Čo mi hrozí ak odmietnem očkovanie?
Ahojte, mam takmer 15 mesacnu dcerku, o 2 tyzdne by mala byt ockovana (MMR). Ja sa ale obavam moznych nasledkov a rozmyslam ze ju nedam ockovat. Co ma caka ak ockovanie odmietnem? zaujima ma to uplne presne... teda ak je tu niekto kto odmietol toto ockovanie-uvitam presny popis toho cim si musel nasledne prejst 😅 vopred dakujem 🙂
PS: mozu mi malu za to odobrat?
@magimi to bol trosku blby priklad....lebo podla tvojho prikladu sa ja skor obavam, ze moje dieta zrazi auto, ako ze dostane hep. B......ako fakt, v provnani je to ovela vacsia snaca....ja odpoviem za seba.....ze nie, ja by som nedala zaockovat prosti AIDS, keby sa to dalo, rakovina je velky pojem, napriklad sa ockuje proti rakovine krcka maternice....nie nedala som sa a ak raz budem amt dceru nedam ju zaockovat.......a ak nahodou nedajboze by tvoje dieta dostalo rakovinu po ockovani, tak neviem, kde by si brala argumenty a na koho zvalila v tom pripade vinu...
@abbey1 este k tomu ze ako ju dostane mimino ked ste vy cisti... to ako s nikym inym neprichadza do kontaktu? ja ju pomaly od narodenia nosim kade tade po vonku aj medzi kopu ludi.... pravidelne cestuje v mhd a chodime do herne a na ihriska... nemozem vediet ci aj tam su vsetci ludia cisti
@zuzkat1 tak to mas jednu z tych lepsich pediatrov, lebo u nas nepoznam ani jednu, ktora by sama od seba davala pribalovy letak, len na vypytanie aj to na teba podozrivo zazeraju 😒 a mamicky.....vsetky moje zname idu ockovat a nevedia proti comu....viem to, lebo kolkokrat sa ma spytaju, ze proti akym chorobam sa to vlastne ockuje?.....ako toto nechapem!!!!
@magimi nam jeden lekar este na zdravotnej skole povedal jednu vec na ktoru nikdy nezabnem....prebarali sme prave AIDS a o moznostiach ako ho dostat....uviedol priklad:
Fero je chory na AIDS, vysiel si na diskoteku, Pali a Jozko sa pobili, tak, ze Pali urobil Jozkovi reznu ranu na bruchu. Isiel okolo opity Feri a hodil tycku (pozvracal sa) rovno do raneneho brucha Jozimu.....takze toto su takeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nahody ako ty pises ze dovi dopo......akoze stat sa moze vsetko ale preco mat paranoju?
Poviem ti vsetko je to o osude a nahode, kto sa osudu brani, neubrani sa. Mozes byt ockovana proti vsetkemu na svete a padne na teba tehla v starom meste, alebo ina haluz co sa neda predvidat a dofukala si na tomto svete....
nemyslim to ako urazku, nikoho sa nechcem dotknut, ale myslim ze netreba prehanat.
Takisto hepatitidu B mozes dostat kdekolvek v elektricke ked si po vystupeni kupis zmrzku a pooblizujes vsetky prsty po nej....a nie je pravda ze ma hepatitida B take fatalne nasledky...vsetko s ada liecit dnes
@sorciera24 to ani ja nechapem ale tiez poznam maminy ktore nevedia proti comu len idu... ja si vzdy pozriem co to je, preco to je a co ma caka...myslim ta klasika, teploty, vyrazky atd... aj k tej hexe mam letak doma.. dala mi ho hned ani som nepytala... tak snad aj k tomuto da, aj ked ja ho mam uz precitany z netu...
Júúj.Chcela by som mať naivitu a slepú dôveru niektorých žien tu.Asi by sa mi ľahšie žilo.Očkovanie proti rakovine,to je fasa.Škoda,že len vo sne a rečiach farmaceutických spoločností.
@magimi ja mam v rodine - velmi velmi blizkej rodine -nebudem menovat - skusenost s ochorenim na hepB - vtedy este sa o vakcine ani nechyrovalo....ten clovek hepB dostal v takom veku a s takym priebehom ze by to bolo na clanok do lekarskeho casopisu...pretoze bez najmensej ujmy prezil...a zije este stale...a dufam ze este dlho bude zit. Nie je to lahke ochorenie. No nekonci sa vzdy chronickym nosicstvom a uz vobec nie rakovinou. Strasenie takymito informaciami nie je vobec namieste. To ze ta zrazi nejaky opity debil a umries rovno tam je omnoho pravdepodobnejsie.
@denduska ja som nepisala, ze sa to stava kazdemu, ale je tu to riziko..reagovala som len na to, ze toto ochorenie nema fatalne nasledky..a ono ma 🙂 v niektorych pripadoch samozrejme. A este pozor...nasledky mozu vzniknut aj po mnohych rokoch. A nemam v umysle niekoho strasit tuto, len by som bola rada, keby si niektore mamicky uvedomili, ze choroby proti ktorym sa ockuje nie su len take lahke sprostosti, ale ze je tu riziko tych nasledkov.
