Epidémie a prípady očkovaním preventabilných ochorení

adsumus
29. okt 2013

Táto téma má slúžiť očkujúcim aj neočkujúcim rodičom na výmenu informácií o infekčných ochoreniach, ktoré sa vyskytujú na Slovensku aj vo svete. Nie je určená pre šírenie antivakcinačnej propagandy, ani na diskusiu o očkovaní či neočkovaní. Ide o ochorenia ako je obrna, osýpky, meningitída, pneumokokové infekcie, mumps, ružienka, hepatitída, čierny kašeľ, záškrt a všetky ostatné, ktoré sa dajú ošetriť očkovaním. Ďakujem za všetky informácie a prosím o uvádzanie zdrojov, aby nedochádzalo k šíreniu nepravdivých alebo neoverených informácií.

adsumus
autor
29. okt 2013

Prípady obrny (polio) POTVRDENE v Sýrii, začína očkovacia kampan! Vyše dvoch milionov Syrčanov je utečených v Libanone,Jordánsku, Turecku a Egypte v dôsledku občianskej vojny. V krajine je viac ako 100,000 detí vystavených riziku nákazy. Práve tieto maličke deti sú najviac ohrozené paralýzou v dôsledku ochorenia. Odkiaľ vírus pricestoval sa nevie. Pripomínam, že prednedávnom bol zistený v Izraely.

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-247...

prevenar
29. okt 2013

zaujimave, tak uz bolo vedecky dokazane ,ze ockovanie ma skutocne nejaky preventabilny ucinok ? ja som zatial nezaznamenal jedinu studiu, ktora by to ekzaktne 100% dokazala , tak ako je zvykom pri inych liecivach.

kto vie ci tam nahodou tiez nesiria polio medzi detmi vakcinou , tak ako v Afganistane ^^ http://naturalsociety.com/pakistan-to-punish-fa...

volny preklad

-napriek tomu, ze dokazy vravia o tom,ze 78% pripadov polia v Pakistane su sposobene priamo vakcinou, Pakistan pristupil k tvrdym opatreniam voci rodicom, ktori odmietaju dat zmrzacit vlastne deti. na tychto rodicov su uvalene financne sankcie a zakaz vstupu pre taketo deti do skoly. polio je prepuklo v ockovanej komunite deti a epidemia je bez akejkolvek kontroly. podla "National Institute of Health" zo 136 pripadov polia 107 detom bola podana vakcina vo forme kvapiek. pripady s spojene so sirenim polia z oralnej vakciny boli tak zavazne, ze "Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP)" doporucila absolutny zakaz pouzivat tuto vakcinu. napriek tomu je tato forma siroko pouzivana nadalej v ramci celeho sveta napriek znamemu vysokemu riziku pre zdravie. najsokujucejsie je ze samotna sprava z "Centers for Disease Control (CDC)" tvrdi ,ze je "mozne" ze u tychto deti bolo polio sposobene samotnou vakcinou.

kbeata
29. okt 2013

@prevenar to bola teda ziva polio vakcina?lebo aj u nas v cisticke bol zaznamenany polio virus,aj od doby co sa ziva polio uz prestala pouzivat,preto sa preslo na nezivu,aj tak je znepokojive,ze po rokoch sa ten virus este vyskytuje 😒

prevenar
29. okt 2013

@kbeata ziva. ..zivu prestali pouzivat len v "civilizovanom" svete ..inde, kde je pravo na este nizsej urovni ako na slovensku , idu pekne na jatky so zivou vakcinou. ono zas , aj tie "nezive" su obcas zahadne az moc zive . ^^ ..zrejme to suvisi s nelegalnymi pokusmi farma firiem s vakcinami na nic netusiacom obyvatelstve ..ked ani samotna vlada o nich netusi. vacsinou sa pride na takyto pokus az vtedy, ked zacnu nosit tela spat do nemocnice ^^ ..o tychto masovych nelegalnych pokusoch na detoch najdes kopec clankov , ked pohladas.

nie je to znepokojive, ale normalne .. vyplyva to z "ucinnosti" ..respektive z neucinnosti vakcin . od nas zmizli tieto choroby z dovodu vysokej hygieny, kvalitnej stravy a lek starostlivosti - antibiotika a pod. teda znepokojive je akurat to ,ze este v roku 2013 su na zemi miesta , kde su tak zle zivotne podmienky ,ze umoznuju vyskyt takychto chorob. ..ale na zlepsovani zivotnych podmienok sa nedaju zarobit miliardy , tak ako na vakcinach ,,tak maju proste smolu.

