Lekárka mi odmietla dieťa zaočkovať, Je to normálne?
Ahoj moja dcérka sa narodila 06.06 od toho týždňa som každý týždeň volala do nemocnice či majú očkovaciu látku na TBC keď že v tom čase ako som rodila nebola.Bolo mi povedané,že do šiestich týždňov sa ešte zaočkovať môže ak to však nestihneme potom až po roku.Lenže malá má presne v pondelok šesť týždňov a aj tak ju nechcú zaočkovať.Ani dnes ani v pondelok.Máte niekto dobrú radu alebo podobnú skúsenosť??
och boze niektore asi vobec necitaju po sebe co pisu....to uz nikto nemoze mat iny nazor na ockovanie pretoze davaj pozor ze sa ti stane nieco zle ked das zaockovat?nemam slov na tie utoky.... co tak nechat kaxdu matku rozhodnut ako uzna za vhodne a prestat utocit typu mozes byt stastna ze tvojmu sa nic nestalo ved to sa neda citat😒 jednoznacne ked maju rusit vakcinu netrap sa doktorka vie co moze a co nie a ked to odklada tak to nechaj tak 😉
nám vakcína nezabrala a mali by sme ísť na preočkovanie .Momentálne má Maťko 3,5 roka a dúfam,že si to naša lekárka nevšimne a nebudeme musieť na to očkovanie ísť.Mám veľmi zlú skúsenosť po očkovaní v 15 mesiaci a už nikdy viac! 😒 Doteraz sme trpeli a ešte trpíme následkami.
ahoj mne tiez syna nezaockovali ked bol maly mal zdravotne problemy ked sa narodil zaockovali mi ho neskor teraz sa to vsetko meni jedno ockovanie ubudne nejake pribudne ja sa v tom uz tiez nevyznam mam 4 deti a kazde bolo ockovane inac
Mne dcerku zaockovali ako tyzdnovu. Mala dost silnu novorod. zltacku (mozno aj ta mala vplyv na reakciu TBC, lebo kamaratke pri vysokom bilirubine nechceli ockovat TBC), ze sme museli ist do nemocnice. TBC nema do dnes zahojene, a to uz ma 6m. Dohnalo nas to az na pohotovost, ked jej to prasklo a mala tam velku otvorenu ranu. Ked som volala na plucne (lebo o 3 dni sme mali ist na prvu kontrolu, ze ci mozeme prist skor, lebo to ma 3x3CM) nam len povedali ak praskne, tak potriet liehom. Mala hucala o zivot. Na pohotovosti sa chytali za hlavu ze preco liehom, ze to ju muselo boliet, ze kto nam to poradil. Ked jej to prasklo, nieco jej z tej rany trcalo, vid posledna fotka. Ked sme prisli na prvu kontorlu do biskupic, Dr len skonstatoval ze to je na fotku, ake to ma. Vytlacili jej to-mala lapala po dychu od bolesti, tak hadam este nikdy neplakala. Druhy krat na kontrole jej to opat vytlacali. Dieru mala este vacsiu a tiekla jej z toho krvicka. Mame ist opat na kontrolu, tak uvidime. Ak by som nemusela, malu nedam ockovat. Mame s tym len problemy. Velmi ju to bolelo ked to este nemala prasknute. Oddialilo nam to vsetky ockovania. LEN SAME PROBLEMY s TBC 😖 aspon nasa skusenost.
Dnes v tel.novinach tiez hovorili ze su s TBC len problemy.
Ahoj, ja tiez neviem preco ta to az tak trapi 😅 . Moje dvojky boli predcasne narodene a este sa narodili aj v inom okrese ako som byvala, v nemocke nas neockovali kedze nas prepustali ledva sme mali cez 2000 g, ked sme prisli domov tiez uz sme to nejak nestihali tak mi dvojky ockovali az ked mali 1,5 r. a teraz som tomu velmi rada, zaobislo sa to bez akychkolvek problemov - teplot, zapalenia a pod. Ani sme nevedeli ze boli ockovani (teda okrem kriku co narobili pri ockovani 😅) Ono vraj medzi ockovanim a TBC vakcinou ma byt pol rocna pauza 😉
Simi chudatko male , dcerke prajem skore vyhojenie rany 😉
co by som ja dala zato, ak by mi dieta nechceli zaockovat...tbc sme sa vyhli..ostatnemu sa asi nevyhneme 🙄
@li_la precitaj si toto www.slobodavockovani.sk, a bud rada velmi rada, ze patris k tym, co nemaju ziadne nasledky po ockovani.Ja k tym stastlivcom u mojich deti bohuzial nepatrim, takze by som vazila slova a naozaj bud rada, ze toto nieje diskusia!Ja nosim dieta v satke aj pri stani ako si ty napisala a ked sa mi chce aj 24hodin denne 7 dni v tyzdni a vies co, este dokonca aj pri tom dojcim priamo v satke.Nikoho neodzucuj za nieco co sama nemas odskusane, nikdy nevies co ta v zivote stretne.Tym na teba nechcem utocit kazdy sa ma pravo rozhodnut po svojom, a kazda matka robi tak ako vie a ako ona povazuje za spravne 🙂
@bahara tebe tiez odoporucam precitat clanky vid vyssie, ak aj potom budes chciet malu dat zaockovat, tak by ti ju mali.Len je pravda ze tato vakcina sa uz nebude podavat, nakolko zistili ze jej vedlajsie ucinky byvaju dost caste+vraj nieje taka ucinna ako sa o nej myslelo.
