icon

Čo mi hrozí ak odmietnem očkovanie?

zuzkat1
6. apr 2011

Ahojte, mam takmer 15 mesacnu dcerku, o 2 tyzdne by mala byt ockovana (MMR). Ja sa ale obavam moznych nasledkov a rozmyslam ze ju nedam ockovat. Co ma caka ak ockovanie odmietnem? zaujima ma to uplne presne... teda ak je tu niekto kto odmietol toto ockovanie-uvitam presny popis toho cim si musel nasledne prejst 😅 vopred dakujem 🙂
PS: mozu mi malu za to odobrat?

maciatkolulu
16. máj 2016

@katka1981 teda palac hore, dlho som nic tak mudre a priame a mne z duse hovoriace na konovi necitala.... 😉

fuska
16. máj 2016

@katka1981 Dakujem ti za tvoje prispevky. Viac nenapisem, ale pomohla si mi sa rozhodnut. 🙂

katka1981
16. máj 2016

@fuska, fakt? Vidis, a nemala som to vobec v plane, hm, sama som sa este nerozhodla 🙂

fuska
16. máj 2016

@katka1981 Je to tazke. Drzim palce, aby tvoje rozhodnutie, nech je akekolvek, bolo to stastne. 🙂 Lebo podla mna je to hop alebo trop.

katka1981
16. máj 2016

@fuska, ved prave, dakujem, tebe rovnako prajem.

adsumus
17. máj 2016

@mirkaaa80 ked píšeš o človeku, je fajn ak ho označíš aby vedel, že ho ohováraš, chcela by som ťa požiadať aby si tu o mne nevypisovala, že som chodiace encyklopedia a kedy prídem so svojim názorom @katka1981 tu píše, že je jedno či ludia fajšia marihuanu, že natom nezáleží ake zdrave budu mať deti, tak som si dovolila nesuhlasiť, na základe mojej známej a som presvedčená, že marihuana zasahuje do genetickej vybavy človeka a je rakovinotvorná, su aj dáke vedecke vyskumy k tomu, ale myslím, že pre normálne zmyšlajucu osobu snád ani nie su potrebne. Iný názor tiež nemám zo zásady, takže sa drž temy a nevypisuj tu o mne nezmysly, ak sa dá.
@katka1981 ono je to tak s tým tlačením názorov do hlavy, kalerábov ako ty píšeš, že nám ich tu netlačia provaxeri, ale antivaxeri a čo je najhoršie čiste bludy na entu, ako teraz napríklad, že si nemáme očkovať deti, lebo ked su narodene sekciou, tak su osídlene inými bakteriami a čo je najväčší problem, ked sa spýtaš viac: akými bakteriami, alebo prečo tieto ine bakterie maju vplyv a aký na očkovanie, kolko detí porovnali ohladom nežiaducich učinkov narodených sekciou alebo vaginálne alebo hocičo ine, tak bum....padla klec, si označená za utočníka, farmafirmu, chodiacu encyklopediu ale čo je zle natom, že sa chcem informovať podrobne? Aj teba by som sa spýtala prečo nechceš očkovať dieťa, ked má celiakiu, aký mechanizmus podla teba bráni očkovaniu celiaka, ale ak to máš brať ako osobný utok, tak na to kašli.

