icon

1. povinné očkovanie v 3. mesiaci - Hexa + Prevenar

dzulli1980
16. júl 2016

Ahojte dievčatá, ideme s dcérkou na 1. povinné očkovanie, chcem sa opýtať, či ste dávali obe vakcíny (Hexa aj Prevenar) pichať dieťaťu v jeden deň alebo ste to rozdelili na dvakrát a aké mali vaše ratolesti nežiadúce účinky po tomto očkovaní. Ďakujem.

fuska
16. júl 2016

Radsej si to rozdel. Po 2-3 tyzdnoch.

dada7701
16. júl 2016

..vsetko naraz...vedlajsie ucinky - trosku zvysena teplota,inac nastastie nic...

ewelyn3
16. júl 2016

Nasa dcera mala strasne vysoke horucky..tak sme to pri dalsom raze rozdelili a uz bolo dobre...pichnu najprv hexu a za cca 3-4 tgzdne potom prevenar...uz neboli ziadne neziaduce...tak sme to potom tak urobili automaticky aj pri druhom babatku

gabriela93
16. júl 2016

My sme dali vsetko naraz a teplotu mal trosku zvysenu a bol viac urevany,ale na druhy den bolo dobre.

siska53
16. júl 2016

@dzulli1980
@ewelyn3 nasim to dala.pedina naraz plus este aj vakcinu proti rotavirusom.
Nasi nemali nic,tusim.mala.mala zvysenu teplotu? Maly ani to nie. Maly mal zvysenu teplotu po ockovani v 5.m.,cize po 2.vakcinacii.

Ale viem,ze kamoskina pedina to delila a prisli na 2x.

momoqui
16. júl 2016

3-4 tyzdne urcite nie, staci 3-4 dni medzi tymi vakcinami. Nam nebolo nic, nabuduce by som dala obe vakciny v 1 den.

ewelyn3
16. júl 2016

@momoqui prepac..ale nam to tak odporucila pediatricka..konzultovali sme to aj s pediatrickou v druhej dedine a ta nam povedala to iste...ze ak uz sa vakciny rozdelia, musi byt medzi nimi minimalne tento rozostup 3 az 4 tyzdne. A aj sme to tak potom robili pri oboch nasich detoch, 3-4 dni su zbytocne..to uz radsej naraz...lebo telo potrebuje urcity cas aby sa spamatalo z tej vakciny..a to trva dlhsie ako len ze dieta uz nie je nepokojne, tak kludne mozme dalsie ockovat...

mrkvicka060
16. júl 2016

My sme to rozdelili ze prevenar a o 2 tyzdne hexa. Maly mal zvysenu teplotu druhu noc po ockovani. Inak nic. Asi na 3 den sa mu urobil ekzem na nozke. A po druhom ockovani do druhej nozky uplne ta ista reakcia, na druhu noc zvysena teplota, a cca 3-4 den sa rozbehol ekzem na druhej nozke. Nechapem

bibistec
16. júl 2016

o vedlajsich ucinkoch su tu cele skupiny kazdy ti povie svoje nie su to len promile alebo percenta deti je ich celkom dost ak chces najdi si taku skupinu a citaj. co sa tyka rozdelenia vakciny asi radsej rozdelit ak vobec davat teda za mna. precitaj si tiez pribalovy letak aby si vedela o co ide a ake vedlajsie ucinky pripadne mozes cakat. mojej dcerke sa spustil atopicky ekzem a to znamena poruchu creva cize dietujeme ten ekzem je aj v pribalovom letaku. za mna tolko , bola vsak ockovana ovela neskor

momoqui
16. júl 2016

@ewelyn3 nemusis sa ospravedlnovat. My sme ockovali po tych 3-4 dnoch dvakrat na zniesli sme to bez alychkolvek priznakov. samozrejme kazde dieta je ine.

sandey
16. júl 2016

pri prvom synovi davala doktorka naraz obidve vakciny a mal vysoke teploty a cely den sa nehybal, co ho tak nozky boleli, to bolo tusim po druhej davke a mam pocit, ze po tej druhej davke zacal byt upistany a uplne sa zmenil, teraz ma diagnostikovanu ADHD. teraz druhemu synovi to rozdelila po mesiaci a zatial mame 2x hexu a 1x prevenar (a navyse sme mali aj rotavirus pri prvych dvoch ockovaniach) a teplotu maximalne mal 37, cize vlastne ziadnu, mrzuty trosku, ale nic katastroficke, takze urcite som za rozdelenie, telo sa lepsie vyrovna s jednou, ako naraz s dvoma... a mal od druheho mesiaca ekzem (pravdepodobne atopicky), som sa bala, ze sa mu to zhorsi, ale tusim len par dni sa mi zdalo, ze to ma viac a potom mu to zmizlo, teraz ma skoro cistu kozicku

prevenar
17. júl 2016

@dzulli1980 nedavali sme ani jednu - ani druhu . najlepsie riesenie celeho problemu s delenim . treba delit nulou 😉

skakalka
17. júl 2016

@dzulli1980 este stale mate caas rozmysliet si to!!!!myslim celkove ockovanie..

papricka33
17. júl 2016

@dzulli1980 my sme to posunuli na najneskôr ako sa dá a rozdelili. Kedze u muža sa v dospelosti objavilo autoimunitné ochorenie. Malý to zvládol v pohode, bez nežiaducich účinkov.

prevenar
18. júl 2016

vynatok z USA pribaloveho letaku . maju prisnejsi dozor, nad tym co tam musia a nemusia uviest . u nas nemusia uviest v podstate nic ..a to aj robia ^^

http://www.fda.gov/downloads/BiologicsBloodVacc...

