Vysvetlite mi spermiogram?

manky171
21. jún 2021

Ahojte. Viete mi vysvetliť priateľov spermiogram ,očividne tam je nejaký problém.

zuzu1122
21. jún 2021

@manky171 podľa toho čo vidím to vyzerá tak, že má zdeformované spermie. Norma je minimálne 4% spermií normálneho tvaru v ejakuláte. Priateľ má 3% čo je pod normu.

zuzu1122
21. jún 2021

@manky171 teraz som prečítala to čo je pod tabuľkou. Máš to tam aj napísané, že má aj dobrú koncentráciu (má aj pohyblivé aj ich má dosť) len sú zdeformované. Ale to nie je nič čo by sa nedalo správnymi prípravkami dať doporiadku 🙂 Chlap má obrovskú výhodu, že sa mu spermogenéza obnovuje každé tri mesiace, takže žiadne strachy. Nasaď mu vitamíny a všetko bude v poriadku. A ak plánujete ďalší spermiogram, neodporúča sa mať až tak dlhú pohlavnú abstinenciu. Skutočne stačí tých 3 max 5 dní

manky171
autor
21. jún 2021

@zuzu1122 a to ostatné je v poriadku ?Teda nás poslal môj gynekológ a keď som mu priniesla tento výsledok tak nadšený veru nebol a ja som usúdila, ze niečo nie je v poriadku. Len nás poslal opäť na vyšetrenie a aby sme to už riešili tam kde nám to robili . A ta pohyblivosť spermii je ok? Hodnoty za dva týždne a za 3 až 5 dní sa mi zdá tiež nie veľmi dobre . Môžem otehotniet normálne pri týchto výsledkoch keď sa vylieči ta teratozoospermia ?

martinaju
21. jún 2021

@manky171 hlavne doba pohlavne abstinencie je strašne dlhá aj to hrá rolu vo výsledku soermiogramu, nehovorím že vo vašom prípde by to nejak extra pomohlo ale mohol byť výsledok skreslený. Určite treba maximálne 5 dní za mňa ideál tie 3.
Treba skúsiť lieky a vitamíny, ak pomôžu a spermiogram sa dostane do normálnu a ty si ok nebude problém otehotnieť.
Ak prtner fajčí treba prestat a pred spermiogramom idealne bez alkoholu. 🙂

manky171
autor
21. jún 2021

@martinaju Ja som vraj ok. Tak uvidíme ,zajtra ideme do KE som strašne zvedavá čo nás čaká. Ja som myslela čím dlhšie bez sexu tým lepší spermiogram. A je tam asi aj nejaký zápal. Môj priateľ nefajčí ale neodpustí si to pivčisko. 🤔 Tam vidím najväčší problém.

petamich
21. jún 2021

manzel mal horsi spermiogram a s otehotnenim sme nemali najmensi problem - zrejme v kombinacii so mnou resp. partner mal objem a pocet spermii nadstandardny cim minimalne "matematicky" vyrovnal to, ze mal horsiu pohyblivost a morfologiu - cize podla mna ten spermiogram vobec nie je az taky katastrofalny a kontrolny odber moze byt uplne iny ak dodrzi tu abstinenciu max. 5 dni, nam odporucili aj nejake pripravky na zlepsenie hodnot - vlastne ani neviem ci akoze zabrali, lebo som opat otehotnela rychlo (my sme mali problem udrzat)

a pokial partner nepije 5 piv denne a da si raz za cas pivo, tiez si nemyslim, ze to bude uplne tym 😃
moj manzel aktivne sportuje, stravuje sa zdravo, nepije pivo, nefajci a max. si da 1-2x do tyzdna poharik whisky a aj tak mal ten spermiogram zly (nam odporucali umele oplodnenie - kedze netusili, ze riesime iny problem 🙈)

martinaju
21. jún 2021

@manky171 jedno pivo denne až taký problém nebude. Hlavne nabudúce kratšia abstinencia a možno to bude lepšie. A nejaké vitaminy mu nasaď. A ak tebe nerobili priechodnosť vajicovodov daj si ju spraviť.

zuzu1122
21. jún 2021

@manky171 ostatné hodnoty sú v poriadku. skresliť mohla dlhá pohlavná abstinencia ako to už bolo spomenuté vyššie a tiež aj ATB, ktoré užíval. Podľa mňa je toto problém, ktorý sa dá poriešiť. Stačí nasadiť vitamíny, prípadne nejaké výživové doplnky a ak pôjdete o tri mesiace na kontrolný spermiogram, už by to malo byť v poriadku 🙂

manky171
autor
21. jún 2021

Ďakujem ,aspoň trošku ste ma upokojili. Ja tu len hútam a googlim uz som pregooglena z tých for a čítania. Tak uvidím čo nám povie zajtra dr. Určite sa budem pýtať aj ja na nejaké vyšetrenie.

dejna_
21. jún 2021

@manky171 ten spermiogram naozaj nie je vôbec zlý poznám viac párov čo mali morflogiu 1-2% a majú deti prirodzene a zdravé 😊 a ako radia dievčatá tá abstinencia bola dlhá stačí 3-5 dní to je ideálne

adka998
22. jún 2021

Moj partner mal ešte horšiu morfológiu a otehotnela som normálne 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre