MMR očkovanie v neskoršom veku

5. jún 2024

Ahojte,

Caka nas 1. davka MMR u starsich deticiek.

Znama pediatricka nas vystrasila ze ked sa da vakcina neskor ako sa ma (a to my mame ovela neskor) budu velke neziaduce, tie co ste davali ockovat neskor zvladli to deticky v poriadku?

Vzdy som myslela ze neskor budu mat aspon zrelsiu imunitu a teraz toto ;(

kiki68
5. jún 2024

To je blbost, mna dokonca museli v 38 preockovat, nakolko som nemala protilatky na rubeolu ( ani som netusila, ze cosi robili)

anjelicek26
5. jún 2024

Ja som nepocula o nikom, kto by mal na MMR ockovanie horsiu reakciu, ako par vyrazok a 38 teplotu na ten 8-10.den a to jedno, v akom veku... nas syn ho dostal az ako 4 rocny (kvoli autistickym crtam sme cakali, tie mu ostali) ... co konkretne pediatricka vravela, ze sa stane? Mne ju davali minuly rok ako dospelej... obe davky... nic sa nedialo...

sasanka605
5. jún 2024

Obe deti boli boli pred 3narodeninami. Obe mali nejake neziaduce ale nemyslim ze to bolo vekom. Mala teplotu a maly teplotu aj vysyp.

autor
5. jún 2024

Dievcata to ste ma ukludnili, ja som taka opatrna, stale som cakala kedy budeme 100% zdravi aspon 3 tyzdne vkuse, tak sa nam ockovanie ako take poposuvalo
Znama vravela ze tam uz je to vacsia zataz a ze tie vakciny sa robia hlavne pre nezrely imunitny system a ked uz imunita vyspeje tak sa viac zacne "branit" a potom to vypali horsie :((( take stresy som z nej dostala

autor
5. jún 2024

Este ak sa mozem spytat 🙏🙏
@kiki68
@anjelicek26
@sasanka605
Ktoru vakcinu ste mali ak si pamatate? Priorix ci tu MMR II?

anjelicek26
5. jún 2024

Autorka podla mna ma ockovanie zmysel v kazdom veku, mozno "imunitna reakcia silnejsia", ale aka by bola potom reakcia na chorobu? Moji dostavali MMRV, teda aj s kiahnami...to tiez doma pri tolkych detoch nepotrebujem... teda Priorix Tetra.

autor
5. jún 2024

@anjelicek26 ano ja si tiez myslim, my ideme teraz v zime vela cestovat, takze urcite chceme stihnut doockovat aspon povinne, idealne teraz ked uz nie su vsetci naokolo chori a MMR sa mi javi ze benefit prevazuje nad rizikom, len teda som kvoli znamej zneistela, tak som sa radsej spytala na skusenosti 🙂

kiki68
5. jún 2024

Vax Pro u mna, neviem ci ju mate na Slovensku. A syn ma myslim to iste. Nemala som reakciu ani ja a ani syn, ten mal prvu v 12 mes ( Rakusko ockuje skor ) a v 18 mes mal druhu davku. Nemal ani teplotu. Ja tiez nic

kiki68
5. jún 2024

Vidis nam kiahne dali samostatne, lebo tie nekryje poistovna, takze tie sme davali az nejako tesne pred 2 rokom zivota. Tam som doplacala myslim nieco okolo 130 eur ci kolko.

