Aký je váš názor na povinné očkovanie na Slovensku?
Táto téma je tu viac krát opakovaná, no málokto sa k nej vyjadruje. V poslednej dobe som tu však zaznamenala viac reakcií, viac negatívnych...
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/14petulka88/...
http://simonka.webnode.sk/o-nas/...
Veríme štátu, pediatrovi, veď prečo by chceli pre nás niečo zlé, prečo by nás nútili k niečomu, čo by nášmu dieťaťu uškodilo...Ale priznajme si, čítame príbalové letáky od liekov? Čítame ich aj od vakcín, ktoré dávame pichať do nášho malého mimi?
Mnohé si poviete, je to dané štátom, nečítam, neštudujem, je to dané, tak prečo sa mám zaujímať?
Ak to vezmem laickým rozumom, v mnohých európskych štátoch nie je očkovanie povinné. Ako to, že tam nemajú epidémie, existuje obrovská migrácia ľudí, ako to, že tu nič také nie je?
Na MK je jedna téma ,,Nesúhlas s povinným očkovaním". Ale pochybujem, že ich mnohé mamičky čítajú. Tu sú najmä odporcovia očkovania.
Tak, ako si mamičky čítajú a študujú vlastnosti kočíka, ktorý vyberá pre svoje mimi, by si každá mala preštudovať aj túto problematiku.
Aký je teda váš názor na povinné očkovanie na SR? Študujete si sama informácie a príbalové letáčiky, či dôverujete pediatrom?
@petot Tie skupiny detí boli vyberané podľa určitých kritérií, ktoré boli a môžu byť posúdené ako správne alebo nesprávne ostatnými vedcami. Ak sú tieto štúdie príjmané vo všeobecnosti ako platné, treba ich tak brať. Ak máš ty konkrétne výhrady k štúdiám, treba ich predložiť vedcom a počkať si na odpoved, všeobecné spochybnovanie čohokolvek nemá žiadný zmysel.
@adsumus Asi si tie stránky nečítala dosť pozorne.
"Táto webová stránka bola vytvorená ako služba spoločnosti GlaxoSmithKline. Napriek všetkému úsiliu nemusia byť informácie na tejto stránke vždy aktuálne. Obsahom alebo úmyslom tejto webovej stránky nie je poskytovať rady alebo odporúčania. Táto webová stránka neslúži ako základ pre akékoľvek rozhodovanie ohľadne výberu liekov alebo liečby. Je dôležité, aby ste sa spoliehali iba na rady lekárov, ktorí Vám poradia najlepší postup pre Vašu konkrétnu situáciu.
Spoločnosť GlaxoSmithKline nenesie žiadnu zodpovednosť za presnosť alebo úplnosť alebo použitie informácií obsiahnutých na tejto webovej stránke, resp. za ich aktualizáciu."
@adsumus "Ak sú tieto štúdie príjmané vo všeobecnosti ako platné, treba ich tak brať"
To nemyslíš vážne. Voľakedy bolo všeobecne prijímané, že zem je plochá doska na pleciach štyroch slonov. V podstate hovoríš, že mám zahodiť rozum a veriť autoritám. Keď si to urobila ty, mne je to jedno. Ale ja sa, ak dovolíš, sám rozhodnem, čo je pre mňa argument a čo nie je, a keď je štúdia hnoj, tak ostane hnojom, aj keby ju médiá alebo zamestnanci MZSR, ÚVZ alebo inej inštitúcie vydávali za makový koláč.
Mimochodom, ja sa nemám čo doprosovať nejakým dobre zaplateným autorom. Je tu inštitúcia (MZSR), ktorá nanucuje farmaceutické produkty pod hrozbou pokuty. Oni sú teda v prvom rade povinní preukázať nad akúkoľvek pochybnosť, že je to podložené a prospešné. Dosiaľ toho schopní neboli.
@adsumus A pokiaľ ide o našu stránku rizikaockovania.sk ,nikomu nevnucuje žiadne rozhodnutie. Naša stránka prináša informácie, a to predovšetkým tie, ktoré médiá a úrady zamlčujú. Zverejňovaním týchto informácií pomáhame ľuďom, ktorí sa rozhodujú, aby dostali širší obraz než keby boli odkázaní na médiá.
Rozumní ľudia si vezmú informácie, skontrolujú zdroje, porovnajú a nakoniec sa rozhodnú. Niektorí nám potom napíšu ďakovný list, ale kvôli tomu to nerobíme. Robíme to preto, lebo sme väčšinou tiež rodičia, a svojho času sme po takýchto otázkach namáhavo pátrali.
Na rozdiel od pracovnej skupiny pre imunizáciu resp. ministerstva zdravotníctva, nikomu neprikazujeme, čo má robiť. Zodpovednosť za rozhodnutia leží na pleciach toho, kto ich robí. Porovnaj s MZSR ktoré rado prikazuje, a niektorými pediatrami; tu a tam ústne proklamujú akúsi "zodpovednosť", no nikto z nich v prípade poškodenia žiadnu zodpovednosť nenesie a pohotovo sa vyhovorí na "náhodu" a podobné kecy.
