Čo mi hrozí ak odmietnem očkovanie?
Ahojte, mam takmer 15 mesacnu dcerku, o 2 tyzdne by mala byt ockovana (MMR). Ja sa ale obavam moznych nasledkov a rozmyslam ze ju nedam ockovat. Co ma caka ak ockovanie odmietnem? zaujima ma to uplne presne... teda ak je tu niekto kto odmietol toto ockovanie-uvitam presny popis toho cim si musel nasledne prejst 😅 vopred dakujem 🙂
PS: mozu mi malu za to odobrat?
@tin007 tam teraz nejde o prioritu medzi dvoma rizikami. Ona sa rozhodla pre riziko, ktoré je pre ňu prijateľnejšie, to je v poriadku. Tam ide teraz o to, že vysvetľujeme, že existujú ochorenia z vakcín ktoré sa môžu prejaviť až po rokoch. A to výrobca deklaruje, nie je to žiadne tajomstvo. S tým rizikom, kto ho na seba vzal, treba žiť, a nie strkať hlavu do piesku, ja nič nevidím, nič nepočujem.
@maggie2 @tin007 @zuzkat1 Baby ved sa nehadajte. 😅 Ved vsetkym ide o to iste, o moznost slobodne sa rozhodnut ci ockovat alebo nie. Zuzka sa rozhodla ockovat a je to jej pravo, tak ju neznechucujte. Mne je velmi sympaticka tym, ze si dopredu zistovala informacie a zvazovala. Nenaklusala na ockovanie neinformovana, neockovala len preto, ze je to 'povinne'. Hladala informacie, studovala a nakoniec urobila slobodne rozhodnutie, ktore veri, ze je najlepsie pre jej dieta. Kiez by takych mamiciek bolo viac.
@petot veru hej, ja mám zrovna cca za 2 týždne ísť s malou na MMR očkovanie a veru mám 100 chutí odmietnuť, hlavne mi naháňa strach, že sama trpím chronickým zápalovým črevným ochorením a toto očkovanie podaktorí lekári začínajú spájať aj s týmito ochoreniami - bojím sa či moja dcérka nemá nejakú zdedenú predispozíciu po mne a nerada by som jej to nejako očkovaním naštartovala v tak rannom veku... ☹
@halienka vyžiadaj pred očkovaním nech jej urobia genetické testy. Povedz akú máš predispozíciu, trvaj na tom aby to lekár zapísal do dokumentácie, resp. trvaj na tom aby zapísal, že si informovala o tejto skutočnosti a trvaj na tom, aby dieťaťu boli urobené vopred testy na zistenie, resp. vylúčenie kontraindikácii. A to nie také testy že Ti dieťa lekár preklepe spredu a zozadu a pozrie do hrdla. Máš na to právo, až potom môžu s Tvojim súhlasom očkovať.
@zuzkat1 Očkovaním MMR sa do tela dostávajú 3 aktívne vírusy, neprirodzeným spôsobom (obídením signálnych a bariérnych funkcií sliznice). Z toho vyplýva, že aj priebeh ochorenia z týchto vírusov je neprirodzený. V podstate o to pri očkovaní vlastne aj ide, lebo ináč by išlo o obyčajné prekonanie osýpok, mumpsu a rubeoly.
Problémom je, že tento neprirodzený spôsob prekonania ochorenia nie je pre telo optimálny. Napríklad pri osýpkach je dôležité, aby boli prekonané rázne a rýchlo, aj za cenu vysokých teplôt. Keď sa do toho babre liekmi proti teplote, mnohonásobne rastie riziko komplikácií. Ukazuje sa, že priebeh osýpok je taký aký je, aby sa telo rýchlo a účinne vysporiadalo a získalo imunitu, ktorá je trvalá a založená na správnej skúsenosti.
Neprirodzeným spôsobom prekonania osýpok (očkovaním) môžu byť napr. atypické osýpky; telo sa očkovaním naučilo nesprávnej reakcii a pri stretnutím s divokým vírusom osýpok ochorenie prebieha úplne zle a dokonca viditeľne opačne (výsyp postupuje od končatín k hlave)! Okrem toho neprebehne rýchlo a rázne za pár dní, ale niektoré príznaky môžu trvať až niekoľko mesiacov, a môže napadnúť vnútorné orgány. Takže ľudský zásah do imunity spôsobuje, že ochorenie je potom ťažšie než keby sa do toho nikdy nezasahovalo. Okrem toho, táto neprirodzená imunita je len dočasná.