autor
5. jún 2024

@kiki68 ano mame tu aj vax pro aj priorix a neviem teda co je lepsie 🙂 pocula som ze priorix ma o kusocek slabsie tie osypky ale ci je to ozaj pravda, stracam sa v tom uz :D

autor
5. jún 2024

@kiki68 kiahne ako dopadli? Ja tiez dam ked tak samostatne, pred mmr mam respekt tak sa bojim to skombinovat 😅

kiki68
5. jún 2024

Si vezmi, ze by napr dieta chceli v Rakusku studovat, pracovat v skolke/ detskom domove, Jugendamt atd, pred 4 rokmi vysiel zakon, ze kazdy uz nastupujuci na studium/ do praxe musi mat Masern Impfung/ Nachweis. Ja som dokladala s kolegami ockovak/ titer. Preplacali nam ten titer z magistratu. Tak uz si vezmi, ze ake je toto obmedzujuce, ked niekto chce napr studovat soc pedagogiku/ elementarku, vsade to musis dolozit s prihlaskou.

kiki68
5. jún 2024

Ja som to dala extra ockovat ( bo nam to spolu neponukli) a nasa ambulancia bola jedna z mala, co mala dostupnu vakcinu na ovcie kiahne. Takze som bola rada, ze som rada, nakolko hned po nastupe do skolky v 2 rokoch asi o dva mesiace ako dosiel vypukla epidemia kiahni. Tak uz nic neschytal zjavne. Z tych ovcich kiahni mal akoby na krku a tvari asi 3 kvazi kiahne. Za tri dni zmizli. Bez teploty. Z MMR nemal vobec nic ani z jednej davky. Ani ten vpich nebolo vidiet

etela_1
11. okt 2024

Prosím pekne nás prvýkrát čaká očkovanie v 11 rokoch ešte sme nikdy MMR očkovanie nemali
Ako ste to zvládli?

autor
12. okt 2024

@etela_1 pri starsom naozaj som ani nevedela ze nieco robili, len bol vcelku nervozny asi tyzden - zatial mal len prvu davku, mali sme nakoniec mmrvaxpro, doktorka ho odporucila a doverujem jej 🙂 niekde som citala aj testy ze sa po tejto vakcina vytvorila rychlejsie lepsia imunita tak snad ano
Mladsi mal horucku asi dva dni a vysyp cca 2 tyzdne po a bol unaveny ale nic hrozne, takze nelutujem ze sme dali

etela_1
13. okt 2024

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

etela_1
13. okt 2024

A tiež ste prvý krát ockovali až tak neskoro? Moja dcérka má 11 ROKOV

autor
14. okt 2024

@etela_1 nie nie my mame 4 roky, ale myslim ze cim starsie dieta tym lahsie to znesie lebo uz ma silnejsiu imunitu 🤔 vzdy som si to myslela len ta doktorka ma zneistila 😅 no u nas to bolo presne tak ze starsi to mal lahsie ako mladsi, no obaja relativne ok
Stale je to taka loteria, clovek nikdy nevie ako telo zareaguje, ale to je tak asi so vsetkym 😅 s vakcinami, s paralenom, s ATB, so skolkarskymi chorobami...

tracka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tracka
7. feb 2025

@etela_1 Zdravím, prosím vás ako ste dopadli teda s tým očkovaním MMR vo vyššom veku?mali aj nejaké reakcie?

autor
7. feb 2025

@tracka presne tak ako som pisala v komente vyssie 🙂)
pri starsom naozaj som ani nevedela ze nieco robili, len bol vcelku nervozny asi tyzden - zatial mal len prvu davku, mali sme nakoniec mmrvaxpro, doktorka ho odporucila a doverujem jej 🙂 niekde som citala aj testy ze sa po tejto vakcina vytvorila rychlejsie lepsia imunita tak snad ano
Mladsi mal horucku asi dva dni a vysyp cca 2 tyzdne po a bol unaveny ale nic hrozne, takze nelutujem ze sme dali

Doteraz sa nic nezmenilo a teda druha davka ich caka asi az pred skolou 🙂 no pevne verim ze to sa znesie lahsie ako ta prva kedze uz sa s tym istym organizmus raz stretol

tracka
7. feb 2025

ďakujem krásne za odpoveď

etela_1
10. feb 2025

@tracka zdravím, vďaka Bohu nie nemali sme žiadne vedľajšie účinky