icon

Dali ste dieťa zaočkovať proti meningokokovej meningitíde?

lenka110611
30. jún 2012

Čítala som o tejto chorobe, dokonca som videla nádherné deti ktoré boj s touto chorobou prehrali.. :(((( očkuje sa u pediatra? neviete čo to stojí? Ďakujem za všetky odpovede.

prevenar
13. nov 2017

@valy nepride ani trosku divne , ze 90% vsetkej chorobnosti na cierny kasel su dlhodobo 10-14 rocne deti ? ..jeden by si myslel, ze po vsetkom tom ockovani bude super chranene. ci ?

lenadka
13. nov 2017

@prevenar zdroj! Odkiaľ nás ten graf, aký jedinci boli zahrnutý do štatistík a koľko z nich bolo očkovaných? Ten graf čo si dal na pneumokoky a bola to totáln kravina v súvislosti s tvojim vykladom a tento s pertusisom je to od isté pridala som tiež graf ktorý ukazuje trochu inak a je k nemu aj výklad, 60 jedincov bez očkovania, u cca 80 sa nevie...
Ti že si teraz môžeš dovoliť neočkovaných je vďaka ockujucim rodičom ktorí zodpovedajú za kolektívnu imunitu.
Dám ti iný príklad prečo sa sledujú polyovirusy v odpadových vodách v SR keď epidémie ani chorobnosť nie je? A v týchto odpadových vodách sa našli a v populácii kolujú. Že by preto, že očkovaných je 95% ? Tým pádom sa vírus nemá na kom uplatniť, nechajme to klesnúť na 30% napr. tak nejako sa očkuje chrípka a každý rok máme epidémie. O pár rokov by sme tak mohli mať epidémie zo závažnejším dopadom, že?.. taká chrumkavá obrna...

prevenar
13. nov 2017

samozrejme, kazdemu drzim v ramci ockovania palce a zelam vela stastia, kedze to stastie budete velmi potrebovat.

komu nestaci dufat a ma zaujem o realne informacie o rizikach ockovania, moze ich najst tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

lenadka
13. nov 2017

@prevenar žiadne reálne riziká z očkovania nie sú! Jediné čím antivax zástancovia operujú je autizmus ktorý vraj spôsobuje MMR vakcina, čo je už dávno vyvrátené, spustil to podvodník lekár ktorý vytvoril vlastnú vakcínu a rodičia detí s autizmom mu zaplatili právnika. Lekára usvedčili z klamstva aj s toho že robil nehumánne invazívne zákroky a vyšetrenia autistického detí z prišiel o licenciu. Ale antivax propagatori stále citujú jeho zdroje.
Prevenar nám zas ponúkne alternatívne riešenia ktorými za zaoberá a určite ponúkne osvedcenē produkty. Áno farmafirmy zarábajú na vakcinach a zbytočných liekoch a prevenar na tých prírodných osvedčených.😎

lenadka
13. nov 2017

@prevenar a toto si si z ktorého prsta vycucal? S toho čo si mal pred chvíľou strčený v nose? "...si to uzi a zvys svojim detom sancu na toto ochorenie trojnasobne oproti neockovanim. urcite sa ti rad podakuju 😉 my volime zdravie , preto neockujeme . 😘"
Kde nás dôkaz že očkované deti majú trojnásobne vyššie riziko ochorenia? Tu na Slovensku je každé toto ochorenia zdokumentované, kto, kde v akom veku či bol alebo nebol očkovaný. Odkiaľ berieš údaj "trojnásobne"???

prevenar
13. nov 2017

@lenadka dufam ,ze si nad tymi litaniami nestravila vela casu . LOL

pre ostatnych: ak mate zaujem o informacie o rizikach ockovania najdete ich tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

luliu
14. nov 2017

@prevenar úplne vymyvanie mozgov, je mi ľúto a bez urážky, ale vidím podobnosť s jehovistami. Minule som šla popri Dunaju a zastavila ma mladá žena a začala do mňa tlačiť zaručene info o neockovani. Už je toho príliš a verím, že sa to zlomí a ľudia dostanú rozum a nebudú veriť len internetu

anicka766
14. nov 2017

@lenadka prepac ale odkial beries tolku istotu ze ak sa dobuducna rozhodnem ockovat svoje dieta, tak bude plne zdrave po ockovani...a absolutne nic sa mu nestane

lenadka
14. nov 2017

@prevenar máš vôbec nejaké dieťa?

A nechápem prečo si neodpovedal na žiadnu moju priamu otázku? Vždy to zatutleš protiotázkou úplne odveci, ako napríklad tá posledná. Moje deti sú plne zdravé po očkovaní, všetky tri. Najstaršia od 3-11 rokov a stredná od 3-7rokov nemala ATB. Vždy im dal zabrať nástup do MŠ ale potom už ok.
A opakujem ešte raz nepoznám žiadne dieťa čo má zdravotný postih z očkovania. Pediatrička mojich detí nemá žiadneho pacienta s postihom po očkovaní, pýtala som sa jej na to.