Jedným z následkov neprirodzenej infekcie (očkovania) je aj vznik chronickej infekcie. Očkovanie preťaží imunitný systém dieťaťa, ktorý sa nevie vysporiadať s 3 vírusmi naraz a je ochromený. Nedokáže účinne zlikvidovať všetky vírusy, takže časť spomalených vakcínových vírusov sa usadí v tele a spôsobuje chronický zápal. Vírus rubeoly môže spôsobiť napr. chronický zápal pankreasu, vírus osýpok zase skončí v črevnej sliznici kde provokuje chronické zápalové ochorenie čriev, ako napr. Crohnova choroba, celiakia alebo autistická enterokolitída. Tieto vakcínové vírusy v tele prekonávajú vplyvom voľných radikálov mutácie. U jedného zomrelého človeka bol preukázaný vakcínový osýpkový vírus v 5 rôznych mutáciách v rôznych častiach tela, mnoho rokov po očkovaní.
Paradoxne teda ak má dieťa mierny priebeh po očkovaní, nemusí to znamenať, že očkovanie "výborne zvládlo", ba dokonca to môže byť práve naopak - že práve dieťa s búrlivými teplotami sa lepšie popasovalo s vírusmi a zvládlo ich. Ale môže sa to vymknúť z miery a nastanú kŕče. V prírode totiž len málokedy dieťa bojuje s 2 vírusmi naraz, a nikdy nie s 3.
@petot argumentom lekárov, čo ja si pamätám xx rokov dozadu, skoro vždy bolo, ak sa pretriasali veci ktoré uvádzaš tu vyššie, že takéto deti, sú s najväčšou pravdepodobnosťpu predisponované, a preto, aj keby neboli zaočkované, ak by dostali niektorú z týchto spomínaných chorôb prirodzenou cestou, malo by to pre ne tie najfatálnejšie a najzávažnejšie následky (z hľadiska ich už danej predispozície). Zabúda sa tu však na jedno veľmi dôležité slovíčko: AK. t.j. ak by ochoreli.
@maggie2 naša pediatrička o mojej Crohnovej chorobe vie, tak dúfam, že s ňou bude rozumná debata, ale či už by výsledky genetiky vyšli tak alebo onak, tak mám pocit, že radšej by som to nedala, ja som ako dieťa mala mumps, môj muž mal osýpky a obaja sme tu, ružienka vraj tiež nie je také nebezpečné ochorenie... viac sa bojím autizmu alebo akýchkoľvek autoimunitných ochorení, to sú choroby na celý život ... Prd mi je platné, že mi doktorka povedala, že tam nie je potvrdený súvis s očkovaním, ak to potvrdia pár rokov po tom čo moja dcéra ochorie tak si môžem hlavu trieskať, mňa už stavia do pozoru to, že nejakí lekári majú PODOZRENIE, keby sa nestretli s viacerými takými prípadmi, asi by to podozrenie nemali 😖 som šťastná, že je moja dcérka zatiaľ taká zdravá aká je.
@maggie2 no to mi rozprávaj, bojujem s tým už od r. 1998 a teda len vďaka akotak pevnej psychike nie som z toho ešte aj na nervy, niekedy som z toho už dosť zdeptaná žiť s takýmto svinstvom... 😒 aj dnes napríklad som už od 4-tej hore kvôli bolestiam a hnačke... a to som si vravela, že ako dlho som už mala kľud - asi 2 týždne... 😔 neprajem ani nepriateľovi, nie to vlastnej dcére...teším sa na IP 😉
Čo hrozí a nehrozí pri odmietaní očkovania, viď:
http://www.slobodavockovani.sk/otazky-a-odpoved...

@bobocka opakujem, príbalové letáky nestrácajú na relevantnosti ani po zaočkovaní, niektoré choroby vzniknuté v dôsledku tohto očkovania sa môžu prejaviť aj po niekoľkých rokoch. Preto sa vraví, aby si človek príbalové letáky z liekov a liečiv uchoval pre pŕipad potreby v budúcnosti. Ja osobne s tým nemám problém, pokiaľ idem do istého rizika, na nikoho sa nehnevám, že mi ho pripomína.