icon

Ľudský papiloma vírus - očkovanie Silgard

lilly0812
30. júl 2013

Milé mamičky, mám 26 r. a gynekológ mi odporučil očkovanie proti HPV vírusu vakcínou Silgard. Tvrdil mi, že do konca tohto roka by mala byť akciová cena vo všetkých lekárňach 60 Eur za jednu vakcínu. Pýtala som sa v rôznych lekárňach ale akciovú cenu mi nikde nepotvrdili. Zistila som , že cena sa pohybuje medzi 99-137 Eur za jednu dávku vakcíny. 3 vakcíny spolu som našla za cenu 412 Eur. Neviete niečo o aktuálnej akcii, ktorá podľa by mala teraz prebiehať.

Ďalej by som sa chcela spýtať aké ste mali rakcie po očkovaní. Dočítala som sa, že očkovacia látka Silgard spôsobuje rôzne vedľajšie účinky. Aké máte skúsenosti s očkovaním Silgardom?

1177
27. sep 2016

Som ockovana, stalo to kedysi asi 15 000 korun, okrem toho, ze sem pisem, ziadne postihnutie nemam 🙂

danavdana
27. sep 2016

@lilly0812 ahoj, ja som sa dala ockovat a ziadne vedlajsie ucinky som nemala...
Nehovorim, ze je to lacna vec, ale ludia su schopni vyvalit stovky eur za mobil alebo dovolenku a ked ide o zdravie tak vahaju.
Ja nelutujem, investicia do zdravia nikdy nie je na skodu.

lilly0812
autor
27. sep 2016

@danavdana mne teraz kozna lekarka toto ockovanie navrhla no gynekolog tvrdi, ze je toto ockovanie zbytocne. Ako pises, nie je to ockovanie najlacnejsie, co som nasla na internete tak 100 eur jedna davka. Ja sa chcem dat zaockovat no moj mesacny prijem je 100,72 eur, nemam peniaze pre dieta nieto este na tak drahe ockovanie, viem, ze davky su 3. Podla mna by toto mala hradit zdravotna poistovna. Ja mam opakovanie kozne problemy, jeden sa po porode vytratil sam no mavala som casto kozne intertrigo a posledne su to kozne vyrastky, tzv. veruky. 3 davky ma vidu 300 eur na co ja nemam peniaze.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
danavdana
28. sep 2016

@peter952 ani nestras ..dufam, ze nie. Mam vyborneho lekara a ten to doporucil, tak snad je to ok... Predaval mi to kamarat lekarnik PharmDr., tak sa spolieham, ze nieco o tom vedeli...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
30. sep 2016

@peter952 skus radšej zomrieť zbytočne , lebo hlupaci maju nedoveru voči očkovaniu by si mal písať ludom.

peter952
Odpoveď bola odstránená
evkapu
31. mar 2018

Moja skusenost:Mam 32 rokov Hpv viac kmenov mi bolo diagnostikovanych v roku 2012 ....mam 2 krasne deti ........lekarka mi vakcinu odporucala teraz lebo aj ked to uz mam...tak preco nie ...ved v amerike tym ockuju kadekoho....biznis je biznis....a cuduj sa svetu po poslednych vyteroch bez vakciny zazracne zahadne uz nie som HPV pozit.......Netreba si dat pichnut vsetko co je na letaku v cakarni.....najma nie vakcinu Gardasil proti HPV po ktorej sa prejavuju neziaduce ucinky a to nielen teplotka ale vazne ochorenia....tak si rozmyslim ci znicim zivot dcere v 12 r alebo ju necham zit s moznym rizikom ze raz(ked bude mat 40/50r) bude mat MOZNO rakovinu krcka maternice

adriannasvk
31. mar 2018

Kamoska sa dala ockovat,mala neskutocne bolesti,a neochranilo ju ockovanie,urcite kmene hpv jej sposobili zapal krcka a nabeh na rakovinu....mne hpv bolo zistene pred par rokmi,mam dve krasne deti,a po porode prveho som sa hpv zbavila,vsetky vysledky su ok. Zaklad je pravidelna prevencia u dr,hpv je v tejto dobe bezne,prides k tomu ani nevies ako pomaly....😕

dajda459
9. júl 2018

Ahojte. Akurát riešim toto očkovanie. Moja mamina (39rokov) teraz podstúpila dáky zákrok s krckom. Mala zlé výsledky a nábeh na rakovinu. Chodíme spolu tej istej gynekologička. Tá mi odporučila zaočkovať sa aj napriek tomu že už mám 22rokov, manžela (5rokov žijeme spolu pohlavne)a jeden pôrod za sebou. Trochu ma teraz vystrašila tá cena a vedľajšie účinky.

