icon

Zrušená laparoskopia kvôli súčasnej situácii. Čo mám robiť?

mimka124
14. okt 2020

Ahojte, nedarí sa nám počať bábätko(cca2roky) pritom jedno už máme. Mam za sebou zatial HP, je v poriadku a muž spg, pôjde ešte na kontrolný, ja som mala ísť a laparoskopiu, ale kvôli momentálnej situácii s covid-19 mi ju zrušili, čo by ste robili na mojom mieste? Mam ísť za Dr. a nech ma pošle na nejaké iné vyšetrenia, myslím nejaku hematologiu, reprodukčnu imunológiu a co ešte?? Ci by ste to na mojom mieste nechali tak. Ďakujem za rady

tuppuk
15. okt 2020

No teraz je to ťažko keď sa rušia takéto zákroky. Ako hej ja by som sa skúsila vypýtať ešte niekam inam, kde sa opatrenia ešte nezaviedli

rooberta
15. okt 2020

Vsade pocujem a citam ako sa rusia operacie, zakroky, vysetrenia... ja mam tento cely rok zdravotne problemy s moc mechurom ale mne sa teda nastatsie nestalo zeby ma niekde odbili a to beham hore dole vseobec., gyn., imuno., urologia nitra, urologia bratislava. V juni som podstupila op.zakrok ani test na covid mi nespravili. Aj buduci tyzden idem na cystoskopiu. Takze ja by som ti poradila ak to nieje prilis komplikovane chod na tu laparoskopiu inde, najdi si dr ktori ta neodmietne, myslim ze je stale vela lekarov ktori normalne ordinuju a vysetruju.

nykkushka
15. okt 2020

@rooberta ono je asi rozdiel v tom, že močový mechúr a plodnosť sú dve rozdielne veci. Tak to asi vnímajú, ja netvrdím že je to tak a správne.
S chorým močovou sústavou sa žije ťažko, bolesti atď, to sa odkladať nedá, ale problémy s počatím počkajú 🥺🤷‍♀️. Smutné ak je to tak...

rooberta
15. okt 2020

@nykkushka Asi to tak bude ako pises, ale ja som tu citala uz tolko pripadov ako ludom zrusili operacie dokonca chemoterapie a ine dolezite lekarske ukony 😞 normalne zasnem to musi byt strasny pocit zufalstva. Ale ani v tomto pripade by som to nevzdala aj ked ide “len” o plodnost skusala by som od jedneho dr k druhemu kym by ma niekto nezobral a ked ozaj nikto aspon by som mala pocit ze som sa snazila a nenechala len tak lebo bohvie kolko toto bude este trvat.

kittykat22
15. okt 2020

To ma mrzi, ze ti zrusili termin. Ale situacia je vazna. A navyse - ty uz jedno dieta mas. Nie je to tak, ze by ste riesili 10 rokov neplnost a k miminku este nedosli. Na tvojom mieste pockam, pretoze tam nejde len o to ze sa mozes nakazit a rozniest to - cim si mozes sposobit dozivotne poskodenie pluc a smrt inych ludi v okoli. Este napis hematologiu 😕 uvedomujes si ze ked sa zatvori hematologia tak pomerne velke mnozstvo ich pacientov moze byt ohrozenych na zivote? Ale oddelenia musia bezat pretoze su tam pacenti ktori tu pomoc vazne potrebuju, nehovoriac o tom ze zdravotnici okrem toho ze ich je malo, su chori a pracuju x hodin v ruskach, v rukaviciach, v oblekoch, a maju toho plne zuby. Mozno by si sa mohla trochu vcitit aj do pozicie inych a nie sa sebecky hrabat na ine vysetrenia. Koronavirus tu nebude navzdy. Je 3x nizsia umrtnost ako na jar. Pride teraz premorenie, vakcina a vydrzime par mesiacov. Na jar/lete sa vrati situacia do normalu a potom by sme mali byt uz ok.

luci_ba
15. okt 2020

@mimka124 na imuno nepotrebujes vymenny listok, a na hematologiu som si odsedela v cakarni na vymenny lístok,prišla na hematologiu a tam sa ma pýtajú čovlastne chcem, veď na tom vymennom listku nič nie je napisane-tolko o dolezitosti vymennych listkov. Nedaj sa odbit, chod si za svojim, ja tiež dúfam že mi nezrusia termín na hematologii. Držím palceky

mimka124
autor
15. okt 2020

@rooberta je to plánovaná operácia, ale nie taká, od ktorej by závisel zivot, preto ju zrušili, keď je situácia v nemocnici zla, tak chápem, že to musia zrušiť, preto som hľadala iné riešenia, kde by sme sa mohli posunúť ďalej a zistiť možnu príčinu, prečo sa nedari

mimka124
autor
15. okt 2020

@kittykat22 ako sebecky? Nechápem tvojmu komentu, to ze jeddo dieťa mam znamená, že nemôžem túžiť po ďalšom, po súrodencovi pre môjho syna? Na operáciu a vyšetrenia majú nárok len ženy, čo nemajú žiadne deti? A co zavrú hematologiu? Co? A po ďalšie, nikto z nas nevie, dokedy toto všetko potrvá, či mesiace, rok, či 2,10...mozno to tu bude navždy s nami, ako napr. Chrípka a ďalšie ochorenia...to mam čakať ako na spasenie?

mimka124
autor
15. okt 2020

@luci_ba ďakujem, dnes sa stal zázrak a predsa na tu laparku idem, takže tieto veci posuniem na neskor, ak sa nám nebude dariť naďalej..aspon viem, kde potrebujem výmenný a kde nie 🙂

luci_ba
16. okt 2020

@mimka124 presne tak, nikto nikde nenapisal že to na jar alebo v lete skončí! v marci som si myslela že ved v lete to skončí, v lete zas že do oktobra je pokoj a vlastne možno ešte sme nezazili ani to najhoršie. Takže odpovede typu veď ty už mas dieťa tak preco ta nastve odloženy zakrok su odveci.. a štve to hlavne aj mna, ja detičky ešte nemám... :(

luci_ba
16. okt 2020

@mimka124 teším sa s tebou ;)

annamaria4
16. okt 2020

juuu tak to je super, ze sa ti to tak podarilo

mimka124
autor
17. okt 2020

@luci_ba si zlata, ďakujem 🙂 to ma mrzí, snáď sa Vám čoskoro podarí malý uzlicek šťastia 🙂 a aj viete, kde je chyba??

mimka124
autor
17. okt 2020

@annamaria4 áno, je to super, bola som prekvapená, keď mi volali, či môžem dôjsť ďalší týždeň, sna dmi to už nezrusia

luci_ba
17. okt 2020

@mimka124 no na imunologii na niečo prišli, beriem lieky a aktuálne čakám na vysledky, ci liecba zabrala, veľmi si prajem aby to zabralo 🙏