katka1981
17. máj 2016

@adsumus, nikde som slovo marihuana nepisala. Pisala som o hulicoch, ok, ty si si pod tym predstavila marihuanu, ja obycajne cigarety ale v podstate je to jedno. Ja som to myslela vseobecne, ze zivot je velakrat nahoda, ze niekto naslepo prebehne cez cestu a nic sa mu nestane a potom niekto kto si dava extra pozor a na ceste ho zabije odskoceny kamen z auta. A tak to vidim aj s ockovanim, aj s liekmi vseobecne. A ze na vsetko vplyva viacero faktorov dedicnost, imunita, strava, zivotne prostredie, lieky, ockovanie..... Taktiez prekyslenie, tiez tu sa ludia hadaju, ci je to pravda alebo nie, a ked je telo prekyslene, tak je to casovana bomba atd. a zas odmietam niekomu vysvetlovat k prekysleniu viac, nerobim tu prednasky ani nic, kto nesuhlasi, jeho problem.... A co sa tyka mojej dcery, tak asi tolko. Celiakia je autominumitne ochorenie, ku kt. sa casto pridruzia dalsie, ako cukrovka, ochorenie stitnej zlazy, epilepsia, HIT atd. Toto je prax, aj lekarske studie, to si nevymyslel nikto kto neockuje. Na to, aby sa pridali dalsie tieto svine, staci niekedy malo, stres, chripka, hormonalne zmeny, nedodrzanie diety, lieky a samozrejme, ze ockovanie je brutalny zasah do organizmu, a ja sa preto bojim rizkovat to ockovanie, lebo je to balik samych dobrot. Nehovoriac o tom, ze celiatik ma znizenu imunitu. Hovorila som s babou, kt. bola po operacii kolena, celiaticka, od roka bola na bzl. strave a mala problemy a ze dr. jej uz pred zakrokom povedal, ze sa to moze zle hojit. Mam svokru s celiakiou, ma aj ohorenie stinej zlazy, uz aj epilepsiu, aj osteoporozu, HIT, vsetko co sa da naviazat sa jej naviazalo alebo viaze. A uprimne ti poviem, ked ide o moje dieta, tak si to sakra premyslim. Lebo som presvedcena o tom, ze ked ma niekto aj geneticku predispoziciu, nie vzdy to prepuknut musi, ale ked sa tomu dopomoze, tak sa to urychli a toto rozhodne nedovolim. Staci mi celiakia, kto je zodpovedne na bzl. diete, vie ake je to strasne. Malej nehorzi ist na pizzu, lebo len blbec si mysli, ze ked v beznej pizzerii ti urobia z bzl. muky, ze je cista. Taktiez ti nikto neurobi v restike bezl. obed, pokial nie je prevadzka uplne bez stop lepku. Vsade je kontaminacia. Proste je to extra obmedzujuce. Jasne mam kamosku, kt. decko ma celikiu a uz aj HIT a malu stravuje v pohode v restike, a tam staci maso vyprazene na oleji co robili predtym nieco a uz je problem a kto ti v restike bude davat zvlast olej, ved kazdy setri..... A este jedna vec, imunita je v creve, a ked mas zapalene crevo, tak imunita ok nie je, preto aj hrozi, ze ockovanie narobi sarapatu. Vies, povies si, ved tvoje dieta dietu dodrzuje, Ano, dodrzuje, ale v skole ju nevidim, ale viem aj sa priznala ze zhresila. Nikdy ju neustrazim. Takze je mi jasne, ze cista nie je a ze aj to crevo ok nie je. Poznam si ju, vidim to na nej. No asi tolko. A nechce sa mi viac pisat o tom, ber to tak, ze je to moje sukromie. A jasne, ze mi lekarka povie, ze ockovat sa mozu v pohode aj celiatici, ked su dlhsie na diete, jasne, ale nie ked ti dieta potajomky nieco zje a toto neovplyvnim nijako. Preto aspon, ked jej varim, tak ma ozaj bzl.stravu.

mirkaaa80
17. máj 2016

@adsumus amen!

evittam
17. máj 2016

Nepatrí to sem a ospravedlňujem sa za vybočenie od témy ale len k tej "strašnej marihuane":
http://www.uspesna-lecba.cz/rakovina/rick-simps...
A poznám dosť veľa ľudí, ktorým pomohla hlavne pri rakovine, pri bolestiach a podobne. A to zase ale neznamená, že podporujem jej fajčenie-aby si to zase niekto nevysvetlil po svojom. 😉

katka1981
17. máj 2016

@evittam, jasne, hlavne kontroverzna zlozka, ked sa pouzije ako liek....

adsumus
17. máj 2016

@katka1981 vieš ja beriem očkovanie tak, že je to to iste, čomu detský imunitný system musí dennodenne čeliť, len vírusy vo vakcínach nie su schopne vyvolať ochorenie, takže je to bezpečnejšie ako ako samotne ochorenia, takže imunita aj tvojho dieťaťa je dennodenne v pohotovosti a očkovanie nie je pre nu žiadne prekvapenie ani vyššie riziko ako to, čo robí denne, likviduje patogeny, dalšie látky, ktore su vo vakcínach su tiež organizmu dieťaťa dobre známe, pretože su sučasťou nášho životneho prostredia, jedla, vzduchu takže pre mna očkovanie je rovnaké riziko pre vznik chorob ako bežný život o nič viac rizikovejšie ani menej,ale má jednu obrovsku vyhodu, dieťa je chránené pred smrtelnými chorobami. treba si prečítaž vedecka studie celiakia nie je kontraindikáciou očkovania. čo sa fajčenia týka, je rovnako rizikove či už fajčíš marihuanu alebo cigarety, stať sa môže že na ne nezomrieš, lebo zomrieš na niečo ine, ale v každom prípade je dokázane, že vyrazne poškodzuju ludske zdravie, to nie je náhoda, dedko fajčil a dožil sa 100, teraz fajčime všetci, lenže čo ked dedko mal gen, ktorý ho chránil pred rakovinou a ty nie?

fuska
17. máj 2016

@evittam Co viem, tak v lekarskej marihuane je minimalny obsah THC. Na liecenie su ine zlozky.