lumma
18. júl 2016

Všetko naraz + Rotarix a bez vedľajších účinkov

ayfer
18. júl 2016

ani my sme nemali ziadne vedlajsie ucinky a davali sme hned aj nepovinne Rrotarix.ten sa nepicha ,len dava do pusinky 🙂

veronikax
18. júl 2016

Po kazdom ockovani ... neziaduce ucinky. Az potom som sa zacinala zaujimat o ockovani a neziaducich ucinkoch. Pri druhom uz budem inak rozmyslat. Drzim palce 🙂

bretocek
18. júl 2016

@veronikax presnee dnes sme uz po 2 ockovani a az potom clovek rozmysla..lebo jeden povie tak druhy tak...

veronikax
18. júl 2016

@bretocek najvacsia sranda je... ze ten isty vyrobca vakciiny ....ale v jednej krajine je pribalovy letak pisany inak...ako v druhej krajine 🙂 A potom som sa uz vrtala vsade a hladala vsetko 🙂)
Ale prajem kazdej jednej mamicke...ci uz ockuje alebo nie....aby mali zdrave deticky 🙂

bretocek
18. júl 2016

@veronikax presnee dnes sme uz po 2 ockovani a az potom clovek rozmysla..lebo jeden povie tak druhy tak...

janifer
18. júl 2016

Urcite rozdelit, nedavat ten Rotarix, alebo aj ten neskor. Citala som v jednom zdravotnickom liste, alebo lekarnickom? Proste daco co maju oni medzi sebou... A ze ak sa to da pokope, zvysuje sa riziko neziaducich ucinkov a konkretne ten neutisitelny plac. A tiez sa nemaju kombinovat sucasne nezive ( Hexa, Prevenar) a zive vakciny ( Rotarix). My sme ho ani nedavali a v pohode. Inak na Hemofila sme aj tak ochoreli, este mi vynadal primar detskeho oddelenia, ze co som cakala, ved aj tak mal syn lahky priebeh, rozumej 7 dni 40ky horucky napriek tomu, ze sme ho pchali Paralenom a Nurofenom kazde 4 hodky. a ze mu to zlepsi imunitu, ked sa s tym sam vytrapil. No dakujem pekne rocne dieta, co odmietlo jest a ostalo znovu len dojcene. Behom tyzdna schudol pol kila. Na urcenie kmena Hemofila su na Slovensku 1-2labaky, to zacinaju riesit, az ked ma dieta nabeh na zapal mozgovych blan...

janifer
18. júl 2016

A ak sa rozhodnete ockovat, tak odporucam probiotika pred a aj niekolko dni po ockovani! Ockovanie narusi crevnu mikrofloru. Ktovie ci ten ekzem nemate len premnozene kvasinky, na to staci menej cukru v strave a tie probiotika.

mimusa227
18. júl 2016

Ahoj,my sme mali obe vakciny podane naraz,nemali sme ziadne neziaduce ucinky.Malemu po pichnuti dali na obidve nozicky obklady,ktore mal do vecera,obcas som mu ich v studenej vode ochladila a lekarka nam odporucila,keby bol mrzutejsi,tak mu mame podat nurofen sirupcek.

jannet07
8. aug 2016

ahojte, nam dala rotateq a hexu naraz. mala bola uplakana, a 4 dni rozhodena, neusmievala sa, bola mrzuta. naozaj som sa bala. teraz na 5 den je konecne ok. keby som si to nastudovala dopredu, dala by som urcite oddelene. Co sa tyka prevenaru- synflorixu- urcite nie dokopy. podala by som oddelene.staci po tyzdni. NIKDY NIE NARAZ!
Co sa tyka rotarix- rotateq. ja som za aby sa tato vakcina podala. Pracujem v nemocnic, ked dospeli clovek dostane rotavirus, ma zo sebou co robit, za 24 hodin to dokaze spravit z cloveka handru. Clovek ma taku silnu hnacku a nalednu dehydrataciu, ze sa z toho len tazko sapmetava. A ATB( antibiotika) nie vzdy zaberaju. Tak si predstavte co to spravi s malym dietatkom

modrykonik88
29. sep 2016

Hexu pichaju do oboch noziciek ( cize dve injekcie) alebo len do jednej nozky? Nasa pediatricka picha len do jednej, ale znamym davali do obidvoch. Neviete v com je rozdiel? Ked som sa pytala nasej dr., tak sa len cudovala ze nevie preco by maka dieta pichat 2x...

yanni
29. sep 2016

@modrykonik88 to asi nebude Hexa ta druha. My sme v Nemecku a tu sa Hexa tiez picha len do jedneho stehienka.
Nasa najmladsia ma 14 mesiacov a nic ine sme nedavali len Hexu. Je to 4x a vzdy len jedna injekcia do jednej nohy.

sandey
1. okt 2016

@modrykonik88 do jednej nohy hexa a zároveň do druhej prevenar (pneumokoky)

kikuska111
1. okt 2020

Moje deti mali všetko naraz hexa prevenar a rota
Najmladsi syncek ma 4 m a 3 tyzdne a sme po 2 ockovani ... zajtra idem z detickami na chripku ha tak isto 🙂 ked aa narodi 4 te aj ono bure plne ockovane vserkymi vakcinami 🙂

kikuska111
1. okt 2020

@sandey mojmu synčekovi dali do jednej hexu a aj prevenar a do pusinky rota