@petot Môžeš mi poskytnúť čo i len jednu vedeckú študiu, ktorá dokazuje, že homeopatické vakcíny, ktoré ponúkate su účinné? Alebo takú, ktorá dokazuje, že besnota sa dá vyliečiť vitamínom C. Tie informácie, ktoré ponúkate na svojej stránke sú strach a hrôza. Detoxikovať organizmu od hliníka pomocou jablčného koláča, rýchlejšia je pomocou zlúčeniny Ca-Na2-EDTA a môžete si ju kúpiť tu..... alebo aj tu....... alebo možno aj tu......... Kde sú dôkazy o jej bezpečnosti, kde sú študie o účinnosti?
Podnadpis: Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody.
@adsumus Nikto ti nemusí nič dokazovať. Keď tak túžiš po pravde, nájdi si ju sama. V prípade hľadania toho, aká je vakcinácia úžasná a prospešná, máš vždy expresne poruke zdroje. Tak sa posnaž, času máš dosť. (A popri tom mi dohľadaj aj nejakú prácu o farmakokinetike hliníka vo vakcínach u malých detí, naozaj som doteraz nič nenašla). 😉
Aky je nazor na povinne ockovanie? Aj ked skolabujete, musia vas ozivovat, to je jedno, ockujeme dalej! http://hnonline.sk/slovensko/c1-59740940-chlape... Jdu blejt velebnosti! 😢
zaujimave ^^ ..lekarka MUDr. Adriana Strečková priznala ,ze sa ockuju deti s poruchami zdravia cim im vznikaju zavazne reakcie. myslel som ,ze ma lekar zakonnu povinnost zabezpecit predpisany postup pri ockovani coho zakladom je poznanie zdravotneho stavu dietata ^^ boh vie ..mozno tomu nerozumiem , lebo nie som odbornik. fakt som si myslel ,ze sa mozu ockovat len zdrave deti a lekar musi poznat ich zdravotny stav v case ockovania.
"Závažné reakcie sa vyskytujú iba v ojedinelých prípadoch, hlavne u osôb s inými poruchami zdravia!,” poznamenala lekárka z RÚVZ. “
+ samozrejme ma zaraza fakt , ze vobec existuju nejake ..citujem "Závažné reakcie" ..skutocne som bol presvedceny ,ze ockovanie je absolutne neskodne , ved aj 99,9 zo 100 lekarov vam potvrdi ,ze za 30 rokov praxe sa nestretli s absolutne ziadnymi neziaducimi ucinkami . tak teraz fakt neviem 😀
lenze na iniciativach ktore podporuju neockovanie...nestoji ziadna zodpovednost...to ze predkladaju polovicate a neuplne informacie..tendencne poupravovane...je len hobby ktora zo sebou nenesie ziadnu zodpovednost..... aktivizmus.....zvycsa ludi ktorý uveria pomaly kazdej konspiracii uverejnenej na internete....stat ktorý je vsak zodpovedny za fungovanie nasej spolocnosti si nemoze dovolit informovat stylom..pravdepodobne...a domnievame sa....nemoze si dovolit cerpat informacie od lekarov ktorý si lobuju za svoju filozofiu liecenia...no ich vysledky niesu aplikovatelne na vacsinu.... pretoze keby to stat urobil tak by to mohlo ohrozit velke mnozstvo ludkych zivotov.... preto je velmi jednoduche vykrikovat...mi nikomu nic neprikazujeme... pretoze vy nenesiete za nic co vykrikujete zodpovednost ! .. No su krajiny ktore sa uz zobudzaju!! ako napriklad Australia kde sa proti takymto aktivistom zacinaju viest vysetrovania za podvody spachane na ludoch.... falosnými a klamlivými kampanami proti ockovaniu...a preco? Pretože im tam umieraju deti na choroby ktoré na slovesnku pozname pomaly len z knížok.
ja som za. asi nie som trendy, ale radsej deti dam ockovat. ockovanim predidem mnozstvu komplikacii, ktore mozu suvisiet s chorobami, ktore by mohli bez ockovania dostat. akokolvek, ockovanie by malo byt dobrovolne ale za podmienky, ze budu k dispozicii objektivne informacie, na zaklade ktorych sa matka rozhodne.