evittam
17. máj 2016

@adsumus Prepáč, že ťa oslovujem-zase ale fakt mi nedá - a nepotrebujem tu nejaké "litánie" a podobne - len jasnú a priamu odpoveď - len ťa poprosím o názov vakcíny, ktorá ti zabezpečí, že nedostaneš nejakú smrteľnú chorobu. Ďakujem.

evittam
17. máj 2016

@fuska Ja nikde nepíšem o lekárskej marihuane - a ani sa tu nechcem vôbec o tom baviť - len som reagovala na jeden príspevok, že ako marihuana škodí a spôsobuje rakovinu - ale pravda je trošku niekde inde - taktiež čo sa aj očkovania alebo neočkovania týka. 😉

adsumus
17. máj 2016

@evittam o čo ti ide? nevieš napísať na rovinu? všetky vakcíny ťa môžu chrániť pred smrtelnými chorobami vrátane mmr. to, že ty si myslíš, že nie, natom nič nezmení, či sa ideš doťahovať na slovíčkach, tiež môžeš rovno reagovať.

evittam
17. máj 2016

@adsumus No presne o to o čo som ťa žiadala-o nič iné. Na rovinu som sa ťa spýtala. Ale asi nevieš napísať odpoveď - nevadí to sa stáva. 😉

fuska
17. máj 2016

@evittam Ja som skor reagovala na ten clanok. Pri liecbe marihuanou nejde o to "byt high" z THC, ale aby zaucinkovali ine zlozky. Videla som video, kde bol chlapec na tusim 22 druhoch liekov. Ked si uz otec myslel, ze neprezije dalsi tyzden, zaobstaral mu lekarsku marihuanu. A chlapec sa postupne zbavuje dalsich a dalsich liekov. Kazdy den mal tusim epilepticke zachvaty a jeho prvy den bez zachvatu bol den, ked mu dal otec prvu davku.

adsumus
17. máj 2016

@evittam ja som ti jasne odpovedala. 😉

evittam
17. máj 2016

@adsumus Ok, takže toto nech posúdia už tí čo to budú čítať - žiadnu normálnu odpoveď si nenapísala. A čo sa týka toho ostatného, tak mi dovoľ reagovať - to, že si ty myslíš, že teba a tvoje deti zachráni očkovanie proti smrteľných chorobám a že je také nevyhnutné pre život taktiež neznamená, že je to pravda a tiež sa na tom nič nezmení len preto lebo si to myslíš ty. 🙂

evittam
17. máj 2016

@fuska Veď určite - ja viem čo si myslela,.....Len v niektorých prípadoch má lepší účinok tá druhá. A samozrejme nejde o to byť "high".... 😉

fuska
17. máj 2016

@evittam Ja som pochopila tvoju otazku a nie, nedostala si exaktnu odpoved. Dostala si diplomaticku a vyhybajucu sa odpoved. Ako keby to povedal nejaky politik. 😀

fuska
17. máj 2016

Ahaho, nahodou mi to bliklo na FB... http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/chlapci-oc... To len Slovensko je krajina zazrakov, kde mame vakciny bez akychkolvek neziaducich ucinkov.

evittam
17. máj 2016

@fuska No presne tak-ďakujem. Ono to tak býva, keď už naozaj odpoveď ani nie je a bohužiaľ ani neexistuje taká aká by človeku vyhovovala na obhájenie svojich tvrdení a právd. 😉 A sú ľudia, ktorí si to nevedia priznať-bohužiaľ. Ale nevadí-je to diskusné fórum.

adsumus
17. máj 2016

@evittam ale ved ked presviedčaš, že nechráni pred smrtelnými chorobami, tak poprosím na základe čoho si to myslíš, ja som si prečítala dosť príbehov neočkovaných detí, ktoré ochoreli s následkami aj smrtelnými a nebudem to riskovať, stále čakám, že antivax dodá dokazy, že nechráni a nič, už roky čakám a ked ty veríš, bez dokazov, to je tvoja vec.