lenadka
14. nov 2017

@anicka766 odpoveď máš vyššie omylom som to odoslala prevenar

lenadka
14. nov 2017

@anicka766 a odporúčam prečítať si výročnú správu UVZ SR stačí časť epidemiológia, tam máš rozpísané všetky ochorenia aj tie proti ktorým sa očkuje, napr. taká variacela všimni si koľko krát spôsobila zápal mozgu alebo mozgových blán, len taká "malinká" komplikácia. 😔

anicka766
14. nov 2017

@lenadka to ze tvoje deti su zdrave po ockovani neznamena ze budu aj ostatne deti v poriadku. Kazde dieta je individualne a kazhe imunitny system pracuje inak. Takze taketo vyjadrenie mi pride absolutne nespravne

prevenar
14. nov 2017

@anicka766 ..ale ona je z RUVZ ..ona vie vsetko 😉 dokonca aj v tomto vidi uspech vakcinacie ..co je uz fakt ,ze brutal. LOL

anicka766
14. nov 2017

@prevenar dakujem pekne za takychto pracovnikov :/

senta_sofia
14. nov 2017

@prevenar precitaj si napriklad toto https://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2009/...
a mozno pochopis, ze tento tvoj graf je rovnaka sprostost, ako ten, co si dal vcera s tou skupinou 0-0. A ak ti to niekto zerie, uprimne je mi tych ludi luto.

luliu
14. nov 2017

@senta_sofia ale ved to je presne o tom, o obciach ktoré ich počúvajú ako keby to bolo slovo Božie. Žiadne štúdium, žiadne adekvátne vzdelanie a vzdelávanie, len internet

luliu
14. nov 2017

@senta_sofia * ovciach

senta_sofia
14. nov 2017

@luliu ved maju aj take vyjadrovanie ako keby kazali, len bohuzial skor pripominaju sektu

luliu
14. nov 2017

@senta_sofia oni sú naozaj sekta ako vysita

prevenar
14. nov 2017

@anicka766 veru, vdacime im za "vela" ^^ aspon mame koho krmit z nasich dani ^^

prevenar
14. nov 2017

@senta_sofia no, co prave pozeram , tak nasa skupina https://www.modrykonik.sk/group/1799/ ma momentalne 68 aktivnych clenov, je to stvrta najvacsia skupina na MK v ramci zdravia. "ockujuce maminky" a "o vsetkych aspektoch ockovania" ..maju 3ch aktivnych clenov ..zrejme len moderatorky, takze 😀 zaujem relativne je . hahaha

ale dik za tvoju starost o nas 🙂

prevenar
14. nov 2017

@senta_sofia uhu hu huuu ..ockujemeeee 😀

"V Banskobystrickom kraji zistili lekári príznaky mumpsu u ôsmich detí. Všetky boli povinne proti tejto chorobe zaočkované. Ochorieť by teda už nemali."

nemali, ale ...ale asi sa tam vludila "chybicka" 😉

vysvetlenie :

„Ja osobne si myslím že ide o nie celkom účinnú vakcínu," uvažuje pediater Svetozár Dluholucký.

http://www.tvnoviny.sk/domace/1789727_deti-ocho...

lenadka
14. nov 2017

@anicka766 tak isto ti položím otázku, či tvoje dieťa ostane zdravé ak ho zaočkovať nedáš.
Ďalšia vec s tým grafom zas si tu zabudol @prevenar dať popis k nemu, viem aké údaje sa tam zadávajú preto som tu dala odkaz na výročnú správu tam je to rozpísané aj som odfotila text popisu za rok 2015 a len stále tvrdí dvoje ako aký baran.
Myslím @anicka776 že máš svoj vlastný zdravý rozum a prečítaš si to sama a nenecháš si masírovať mozog niekým kto je ak primitívny. Na žiadnu moju priamu otázku neodpovedá. Prečo? Lebo nevie, nemá argumenty, vytiahne to isté s tým istým trápnym komentárom.

lenadka
14. nov 2017

@prevenar aaa vytiahol si si pomocníka 😂 asi nevieš aký symbol je ten že, si veľmi vzdelaný a sčítaný človek 😂😎

lenadka
14. nov 2017

@prevenar až 68 členov?!? Fíha a čo tie zvyšné očkujuce maminy na koniku? Či ako založíme si skupinu? Až na čo? Považujem to za normálne a nemám potrebu o tom písať nadchýnajú má iné veci, čo sa moje deti nové naučia, doma sa tak isto nenudím. Diskusia s tebou je ako hádzať hrach na stenu, takže idem si ja umývať tie okná a učiť sa s dcérou aby jej niečo neušlo ako niekomu...😊😎

senta_sofia
14. nov 2017

@prevenar skutocne netusim, aka je suvislost medzi poctom aktivnych clenov vo vasej skupine a problemom naduzivania antibiotik a narastu pneumokokovych ochoreni, ale ked uz si to vytiahol, zo 4049 clenov aktivnych len 65? Ono zdvojene nicky spravia svoje... Ale asi tiez mnohych omrzelo citat tvoje grafy. Co viem, za celu dobu posobnosti antivaxu na Slovensku bolo udelenych okolo 1100 pokut za neockovanie, asi tiez nemas moc praktizujucich neockovacov. Necudujem sa, anonymne forum znesie vela, ale zit s pocitom zodpovednosti za niecie zdravie je uz trosku ine kafe. A k tomu mumpsu, nie je ziadne tajomstvo, ze ta vakcina nepokryva vsetky genotypy, ani to, ze nevytvara protilatky na 100%, stale to vsak staci na to, aby sa nevyskytovali velke epidemie, preto ochorelo len 8 ludi. Ci ostatni ockovani mali lepsiu imunitu?

lenadka
14. nov 2017

@senta_sofia jemu zbytočne predkladáš ten link, on predsa nebude čítať článok od človeka čo má dva tituly pred menom a tri za ním, nerozumel by tomu 😎

senta_sofia
14. nov 2017

@lenadka a este aj po cesky 😂

prevenar
14. nov 2017

😂