Zvýšená imunologická reakcia na partnerove spermie
Ahojte, tie ktoré ste mali diagnostikovanú uvedenú diagnózu dali Vám na reproimuno nejakú prípravu pred tehotenstvom alebo až keď ste otehotneli? Nás problém nie je s počatím ale s opakovaným potratmi.
Mne zistili na imunologii toto isté konkr.na hlavičky spermií, u nas rovnako problem najskor s počatím, neskor s opakovanymi potratmi. Lekár nam poradil aspoň 3 mesiace chranený styk, resp. aby moje telo neprišlo do kontaktu s partnerovymi spermiami (vysvetlil mi, vraj moj organizmus akoby na ne za zen cas zabudne a nebude proti nim nasledne "bojovať" ) potom cez ovuláciu aktívne pár dní naplno skúšať a po ovul.znova s ochranou.
U nas zafungovalo.
(Žiaden iny problem mi na vyšetreniach nezistili, teda až na vrodeny trombofily stav kvoli kt.som si pichala preventivne fraxiparine od zaciatku teh.)
Drzim palce
@iriska3 to naozaj ti pomohlo ? Mne zistili tie protilátky a aj ureaplazmu a sa reproimunolog vyjadril ze aj to mohlo spôsobiť falosne pozitívne protilátky lebo tiež mam za sebou 2MA tak chcem aj ja skúsiť ak bude už negatívna ureaplazma ze počas plodných skúsime ísť normálne a potom ochrana
@mimuska328 podĺa mňa pomohlo. Keď som si to spätne potom sama rozoberala, tak nic iné ako toto konkretne sme nezmenili a zabralo. Logiku to kazdopadne má, telo tvorí protilátky, bráni sa, ale za 3 mesiace je vraj schopné zabudnúť (na chvíĺu, akoby kým si opäť nespomenie na zohto "nepriatela" 😆 ked to tak laicky pomenujem) vtedy treba naplno skúsiť a potom zasa s ochranou, aby zasa nemuselo bojovať a vytvárať tak nehostinné prostredie. Takto mi to bolo vysvetlené resp tak som to aj pochopila😁
Len nezabudni sa chrániť hlavne tie 3 mesiace pred planovaným počatím!
Držím moc palce😊🍀
Ak sa zadarí a spomenies si, budem rada, ak das vediet😉
@iriska3 no my od júna viac menej mame len chránený styk lebo kyret, hysteroskopia a potom zistené protilátky a ureaplazma tak verím tomu ze po tomto vyliečeni skúsime ísť takto a podarí sa nám to 🙏

V prípade asistovanej reprodukcie terapia je od 1DC kedy plánujeme vklad.