katka1981
17. máj 2016

@adsumus, samozrejme o fajceni sa vobec bavit nemusime, my nejeme ani vyprazane, nepouzivame mikrovlnku...... nieto este, aby som zlahcovala fajcenie.... ale co sa tyka ockovania, je fest rozdiel ked ti podaju napr. ockovanie proti kiahniam, a ty tie kiahne dostanes od niekoho a nie z ockovania. Lebo do tela ti ide len samotny virus a nie aj dobroty, kt. obsahuju vakciiny. V tom ja vidim zasadny rozdiel. Ano, prides do kontaktu s hlinikom a inou chemiou, ale hadam si ju v utlom detstve nepichnes do krvi. A ten hlinik vyvola prave imunitnu odpoved na danu latku (virus...) aby sa telo zacalo branit, cize da signal, buduj si imunitu, ale on ten signal vysle na vsetko nove s cim prides do kontaktu, moze to byt jahoda, moze to byt lepok, moze to byt pomaranc, kravske mlieko, cokolvek a je to tu. Je to podlozene, nie je to nejaky vymysel Elekovej, kt. som ani necitala. Navyse je to neurotoxin, ked zjes kusok alobalu, telo si s nim poradi, ale nie ked ho dostanes injekcne do krvi. Vtedy sa s tym musi nejak organizmus vysporiadat. Ale ako? X deti bez problemov a potom su deti, kt. dostanu epilepticky zachvat, alebo maju inak poskodeny mozog. A ci so mnou teraz suhlasis, alebo nie, je to len na tebe, ja ta nepresviedcam vobec o nicom, ani nikoho, ani to nemienim s nikym tu rozoberat. A tych dobrotiek v tej vakciine je este viac. Rovnako ako nedavam dcere len tak lieky a tym myslim aj Panadol, to ozaj musi byt vazny dovod (mozno raz do roka) a nastastie sa nam dari, ze vacsinou vyhadzujem lieky po zaruke, tak si dobre rozmyslim aj takuto smakosku. A je mi ozaj jedno, co mi napise Prevenar alebo niekto kto je za neockovanie jak drak a berie to ako svoje poslanie...... beriem tvoj nazor, neberiem ti ho, ale ja ho mam v tomto smere odlisny. A nie je to vobec o kampani na koniku, tu vyslovene neznasam. A ver, keby si ty mala tak postihnute dieta, ako ja, ze ma celiakiu alebo cukrovku, ano je to postihnutie, lebo to obmedzenie v zivote je velke, tak mi ver, ze by si mozno zmenila nazor. A to ozaj dakujem Bohu, ze nemame cukrovku, to mi je tych mamiciek velmi luto. A kopec deticiek ju dostane ako 2 rocne, je mi divne preco, alebo v puberte po preockovani MMR. Nahody? To uz nech si odpovie kazdy dam za seba. A som aj za, ak by dieta kt. ho rodic odmietne ockovanie a dieta na dane ochorenie ochorie, nech si tu liecbu hoc aj rodic hradi zo svojho. Ale alkoholizmus a ochorenia z prejedania ci fajcenia este skor. Ale toto su uz vsetko hypotezy.... a zaver, keby sme mali bezproblemove dieta, ani mi nenapadne riesit nejake ockovanie, asi tolko.

evittam
17. máj 2016

@adsumus Ja nikoho o ničom nepresviedčam - píšeš o sebe. A nemienim sa zas a znovu dookola a hlavne s tebou baviť o tom istom. Prečo by som ti ja mala dávať nejaké dôkazy?! A na čo, prečo? Prečo stále chceš len dôkazy od tých, ktorý majú iný názor ako ty a stále ich presviedčaš o svojej pravde? Ty nám daj dôkaz a názov vakcíny, ktorá mi zaručí, že tú chorobu nedostanem - nemáš a nevieš - nakoľko taká neexistuje. Ďakujem znovu za nikam nevedúci "pokec".

katka1981
17. máj 2016

@adsumus, ak ta mozem poprosit, posli mi linky clankov, kde neockovane deti ohoreli a zomreli na tie ochorenia, proti kt. sa povinne ockuje. Ale prosim ta na Slovnesku, max. EU, nie Afrika alebo podobne krajiny. Toto prave potrebujem, s tym by si mi pomohla, dakujem.

evittam
17. máj 2016

A ja som nielen čítala dosť príbehov ako dopadli niektoré očkované deti len vďaka "super vakcínke" ale som to aj zažila. A netvrdím, že za každý "prd" a detské problémy môže vakcína - taká sprostá nie som.

katka1981
17. máj 2016

@evittam, ved to, ze kazdy organizmus ma svoj imunitny system a bud si imunitu vytvori, alebo nie. Ziadnu zaruku ti nikto nemoze dat. Ak by daval, tak klame. Lebo ludske telo nie je stroj.

maciatkolulu
17. máj 2016

Tak ja napisem k nazvu temy, my sme neockovali doteraz vobec - bude mat maly tri roky a nic, nikto nas nehlasil, vsetko ok, akurat som normalne lekarku poziadala o odklad, resp.som jej povedal, ze ockovanie ako take neodmietam, ale zaockujem neskor, tusim spominala, ze si budem potom hradit ockovaciu latku sama, to je vsetko a sme vsetci spokojni....Nikto, tusim sestricka mala raz nejaku pofidernu poznamku, nas nijako nestrasil a nepresviedcal. Sama sa rozhodnem kedy dam maleho a najma cim zaockovat