Začínam byť zatŕpknutá kvôli nedareniu sa
Ahojte, ako ste sa drzali “pri zivote”, ked sa vam dlho nedarilo? Ja si zacinam na sebe vsimat, ze zacinam byt zatrpknuta a az nenavistna k vsetkym, co su tehotne alebo maju male deti (myslim to tak, ze ich nechcem vidiet, mam zle myslienky, navonok o tom nikto nevie)...a to nechcem...riesili ste niekto aj psychologa?
Ja som bola doteraz ok ale ako som si uvedomila, ze sa snazime cez dva roky po potrate MA, tak to na mna nejako dolahlo a niekolko dni som uplne na dne. Chcem dat vypoved, lebo nemam energiu na pracu, chcem len lezat a spat, obcas mam pocit ako keby len smrt mi pomoze pri tych tlakoch vnutri
@miluna777 dakujem❤️
@pukanec123 no ja ti neviem s tym chudnutim, ze sa da hocikedy. Pre kazdeho je peklo nieco ine...
Pre autorku, ktora sa trapi s neplodnostou... zavist, nenavist voci tehotnym zenam a cerstvym matkam je jedna z faz psychickeho spracovavania tvojho trapenia, najlepsie nechat to plynut a nepotlacat silno. Akceptovat to ako fakt. Casom odozneje a vystrieda ju smutenie.
@elizuella vdaka, asi som uz v tom smutku😞 ake su vsetky fazy?
Moze sa ti to s tym smutenim prelinat, ta zavist a podobne. Su to bezne emocie, pri vyrovnavani sa so zivotnymi situaciami. Na konci je zmierenie sa s tym, ako to je. Ze uz sa to nezmeni... akceptovanie stavu veci.
Ludia sa niekedy zaseknu v tych nenavistiach ci zufalstve, vtedy pomoze niekto, kto sa profesionalne venuje takemuto dacomu.
Ja ale nie som ziadny odbornik.
Tie fazy ja dako moc neovladam.
Dať výpoveď, lebo sa ti nechce ?😂 Pome na 2 zmeny, neboj dieťaťu sa nič nestane!
Prepáč, to malo byť inam.

Ja ti asi nic neporadim, len, za ta chapem. Lebo toto je nieco, co nevieme ovladat, ovplyvnit, nemame to pod kontrolou, aj ked sa niekedy moze zdat, ze hej. Kopa ludi ti povie, chod na dovolenku, vypi henten caj, tamtej mojej znamej pomohlo hento. Figu borovu, to ze to znamej pomohlo nic neznamena. Len my ludia si radi myslime, ze mame vsetko pod kontrolou a pak sa zbytocne uzierame otazkami typu 'Preco ona ano a ja nie? Ved ja sa snazim viac ako ona. Uz som si odtrpela dost. Zivot je nespravodlivy'. Lebo to tak je, je nespravodlivy, zlym ludom sa stavaju aj dobre veci a dobrym ludom tie zle. Vobec to nie je tak, ze priroda vie, preco niektori ludia nemaju deti, never takymto nezmyslom, len ta to uvrhne do dalsieho smutku a k pocitom, ze si zla alebo vadna. Nie je to tak a je uplne pochopitelne a normalne, ze zavidis inym rodicom deti. Bude ti lepsie, ked s tym nebudes tolko bojovat, lebo to ozaj neovplyvnis a len sa zbytocne trapis. Drzim ti palce, nie je to jednoduche 🍀