Ahojte, moj nazor je taky, ze by to malo byt kazdeho slobodne rozhodnutie, kedze momentalne niektori rodicia ani nevedia proti akym chorobam sa ockuje. Ak by to bolo na ich rozhodnuti, museli by sa informovat viac ako je tomu teraz. Ja som sa rozhodla za neockovanie, avsak ak by boli splnene nasledujuce body, ockovala by som aj ja:
1. Boli by iba monovakciny, cim by sa pristupovalo k ockovanym individualne (ak napriklad dieta prekonalo jednu z chorob, proti ktorym sa ockuje preco by malo byt ockovane znovu kombinovanou vakcinou) a pri pripadnych NU by sa presne vedelo, na ktoru vakcinu je dieta citlive. Rodicia resp. ockovani by mali takto moznost rozhodnut sa pre vakciny, ktore su pre nich podla prostredia, zivotneho stylu, atd potrebne a ktore nie
2. Vakciny by neobsahovali zdraviu skodlive latky ako Al, Hg, HCHO,...(preco si asi nemecka vlada objednava vakciny bez tychto latok??? )
3. Ockovalo by sa od 2 rokov zivota
4. Pred ockovanim by bolo dieta riadne vysetrene - crp, neurologicke a imunologicke vysetrenie a dalsie vysetrenia podla rodinnej anamnezy
5. SUKL by pravidelne kontroloval bezpecnost vakcin
6. Riadne by sa nahlasovali NU ( kazda reakcia musi byt riadne presetrena a nie posudena ako casova nahoda aj ked sa tato reakcia nachadza v pribalovom letaku a pri vysetreni pred ockovanim bolo dieta posudene ako zdrave)
7. Bezpecnost vakcin musi byt dokazana, testovana dostatocne dlho, na dostatocne velkej vzorke a viacerymi nezavislymi instituciami
8. Kedze ide o prevenciu a nie liecbu, preventivne opatrenia ako ockovanie by nemali mat zavazne NU
Tolko moj nazor
@adsumus nie deti, ale clenovia nemeckej vlady... 😒 ...
http://www.infowars.com/german-chancellor-minis...
@inula01 Ak uvádzaš argumenty v prospech dobrovoľného očkovania MUSIA byť pravdivé a týkať sa povinného očkovania. Ludia sa majú právo rozhodovať slobodne, ale kto nám zaručí, že informácie, ktoré dostávame (hlavne zo strany antivakcinistov) sú pravdivé? Moja skúsenosť hovorí, že nie sú. Vidíš, čo sa deje v Anglicku? Ludia, ktorí pred 10 rokmi verili AV a nedali očkovať, dnes zočivoči epidémií OCKUJU.
@adsumus ja som sem neprisla riesit keby bolo keby, vyjadrila som len svoj nazor. Pre mna osypky nie su strasiak, napr. moji rodicia ich prekonali a maju imunitu dozivotnu a urcite vyssiu ako ja, ktora som ockovana. Prosim nezacni ma teraz zastrasovat dalsou chorobou. Ja mam nazor ako som napisala vyssie, ty zrejme opacny, ja nepresviedcam teba, pls nesnaz sa ani ty mna, vdaka....ja by som sa ta tiez mohla spytat, ci by si stale bola taka zhava do ockovania ak by tvoje dieta malo zavazne neziaduce ucinky...(ale nepytam sa 😉 )
@inula01 To je len obyčajná diskusia, nikdy by som si nedovolila ta presviedčať, normálne diskutujem, pýtam sa, odpovedám. Ochorenia proti, ktorým sa očkuje existujú a treba to braťna vedomie.Ak by moje dieťa malo závžné následky spôsobené očkovaním, určite by som neočkovala, ale ani nepresviedčala nikoho, že nemá očkovať. Moje dieťa malo zlú reakciu po atb a nikoho nepresviedčam, že nemá brať atb.
http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000649/1347343/...
rad by som prilozil preklad casti clanku 😀
Čo odkazuje lekárka mamičkám?
„Milí rodičia, pýtajte sa u svojich lekárov. Nehľadajte iné neoverené zdroje informácií. Chráňte svoje deti očkovaním, využite tú jedinečnú možnosť,“ odkazuje na záver všetkým mamičkám MUDr. Jana Snopková.
preklad :
- mili rodicia, pytajte sa predajcov ktori sa vam snazia predat co najviac tovaru ktori predavaju. ved aj oni musia z niecoho zit ..a rozhodne nechcu zit zle. budte totalne ovce a zabudnite na zdravy rozum. cim menej budete rozmyslat - tym lepsie pre nas. spravte zo svojich deti chronickych pacientov ktori sa budu tmolit z jednej choroby do druhej. toto mame radi, lebo vase deti sa stanu nekonecnym zdrojom nasich prijmov. je to skutocne jedinecna moznost ..lepsi sposob ako znicit vasmu dietatku imunitu hadam ani neexistuje. budte co najvacsie ovce - dostanete medailu. to vam odkazuje vasa predavacka .

@adsumus Neexistuje ani JEDNA vedecky platná štúdia, ktorá by dokazovala to, čo ty tvrdíš.
Existujú iba štúdie, ktoré prebehli nasledovným spôsobom: výskumný tím (zvyčajne platený výrobcom vakcíny) si zobral jednu skupinu detí podľa svojho výberu, druhú skupinu detí podľa svojho výberu, a potom ich porovnal. Niekto iný by mohol vybrať celkom iné skupiny, a vyšiel by mu napríklad presne opačný výsledok.
Takéto štúdie nie sú vedecky platným dôkazom. Je to len blato do očí verejnosti.