adsumus
autor
29. okt 2013

Zase voľné preklady... 😕 ..by som teraz chcela vidieť tých, čo nemajú zaočkované deti proti obrne ako sa vyberú do Egypta alebo Turecka. Mimochodom, žiadala som, aby ste tu nešírili antivakcinačné voľné preklady=bludy. Rešpektujte.

abbey1
29. okt 2013

Môžem dodať fotky, ako sme sa vybrali do Turecka, Bulharska, Egypta, či čoskoro do Indie.

prevenar
29. okt 2013

@adsumus jo, komu nestaci moj volny preklad , moze si to dat prelozit odbornemu prekladatelovi s certifikatom ISO ..nikto nikomu nebrani .

adsumus
autor
29. okt 2013

@abbey1 Aj priamo do Sýrie by si teraz s nimi išla? Že sa pýtam vôbec. S istotou, že?

adsumus
autor
29. okt 2013

Ináč, keby to niekoho zaujímalo tie deti ostali neočkované kvôli občianskej vojne a teraz majú epidku. Ale oni to doočkujú.

kalifa28
29. okt 2013

táto tema nie je určená na šírenie antivakcinačnej propagandy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

táto téma je určená na šírenie vakcinačnej propagandy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ide ti karta adsumus 🙂 čo už ta nikde nechcu čítat???? tak si si musela založit vlastnu temu??? jaj ty naša Alicka 🙂

adsumus
autor
29. okt 2013

@kalifa28 To čo je zasa za útok? Trapný. 😕 Prečo by komu mohlo vadiť čítať o tom, kde sú vo svete epidémie? Podľa mna, by to malo zaujímať každého rodiča, ked sa niekde vyberá a hlavne neočkujúcich. Prečo vám o tom antivax mlčí?

kbeata
29. okt 2013

@adsumus no vies,ale minimalne polovica mamiciek s neockovanymi detmi zajtra nastupi do lietadla a poleti do syrie,alebo pakistanu na vyletik,kde je zrovna epidka,a vies vobec sa neporadia s pediatrom a na modrom konikovi co to o ockovani a ockovacich latkach 😉

adsumus
autor
29. okt 2013

@kbeata Pozri, kto nechce byť informovaný, nech nečíta a cestuje. Koho to zaujíma, prečíta a rozhodne sa. Nemôžeme predsa ignorovať prebiehajúce epidémie okolo nás. Ale ten problém je zložitejší, pretože vojnové konflikty produkujú utečencov a tí sa môžu prikotúľať aj k nám, nemusí nikto nikde cestovať.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adsumus
autor
29. okt 2013

@fidka79 To by sa vám najviac páčilo, zakázať proočkovacie informácie a výlučne tu propagovať antivax, že? Zasa napíšete 20 sťažností na tému?

prevenar
29. okt 2013

@kalifa28 hahaha 😀 brutalne si trafila 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kalifa28
29. okt 2013

neviem čo si zač @adsumus, ani prečo venuješ tolko času svojej proočkovacej propagande a tolko dalšieho času vydávaniu sa za ,,právničku,, a ,,odborníčku,, ale ked ta to baví...
na margo tvojho prispevku: zaujímavé, ako si vo mne v momente spoznala neočkujuceho rodíča.... ty si už aj jasnovidka??? ja žasnem... dnes sme zalievali platnu, mrkneš mi prosím na počko, nech sa nám do toho nenaserie dážd, bolo by to blbé a drobilo by sa to potom..... na Ilka sa už spoliehat nedá....

adsumus
autor
29. okt 2013

@fidka79 Samozrejma vec, počítam s tým. ALE táto téme nie je o názoroch, ale o informáciách o chorobách a epidémiách. Ja tu neprezentujem názory, ale fakty a na tie som aj zvedavá. To tvoje hodnotenie, že ignorujem antivax informácie je nesparvodlivé, poctivo sledujem všetko okolo očkovania. Skúste nechať aspon jednu tému na pokoji, bez toho aby ste urážali a útočili, ved si pozri koľko útokov a urážok zo strany AV tu už padlo. Aj z tvojej strany. Načo je to dobré?

