icon

Výsledky spermiogramu,čo poviete? Je príčinou potratu a nedarenia sa?

danielkadandy
5. feb 2020

V zavere:

Asteno-teratospermia.Leukocytospermia.Vysoka fragmentacia DNA.

Da sa s takym spermiogranom otehotniet?

Ide znovu a aj na doplnkove na chlamydie a tak a ma abstinovat iba 3 dni, lebo pri tom prvom abstinoval az 7 dni.

zuzkavladko
6. feb 2020

Asteno - znamena, ze spermie su pomale, terato - ze su morfologicky zle (dva biciky, hlavicka bez bicika, zdeformovana hlavicka....) Leukocytospermia poukazuje na nejaky zapal no a vysoka fragmentacia DNA znamena, ze vela spermii vo vzorke maju poskodenu DNA ...cize spermiogram je zial velmi zly na to, aby si otehotnela prirodzene. Bol tvoj muz u urologa? Treba hladat pricinu takeho zleho spg u urologa, vyliecit tu leukocytospermiu, vysetrit pohlavne organy, nasadit vitaminy, zmenit zivotospravu....a po 3 mesiacoch na kontrolny spg.

zuzkavladko
6. feb 2020

btw ano, takyto spg moze byt aj pricinou potratu. Ak vajicko oplodnila nekvalitna spermia, mohlo to zapricinit, ze sa embryjko zle vyvijalo a preto mohlo dojst k potratu.

balalea
6. feb 2020

@danielkadandy áno, takýto spermiogram môže byt príčinou potratu. V CAR si s tým poradia 🙂

danielkadandy
autor
6. feb 2020

Myslite ze da sa vobec normalne otehotniet a mat zdrave babatko? My umele odmietame

topasitta
6. feb 2020

@danielkadandy sem tam sa zazrak stane. Vynimicne.

luccija
6. feb 2020

@danielkadandy úprimne nie bez umelého zásahu nestrácajte zbytočne cas.Ak má zlú fragmentácia ťažko.Kolko má rokov?urológ mu výsledok nevysvetlil?

eriksonka1234
7. feb 2020

@danielkadandy z akého dôvodu? Aj moja priateľka odmietala pri onkologický chorej dcére transfuziu krvi, toto mi príde podobné. Prepáč, je to môj názor. A to som tiež veriaca. Ale dieťa je nad všetko a spravila y som aj nemožné, aby som ho mala.

danielkadandy
autor
7. feb 2020

@eriksonka1234 lebo som veriaca a viem ze to neje spravne kafrat Panu Bohu do toho....to je zas moj nazor

danielkadandy
autor
Autor odpoveď zmazal
danielkadandy
autor
7. feb 2020

@eriksonka1234 s trasnfuziou krvi nemam problem...ide o zachranu zivota...a podobne to podla mna nie je

sunny_g
8. feb 2020

@danielkadandy ono má všetko nejaký dôvod. Nemá manžel niečo nevyriešené? Myslím vnútri seba?