Inak ockovanie proti chripke - toto povazujem ozaj za sprostost aj ja, aby ste si nemysleli, ze som tvrdohlavo za kazdu vakcinu :P
Ahojte mna onkologicka a pediatricka presviedcala ze je dobre dat dieta zaockovat, mame zajtra rok a niesme zaockovani proti nicomu a prave sa bojim tych ockovani. Mna by zaujimalo ako je to u predcasne narodenych deti...ktore ockovania by ste dali???a ktore nie??? dakujem za rady....
@magimi nema vyznam ich previedcat, oni maju na vsetko svoju odpoved. Napr. podla sorcieri, mi vyslo, ze mamicky, ktore dali deti ockovat si vsetky "rovnako lahostajne" ku zdraviu svojho dietata a neprecitaju si pred ockovanim pribalovy letak 😒 alebo, ze infekcne choroby boli davno na ustupe, ked sa zacalo ockovat (ale preco napr. varicella nevymizla sama od seba a je stale "popularna" u nasich deti, rovnako ako 5. a 6. chorob(nenapadajte ma, viem ze ide o miernejsie infekcie, chcela som len nazorne vysvetlit, ze virus, nema dovod prestat sa sirit len tak zo spasu, ide mu o to iste ako nam, zit, prezit a plodit potomkov,) Ze socioekonomicke pomery sa zlepsuju...niekde ano, ale vacsina sveta zije v katastrofalnych podmienkach a zomiera aj na bezne ochorenia, staci navstivit vidiek v okoli SnV, Po a Ke a urobit si obrazok o kvalite nasho zdravia..este moji rodicia zili v podobnych podmienkach (bez splachovacieho WC, kupelne, voda zo studne), si neviem predstavit, keby oni neboli ockovani (narozdiel od Kajineho otca boli, jej tatko si to asi len nepamata, lebo v Česko-Slovensku sa povinné očkovanie proti pravým kiahňam zaviedlo v roku 1919, ktore bolo ukoncene v 1980 WHO...dalej boli moji rodicia ockovani proti TBC, tetanu, zaskrtu, osypkam a mamina aj proti detskej obrne)...
...zase na moje slova budu reagovat ludia, ktorym to nie je adresovane..
...ano, lekar berie na seba zodpovednost ak aplikuje vakcinu, minimalne vlastnu moralnu a profesnu, nie vsetci pediatri su monstra pleteni farmafirmami, ktori by pre dovolenku na Bali boli schopni zabit dieta, ako sa nas to tu mnohi snazia presvedcit. Ved farmafirma ma odbyt vakcin isty, ona nepotrebuje predsa robit marketing cez tento kanal, lekari, ak maju "prezenty", tak vdaka "odporucaniu" umelych formul, vyzivovych doplnkov, predpisovaniu istych druhov liekov...aj ked aj tato "vyhoda" sa bude vdaka pripravovanemu zakonu teraz presuvat na lekarnikov.
..ja nemam "gule" a ani vzdelanie na to, aby som niekomu povedala ockuj/neockuj, som rada, ze ockovanie je sice povinne, no kazdy ma pravo sa slobodne za svoje dieta rozhodnut, a ten kto odmietne svojmu dietatu dat ockovanie berie tuto zodpovednost na seba.
Ak je niekto presvedceny, ze ockovanie jeho dietatu ublizi, ma moznost ockovanie odmietnut, sankcia je pre neho urcite minimum, co moze pre toto svoje silne presvedcednie urobit.
@dadis ahaa, tak podla mojich slov ti nico vyslo.....to co sme v krizovke?.....ze hadas a doplnas si moje myslienky.....????...lebo ja som take nic nepovedala, to si povedala ty 😉 ....ja viem, ze mnohe mamicky si pribalovy letak neprecitaju v nevedomosti, resp. s vedomim...co povie lekar, to je svate....ale ja po mojich skusenostiach citam letak od kazdeho lieku, ci produktu, co nam predpisu....chcem vediet, co ten liek obsahuje a ake ma nezi. ucinky.....a veru vela takychto liekov som po precitani prib. letaku vyhodila (napr. zname predpisovane zelezo)
a este reagujem na tvoje posledne odseeky, ze "lekar berie na seba zodpovednost ak aplikuje vakcinu, minimalne vlastnu moralnu a profesnu"....to by bolo fajn, keby to tak bolo.....lebo mne pediatricka povedala, po tom ako mal maly po vakcine nez. ucinky, dost velke.....ze ona za to nemoze, ze vakcina je taka, a ze on tak zareagoval.....takze zas nerobme si iluzie...nikto ti nebude zodpovedny za to, ak ma dieta problemy po vakcinacii...ale mas pravdu, ak mu vakcinu pichnut nedam, som zan zodpovedna ja.....ako rodic...takze preto volim tuto cestu...
