určite treba počkť na ďalší soermiogram a tam vám povedia viac.

rk123
•
23. apr 2021

to sa neda uplne povedat ci sa da alebo neda prirodzene. sanca je vzdy ale moze to trvat. treba pockat na kontrolny spermiogram. neviem kolko mas rokov a ci si mozte dovolit este dalej cakat, rok a pol je uz dost dlha doba.
moj muz mal 4% morfologicky dobrych, co je teda norma a nedarilo sa nam 2roky. ostatne parametre mal nad normu, dopoval sa asi rok vitaminmi, sportuje a proste vsetko a nejako sa ten spermiogram radikalne nezmenil. nakoniec sme sli na ivf a teraz s odstupom casu lutujem ze sme to skusali tak dlho prirodzene a nesli na ivf skor

sandra151
•
Autor odpoveď zmazal
•
sandra151
•
Autor odpoveď zmazal
•
arabellka1
•
Odpoveď bola odstránená
•
suzane275
•
19. sep 2024

Ahojte, prosím Vás viete mi pretlmočiť výsledky? Ďakujem

sandra151
•
19. sep 2024

@suzane275 normálnych spermií má 3,3% zvyšok sú poškodené. Rýchlosť by bola relatívne v poriadku 55% ale morfológia je zla. Lekarka sa ako vyjadrila?

suzane275
•
19. sep 2024

@sandra151 ďakujem, zatiaľ nebol na konzultácii, lebo je odcestovaný, takže nevieme 🫤 je možná prirodzená cesta? Dakujem resp, sú nejaké vitamíny, doplnky, ktoré by to mohli zlepšit?

sandra151
•
19. sep 2024

@suzane275 no my sme mali 99%poškodených a 1% dobrých a lekár nám povedal ze šanca je práve to 1%. Nám nepomohli žiadne vitamíny ani úprava životosprávy k počatiu ale je pravda že spermiogram sa trošku zlepšil

sandra151
•
19. sep 2024

Spermiogram sa mení každých 6 mesiacov tak keď ste len teraz začali skúšať tak by som tomu dala čas ale my sme po 3 rokoch povedali ze uz čakať nebudeme

suzane275
•
19. sep 2024

@sandra151 ďakuujem veľmi, aj ked ma to teda nepotešilo 😌 práveže už rok a pol sme mali nechránený sex, ale nechali sme tomu voľný priebeh. Len už sa nám to nezdalo, tak preto ten spermiogram. A teda uvidíme, čo navrhne lekár.

sandra151
•
19. sep 2024

@suzane275 a užívate niečo? Nejaké vitamíny?

suzane275
•
19. sep 2024

@sandra151 ja kyselinu listovú, manžel začal užívať folandrol, ale po spermiograme. Ja som úplne v poriadku.

sandra151
•
19. sep 2024

@suzane275 tak by som uzivala ďalej a manželovi pridala ešte kotvičník a tribulus a studenú sprchu odspodu. A potom opat spraviť spermiogram ze ci sa to zlepšilo
Cca po polroku