Zlé výsledky spermiogramu
Ahojte. Priateľ bol na spermiograme ale výsledky sú vraj zle. Ja sa do toho nerozumiem. Záver je Oligoastenozoospermia. Myslite že by mohlo pomôcť zlepšiť spg vitamínmi? Mate dakto skúsenosť? Ja mam pcos a bez ovulácie. Tak sme chceli skúsiť clostybergit najprv ale keďže výsledky spg sú hrozné takze mi to dr nepredpise. Prikladám aj foto výsledkov. Ďakujem za odpovede

Ahoj,moj muz mal rovnaku diagnozu,na kontrolnom spg (kedy som uz bola tehotna) mal dokonca NULA spermii. Otehotnela som prirodzene po polroku "snazenia",avsak ja som zdravotne v poriadku,ovulacia pravidelna. Skor by som riesila tu ovulaciu,ako spermiogram. Muzovi povedali,ze spg nema takmer ziadnu vypovednu hodnotu,lebo ho ovplyvnuje x faktorov (napr aj stres pri masturbacii,predsalen vystriekat sa do odmerky nie je najvzrusujucejsia vec na svete),dnes je zly,zajtra moze byt dobry. Ako uz bolo napisane,spermia staci prakticky jedna jedina zdrava,ale ked nema ake vajicko oplodnit,lebo ziadne nie je,tam moze byt problem. Drzim palce
@lienkazuzu och zbožňujem takéto konce ❤️ Dáva nám to všetkým nádej 😊
@lienkazuzu áno môj muž hovoril že mal stres predsa len prvý krát na odber. Uvidíme aký spg bude další. K tej ovulácii. Ja mám aj dosť nadváhu a dnes som si povedala že dosť. Idem riešiť moju váhu. Idem schudnúť. 20 najmenej musím schudnúť. Zaplatila som si vo fitku trénera, zostaví mi jedalnicek a už mám aj prvý tréning za sebou. Ak schudnem bude väčšia šanca aby sa mi upravila ms aj ovulacia
@ninka99865 preto som to napisala a takychto pribehov je vela 😊 ja svojim pribehom buram vsetky myty o tom ze to vyjde len s dokonalym spermiogramom a len ked budes kludna,nemysliet na otehotnenie a nehrotit s vypoctami a testami. Ja som bola prehrotena a vystresovana az az a este aj s oficialne 0 spermiami a hura som v 18tt 🤷♀️😂 tym nehovorim ze si mate brat priklad 😂 treba proste sex,jednu spermiu,jedno vajicko a spravny timing aby sa nasli,koniec vedy. Raz to vyjde a ak nie prirodzene,tak v dnesnej dobe je uz mnoho metod a ciest ako sa k vytuzenemu babatku dostat 😊 drzim palce aj tebe ❤
Wau parada,paci sa mi tvoj pristup,len tak dalej 👏Verim ze vdaka svojej huzevnatosti a vytrvalosti dosiahnes svoj ciel a vyriesis obidva problemy - nadvahu aj anovulacne cykly. Ved uvidis aj potom co vam povedia v car 😊
@lienkazuzu ďakujem za tvoje povzbudenie ❤️ Dala som si cieľ zw idem chudnúť a musím vytrvať a snažiť sa aby sa moje telo spamätalo. Viem ze to nebude ľahké ale idem do toho lebo chcem mať vytúžene babo. Akurát sa klepem po hlave ze prečo som nezačala riešiť toto už skorej ale vždy som to odkladala
Vzdy lepsie neskor ako nikdy,nic si nevycitaj,hlavne vytrvaj. A super ze mas aj trenera,ten ta da do laty 😁 Kolko sa snazite? A kolko mas rokov?
Wau klobúk dole 👍 určite takto lepšia cesta ako začať pchať do seba hormóny a nič nezmeniť.. držím veľmi palce, už len to ako sa budeš cítiť bude super .. a verím že aj baby sa dočkáte.. len tak ďalej. A čo sa týka že si mohla skôr, ono každý z nás potrebuje nejaký moment kedy si uvedomí že a takto to už ďalej nepôjde. A skôr niečo nezmení cize si nič nevyčítaj hlavne je že si začala. To je vždy najťažšie. A ked budeš mať krízu a budeš chcieť to vzdať tak si spomeň na bábätko a to ta vždy nakopne 🍀
@lienkazuzu ja mám 27 ale ako som skoncila strednú tak pohyb takmer žiadny. Stravovanie onicom Skorej tie všetky nezdravé jedla vyprážané pizza atd. Takze kilá išli pomaly hore. Presne pred rokom asi o takomto čase sme si prestali dávať pozor. Už vtedy mi dr hovorila že nech skúsim schudnúť. Ale nedokopala som sa do toho. Včera má tréner celkom zničil. Prvý krát nejaké cvičenie po rokoch je záber 😅 budem to cítiť ešte ďalšie dva tri dni tu svalovku
@ninka99865 zo dňa na deň som si povedala že musím začať dačo robiť so sebou. Hlavne pre to babo. Hlavne musím vydržať 💪
Môj muž mal azoospermiu (stav 6 rokov po chemoterapií) tj 0spermii odporučili nám darcovské spermie. Nedávali nám v centre žiadnu nádej okrem chirurgického zákroku kedy skúsia vydolovat nejaké spermie a keď nič tak ozaj už len darca. Trvalo to presne 3 mesiace (kedy sme urobili pre zlepšenie všetko dostupné čo bolo možné) a spermiogram sa zázračne zlepšil a našlo sa dosť spermií na odber a síce na prirodzene počatie to nebolo ale s IVF to vyšlo na prvý pokus. Takze áno, stačí zmeniť životosprávu a užívať správne vitamíny a zázraky sa môžu diať 🙏🏽 Držím palce
Ahoj nebnevaj sa že sa pytatm podarilo sa vam otehotniet pri tochto spermiograme?mame taki isti problem.prosim odpiste
Ahojte dievcata, mam na predaj komplet zabalene FertiDuo 60tbl za 10eur. Vid moj Bazar. Osobny odber BA, viem aj poslat.
Ahojte tak taký menší update. S týmto parnerom som sa nakoniec rozišla, problémy s cyklom síce ostali, medzitým som si našla druhého priateľa a momentálne spolu čakáme naše vytúžene bábätko ❤️ navštívili sme car v Martine a predpísali mi letrozol a na prvý krát nám vyšlo iui 🥰

Inak mňa v centre nenútil nik k ivf, povedali ako chceme a postupne,ja som sa po výsledkoch zrútila pred dr a odišla , na ďalšej konzultácii sme si povedali čo a ako a aké sú možnosti,dohodli sme sa na tom clostyl a pregnile, iui mi nedoporucovali že je to zbytočne a budem sklamana,no ja som to cítila inak a že veď len 100€ 😄🤭 a vyšlo to ,ale.zalezi na koho natrafis , určite sú lekári čo tlačia na umelé hneď, ty povedz že chces nato ísť postupne, že.do ivf nechceš hneď ísť a stoj si za tým ,ja som ozaj nemala žiadne natlaky práveže hovorili ako to vyšlo aj horším prípadom s nula spermiami lebo že niekde sa našla jedna ok 😄😄