Ako je to s očkovaním bábätiek?
Ahojte mamicky, vcera sme boli prvykrat ockovani, do dvoch noziciek naaraz, citala som si tu vcera nejake veci a dost ma vystrasili, sestra mi vravela ze nemam citat bludy na nete ze ockovanie je spravna vec ..........aj s priatelom sme sa kvoli tomu pohadali, lebo som prejavila strach o maleho, tym co som si precitala, takze maly ma od vcera 37,5 teplotu je podrazdeny a este som aj s priatelom pohadana :(...............preco ked je tolko negativnych skusenosti nic sa s tym nerobi ? su to fakt len bludy na nete alebo ako to mam chapat ? lebo ak je tolko negativnych skusenosti, ja nechcem maleho vystavovat ako loteriu ze mozno on bude ten ktory na to dobre zareaguje.....
@mlil77 ahoj, je to vec nazoru kazdej maminy. Je tu vela mamiciek, ktore svoje deti nedali ockovat, ale je tu aj vela tych, ktore deti ockovat dali a su nazoru, ze je to spravna vec - vratane mna. Je tu na to aj viac tem. Podla mojho nazoru sa pravdu dozvieme o takych 15 rokov, mozno aj viac, ked sa zacnu viest statistiky o dosledkoch, pretoze cim dalej tym viac je deti neockovanych. Myslim, ale ze ak odmietnes ockovanie, musi ta doktorka nahlasit na nejaky urad a budes platit aj pokutu. Nie som si ista.... Toto je velmi zaujimava tema, no som zvedava na dalsie prispevk
máš rozumnú sestru 😉 moje deti majú všetky povinné očkovania + proti žltačke a neočkovať ich by som si nedovolila....zvýš. telota a mrzutosť patrí k normálnym reakciám u niektorých detí,hned po injekcii treba dať na miesto vpichu studený obklad,zmierni to bolesť a reakciu
@mlil77 no a zabudla som, pred ockovanim musi byt dieta uplne zdrave, no dobra doktorka ho pred ockovanim poriadne prehliadne a samozrejme sa ta bude pytat na nejake zdrav.problemy. Keby nieco nebolo v poriadku, odloz ockovanie😉, alebo odklad odporuci lekarka.
Tak isto mam očkovane deti a nemali ziadne komplikacie a doteraz sa vyvíjaju uplne normalne... tiez ma ani len nenapadlo neočkovať... my sme si zohnali naplast Emla, je to na lepsie znasanie očkovania... 2h pred očkovanim som nalepila na miesto kde bude vpich , ono sa to trocha znecitlivie lokalne a dieta je bez nejakých vedlajsích učinkov, ziadne teploty , začervenanie, opuchy ani rev. Všetky očkovania sme zvladli v pohode.
@skoupilka1 samozrejme suhlasim...u nas to bolo tiez tak, najprv prehliadka a az potom ockovanie, ziadne nasilne očkovanie v ten den ak to nebolo 100% u miminka 😉
Ja som dala tiez ockovat, ale nie naraz a zacali sme az po pol roku zivota dcery. Ano, niektore deticky maju velmi zle reakcie na niektore ockovania, to je proste fakt, preto som nedala naraz, keby mala velmi zlu reakciu nevedeli by sme z ktorej latky kedze sa naraz pichaju dve rozdielne ockovacie latky, lekarka s tym nemala problem. A som rada, ze som dala ockovat nakolko sa v europe deje to co sa deje😕
My sme boli uz na 2.ockovani a nastastie v pohode, len dcerka mala viackrat stolicu. Kazde babo to inak znasa.Kazda mamicka je urcite v obavach ako dieta zareaguje na ockovanie. Nazorov na ockovanie je vela,ci uz za alebo proti. Viem si predstavit ako sa citis,tiez mam prve dieta a citala som vsetko mozne. Treba si ale utvorit vlastny nazor, zvazit pre a proti. My davame napriklad navyse aj rotaviry, tiez sme vahali,ale po dlhom zvazovani sme sa rozhodli aj pre toto dobrovolne ockovanie. Teplota 37,5 je normalna po ockovani.Ine deticky mavaju ovela vyssie. V pripade teploty mozes dat malemu Nurofen cipok alebo polovicu Panadol cipku.
