icon

Zlý spermiogram

2. júl 2023

Ahojte, s manželom sa chystáme ísť na vyšetrenie spermiogramu a čítala som že pokiaľ je zlý spermiogram a spojí sa zlá spermia s vajíčkom tak môže nastať potrat.. môže nastať aj neskôr okolo toho 8-10tt alebo skôr len do toho 6tt? A môže vôbec sa začať ten plod aj vyvíjať a byť prítomne srdiečko a tým že to bola zlá spermia tak sa prestane vyvíjať??

magnoliaa
•
Autor odpoveď zmazal
•
cucoriedkacucoriedka
•
2. júl 2023

Môj manžel mal zlý spermiogram..podarilo sa nám oplodnenie cez ivf...a máme krásne zdravé dieťa...a áno...môže nastať potrat...to je samozrejme a príroda to vie zariadiť tak aby dobre bolo...ak je vajíčko alebo spermia nekvalitná tak sa nevyvíja resp sa vyvíja zle

autor
•
2. júl 2023

@cucoriedkacucoriedka lebo mám za sebou 2 MA 9tt a 10tt a do toho 7tt bolo pri druhom všetko v poriadku aj srdiečko bolo a potom sa zrazu prestalo vyvíjať. Tak rozmýšľam kým budeme mať odpoveď že či mohla byť aj vadna spermia a preto bol potrat. Ale to skôr by mi prišlo že keď by bola zlá spermia tak už hneď je to od začiatku potrat si myslím. No uvidíme

pet888
•
3. júl 2023

Ked uz mas za sebou tri nevydarene tehotenstva,tak si skor myslim,ze v tom bude nieco ine,nie chybna spermia.

7eliska7
•
3. júl 2023

Nemyslím si, že to bude zlými spermiami. Spermia kým príde k vajíčku musí prekonať strašne dlhú a “nebezpečnú” cestu, takže fakt prejdu iba tie najsilnejšie a najlepšie aspoň teda tak som to naštudovala ja. Sú k tomu aj videá všelijaké. Ale každopádne treba vyšetriť jeho a potom aj vás, držím palce 🙂

bejka90
•
3. júl 2023

Moj muz ma velmi dobry spermiogram a mala.som Ma :( cize "blba nahoda" zlej spermii alebo vajicka alebo coho presne nikto nevie. Takze si nemyslim ze kvoki muzovmu spermiogramu hlavne ked si u mala viac tych potratov

autor
•
3. júl 2023

@pet888
@7eliska7
@bejka90 tiež si myslím že určite to nebude tým. Ale niekde je vo mne chýba určite. No uvidíme keď prídu výsledky

yamahka
•
3. júl 2023

Ak ste po dvoch potratoch, tak bude príčina inde. Skúste hematologiu, reproimunologiu, genetiku..
U nás muž má dobrý spermiogram až na tú zlú morfologiu (1-2%), u mna je všetko ok. Otehotnela som dva krat. Potratila som dva krát. Missed abort. Vždy do 6tt. Bez akcie srdca.
Pamätám si na tú doktorku v CAR, keď som sa pýtala že či za tie potraty môžu zlá spermia. Povedala že nie, vždy sa nájde tá dobrá spermia a vie oplodniť to vajíčko.
Teraz som otehotnela, zatiaľ už v 8tt, ma akciu srdca. Picham si prevetivne clexane a vkladám si progesterón raz denne.

autor
•
3. júl 2023

@yamahka hematku a genetiku už len čakám na výsledky a na reproimunologické vyšetrenie pôjdeme až po hysteroskopii.. a ešte teda spermiogram ale tiež si myslím že za to nemôže spermia a chýba je inde. Len som tak rozmýšľala že keď som 2x otehotnela tak určite problém v spermiach není

cucoriedkacucoriedka
•
4. júl 2023

Je potrebné urobiť genetiku u oboch či nejde o chybné chromozómy...resp sa zamerať na hematologicke vyšetrenie...každopádne držím prsty

cucoriedkacucoriedka
•
4. júl 2023

Aha takže už ste absolvovali čo som písala...nevšimla som si😉

autor
•
4. júl 2023

@cucoriedkacucoriedka ano už len tá moja operácia zostala a reproimunologia kde budú robiť aj spermiogram a máme všetko vybavené tak dúfam že budu všetky vyšetrenia v poriadku a bude chýba tam kde si myslím

cucoriedkacucoriedka
•
6. júl 2023

Viem čím si prechádzate...aj my sme si tým pred 10 rokmi prešli...veľa síl a trpezlivosti prajem...bude to dobre♥️

autor
•
6. júl 2023

@cucoriedkacucoriedka ďakujem ♥️♥️

pamelaandersom
•
15. mar 2026
@anonym_autor

@cucoriedkacucoriedka lebo mám za sebou 2 MA 9tt a 10tt a do toho 7tt bolo pri druhom všetko v poriadku aj srdiečko bolo a potom sa zrazu prestalo vyvíjať. Tak rozmýšľam kým budeme mať odpoveď že či mohla byť aj vadna spermia a preto bol potrat. Ale to skôr by mi prišlo že keď by bola zlá spermia tak už hneď je to od začiatku potrat si myslím. No uvidíme

@anonym_autor ahoj prepač že ta otravujem vidim je to stara tema.ale mám taki isti problem s tehotenstvom ako ty 2xsom otehotnela prirodzene no vidržalo len do 10 tyždnov za každim miss abourt.a po 3 krat som bola na iui podarilo sa ale žial bolo biochemicke.od vtedi je už više 1 rok od vtedi neviem otehotniet teraz sa chystam na ivf ale manžel ma dost zly spermiogram prosim ta viešmi poradit svoje skusenosti vopred dakujem za info.prjložim hodnoti spermiogram