Mna by takato sprava od pediatricky priam potesila! 😀 Takmer nepoznam jedine dieta v okoli,ktore by z toho nemalo problem,vratane nas 😠
ockovanie TBC je momentalne myslim si ze povinne a nechapem preco ho tvoja doktorka odmieta,pokial ste neni chory ,nevidim dovod preco by ste nemali byt zaockovany,pekny den!
evidentne este nikto z vas neprisiel do kontaktu s TBC pacientom.Neprajem nikomu ale nebudem tu odbocovat od temy ako stado predo mnou
bahara nechapem preco ti nechcu malu naockovat.Prekonala neaky infekt?Ak nie a vakcina je dostupna tak nevidim dovod.Urcite ti neaky museli povedat.
nechaj to tak,buď rada,že ti ju tým humusom nezaočkujú....aj tak to majú zrušiť
Ako tu už píšu baby, nemusíte sa trápiť. Skôr budte rada. Čítala som veľa príbehom mamičiek, ktorým deti po očkovaní ochoreli, dokonca zomreli! ☹ Aj v Modrom z neba boli také príbehy. ☹ Samozrejme sa to ale stať nemusí a je to len na vás.
Očkovanie samo o sebe má dve stránky. Iste je dobré, prečo by ho inak kedysi vymysleli, no má bohužiaľ aj vedľajšie účinky. V podstate tak ako všetky hocijaké lieky a je teda len na organizme ako sa s tým vysporiada. Je pravda, že vakcína na TBC by mala prejsť radikálnou zmenou, no nemyslím si, že by mala vymiznúť úplne. Nie je pravda, že tuperkulóza sa už nevyskytuje - o tom by Vám vedeli povedať pacienti v Hágoch. Každá vakcína je vlastne vpustenie toho daného vírusu do tela a ten buď zreaguje alebo nie. Dnes je napríklad všade vyvesená reklama na očkovanie proti kliešťovej encefalitíde. Môjho otca v práci očkovali povinne (pracuje ako záhradník). Ochorel bežnou chrípkou čo sme si mysleli, že za týždeň je z toho von. Bohužiaľ bol doma vyše roka, prešiel neskutočné množstvo lekárov, bol na dvoch operáciách, robili mu aj testy na rakovinu, keďže mu rapídne ubúdalo svalstvo a iné problémy a nakoniec sa zistilo, že celé to spôsobilo očkovanie proti kliešťom. Dostal niečo proti tomu a odvtedy je v pohode. Ďalších jeho 30 kolegov je v pohode a nič im nie je. Je to teda len o organizme človeka a rozhodne je to na rozhodnutí či áno alebo nie, pretože nikto nedá priamu odpoveď či je očkovať správne alebo nie.....
Ja si myslim ze by sa ddeticky mali ockovat. Problem moze podla mna nastat iba ak ma dietatko slabu iminitu. My sme nasu malicku dali zaockovat aj proti hepatitide aj ked som sa stretla s odporcami tohoto ockovania v nemocnici nam povedali iba svoj nazor ( a to keby to bolo moje dieta dam ho zackovat na vsetko co mi ponukaju).Ja osobne som za ockovanie predsa len ked ta choroba praskne to dietatko je chranene su vsak aj pripady kedy po ockovani nastal problem ale myslim si ze tych je menej ako tych co po ockovani nemali neziaduce ucinky
prestuduj si o tom nieco a potom sa rozhodni, aj ja som vahala, nakoniec som nedala, ak sa napriek vsetkemu rozhodnes, ze ho pre svoje dietatko chces, dat ho po roku absolutne staci
no, ja by som po tychto nasich skusenostiach:
http://www.slobodavockovani.sk/news/zapalene-uz...
