icon

Vysoký prolaktín a snaha o bábätko: Úspech iných?

lusy2234
9. feb 2025

Ahojte uz rok sa snazime o babetko len mam problem s prolaktinom mam moc vysoki endokrinologicka ma poslala na ocne vysetrenie tam sa potvrdilo ze tlaci na dolnu stranu tym vznikol defekt na dolnej casti a na mr cakam tam ma objednali az na maj len nedala mi ziadne lieky na znizenie mali ste s tym skusenost podatilo sa vam otehotniet dakujem

glade22
9. feb 2025

Píšeš ako hotentot....čo ti kde tlačí?? Kde ti vznikol defekt??

qwert87
9. feb 2025

@lusy2234 áno,mala som ho velmi vysoký (okolo 80), v tom case som bola naozaj neplodna, dr. mi povedala zr mozno nikdy nebudem mat deti. Užívala som niekoľko rokov liek parlodel. Ja som kvôli zvýšenému prolaktinu nemala menštruáciu, max. raz za rok. Začalo mi to v 19. Na mri a ct mi zistili utvar na hypotalame a ten bol zodpovedný za jeho zvýšenie. V 27 som otehotnela na prvýkrát, lieky som vysadila. Potom som mala ešte dve deti po sebe (za 4 roky 3 deti). Tehotenstvami sa mi prolaktin upravil a momentálne s nim nemám problém, neberiem lieky. Len chodím pravidelne na endokrinologiu

lusy2234
autor
9. feb 2025

@qwert87 dakujem mne zatial endokrinolog urcil ze skvor ta hypofyza to bude uvidim na vysledky s mr