@dadis bohuzial poznam aj ludi, ktori maju silne presvedcenie neockovat, ale na pokutu, ci nejake pripadne sudne tahanice jednoducho nemaju peniaze. prijem 600 eur mesacne pre 4-clennu rodinu...co potom maju robit..? myslis ze odkladaju do prasiatka s napisom RUVZ? no dost scestna predstava.
A predstav si ze si presvedcena ze ockovat nechces ale musis, lebo nemas inu moznost. A s tymto vedomim tam ides, nechas dieta zaockovat a jaciace ho nesies domov, horuckuje par dni, nedajboze dostane nejake krce. a ty sa na to divas,...a mozeme si nadalej navzajom takto brnkat na city (myslim vsetky tuna v diskusii)...kazdy ma svoj nazor, ale len jedna strana zanho musi platit.
a ozaj, taky sarlach je uz pomerne sporadicky...aj bez vakciny...bez 50-rokmi bol bezny ako osypky...ale preco uz nie je?
No idem ja radsej robit nieco prospesne, t.j zehlit 😀
@sorciera24 "a mamicky.....vsetky moje zname idu ockovat a nevedia proti comu....viem to, lebo kolkokrat sa ma spytaju, ze proti akym chorobam sa to vlastne ockuje?"...tajnicka v krizovke je snad jasna nie, cica?
@dadis ved vravim, ze ty mas z toho krizovku 😀 a pre nikoho nie som cica!!!...inak denduska ti tu uz dost toho poukaza (ona je mimochodom tiez lekarka 😉 )....len aby si si ju tiez vedela zaradit do svojej krizovky🙂.....koncim debatu
@sorciera24 vidis ty nemas rada "cicu", ja nemam rada "???"...viem odpovedat na otazku aj s jednym "?"
debatit tu už nemienim ale pozrite si toto http://iansvoice.org/default.aspx Prajem dobru chut na vakcinu hep B
@magimi totalna sprostost co pises....ako ano ked niekto zanedba liecbu hepatitidy B tak mozno ....
ale co tak vymysliet ockovanie proti akloholizmu? takisto vznika cirhoza pecene a mozna je aj rakovina
alebo co tak ockovanie proti pohlavnemu styku? takisto vznika riziko prenosu 1000 infekcnych ochoreni a rakovina
Rakovina vznika nespravnym delenim buniek,karcinogennych ich namnozovaniu a naslednemu uhniezdovaniu sa v tkanivach....kazdy jeden clovek je nositelom karcinogennych buniek, niekto menej niekto viac
je to vec zivotospravy a stylu zivota....a nie ockovania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@dadis nie nedala, niezeby som nemala - chvalabohu mam, ale ja sa necitim byt vinna. Nie je ziaden rozdiel medzi zdravym ockovanym a zdravym neockovanym dietatom a teda moje zdrave hoc neockovane dieta neohrozuje nikoho. A nie som z tych ktore chore decko (hocijako chore) strcia medzi ostatne.
Antivirotika su aj na chripku, nastastie sa nepredpisuju tak casto ako atb na vsetko. Podla tvojej teorie by sme nemali mat ziadne bakterialne infekcie, kedze mame atb k dispozicii. Takze to nesedi. Sarlach sposobuje ten isty streptokok ako anginu ci erysipelas a tie ostatne dve sa vyskytuju bezne.
A pri vsetkej ucte zo 600 eur nenasetris ani na slanu vodu ak mas dve deti a najom 😅
No naozaj idem uz, lebo deti mi zachvilu vstanu a robota stoji tiez 😀
Tu je pribeh o C vitamine jeho vnutrozilovom podni a hlavne si vsimnite stat o tom, že existuju 3 studie-zaslepene a napriek tomu je problem ho podavat. http://www.wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=20... Zeby sa na tom až tak dobre nezarabalo ?A hlavne patent si na cečko nik nemože dat.Keby mohol........Na vakciny možu a tak sa schvalia aj bez danych studii.Prachy su prachy.Zivot cloveka je len....
@irsina83 v tejto teme ti kazdy povie ze nedaj nic... na tvojom mieste by som urobila to co som robila ja... zhanaj lekarov po znamosti kazdy v tvojom okoli kto pozna nejakeho lekara nech sa opyta na jeho nazor... ja som obvolala asi 5 a moja mama dalsich 2 lekarov a vsetci boli za ockovanie...ani jeden z nich nepopieral ze moze dostat dieta cukrovku ale len take dieta ktore ma na to predispoziciu, teda u uplne zdraveho dietata v ktorom nic nedrieme by nemal byt nijaky problem...

@kbeata podla mna cita... mne nasa pediatricka dokonca pribalove letaky aj dava na precitanie