kbeata
29. okt 2013

@adsumus vsak prave,ten kto chce byt informovany,a kto sa najviac zaujima o ockovanie,tak to su AV,ako ich ty nazyvas 😉 ,a utecenci sa najprv zdrziavaju v karantene,len tak sa k nam ludia zo syrie a pakistanu nekotulaju

nae
29. okt 2013

Situácia na Slovensku sa dá pekne vykresliť na stránkach napr. www.epis.sk - počet jednotlivých ochorení (chorobnosť sa ale nerovná zákonite úmrtnosť) aj vekové zloženie či počet ochorení za jednotlivé obdobia.
Prešla som si viacmenej všetky ochorenia z databázy, a valná vačšina ochorení preventabilných očkovaním, ale aj takých, proti ktorým nie je očkovanie, klesá.
Vypichnem len pár zaujímavostí:
- čierny kašeľ - evidentný nárast prípadov, hlavne od r. 2007, kedy sa zavádzala hexavakcína do očkovacieho kalendára. prípady stále sú, infekcia stále koluje v populácii aj napriek vysokej preočkovanosti a "kolektívnej imunite". Chyba v matrixe? 😉
- stúpa ešte počet prípadov kliešťovej encefalitídy, ale keďže je známe, že táto diagnóza je povedané jednoducho "nedoriešená" a nejasná, treba to brať s rezervou
- proti šarlachu a hepatitíde C očkovanie neexistuje, trend chorobnosti je klesajúci - zase chyba v matrixe či nedostatok ihiel v detských ihriskách (netýka sa prvej dg.)?
Toľko moje stručné intro a tiež outro k téme, ktorá má zase za úlohu podvedome šíriť strach, vyvolať horlivé diskusie a znižovať schopnosť rodičov na zdravý úsudok.

kalifa28
29. okt 2013

snad nebude mat viac ako tuto jednu stranu 🙂 🙂 🙂

adsumus
autor
29. okt 2013

"Väčšina obetí, 22 paralyzovaných detí (z toho 10 je potvrdených), bola menej ako 2 roky stará a boli bud nezaočkovaní alebo nedostatočne zaočkovaní." Hovoria o tom všetky zahranične noviny a príjmajú sa opatrenia na zastavenie šírenia vírusu aj do okolitých krajín.

http://edition.cnn.com/2013/10/29/health/syria-...

adsumus
autor
29. okt 2013

@kbeata Lenže bohužiaľ nejde výlučne len o Sýriu a Pakistan, aj v Europe sa šíria rôzne ochorenia. Sledujte tému.

adsumus
autor
30. okt 2013

"Experti upozorňují, že by se obrna mohla z Blízkého východu dostat i do Evropy. S varováním přišel Reinhard Burger, prezident renomovaného Institutu Roberta Kocha v Berlíně."

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/blizky-vyc...

adsumus
autor
30. okt 2013

"Syrské úřady přiznávají, že nejsou schopny zajistit celoplošné očkování, jak tomu bylo před zahájením občanské války. Zatímco před ní, v roce 2010, bylo naočkováno 95 procent populace, letos je to pouhých 45 procent. Obrnu se díky vakcínám podařilo zvládnout ve většině států. Vyskytuje se stále v Afghánistánu, Nigérii a Pákistánu."
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/obrna-v-syrii-00e-/zahra...

zigzag
31. okt 2013

@adsumus vies preco mlci antivax? lebo to nestoji ani za koment 😀 dalsi blud ... 😉

zigzag
31. okt 2013

@adsumus a nechapem preco sa bojis, ked mate ockovanie? ocividne mu asi tak neveris, ked sa bojis 😝

pectore
31. okt 2013

vidim ze hned v druhom prispevku zasiahla rychla rota diletantska... 😉 volny preklad s naturalsociety..

tu je nieco o nich.... ...len sa pekne pozrite komu zas verite : http://naturalsociety.com/about/ ... zas sama alternativa a spekulacie.... mladici /supermani hladajuci pravdu... snazici sa vopchat sa do politiky... no odbornici na slovo vzaty... 😀 😀 😀 😀 ... to je taky odvar ako nas slovensky "filko"

chorobnost na slovensku je jedna vec chorobnost vo svete druha vec.... bolo by dobre aby si rychla rota uvedomila ze slovensko nieje ostrov s embargom.... takze ohanat sa prtavym slovenskom a jeho chorobnostou ZA STAVU VYSOKEJ PREOCKOVANOSTI je trocha utopisticke hlavne ked snahou rychlej roty je tento fakt zmenit....

cierny kasel je ochorenie ktore clovek moze dostat aj po jeho prekonani... OPATOVNE.... nevznika proti nemu dostatocna silna imunita aby sa jedinec znova nenakazil.... tak preco vyzadujeme od vakciny 100% ucinost ked problem je zjavne niekde inde... u cierneho kasla je dolezite ze po zavedeni vakciny sa nan PRESTALO UMIERAT!!! .... takze chyba nieje v matrixe ale v pohlade na vec....

svojvolny vyklad grafov... je tiez zaujimavy.... nech si to prejdu ludia sami a zhodnotia ci je to až taky matrix .... alebo odraz doby....

strach a diskusie ktore znizuju u rodicov usudok by som vsak hladala v inde... 😉

zigzag
31. okt 2013

@pectore presne tak, este ze my sa zastrasit nedame 😵