bola byvala velmi rada,ak by nam malu lekarka nezaockovala....zial, stalo sa.... ☹ ...a to som po dokladnom studiu prisla na to, ze BCG vakcoina,ktorou nase deti ockuju,pred TBC nechrani....no chapete to? deti dokalicene,s traumou s nemocnic a lekarov...a uplne zbytocne...ale to je na dlhu debatu.....
my sme s ty bojovali pomaly rok....zdurenie uzliny,antituberulotika,antibiotika,hnisanie rany,prevezy,nastastie operacia nas minula len tak tak....uz by som svoje deti nedala ockovat ani keby co bolo....
@li_la perfetny prispevok..... 100bodov mas u mna.
autorka, moja dcerka ako dvojdnova absolvovala vaznu operaciu a vtedy mi doktorka v nemocnici prizvukovala, dbajte na to, aby vam ju pred prvym rokom neockovali..... nedovolte to aj keby chceli. takze myslim, ze tvoja doktorka sa sprava velmi mudro. vobec by som to nesilila. tatianka bude mat teraz rok a vzhladom na diagnozu ktoru prekonala nema este ani jedno ockovanie a vyzera, ze je vsetko ok. dokonca teraz prekonala kiahne a zvladla to na jednotku.
janulkama - moje obe menšie deti nemajú žiadnu reakciu na TBC a doktorka mi povedala, vraj sa už nepreočkuváva. Zrejme to má súvis s tým, že to očkovanie aj tak chcú zrušiť.
@li_la no kazdopadne zaujimavy prispevok 😒 ... podla toho, co som si od teba v tych par riadkoch precitala o noseni, asi tuto problematiku nemas absolutne zvladnutu a nic o tom nevies ... pre matku je uplne prirodzene dieta nosit, novorodenec sa moze nosit kludne nonstop (samozrejme nie pocas nocneho spanku matky 😀 ) ... pre jeho motoricky vyvoj mu staci pohyb pocas prebalovania, pretoze ani v satke nie je pasivne ... neskor od toho 5. tyzdna si mamicka sama urci kolko bude babo nosit, podla toho ako to vyhovuje jej a hlavne dietatu ... ja si ani neviem predstavit, ze by som novorodenca supla do kocika a hlavne v zimnych mesiacoch ... do tych 6-7 mesiacov je uplne v poriadku krpca nosit, on sa potom ohlasi aj sam, ze uz ma toho dost a chce byt samostatny 😀 ... a nosenie v satke/nosici nie je nic moderne ako to pisu ti, co o tom nic nevedia ... nosenie je ten najprirodzenejsi sposob starostlivosti o dieta ... pretoze kociky prisli omnoho neskor, vzdy sa dieta nosilo 🙂
http://www.badatel.sk/index.php?option=com_cont...
ja iba toľkoto...nech si každý urobí vlastný názor...inak z môjho pohľadu veľmi zaujímavá stránka...nehovorím, že treba všetkému veriť, ale zamyslieť by sme sa teda mali určite...
Ja by som sa na tvojom mieste netrapila a bola rada. Ja nie som velky zastanca ockovania a keby to nebolo povinne, tak by som asi svoju dcerku zaockovat nedala. Poznam osobne rodinu, ktorej ockovanie dcerky spustilo take zdrav.problemy a zial skoncilo to az jej smrtou :( a nie je to tak davno co bezala na tuto temu aj reportaz v reflexe.....bolo tam dost mamiciek s detmi, ktore hovorili o tom ako ich deticky po ockovani ochoreli a niektore maju aj trvale nasledky. Pokial viem, toto ockovanie je uz len u nas a este tusim niekde, ale v Cechach aj Rakusku a v mnoho dalsich krajinach je uz davno zrusene. Aj u nas mozno bude od noveho roka, takze ja by som bola len rada, keby to bolo aj nas obislo.
Ja som s dcerkou musela chodit mesiac a pol na kalmetizaciu kde jej tri krat prepichovali a cistili ranu po ockovani na ramienku. Stale tam mala hnis..........to si neviete ani len predstavit ten sajrajt co jej odtial vysiel, ked jej to prepichli a zatlacili :( strach a hroza.

mi sme tiez mali hnusnu reakciu a mala ma doteraz skaredu jazvu moja pediatricka sama hovorila ze jej to skaredo reagovalo a ze je rada ze to zrusia kedze aj tak nieje ta vakcina az taka ucinna.