Ak mas pochybnosti, neistotu, citaj pre a proti pred ockovanim, nie ked mas uz dieta zaockovane. A rozpravat sa o tom treba s lekarom, nie so sestrou, predpokladam, ze okrem toho, ze je ockovanie spravne ti ine nepovedala. Vies proti comu je teraz dietatko ockovane? Proti akym chorobam? Akou vakcinou? Vies ze mas pravo ziadat aby ti vakciny nepichali naraz ale s odstupom? Vysetrili Tvoje dietatko pre ockovanim poriadne? Tymto Ta nepodcenujem, len je vela maminiek, ktore vedia akurat tak, ze sa "to" picha do noziciek, nevedia na co sa maju pytat a casto dostanu presne len odpoved typu necitajte bludy. Je v prvom rade ulohou lekara ta informovat, bez vyzvania, zial sa to nerobi, takze ked chces nieco vediet, musis sa pytat. Aby si sa vyhla akymkolvek problemom ci uz u dietata alebo vztahovym mas dve moznosti - bud si riadne nastuduj pre a proti a na zaklade vlastnych usudkov a argumentov sa rozhodni, potom si to budes vediet aj obhajit, necakaj odpovede na koni, lebo ta zahrnu suche statistiky hlavne zo zahranicia, ty si rodic, ty si zodpovedna, nie ostatne matky z kona alebo je tu druha moznost - necitaj a zi dalej v tom, co si vedela doteraz o ockovani. Vzdy su dve moznosti. Akurat precitnutie do reality je niekedy velmi desive. A ze preco sa nic nerobi s negat. ucinkami? Lebo dlhe ruky farma lobby a biznis.
@mlil77 nie su to bludy , staci si precitat pribalovy letak , kt. napisal sam vyrobca . tu je zoznam vsetkych . http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovacie-l...
z reakcii ludi na forach vidim ,ze cim vie niekto menej faktov o ockovani tym je vacsi zastanca ockovania a opacne.
nic sa s tym nerobi, lebo ockovanie je niekolko miliardovy biznis, z ktoreho dostanu nejaku tu "omrvinku" vsetku klucove osoby ..od politikov, cez sudy az po lekarov. je to pekne perpetuum mobile ^^
ak nechces dalej pokusat osud tak odporucam > https://www.modrykonik.sk/group/1799/
este zoznam neziaducich ucinkov v ramci MK ..nie pripady z Afriky s pred 50 rokov ^^
- https://www.modrykonik.sk/group/1799/?h=neziadu...
- https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ake-neziaduce-ucinky-malo-vase-dieta-po-ockovani/
- https://www.modrykonik.sk/group/2203/?h=reakcia...
@mlil77 S očkovaním bábetiek je to tak, že zaočkovanosť v okolitých štátoch je veľmi vysoká napríklad Rakusko 98% detí zaočkovaných v roku 2014, znamená, že ludia považuju očkovanie za nesmierne doležité (na základe samozrejme vedeckých dokazov, že očkovanie je účinne a bezpečne) a prekukli antivakcinačne snahy o desenia ludí klamstvami (nemaju žiadne dokazy o svojich tvrdeniach, ak sa aj o niečo pokusia, tak vysledky ukážu, že vakcíny su ok), na SK bohužial ideme opačný trend, antivaxu doslova slepo veríme a mnohí deti neočkujeme, ja očkujem, mne stačili prípady neočkovaných detí, ktoré skončili s vážnymi následkami alebo pomreli, ich rodičia vyzývaju teraz iných k očkovaniu a vystríhaju ich, aby aj ich deti neboli natom až takto zle.
http://www.fox29.com/news/74133249-story
P.S. Pekný dník a s priatelom sa kvoli očkovaniu nehádajte, je to len nafuknutá bublina, ktorá s prvou vážnou epidemiou praskne 😉
Ahoj, tiež som sa po prečítaní článkov na nete bála dať syna zaočkovať, ale nakoniec som dala. Niektoré očkovania zvládol bez teploty, pri poslednom mal 1 deň teplotu 39, lekárka má však upozornila na to ze je to normálne a od teploty mám dať sirup až pri teplote nad 38,5 nakoľko teplota vlastne vznikne vytváraním protilátok v tele, že ak budem znižovať teplotu skôr, znížime účinok očkovania na minimum, stačila jedna dávka sirupu, teplota postupne klesala a o tri dni všetko v poriadku. Inak sú v lekárni gélové náplasti, ktoré dáš do mraziaka, prinesies so sebou k lekárke a tá po očkovaní ich priloží na miesto vpichu, aby to neopuchlo a nebolelo až tak