peter952
Odpoveď bola odstránená
petah82
10. júl 2018

@dajda459 ani nad tým nerozmýšľaj ! Hpv očkovanie nefunguje. Hpv má v sebe 99% populácie. Zdravé telo ho vylieči samé. Rakovina krčka maternice je pomalá rakovina, trvá 20-30 rokov, kým vznikne. Treba chodiť na stery z krčka pravidelne a všetko bude ok. Určite si pozri.

https://www.youtube.com/watch?v=aGIgVHPQXJ4

@evkapu skvele rozhodnutie a ukážkové načúvanie vnútornému pocitu. Ak už Hpv je v tele, očkovanie je oveľa viac škodlivé a narobí viac problémov. Najčastejšie autoimunitne choroby.,..

pieksamaki
10. júl 2018

@lilly0812
mne to príde ako cisty biznis, ako aj antikoncepcia, narobiť časom neplodných ľudí,aby zarábali na umelých oplodneniach.....mam už viac rokov, ale názor mám takýto....nemyslím,že je to môj negatívny postoj...ved vnímam a ..samozrejme,že sa spoločnosť mení, že sa menia ľudia, ale nepovedia to inak,iba kúpte si...to a to, aby bol biznis.....

silvia2013
10. júl 2018

@petah82 10-15 rokov, poznam zeny, ktorí ho dostali v priebehu 3 rokov

silvia2013
10. júl 2018

@danavdana nie vsetko co ponuka medicina na ochranu zdravia je aj vhodne, ucinne , ukaž mi lekara, ktorý je zaockovany takymito hlupostami

petah82
10. júl 2018

@silvia2013 je rozdiel či dostali rakovinu krčka alebo mali len zlý ster alebo zmeny ako rôzne dysplazie. Ale vždy to bola choroba starých žien, ktoré nevideli gyndu cely život. Verím, že to môže byt urýchlene, kvôli tomu ako žijeme. Ale už existuju aj “preventívne chemoterapie”, farma firmy na tom neprerobia, ťažko povedať v akom stave má naozaj niekto rakovinu krčka....

silvia2013
5. sep 2018

@petah82 ja poznam viac zien, ktore ochoreli okolo 30 a par ich tu uz nie je, tak neviem ci 30r zena je uz u teba stara, ale ok. Ja som mala CIN 1 3 roky , bez HPV, tersz mam cyto na 1.Bez konizácie.

petah82
5. sep 2018

@silvia2013 pisem, ze to vzdy BOLA choroba starych zien. Ak ju dnes dostavaju mlade zeny, nieco je zle. S ich imunitou pravdepodobne. A, ak na nu umieraju, mozno umieraju aj na zvolenu liecbu. Chemoterapia ma predsa za ulohu zabijat bunky. Niekedy zabija aj zdrave bunky a niekedy ludia chemo nepreziju. A podla mňa zomrú na jej následky.... super, ze mas dobry vysledok. To ukazuje, ze tvoja imunita si stym poradila sama aj bez vakciny! Super sprava pre nas ostatne!

adsumus
5. sep 2018

@peter952 ani jedno dieťa nezomiera kvoli prevencii, deti zomieraju kvoli ignorácii prevencii a žalostne je, že žena zomrie, lebo si prečíta kravinu na nete, že sa nemá očkovať, ale zomrieť, lebo fanatik si myslí, že to je narušeniebožieho plánu.

adsumus
5. sep 2018

@lilly0812 je smutné, že na slovensku narozdiel od celeho vyspeleho sveta si musíme toto očkovanie zaplatiť sami, asi je lacnejšie liečiť rakovinu. 😠

adsumus
5. sep 2018

@peter952 povedz mi peter prečo tu dávaš dopichane dieťa, prečo tu nedášdieťa zomierajuce na chorobu, lebo ho rodičia neočkovali? táto smrť je viac ako iná? a ty dávaš deti nakreslene aby si desil matky....

peter952
Odpoveď bola odstránená
shannarourk
6. sep 2018

Cca 13 rokov dozadu sme sa Silgardom dali očkovať ja aj sestra. Absolútne žiadne negatívne následky.
Obidve sme nikdy nemali zápal, nejaké mikozy, cysty, gynekologické problémy. Obidve sme dlhodobo užívali HAK, ja som otehotnela na prvý šup, sestra obidve deti počala prirodzene ako si s mm plánovali...
Sestra má biochemické vzdelanie PhD. a ani pri jednom očkovaní ci už pri sebe alebo svojich deťoch ani len nezaváhala...

peter952
Odpoveď bola odstránená
silvia2013
Autor odpoveď zmazal
tin007
10. feb 2019

Dnes bude na JOJ pribeh Zuzany, ktora ochrnula po ockovani proti HPV https://www.joj.sk/v-siedmom-nebi/novinky/41235...

peter952
Odpoveď bola odstránená