dnes uz maly nema teploty ale tak zatial je to este ani nie 48 hodin po ockovani, vcera cely den mal zvysenu cca 37,2 ale dnes rano sa mi vidi uz ok 🙂 strasne som sa bala, po precitani tych clankov som bola "hystericka"...musim sa uz prestat tolko bat o maleho lebo to nie je dobre vcera som si to uvedomila, ak sa nieco stane hned sa strasne bojim o neho a potom ma to hrozne psychicky vycerpava :(
nechce sa mi verit, ze vas lekarka neupozornila, ze moze trosku vyskocit teplota 🙄
My sme boli tiež včera na očkovaní.Mali sme menšiu horúčku o 02:00, nedala som mu čapíky lebo doktor hovoril že mám dať len vtedy ak bude horučka vyssia ako 38.Pred chvílou som mu meral a mal 37,2.Podla mna to uz bude ok 🙂 Teraz spinka sladko 🙂
To je daka novodoba moda nedavat deti ockovat, alebo co. Ak je ockovanie povinne, tak to treba dodrziavat, bodka. Ockuje sa roky rokuce. Viem, ze kazda normalma zena, matka, ma strach o svoje dieta, ale vyslovene ist na protest a nedat ockovat dieta je obrovske riziko. Matky nemozete by az take hysterky. 🙂))
Maly ma vsetky ockovanie za sebou,ked mu pichali donoziviek detska poradila doma chladit,takze vsetko bolo iko,ziadne teploty,nic,
@mlil77 Ahoj ja ti napíšem v krátkosti môj príbeh z očkovaním. Nechcem ťa ním vystrašiť no podla mna by mali bábetka testovať či niesu alergické na látky vo vakcínach. Syna zaočkovali 1x do nožičiek ked mal necelé 4 mesiace. Do večera mal teploty tak sme šli na pohotovosť kde nás poslali domov že to je bežná reakcia. Teplota neustúpila a pediatrička to taktiež neriešila až na 3 den ked bolo už neskoro a malí dostal zápal mozgu a iba spal. Prijai nás do nemocnice kde ho dostali do 1 týždna zo zápalu no odumreli mu 3 komory mozgu a teraz má 4 roky je nevidiaci ležiaci a doživotne postihnutý. Mal alergickú reakciu na niektorú látku v očkovacej vakcíne. Nechcem ťa strašiť len upozorniť na to že vakcíma zlábiť nemusí ale môže sa stať aj niečo také ako mne.
@myya to mi je velmi luto pane boze....toto by sa nemalo diat a musi sa s tym nieco robit.....nemozme brat deti ako loteriu ze ci dobre na to zareaguju...aj ked je co i len 1% sanca ze sa nieco moze stat mali by sa robit testy, musi s tym niekto nieco urobit ...keby nie tej vakciny mohla si mat zdravucke babo....to je hrozne...preco s tym nikto nic nerobi ??????????? ako ok vyse 95% na to zareaguje dobre ale ja nechcem sa strachovat ci moj syn patri k tym 95%......
Baby toto sa z očkovania deje deťom bežne poznám asi 20 mamičiek s môjho okolia čo majú podobné reakcie. Lekári sa to snašili ututlať a aby sme to nerozširovali no podali sme návrch na prešetrenie ktorý po 4 rokoch nieje stále uzavretý. Môj syn je síce postihnutý no je to velký smejo a silný bojovník
@bestmate "Ak je ockovanie povinne, tak to treba dodrziavat, bodka." přesně je třeba jit tam kam jdou všichni 😀
@mlil77 nemyslím si že nemáš nárok na to si to postudovat a rozhodnout se ..očkování je "povinné" ale nikdo te k nemu nemuže přinutit... takže postuduj si odborné články na obou stranách a pak se rozhodni..
@myya to mi je moc lito že vas takto odpinkali a zle ste dopadli.. ☹ hodně zdraví posíláme malému :-*
my sme to medializovali vtedy bola velká kauza o očkovacích vakcínach že boli zlé vakcíny a stiahli vakcíny s výrobným číslom čo dostal môj syn. no za 3 mesiace to zasa vyvrátili že to bol iba omyl a vakcínam nič nebolo ja to riešim stále teraz sa to prešetruje v anglicku kde sa vykcína vyrobila no neviem čo z toho bude lebo to vždy neako odvovodnia.
@mlil77 kriste pane.. dieta ma 37.5 a je podrazdene, kvoli tomu ste vy dvaja pohadani .. a mozu za to vsetci, len vy dvaja nie. Doriti. Ja vzdy hovorim, ze najskor treba dospiet az potom si robit deti. To sa akoze vzdy budete hadat, ked dieta bude mat teplotu? A nie len 37.5, ale aj 38.5 alebo 39.5. A tomu ver, ze ju mat bude, a nie len z ockovania. Ale aj zo skolky/skoly. Potom sa s priatelom budete dotahovat, kto mal "pravdu" s tym ,ci dat alebo nedat dieta do skolky a do ktorej?
Net netreba brat uplne vazne. Na "nete" sa ludia obvykle chodia stazovat. Pochvalit sa, ze je vsetko bez problemov, sa pride malo kto.
A vy dvaja sa doma trochu uvedomte, ked mate potrebu sa kvoli teplote hadat. Je to uplne ocakavatelna reakcia po ockovani. Ockovanie by malo byt pre dieta prospesne aj napriek jednemu dnu so zvysenou teplotou. Podrazdenie by zvysenej teplote je NORMALNE. Aj ty si podrazdena, ked na teba "nieco lezie".
@myya je mi luto, co sa stalo tvojmu synovi. Avsak cely tento tvoj boj je len zase nasilne hladanie vynnika. Ktoreho NIKDY nenajdes. Takisto mohla tvoja lekarka zaockovat dieta v stave, ked nebolo uplne zdrave (co mohla bud ignorovat, lebo treba ockovat nasilu, alebo si to mohla nevsimnut, lebo sa este neprejavili priznaky). Nechcem byt sprosta, ale z niecoho sa ta vakcina skladat musi. Su to vsetko bezne latky, s ktorymi sa bezne stretnes ci uz v strave, v materialoch na obleceni, v domacnosti... Neverim, ze vsetkych tebou 20 spominanych deti skoncilo v zavaznom stave so zapalom mozgu. Reakciu zvysenu teplotu a zopar nekludnych noci po ockovani mali aj obe moje deti. Nerobim z toho vedu. Presne tak isto sa moje deti spravaju, ked prekonavaju lahsiu chorobu/prechladnutie.
@mlil77 95% ludi preferuje "dobre vztahy" s lekarom nad zdravie a zivot vlastneho dietata . je daleko pohodlnejsie plavat s prudom ako "vymyslat" .
osobne poznam mamu, ktorej dieta po ockovani ochrnulo, prestalo komunikovat. po 3ch dnoch sa vratilo do normalu (mozno ano, mozno nie , to sa zrejme este uvidi) cely cas sa velmi "bala" ..z celeho toho nie je ani len zaznam v zdravotnej karte, nie to nahlasenie silneho neziaduceho ucinku na RUVZ. ockuje dalej . ...samozrejme pri kazdom dalsom ockovani sa "velmi boji" ..ale zaroven "dufa" ,ze to dobre dopadne. tak snad to "dufanie" tomu dietatku nejak pomoze , ked uz jeho vlastna mama nie ^^
a to nie je zdaleka ojedinely pripad podobneho charakteru. takto vznikaju nie statistiky o "neskodnosti" vakcin , ze sa nezapisuju nasledky ..teda specialne na slovensku sa nezaznamenavaju, tu nie su nasledky, tu su len "nahody" . na slovensku su vakciny este bezpecnejsie a neskodnejsie , ako uvadza sam vyrobca vo vlastnom pribalovom letaku ^^
@mlil77 teplota 37,5 je u malinkeho babatka normalna, nie je to nic hrozne, lieky od teploty sa maju podavat az nad 38°C, my mame za sebou 2 ockovania a lekarka mi vzdy kazala dat hned ako prideme domov z ockovania Nurofen od bolesti aj teploty(preventivne) a pocas dna prikladat ladove, nie studene(cize nieco z mraznicky) obklady. Samozrejme tie obklady prikladam na oblecene nozicky a cez bavlnenu plienku na par sekund a viac x za den. Mala ockovania zvlada dobre a tieto obklady jej velmi pomahaju.
@maslenka47 Najprv si precitaj celu diskusiu a potom reaguj....tvoje prispevky na koniku su jedna radost co ti poviem....nic o tebe neviem ale myslim si ze si asi opustena zena, lebo s takou zenou by nevydrzal ani jeden muz, neskutocne hadava, rypava, mali by ti zakazat prispievat tvojimi prispevkami a radila by som ti navstivit nejakeho psychologa...........(myslim ze trpis nejakymi komplexami, ktore sa snazis tu na modrom koniku si vykompenzovat)...vlastne je mi ta luto..........a ak aj nahodou nie si sama, chudak muz........musi to byt typek pod papucou alebo ...........radsej sa nebudem vyjadrovat.

@mlil77 hmm...ja mam dvoch chlapcov a mam povinne ockovanie...deti byvaju po ockovani podrazdene a maju aj zvysenu teplotu
rozhodnutie ci ockovat je na vas....aj ja som vela citala,bala sa....ale dala som ockovat a nerozdelovala som ich,naraz obe nozky
jedine,co som pred ockovaniami riesila bolo,aby bol zdravy a dost som deti pred pozorovala a ked som citila,ze asi nieco nie je uplne ok,radsej som ockovanie odlozila o tyzden....
vzdy nieco moze z niecoho byt...a nezabranis tomu...ale chapem ten strach mamy